Pateix el meu Gos de còlics?

Gos adult malalt de còlics

A l'igual que els nadons, els gossos són molt susceptibles als còlics o dolors abdominals causats per la acumulació de gasos a l'estómac, Ja que els còlics, afecten sobretot als gossos més joves i encara que moltes persones consideren que no se li ha de prestar massa atenció, és important que sigui tractat com més aviat millor, ja que en cas contrari podria resultar perillós per a la salut i la vida del nostre amiguet.

Però què és el còlic caní?

Els còlics en els gossos són dolorosos

La colitis o còlic és una inflamació de l'intestí gros o de diversos punts, on els animals que pateixen d'aquesta malaltia amb freqüència evacuen petites quantitats d'excrements que poden fins i tot contenir sang o moc. A més, sovint se senten esgotats i sense aire, resultant-incòmode el poder defecar.

Alguns gossos mostren símptomes de colitis lleu, Mentre que altres poden veure afectats més severament per aquesta malaltia i fins i tot hi ha gossos que són més propensos a patir de colitis amb regularitat.

Gos estirat.
Article relacionat:
Colitis en el gos: causes i tractament

una bona dieta i un tractament antiinflamatori adequat contribuiran en gran mesura a reduir la inflamació i prevenir que la colitis es repeteixi, ja que els gossos que pateixen d'aquesta malaltia sovint necessiten antiinflamatoris, A el menys a l'començament d'aquesta, ja que aquests medicaments redueixen ràpidament la inflamació i millora els signes clínics.

Tipus de còlics en gossos

còlics aguts

En la majoria dels casos de colitis o còlic agut, El gos malalta de sobte i moltes vegades les raons poden donar-se per condicions com ara un clima insuportable, ja que els gossos són molt sensibles a la calor, Per tant estar exposats a condicions de calor insuportables en general els fa emmalaltir i patir d'aquest tipus de còlic.

La malaltia també pot ser causada per paràsits com ara cucs, Que circulen sobre el sistema d'el gos a causa que aquest hagi pogut menjar de les escombraries menjar podrida, Però no només això, sinó també pot donar-se perquè el gos visqui en condicions insalubres.

El còlic agut en els gossos en general es cura amb un tractament curt amb medicaments i que hagin estat prescrits pel veterinari.

Durant aquest temps, el gos ha de ser alimentat amb aliments fàcils de digerir. No obstant això, s'ha d'evitar en la mesura del possible la carn crua, sent la carn bullida amb una mica d'oli en cru una alternativa adequada.

còlic crònic

aquest incident es produeix quan el gos pateix de còlics durant diverses setmanes o mesos, ja que els símptomes tornen a aparèixer i poden ser cada vegada més greus. Una altra raó per la intermitència constant dels còlics podria ser degut a simples al·lèrgies d'aliments per a gossos, Que tenen a veure amb els productes químics i ingredients artificials en els aliments.

Així que cal caminar amb molt de compte quan la colitis o el còlic ja són crònics, ja que aquesta malaltia pot tornar-se mortal per al can.

còlic ulcerós

Aquest tipus de còlic és també conegut com la colitis de l' «Bóxer» perquè aquesta raça de gossos, el bòxer, són molt propensos a ella.

La colitis ulcerosa fa que la nostra mascota pateixi d'una gran quantitat de dolor i sagnat durant la defecació, Ja que es creu que els gossos que pateixen d'aquesta malaltia, tenen sota el sistema immunitari contra els bacteris en el còlon, el que condueix a aquesta greu situació.

Els gossos amb aquesta malaltia comencen a mostrar signes a partir dels 2 anys i aquests símptomes es van agreujant amb l'edat.

Els gossos afectats amb colitis ulcerosa no responen bé als fàrmacs antiinflamatoris convencionals com ara el metronidazol o la tilosina sulfasalazina, Cadascun dels quals ha demostrat tenir excel·lents resultats en còlics normals en els gossos, encara que la enrofloxacina és un dels pocs antibiòtics que mostra millores immediates la condició dels gossos.

Aquest antibiòtic és el més eficaç a l'hora de matar els bacteris negatives que són les causants principals dels còlics.

Quines són les causes dels còlics en gossos?

Els canvis en la dieta poden provocar còlics als gossos

Els còlics són causats principalment pel tipus d'alimentació que li donem a la nostra mascota, és a dir, si aquestes alimentant incorrectament al teu animal amb productes en mal estat o en descomposició, Amb escombraries, amb productes que puguin estar contaminats amb pesticides o substàncies tòxiques o verinoses pot generar aquest molest dolor abdominal.

De la mateixa manera, el còlic també pot produir-se a causa de infeccions de caràcter viral o bacterià.

Canvis en la dieta

Un canvi brusc en la dieta del menjar del teu gos pot causar un atac de diarrea o còlic, Ja que el tracte digestiu de l'gos s'ajusta molt pitjor a aquests canvis que el tracte digestiu de les persones.

aquesta anomenada diarrea de «adaptació» és comú en els gossos que estan encara sense deslletar o que pateixen d'un sobtat canvi en la seva dieta a l'arribada de la seva nova llar, ja que qualsevol canvi significatiu en l'alimentació del teu gos o cadell s'ha de fer de manera gradual.

Aquesta transició d'aliments es realitza durant més d'una setmana i es tracta d' barrejar l'aliment nou amb el vell per disminuir gradualment la quantitat de la mateixa a favor de la nova menjar, ja que la flora intestinal del teu gos s'adaptarà a la nova menjar ràpidament i sense patir de cap tipus de diarrea.

Menjar en excés

Si el teu gos menja massa o si menja aliments no digeribles (Restes de menjar, ossos, llet, etc.), té molt més risc de desenvolupar diarrea, d'aquesta manera el cas típic de la llet de vaca, ja que la llet de vaca no és adequada per i molt menys cadells, ja que manca d'un tipus de enzim anomenat lactasa, Que és la que permet digerir bé els aliments.

Passa el mateix amb els aliments amb midó, Com les patates poc fetes, ja que el midó fermenta en els intestins pel fet que el gos no pot digerir bé, causant el tan temut còlic.

A part, els aliments que contenen proteïnes de qualitat pobra, També causen diarrea per una mala digestió causada per aquest tipus de proteïnes, sent aquest també el cas dels aliments industrials de molt mala qualitat i realitzats amb cartílag i os.

Pinso per a gossos amb malalties renals
Article relacionat:
Com triar un bon pinso per als gossos?

paràsits

Els paràsits que habiten dins de l' tracte gastrointestinal són els factors d'irritació de la mucosa gastrointestinal, Ja que aquests poden causar còlics greus, especialment quan hi ha molts d'aquests paràsits.

Pels tant, és important que la teva mascota prengui regularment un antiparàsit intern per evitar aquests trastorns digestius, podent- prendre cada mes si és un cadell i cada 3 o 6 mesos (primavera i tardor), quan el gos es troba en la seva etapa adulta.

Les causes infeccioses

Alguns virus com ara el rotavirus, parvovirus, coronavirus i bacteris com ara Salmonella i / o Campylobacter són els responsables dels trastorns digestius, però hem de dir que per a algun dels casos exposats anteriorment existeixen vacunes molt eficaces, Com és el cas de l'parvovirus o el borm.

En altres casos, no hi ha prevenció contra aquestes malalties víriques o bacterianes, així que hem de tenir molta cura, ja que a l'hivern i sovint sol haver episodis de còlics en gossos.

causes tòxiques

Les toxines que causen els còlics són nombroses, ja que algunes plantes contenen irritants per al tracte digestiu, Com el làtex i el llorer ficus.

Quins són els símptomes de còlics en els gossos?

Si t'estàs preguntant com adonar-te si la teva mascota pateix un còlic abdominal has de prestar molta atenció a el comportament d'aquest. Si ho notes decaigut, inapetent, amb malestar o dolor en el moment en que li toques la zona abdominal, és important que ho portis més aviat possible a l'veterinari, perquè sigui aquest qui verifiqui si realment és un còlic o si es tracta d'una altra malaltia.

L'especialista i per a diagnosticar la malaltia, realitzarà una revisió exhaustiva que pot incloure no solament una revisió física, Sinó també mostres de sang, d'orina i fins a un perfil bioquímic.

Els símptomes digestius

 • La femta es presenten amb més freqüència o són més grans i tenen sovint un efecte suau o líquid que crida l'atenció.
 • En alguns casos, el gos també representa vòmits ia això se li coneix com
 • El ventre de l'gos pugui emet sorolls anormals i fins i tot pot sonar com un clapoteig.
 • Sovint, l'animal també té espasmes digestius (còlics) i pot tenir el ventre dur.

Els símptomes generals

Aquests no sempre són presents perquè depenen de la causa de l'còlic de el ca, encara que en alguns casos la teva mascota pot tenir febre i trobar-se cansat.

Un gos amb diarrea severa sovint es nega a menjar, tendint a beure molt, la qual cosa pot empitjorar encara més la malaltia amb vòmits.

Si el còlic és de molta importància i té una durada de diversos dies, el teu gos pot estar deshidratat, Una cosa que passa amb freqüència en el cas dels cadells amb diarrea severa.

El tractament de l'còlic

Un veterinari et dirà com tractar el teu gos

La mesura principal que cal prendre és posar a el gos a dieta de 24 a 48 hores després d'observar la malaltia, ja que fer això deixa a la mucosa intestinal «En repòs».

El gos també de beure aigua, però en petites quantitats.

La represa de l'subministrament d'aliments s'ha de realitzar a poc a poc i ha de ser donant-li aliments digeribles com el pollastre i pastanagues cuites. Aquests aliments s'han de donar en diversos menjars petites repartides en el dia.

Tan aviat com el gos comenci a realitzar més excrements sòlides es pot tornar a introduir la seva dieta normal gradualment.

tractament mèdic

Depenent de la gravetat i la causa de la diarrea, el teu veterinari prescriu al teu gos diferents tipus de drogues:

 • Medicaments d'ús tòpic: A aquest tipus de medicaments se'ls crida apòsits intestinals. S'administren per via oral i es distribuiran per tola la paret de l'tracte digestiu per així absorbir les toxines bacterianes.
 • Reguladors de trànsit: Aquests només són útils quan la diarrea és tan greu com per evitar que l'animal continuï tenint una diarrea abundant.
 • antibiòtics: No sempre són útils, a el menys que el gos tingui símptomes sistèmics significatius o en cas que pateixi d'un còlic bacterià, que en aquest cas, els antisèptics intestinals seran prescrits pel veterinari.
 • rehidratació: Això és completament necessari en la diarrea aguda greu, especialment en els cadells. La rehidratació es pot fer per via oral però en casos greus, es requereix d'una transfusió.

Les causes de la diarrea són moltes i el tractament dependrà dels signes clínics observats per la teva veterinari i per la gravetat.

Remeis naturals per a gossos amb còlic

Per curar el còlic (només en casos recurrents, especialment crònics), és important que el teu gos se sotmeti a un examen físic perquè les causes subjacents puguin ser identificades i tractades.

No obstant això, els remeis naturals com herbes es poden utilitzar per alleujar els símptomes incòmodes de còlic.

Herbes per alleujar el còlic

Les herbes que són carminatives (És a dir, les herbes que relaxen els músculs de l'estómac i alleugen els gasos intestinals) Són útils per eliminar l'excés de gas i aturar la flatulència en gossos. Aquestes són algunes de les herbes carminatives que poden fàcilment i amb seguretat ajudar al teu gos:

 • camamilla
 • fonoll
 • anet
 • gingebre
 • Farigola
 • Menta

Herbes per a la inflamació

Si el còlic del teu gos sembla ser causat per la inflamació, les següents herbes són molt útils:

 • L'om relliscós
 • Arrel de malví

Aquestes herbes tenen propietats antiinflamatòries i mucilaginoses, Sent molt eficaços en la reducció d'inflamacions a l'interior i en el cos, a part de ser calmants, de lubricar i de crear una barrera de protecció entre les membranes mucoses, com ara revestiments i substàncies d'estómac i intestinals que contribueixen a la irritació.

Herbes per a les úlceres

Si sospites que el còlic del teu gos és causat per una úlcera, Aquestes herbes li vindran molt bé:

 • Regalèssia
 • Olmo relliscós
 • Aloe vera

la regalèssia estimula el creixement cel·lular, Ajuda a protegir les parets de l'estómac i alleuja les úlceres.

L'om relliscós calma, lubrica i protegeix les parets de l'estómac i el tracte digestiu i el suc de l'àloe vera prevé les nàusees i ajuda a les úlceres a curar-se més ràpidament.

Herbes per a les infeccions

Si algun tipus de infecció bacteriana, fúngica o infecció parasitària és part de la causa subjacent dels còlics del teu gos, l'arrel de la regalèssia et serà molt útil.

Com prevenir que el meu gos tingui còlics

Té cura del teu gos perquè es recuperi aviat dels còlics

Ara que coneixes tot el relacionat amb el còlic en els gossos, sabem que no és una situació per la que t'agradaria que la teva mascota passés. Per això, en lloc de tractar el problema, per què no pensar en evitar-ho? De fet, hi ha molts consells que pots aplicar a el dia a dia i que serveixen per prevenir els còlics. No vol dir que seguint totes aquestes recomanacions teu gos no vagi a tenir-los, però sí que és més complicat que els pateixi.

Entre els consells estan:

Té cura la seva alimentació

Antigament, els gossos s'alimentaven de les sobres de les cases, o fins i tot de les sobres de les carnisseries, ja que molts propietaris compraven el que els carnissers anaven a tirar per coure-ho i tirar-als seus gossos. El que vol dir que, principalment, menjaven carn.

No obstant això, quan va començar a sortir el pinso per a gos, tot i que hi havia molts reticents al fet que una boleta substituís una bona bol de carn, a poc a poc es va anar canviant l'alimentació dels animals, i això va provocar un canvi.

Ara bé, en el mercat hi ha una gran varietat de pinsos de diferents preus. I encara que sembli que tots són iguals, no és així. De fet, segons els propis experts, un pinso que no li deixi satisfet a el gos, que no li doni brillantor en el seu pelatge, i que no es vegi actiu, no és un bon pinso. A més, una mala alimentació pot provocar que el teu gos es malaltia. I aquí és on entren els còlics en els gossos.

I és que, un aliment que no és adequat, que no té tots els nutrients i li proporcioni una alimentació de qualitat i equilibrada, provocaria una major incidència de còlics, així com d'altres malalties. nosaltres et recomanem aquest tipus de pinso perquè gaudeixi de bona salut i tingui les seves necessitats alimentàries ben cobertes.

Compte amb el canvi de pinso

Això és una cosa habitual. Et quedes sense pinso, o et queda poc, i has vist una oferta i et llances a buscar-la. Acabes el pinso de sempre i li poses l'altre. I no menja.

Primer, a l'hora de canviar-li la dieta a la teva mascota, has d'anar fent-ho lentament. El motiu és que, quan hi ha un canvi sobtat en la seva dieta, el seu sistema digestiu no ho tolera, Ia més pot provocar que no mengi fins que no tornis a donar-li del que està acostumat.

Així que, si vas a canviar de marca, el millor és que dediquis entre 2 i 4 setmanes a aquest canvi perquè el gos s'acostumi i tampoc generi problemes de còlics o rebutjos.

No li donis menjar de la taula

Estem acostumats que, quan sobra alguna cosa de menjar, o rebutgem aliments, els gossos hi són per ser una porquerieta errant. El que vol dir que l'hi mengen. Per a ells és com una llaminadura perquè no és una cosa habitual i té un sabor, textura, etc. diferent al que mengen sempre.

Però no és el adequat, sobretot si tens un gos propens a patir còlics. Ara bé, tampoc et diré que prohibeixis qualsevol tipus d'aliment o rebuig. Per exemple, un tall de pernil dolç no li va a fer mal; però una cuixa de pollastre a mig dinar, amb el seu os i tot, si (perquè més pot provocar-li una hèrnia anal i haver de operar d'urgència perquè no pot evacuar).

En general, els aliments que mengem no són adequats per a l'estómac d'un gos. Les espècies, sal, sucre ... són perjudicials, per aquest motiu s'hagi de cuidar molt el donar-li un altre tipus d'aliments que poden danyar el seu sistema digestiu i, amb això, provocar problemes.

Aigua sempre fresca i disponible

Els gossos solen beure molta aigua. És la forma que tenen d'hidratar-se, però també ho fan com una ajuda quan tenen problemes d'estómac. Per això, és important que l'aigua sempre estigui disponible i que sigui fresca i neta per evitar, entre altres problemes, possibles paràsits que entrin en el seu estómac i el emmalalteixin.

Ensenya al teu gos a no menjar res fora de casa

Treus al teu gos i aquest acaba acostant-se a algú que li dóna una «llaminadura», o pitjor encara, veu alguna cosa tirat i l'hi menja. És el pitjor que pot fer, però té solució: ensenyar-li a que no es menja fora de casa, i menys de terra o d'estranys.

Hi ha molts còlics que el teu gos patirà i que, per més que intentis evitar-los, no podràs. L'estar en contacte amb altres gossos, beure aigua en llocs que no són adequats, etc. pot influir en què ocorrin.

Però si adiestras a la teva mascota perquè no es mengi res d'escombraries, aliments tirats al carrer, o que no accepti menjar de ningú, ajudarà a prevenir aquests problemes.

Revisions periòdiques amb el teu veterinari

Tendim a que, si un gos està bé, no portar-lo a l'veterinari. Fins que no es veu que està malalt, no s'acudeix. I això és un problema. Igual que nosaltres fem servir els metges per valorar el nostre estat de salut, també és recomanable que fem el mateix amb els gossos.

No vol dir que hagis de portar-lo a sovint, però si es recomana una visita anual i, en cas que hi hagi problemes, o que passin els anys, aquestes visites es facin cada sis mesos. D'aquesta manera, el professional pot detectar a temps algunes situacions per les que passarà i posar remei abans que aquestes siguin pitjors.

Races de gossos propenses a problemes digestius: còlics, torsions ...

hi ha moltes races de gossos que poden patir de còlics. De fet, encara que es pensa que són els gossos de raça petita dels que tenen més problemes digestius (per ser més delicats), la veritat és que no és així. Per exemple, el bòxer, és un dels gossos que té major probabilitat de patir un còlic ulcerós. Per part seva, un Pastor Alemany, un Gran Danès, o fins i tot un Sant Bernat, també tenen problemes digestius, com còlics o torsió d'estómac.

En general les races de gossos grans i les petites són les que més problemes digestius poden donar. No només còlics, sinó altres problemes més lleus, o més greus.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   carolina floresa va dir

  m'ha estat de gran ajuda per que el meu gosset pateix de còlics constants, em van suggerir prendre-li una mostra de sang ...... tal com diu seguire els seus consells

 2.   Linda Escobar va dir

  Necessito ajuda meu gos té 28 dies de nascuda i té colico estomacal. Que li dono. El veterinari la va observar el 1er dia i diu que ja tot pas. Però encara segueix amb còlics i es lamenta molt. La vaig tornar ablle veu a veterinari i diu que la tinc consentida. Que faig.

 3.   pilar va dir

  Hola: La meva gossa és una golden de 11 anys acabats de fer i fa un mes va començar amb uns atacs amb espasmes, té bona analitica però aquests últims dies s'han acrescut, m'han dit que sembla que té alguna pedra en intestí prim. Li han nandado medicació per còlics biliars, però els atacs li han produït una mica de ceguesa i atordiment. Quan li dab la panxa se li posa duríssima, que puc fer mes.

 4.   Rossy va dir

  Hola XNUMX:XNUMX oinsulta meu gosset és chitzu i des d'ahir veig q es rebolca de mal de l'estómac. I veig com que tira puntades i comença a córrer aque es deu i per mimentos fregida seva osico

 5.   Ana Paula va dir

  La meva gossa maltes ahir va tenir 4 cadells 2 d'ells van morir van néixer prematurs i una aquesta amb còlics a l'sembla perquè es posa dura i plora i no se que fer