Càncer limfàtic a gossos

és una malaltia que és sistèmica a l'igual que progressiva

A el càncer limfàtic el coneixem com una malaltia que és sistèmica a l'igual que progressiva i que té el seu origen en els òrgans que pertanyen a el sistema limfàtic, com és la melsa o per descomptat els nòduls limfàtics.

És una conseqüència de la proliferació sense control, a l'igual que maligna, de cadascuna de les cèl·lules que pertanyen a el sistema limfoide.

L'epidemiologia i els factors de risc

factors de risc de el càncer

El càncer limfàtic o també conegut com limfoma, Suposa una incidència que es troba entre el 5 i el 7% de cadascuna de les neoplàsies en els gossos.

A l'igual que es troba al voltant d'un 80%, els tumors que són hematopoètics, aquests són els que tenen relació amb els teixits que s'encarreguen de produir les cèl·lules sanguínies.

En general, aquesta és una malaltia que afecta els gossos en la seva etapa adulta (Què es troba entre els 5 i els 11 anys d'edat) ia més tenim el coneixement que hi ha una predisposició, que és racial.

Tot i que el motiu pel qual aquesta malaltia es produeix no es coneix, deixant de banda el factor genètic, Sí que es té una sospita que hi qualsevol factor de risc, ja sigui els que són ambientals, com també al fet que es trobin exposats a algun virus o fins per les causes que són inmunomediadas, com ho és l'ús de la ciclosporina o qualsevol un altre fàrmac que sigui immunosupressor.

Com es classifica?

El càncer de limfoma es pot classificar tenint en compte diferents criteris, com ho és on es troba en la seva anatomia, la histologia, cadascuna de les seves característiques inmunofenotípicas o bé que sigui molècular.

Si s'atén a la seva localització, és possible que trobem les següents classes de càncer de limfoma:

el multicèntric: Aquest és el que passa amb més freqüència en els gossos i passa com una linfadenomegalia, que és generalitzada a l'igual que bilateral.

Un percentatge petit també pot tenir senyals que no són específiques i que es trobin relacionats, com ho és la febre, l'apatia o l'anorèxia. Això és una cosa que pot dependre dels òrgans que hagin estat afectats, sent molt comú que existeixi la presència d'esplenomegàlia, mediastínica, afecció hepàtica o també de medul·la òssia i que es troba, entre un 10% i un 20% dels gossos que poden tenir hipercalcèmia, que és una síndrome paraneoplásico bastant comú.

el mediastínic: La característica d'aquest, és que és una linfadenomegalia, Que prové dels nòduls mediastínics, que causen una compressió que arriba a significar la presència de tos, intolerància a l'activitat física o la dispnea, Entre altres coses.

El alimentari o també conegut, com gastrointestinal: Aquest pot ocórrer en forma d'una massa que es trobi sola o que sigui d'una manera difusa a tot el llarg de l'tracte. El més important, és que provoca símptomes que són gastrointestinals, On es poden trobar inclosos la melsa i també el fetge.

el extranodal: Aquest té la seva presència a l' afectar un òrgan específic, Com ho és la pell, els ronyons, els ulls o també el sistema nerviós.

Com és el diagnòstic i el tractament?

tractament de l'cancer

El diagnòstic en general es fa a través d'unes tècniques que són immunohistoquímiques, Que són mostres que s'obtenen a través d'una biòpsia, però és de molta importància que es facin cadascuna de les proves complementàries, perquè es pugui valorar de la manera correcta l'expansió de el càncer limfàtic

El tractament que s'utilitza per al càncer limfàtic multicèntric en els gossos, És la quimioteràpia.

És important que el veterinari hagi de parlar amb l'amo de cadascuna de les possibilitats de remissió, a l'igual que les de supervivència, preus, la durada i possibles efectes secundaris, Que provoca aquest tractament.

El aproximat és que un 90% dels gossos que es trobin malalts puguin anar trobant una mica millor.


Sigues el primer a comentar

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.