6 Receptes per a gossos obesos

6-Receptes-per-gossos-obesos-7

Sis receptes per a gossos obesos ve a cobrir la necessitat per part de molta gent de poder rebaixar el pes del seu millor amic i tenir-ho el més sa possible sense haver de recórrer a costosos productes light per a gossos, una de les majors estafes en l'àmbit del menjar per a mascotes per part dels fabricants.

L'obesitat és la forma més comuna de la malnutrició que afecta gossos als països occidentals. Les estimacions suggereixen que fins a 45 per cent dels gossos en aquests països són obesos. Els rangs normals per a una raça depenen d'altura i morfologia, sent necessari una avaluació molt objectiva per decidir on un individu cau en el seu pes o no. L'edat i la vida que hagin tingut també influirà en el seu aspecte físic.

Moltes persones no saben com baixar-li de pes al seu gos i recorren a dietes humanes o pitjor encara, a pinsos de dietes per a gossos, els quals són un dels majors enganys de la indústria de pinsos secs. Avui us porto l'entrada 6 Receptes per a gossos obesos amb la idea d'ensenyar-vos com controlar el pes del vostre millor amic sense que passi res de fam.

6-Receptes-per-gossos-obesos-2

Com tot a la vida de la nostra mascota, la seva correcta alimentació és responsabilitat nostra. És responsabilitat nostra donar-li una dieta equilibrada i nutritiva que el mantingui en el seu pes ideal i que no li suposi una pèrdua de nutrients i energia.

Primer de tot, cal saber que els gossos mal alimentats o sobrealimentats, també estan patint un estrès associat al menjar. Sobre l'estrès alimentari en els gossos, vaig escriure anteriorment a l'entrada Els gossos i l'estrès alimentari. Tallar aquest tema depèn de nosaltres i de l'enfocament que vulguem donar-li. És tan difícil per a un nutricionista fer baixar de pes a un gos com a una persona, per tant, tot dependrà de les ganes i la paciència, que com tothom sap, és la mare de totes les ciències.

6-Receptes-per-gossos-obesos-9

El meu gos està gras

Influències de gènere i raça

Els humans solem buscar tot tipus de motius per justificar el nostre pes. El de les nostres mascotes per descomptat no anava a ser menys.

Està instal·lat en la creença popular que, per exemple, les femelles engreixen més que els mascles, o que la castració és motiu d'obesitat. Aquest tipus de cultura popular, no fa cap favor a ningú (i molt menys a l'animal) i mes que allunyar-nos a la solució ens instal·la de ple en el problema, ja que instal·larem un seguit de creences que mes que motivar-nos a aconseguir l'objectiu de l'canvi de pes, ens donarà una causa a la qual agafar-nos a l'hora de abandonar-lo.

Doncs d'entrada, no hi ha proves clíniques que abalen la creença de ser femella sigui un factor de risc a l'hora de patir obesitat. D'altra banda, està demostrat que la castració, per si mateixa, mai és el motiu principal de l'augment de pes de l'animal. Saber això hauria de començar a deixar de banda aquest tipus de creences.

La reducció de l'activitat física causada per la castració, però, sí que podem dir que és la principal causa de l'obesitat després de l'esterilització.

Hi pot haver una major tendència per l'obesitat en algunes races de gossos, però no hi ha estudis científics que abalen aquesta teoria.

6-Receptes-per-gossos-obesos-8

Nosaltres som els responsables

Altres factors que predisposen a un animal a l'obesitat inclouen edat avançada, alimentació base d'aliments preparats per i per a humans, tenir un propietari obès i tenir propietari de mitjana edat o ancià. Aquests factors es relacionen amb la ingestió d'aliments de baixa qualitat i una baixa activitat física. Com ja he dit abans, en aquest tema, el punt de vista nostre, i el tractament que li donem a el tema, tenen molt a veure.

Agafar uns quilos de més de cadell

La base fisiològica varia segons les diferents formes en què es pot aparèixer i desenvolupar l'obesitat. Sobrealimentació durant el creixement augmenta el nombre de cèl·lules grasses, Fent la reducció de pes molt més difícil. Per tant, un animal durant el seu creixement no deu ser sobrealimentat.

El problema està en el fet que les recomanacions per a la dosificació de l'aliment per animal domèstic que ens sol oferir la indústria, provoca que els animals joves estiguin sobrealimentats. Això suposa de sortida, el assentar les bases perquè els gossos desenvolupen tot tipus de malalties.

Els gossos de races de grans dimensions per exemple, s'han d'alimentar 15 a 20 per cent menys que el que la indústria dels aliments per a mascotes recomanen. Aquesta reducció disminueix problemes ortopèdics relacionats amb la sobrealimentació.

6-Receptes-per-gossos-obesos-10

Com saber si tenim gossos obesos?

Com ja he dit abans, ets tu el que ho veu o no ho veu gras, ell no es veu i si ho fes, creu-me, li donaria igual. Els gossos depenen de nosaltres també en aquest tema, i és com dic de nou qüestió del nostre punt de vista. Si tu veus o no veus al teu gos gros.

Lluny d'ancorar el tema en la mera estètica, el teu judici hauria de ser prou objectiu per saber quan el teu gos té un parell de quilos de més, a quan ja té un problema d'obesitat que pugui desembocar en qualsevol tipus de patologia.

També vull aclarir que a l'hora de formar-nos una opinió, hauríem de comptar amb un veterinari que ens ajudi a analitzar la situació des d'un punt de vista professional. Després també torna a aparèixer el principal factor de risc: els humans. Hi ha persones que no són capaços de posar-se ells a dieta, doncs imagina't posar a les seves mascotes.

Quan l'humà és una persona obesa que gaudeix en excés de el plaer del menjar, la mascota no se li administrés cap tractament per a l'obesitat. Normalment, d'un 100% de gossos amb problemes d'obesitat (quan l'amo reconeix una obesitat identificada per un veterinari, cosa que a vegades no passa) un 60% no tindrà tractament mai. Dels que estan sota tractament, un 55% no perdrà pes. Dels que perden pes, un 70% ho recuperés en menys de 6 mesos.

Això és a causa de dos factors ben diferenciats. D'una banda, que els productes com pinsos light estan pensats per a enriquir encara més a fabricant de pinsos a costa d'el problema del teu gos, i d'altra banda, que en comptes de buscar un altre tipus de solució, més lògica, quan veiem que el que ens diu el veterinari no funciona, tornem a les mateixes costums a l'hora de racionarle el menjar al nostre animal que el van portar a engreixar.

Obesitat efectes sobre la salut

El problema mèdic més comú que sorgeix arran de l'obesitat és l'artritis. Hi ha molts fàrmacs per al tractament de l'artritis. Si els fàrmacs són ineficaços, el pes de la mascota ha de reduir per controlar l'artritis. Els humans solem iniciar un tractament per reduir el pes del nostre animal domèstic quan reconeixem que només la reducció de pes pot ajudar a controlar l'obesitat.

Més malalties i problemes mèdics associats amb l'obesitat en els gossos inclouen problemes ortopèdics com ara hèrnies discals intervertebrals i lligaments del genoll trencats. Animals obesos també tenen dificultats per respirar i mantenir la circulació normal.

Altres de les malalties que les nostres mascotes obeses tenen més probabilitats de tenir, són la diabetis o problemes de la pell. La cirurgia és més difícil en animals obesos i la seva curació més lenta, així com també els fa més propensos a desenvolupar complicacions o reaccions a les anestèsies.

Malgrat aquests problemes, són molts els propietaris que no són capaços de reduir el pes de les seves mascotes, sent només quan està la situació és insostenible a nivell de salut (per coixeses o alguna patologia irreversible), és quan l'humà sol prendre decisions definitives.

Hauríem de poder tenir en compte d'una manera més coherent que el pes del nostre gos està relacionat amb la seva salut. Això també passa en els humans. Creieu-me.

6-Receptes-per-gossos-obesos-6

Prenent les regnes de la situació

L'educació és el primer

És molt important perquè el tractament de l'obesitat de el gos aconsegueixi l'objectiu requerit, educar el client en com alimentar el seu gos. La clau de l'èxit podríem dir que està en una eficaç educació de l'humà, que és el que proveeix l'aliment a l'animal i per tant, on resideix la font principal d'el problema, ja sigui d'una manera o d'una altra.

Sovint s'educa poc. Gossos són diagnosticats com a obesos, i el veterinari fa per sistema sempre el mateix: prescriure un pinso per a gossos amb problemes d'obesitat, Encara que la majoria d'aquests pinsos, de campanyes publicitàries de milions d'euros, no hagin passat ni un assaig clínic que provi que són efectives per tractar l'obesitat. Simplement són receptats a manera de remei segur, sent en la majoria de les vegades totalment inefectius.

Gestionar la situació a favor dels gossos obesos

L'educació de l'humà en com ha d'alimentar correctament a l'animal, resulta molt més profitosa a l'hora d'enfocar aquest tema, i diposita la responsabilitat de la situació en el lloc correcte: en les mans de què dóna de menjar.

Les dietes de pèrdua de pes industrials basades en pinso, A més de no funcionar, pot donar-nos la impressió que no tenim res a fer, que no hi ha una altra solució a el problema o qualsevol altre tipus de gestió emocional que dipositi la solució fora del nostre àmbit d'actuació, i ens faci abandonar en el nostre intent de col·locar al nostre gos en el seu pes just, sent l'animal el que paga amb la seva salut.

6-Receptes-per-gossos-obesos-5

sent realistes

Tractar l'obesitat en els nostres gossos és molt fàcil de dir i no tan fàcil de fer. Sobretot en el cas de gossos adults o gent gran. Lluitar contra els hàbits d'alimentació de tota una vida, és una cosa que no resulta fàcil, sobretot sense saber el que s'està fent.

Restar menjar de la ingesta d'l'animal, o confiar la seva alimentació a pinsos industrials dels anomenats lights, pot ser molt perjudicial per a la salut del nostre gos, a l'restar-li nutrients i calories, sense saber el que es fa realment. Cal tenir molta cura amb això.

Protocols d'actuació

La gestió i educació de l'propietari per a l'obesitat s'han de basar en el següent protocol. Aquest protocol inclou una sèrie de senzills passos, fàcils de comprendre. El protocol és essencial per a la reducció de pes reeixida.

 1. Estimar com seria el pes ideal de la mascota, utilitzant les taules i llistats de pesos per a cada raça. Conèixer pes corporal actual de la mascota i el pes òptim o normal, així com també calcular el pes que el cos necessita perdre.
 2. Pèrdua de pes passarà només quan la ingesta energètica és menor que la despesa.
 3. Establir una nova rutina a l'hora de dinar, amb una dieta nova, amb noves receptes, amb una quantitat de menjar fixa a el dia, que repartirem entre un major nombre d'ingestes.
 4. Anar baixant-li de pes a poc a poc, no voler baixar-li el pes a l'animal de 30 a 20 quilos en un mes, sinó que sigui un procés gradual, que no li sotmeti a un estrès i que no li sotmeti a deficiències nutricionals severes. És millor poc a poc, que reduir molt i després recuperar el perdut i alguna cosa mes.

6-Receptes-per-gossos-obesos-3

Receptes

Abans de començar a cuinar

Abans de res, tenir en compte que a l'hora de racionar, anem a fer-ho separant cada ració diària en 5 porcions, ja que anem a augmentar el nombre d'ingestes de menjar del nostre amic pelut a 5 a el dia. Així el posarem en marxa l'estómac 5 vegades a el dia, el que li farà anar accelerant el seu metabolisme a la vegada que cada vegada que faci una digestió, ingerirà menys calories de les que gastés en fer la digestió.

D'altra banda, anem a donar-li sempre menjar segons la seva despesa energètica, sent sempre entre un 1,5% i un 3% del seu pes corporal. Sempre percentatges més alts a races mes petites.

També anem a reduir-la a poc a poc el pes de la ració de la següent manera:

 • Calculem el seu pes, per exemple 30 quilos (amb calcular em refereixo tot a l'animal, mai a ull, és clar)
 • Establim una rebaixa de pes lògica, per exemple perdre 2 quilos en 2 mesos, de manera que es quedaria en 28 quilos.
 • Calculem les racions segons el pes a què volem reduir, que seguint amb l'exemple, serien 28 quilos, per tant, si diem que el nostre gos pesa 28 quilos i hem de donar-li per la seva grandària i activitat, un 2% del seu pes corporal , això serien 560gr.
 • Aquests 560gr anirien dividits en 5 ingestes, amb el que es quedessin racions d'uns 115gr aproximadament.
 • Quan cuines un tros de pollastre, has de saber que augmenten les seves calories. Segueix les instruccions a peu de la lletra.

6-Receptes-per-gossos-obesos-4

Pollastre amb Arròs Bullit

 • 228gr de Pollastre fresc
 • 320gr d'Arròs Bullit de gra llarg
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 620 Kcalorías, proteïna 49,6gr, i aporta 4,7gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (uns 20 quilos) amb una activitat mitjana a el dia.

Pots afegir-alguns espàrrecs o pastanagues, comptant amb que això li aportés més calories i no pujarà molt el nivell de greix.

Fes una suau barreja batuda amb les verdures, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salseta per al pollastre i l'arròs.

Pollastre amb Patates Bullides

 • 228gr de Pollastre fresc
 • 369gr d'Arròs Bullit de gra llarg
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 630 Kcalorías, proteïna 47,6gr, i aporta 4,5gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (uns 20 quilos) amb una activitat mitjana a el dia.

Pots afegir-espinacs o alguna cosa de carbassa bullides, comptant que això li aportés més calories i no pujarà molt el nivell de greix.

Fes una suau barreja batuda amb les verdures, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salseta per al pollastre i les patates, així com pots fer un puré amb tot menys el pollastre i donar un enfocament nou. Variar la textura o la forma del menjar li estimulés a menjar-se millor.

Ous bullits amb Arròs Bullit

 • 4 Ous cuits.
 • 369gr d'Arròs Bullit de gra llarg
 • 30gr de Bròquil
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 491 Kcalorías, proteïna 22,3gr, i aporta 2,8gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (uns 20 quilos) amb una activitat mitjana a el dia.

Pots afegir-alguns tomàquets o cols de brussel·les, i fes una suau barreja batuda amb les verdures, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salsa per als ous i l'arròs.

Ous Bullits amb Patates bullides

 • 4 Ous cuits.
 • 369gr de Patates Bullides amb pell i tot
 • 30gr de Bròquil
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 495 Kcalorías, proteïna 20,3gr, i aporta 3,2gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (uns 20 quilos) amb una activitat mitjana a el dia.

Pots afegir-alguns pebrots o bledes (sempre la verdura cuita o fregida), comptant amb que això li aportés més calories.

Mató amb Patates bullides

 • 113gr de Mató o Formatge Cottage
 • 369gr de Patates Bullides amb pell i tot
 • 30gr de Bròquil o Cols de Brussel·les
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 508 Kcalorías, proteïna 22,8gr, i aporta 3,9gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (uns 20 quilos) amb una activitat mitjana a el dia.

Pots afegir-alguns pèsols o tomàquets cherry, i fes una suau barreja batuda amb les verdures, el formatge, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salsa ideal per a les patates bullides.

Mató amb arròs bullit

 • 113gr de Mató o Formatge Cottage
 • 320gr de Patates Bullides amb pell i tot
 • 30gr de Bròquil o Cols de Brussel·les
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 512 Kcalorías, proteïna 22,6gr, i aporta 4,3gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (uns 20 quilos) amb una activitat mitjana a el dia.

Pots afegir-alguns espàrrecs blancs o alguna pastanaga, bullides pel seu lloc, comptant que això li aportés més calories i no pujarà el nivell de greix.

Fes una suau barreja batuda amb les verdures, el formatge, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salsa per a l'arròs.

comiat

Un cop més, m'acomiado de tots vosaltres, donant les gràcies per que em hàgiu llegit. Com sempre, qualsevol dubte, me la deixeu en els comentaris d'aquesta entrada i jo us la contestés el més ràpid possible.

Una salutació i Cuideu els vostres gossos.


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

19 comentaris, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   SamuelSirtori va dir

  hola com aquestes, em van agradar els teus menús, em pots dir amb que suplement calci en aquestes dietes ?? ja que la meva gossa té 14 anys

 2.   Alejandra Roda va dir

  Antonio bona tarda: Molt agraeixo la teva dedicació per fer aquesta informació que considero seriosa i responsable. Gràcies pel teu temps també. El teu amor als gossos sense dubte beneficiarà el meu.

 3.   Almudena Perez va dir

  Hola, estic intentat que la meva gosseta perdi, pesa 25 quilos i hauria de pesar 15. Podries dir-me si hi ha alguna cosa que se li pugui donar que no aporti calories, però que li sadolli i li ompli. És un malson el pesada que es posa a les tardes.
  Gràcias

  1.    vivien Rojas va dir

   Bon dia gràcies pels teus consells, em gos és un caniche Toy, pesa 9/5 kl, i hauria de pesar 7kls, quina seria la porció per ell.El té 11 anys ja amb problemes de maluc i genolls.

 4.   glòria Martin va dir

  Hola com estàs, tinc una caniche de les miraments amb sobrepès, i altres afeccions. Vaig llegir en els teus receptes que utizas molt l'arròs i altres nutricionista que recomanen la dieta natural diuen que no han de menjar arròs o altres cereals. Em podries aclarir això? I em podries indicar quina quantitat hauria de menjar per dia la meva gosseta. Està pesant 6 quilos 700 i hauria de pesar uns 4 kg o 4 kg i mig. És una caniche mini. Gràcies per tanta informació.

 5.   Maria Vasquez va dir

  Hola bona tarda. M'encanten les teves receptes. I admiro la teva dedicacio. Tinc un gosset crioll de 18 quilos està en estat d'obesitat després de la castració i va començar a guanyar molt de pes. hauria d'estar en 14 a 15 kg. hi ha alguna dieta per al gràcies

 6.   Eva va dir

  Hola, em sembla molt interessant la teva pàgina; si us plau, voldria saber si les vitamines que proposes per donar-li al nostre gos, són les mateixes que prenem nosaltres; per exemple Supradyn o altres semblants?
  Gràcies per endavant per la teva atenció, una salutació!

 7.   Amparodelac va dir

  Hola quina dieta recomana per a una chihuahua de 3 kgs m'ha pujat de pes en els últims 3 mesos, té 1 any

 8.   Alminda Utrera va dir

  bona nit, interessant teus aportacions referent a la dieta per als gossos, que puc donar-li a un yorkshire que aquesta presentant molt moc sobretot a les nits i creiem que cal canviar-li la dieta alimentària. . gràcies

 9.   vivien Rojas va dir

  Hola moltes gràcies pels teus consells i receptes. La meva consulta és tinc un gos adult de 11 anys amb sobre pes, ja ho intenti amb els pinsos i no resultó.El pesa 10kilos i hauria de pesar 6, no com calcular les porcions per alimentar-lo amb menjar casolà.

 10.   Vilmi va dir

  Avui començament amb la dieta a «la meva negra« obesa. Hauria treure-li una foto de l'abans i el després no? .Moltes Gracias¡-

 11.   vivien Rojas va dir

  Bon dia gràcies pels teus consells, em gos és un caniche Toy, pesa 9/5 kl, i hauria de pesar 7kls, quina seria la porció per a ell.

 12.   margaret castro va dir

  Bon dia, voldria posar-me en contacte per sol·licitar un pla de dieta per a la meva gossa llaurador que té un sobrepès de 10 kg més del que hauria.

 13.   Breen Uribe va dir

  Bona nit tinc un Beagle de 6 anys amb obesitat seu pes són 23 quilos i hauria de pesar uns 16 o 17 em pots recomanar dietes per baixar-lo de pes lentament.

 14.   Diodina Saavedra P va dir

  GRÀCIES PELS CONSELLS.
  Una consulta, només se'ls pot donar pollastre?

 15.   Erendira va dir

  Que part de l'pollastre cru se li pot donar?

 16.   laura va dir

  Bon dia; en l'última recepta «mató amb arròs bullit», quanta quantitat d'arròs li dec fer?

  Gràcias

 17.   MOLT va dir

  Hola. Sóc d'Argentina i m'interessa molt aquesta pàgina. La meva pregunta és: Que dieta he de fer-li a la meva gossa Beagle que aquesta excedida en 5 kg. de pes?

 18.   Laura va dir

  Hola tinc una Golden està amb sobre pes té 10 quilos altres x el q jo trec el compte els aliments de les receptes estan per a un gos de 20 quilos jo trec el compte x un de 40 quilos i menjarà gairebé 750 gr d'arròs x dia , jo li donava arròs i el veterinari em va demanar q ja no li donés xq això és el q l'engreix encara que de 5 vegades al dia em sembla una barbaritat o això és per a diversos dies i d'aquí trec el compte del pes per donar-li de menjar x dia