Com aconseguir que el meu gos deixi de orinar dins de casa

com-aconseguir-que-mi-gos-deixi-de-orinar-dins-de-casa-2

"Si un gos no ve a tu després de mirar-te la cara, és millor que tornis a casa teva i examinis la teva consciència." Woodrow Wilson- Polític i advocat nord-americà, 28è President dels Estats Units

En el meu article anterior de la setmana passada, us vaig explicar quins eren els factors principals que feien que el nostre gos es seguís fent les seves necessitats dins de casa vostra. Analitzi només el motiu principal, que per a mi no és altre que la incompetència total de l'humà que ensenya per mitjà de la violència i la repressió a un cadell, el qual és equivalent a un beu. Això és una cosa supernormal que passi. Anem jo diria que en un 98% de les vegades. I estic sent caut.

Un gos nadó, si se li deixa espai per a l'error i se l'educa correctament, té totes les possibilitats possibles d'aprendre quin és el lloc on ha de fer les seves necessitats per si mateix i que no és altre que al carrer. I això és el que anem a aprendre aquí. Sense més, avui us deixo amb l'entrada, "Com aconseguir que el meu gos deixi de orinar dintre de casa". Espero que us aclareixi els dubtes.

com-aconseguir-que-mi-gos-deixi-de-orinar-dins-de-casa-6

Aconseguir que el nostre gos comenci a orinar al carrer, no és cosa d'un dia, ni de dos, i no hi ha tècnica infal·lible (Ja que depèn de l'motiu pel qual l'animal se les faci), ni formula mestra, ni medicació possible. Això deu quedar molt clar des del principi.

Si poses en pràctica una o algunes de les tècniques que ensenyo en aquest article i el gos segueix sense deixar de fer-se les seves necessitats dins de la casa, et recomano que busquis un Educador Caní amb experiència demostrable. Tots els problemes no es poden solucionar, llegint un article en una revista o bloc. Això només és el primer nivell a l'hora de solucionar el problema. Si veiem que no hi ha millora, hem de consultar un professional.

Abans de començar a llegir aquest article, recomano la lectura de dues entrades meves anteriors, com són Educant a nivell emocional: L'estrès que provoquem els humans i Per què es fa les seves necessitats meu gos a casa ?, sent aquesta última d'obligada lectura.

Vaig a fer dos capítols en aquest article, un dedicat a com educar un gos cadell des de l'inici, i un altre a com intentar solucionar el problema amb un gos adult, cosa una mica més laboriós. Comencem.

com-aconseguir-que-mi-gos-deixi-de-orinar-dins-de-casa-8

cadells

Educant des dels seus inicis

Educar un gos cadell a què es orini i defequi fora de la llar, té tres claus principals, que deuen ser considerats amb igualtat d'importància:

Un cadell és un nadó

Això espero que quedés clar en l'anterior article on tracti el tema, ja que és bàsic entendre això. El cadell nadó no pot aguantar-se l'esfínter molt de temps. Això cal assumir-ho. Haurà de fer les seves necessitats un cop cada 60 minuts mínim, i és recomanable l'entrenament amb paper, que explicaré més endavant.

Previsió i supervisió

A el principi és una cosa que cal assumir també. Haurem d'vigilar-i estar pendents d'ell. No hi ha cadell que aguanti diverses hores sense fer les seves necessitats. Cal ser previsors i col·locar-li llocs per la casa on poder posar en pràctica l'entrenament amb paper, i després cal supervisar per veure el moment exacte de quan va a fer-li-(més endavant us donaré un bon truc per endevinar) i poder traslladar-lo a la zona habilitada per a això.

Amor i felicitacions sinceres

Hem de ser conscients que una felicitació sincera, és més educativa i aporta més, que tots els crits i cops de el món. Hi ha un refrany que s'aplica a això que diu: "Pot més una culleradeta de Mel, que 10 litres de Vinagre"... i això amb els nostres gossos és doblement cert. Hem de ser conscients que durant un temps de la nostra vida, haurem d'estar molt pendents del nostre petit amic, i que el sol tindrà una infància, a l'igual que nosaltres. I que aquesta infància ell la passi feliç i que aprengui tot el necessari per viure la resta de la seva vida a la banda nostra, és responsabilitat nostra.

Hem de procurar deixar-li clar quan estem contents amb el que ha fet, per així poder renyar algun dia i no a l'inrevés. Hem de donar-li l'oportunitat a fallar. Cal. Mostrar-nostre amor i que estem d'acord amb el que ha fet, pot ser el millor incentiu per aconseguir el nostre objectiu.

com-aconseguir-que-mi-gos-deixi-de-orinar-dins-de-casa-5

Entrenament perquè orini en el paper

Abans de res previsió

Hem de ser previsors, i tenir preparades diverses zones dins de la casa o dins de les zones que habilitem per a ell dins de la casa amb paper de diari. Això és vital.

L'ideal és que es desperti a prop o que ho desplacem dins de la zona res més que es desperti d'una de les seves migdiades, i el mantinguem allà, sense violència i sense forçar-ho, fins que el faci les seves necessitats.

Llavors hem de felicitar sincera i efusivament, demostrant-li que això és el que esperem d'ell. cal que ho fem d'una manera sincera o ell es donarà compte. És difícil enganyar a un cadell, encara que no ens ho sembli. Hem de ser el més sincers possibles i donar-li la importància que té això per al. Hem de dedicar els seus moments.

Una vegada que hagi fet les seves necessitats, hem de deixar sortir de la zona preparada amb diaris, i que faci el que ell vulgui o el que nosaltres tinguem preparats per al, sense deixar d'estar pendents del nostre petit, ja que és el moment de la supervisió. Ja sabem que es va a fer alguna cosa una altra vegada dins de l'termini de 60 minuts, així que hem de supervisar, i quan comenci a fer olor a terra amb el nas, desplaçar-lo a una de les zones habilitades perquè el faci les seves necessitats dins de la casa. Allà hem de mantenir esperant que faci el que sigui, per felicitar sincerament de nou. A el principi les zones que preparem amb diaris seran grans i àmplies, i conforme vagi aprenent les anirem traient.

Aquestes pautes deuen ser seguides, fins que el sol motu propi acudeixi a fer les seves necessitats a sobre de les zones on hi ha diaris.

I ara, supervisió

Si mentre dura la supervisió, el cadell té un descuit i l'hi fa fora de la zona habilitada, no hem de renyar-lo llevat que ho agafem en el mateix moment, que el que farem serà burlar d'ell i renyar-verbalment, mai pegar-li, i sobretot mai mai mai fer-ho si no ho veiem fent-ho. Si no el veiem, no podem castigar. Ha de ser agafar-lo just quan ho està fent, o en cas contrari no ens servirà per a res. A el principi, la supervisió ha de ser constant.

En el moment que vegis que es disposa a orinar o defecar, porta-ho cap a la zona més propera que hàgiu activat i deixa-ho allà perquè les faci tranquil·la i felicítalo amb un bon to de veu i una actitud afectuosa quan acabi.

com netejar

És molt important netejar el rovell primer amb paper o amb una baieta absorbent i després aplicar el pal de fregar amb algun netejador d'olor forta, És molt important seguir aquest protocol, ja que mai mai mai hem de netejar primer amb el pal de fregar o el que farem serà estendre l'olor. Tampoc netejarem en una catifa o moqueta amb aigua, o l'únic que farem serà estendre l'olor. Hem d'usar netejadors que ens assegurin que l'olor desapareixerà.

Aquest paper amb el qual hàgim netejat, el col·locarem sota d'alguns diaris a la zona que hem habilitat perquè el gos faci les seves necessitats, per així estimular el seu olfacte.

És molt important eliminar totalment l'olor d'on el nostre cadell de zones que no hem habilitat perquè el faci les seves necessitats. Cal fer-ho bé, o el nostre cadell tornarà a anar cap a allà per fer-ho.

El to de la veu és molt important

El to de veu és molt important també. De fet, és d'allò més important. Xisclar i Cridar només ens faran que el nostre gos ens tingui por, la qual cosa li portés a anar perdent l'interès en nosaltres, cosa que degradés el nostre vincle emocional amb el, tant per part seva com per la nostra. L'ideal és renyar-lo en to de burla, i després d'haver-ho fet, ignorar-una estona, restant-li tota l'atenció possible en aquest moment. Cal renyar-lo amb la mateixa intensitat que a un nen que agafes pintant a la paret amb un guix. Buscant educar sense traumatitzar.

com-aconseguir-que-mi-gos-deixi-de-orinar-dins-de-casa-4

Sempre amb aigua al seu abast

El cadell deu tenir sempre abundant aigua neta al seu abast, per així no fer més gran el problema. Un cadell necessita beure freqüentment. No tenir aigua abundant al seu abast quan el la necessiti, és un focus d'estrès per a la nostra mascota beu, i això és una cosa que no hem de permetre.

I a la nit

És molt important afrontar aquest problema des de la lògica, i com ja he dit, ser previsors. Si anem a portar un cadell a casa, hem de saber que anem a haver de ensenyar-li a fer les seves necessitats, i per a això hem de crear-nos un pla.

Dins d'aquest pla, a part de contemplar tots els factors que hem anat resumint, hem de saber que farem a les nits, o en aquests moments en els quals no té supervisió, nostre cadell nadó ens omplís la casa d'orins i deposicions.

La millor opció és plantejar-nos el tema com una cosa temporal, Per així no donar-li cap tipus de validesa en el temps, i que no es faci etern. Per a això la previsió és essencial.

Si anem a tenir un cadell a casa, el millor és acostumar-lo a que dormi sempre en una habitació o cambra de bany o cuartillo, que no passi fred ni calor per descomptat, que puguem habilitar amb diaris durant la nit. Si ho acostumem a dormir amb nosaltres, després ens serà molt difícil que comenci a dormir sol a la nit. També podem acotar una part de la nostra habitació per al, i tenir-la totalment preparada amb diaris. Sigui quina sigui l'opció que escollim, un cop ens aixequem de dormir hem de netejar-la sencera de diaris, i col·locar-los de nou nets a l'endemà. La qüestió és que quan s'aixequi a les nits sempre faci les seves necessitats a sobre d'una zona preparada per a això.

Quan anar recollint és una opció

Quan vegis que una nit ha fet totes les seves necessitats sobre els diaris, llavors comença a retirar diaris progressivament, començant per la zona més propera a on ell dormi i acabant per les més llunyanes.

Primer vam treure les que estan properes a ell i anem deixant-li sempre la zona per fer les seves cosetes més lluny d'on dorm. L'ideal és començar traient un full cada 48h, deixant exclusivament la que està situada en el lloc exacte on volem que les faci.

Aquest temps pot durar des de 15 dies en els cadells de menys edat i de 3 a 6 setmanes en els cadells de 8 a 12 mesos. Cal tenir molta paciència i saber que ell no vol fer-ho, només no hem sabut deixar-se'l clar.

Movent cap a fora

D'acord vagi passant el temps, el nostre cadell comencés a sortir al carrer. Podem preparar-li llocs allà on anem, cosa que serà tremendament fàcil si hem fet tot el que us he indicat anteriorment.

Podem preparar-li un lloc en un pati, en un balcó o al carrer. Això ho haurem de fer sol i únicament quan no ens càpiga dubte que el nostre gos sap per al que és el paper de diari.

Com portar-lo a carrer

Un cop comenci a orinar i defecar en el paper que hem posat a la zona preparada, el felicitarem sincerament. Això és que l'ha comprès a la perfecció i que tu ho vas fer bé.

Si no és així, ens quedarem amb el una estona prop de la zona, jugant amb el o fent-li mims, fins que eventualment ell es dirigeixi a el paper i ho faci. Si tu has fet la teva feina bé i ell ho ha comprès, segurament aquest pas serà fàcil.

Si veus que el teu gos no fa les seves necessitats al carrer i portes amb el una bona estona, no passa res. Dóna-li una mica de joc, relájalo i porta-a casa, i torna a intentar-ho en unes hores.

com-aconseguir-que-mi-gos-deixi-de-orinar-dins-de-casa-7

Un parell de trucs fàcils

Hem d'estar atent als senyals que el manifesti de nerviosisme, i en aquest moment anar amb el cap a fora perquè orini o defequi. hem acompanyar sempre per poder premiar i dir-li que ho ha fet bé.

Mai no hem de pujar-li a casa, res més orini o defequi, o comencés a aguantar-perquè duri més el passeig. Pare el, el pujar-lo en l'instant consecutiu al fet que hagi fet les seves necessitats, és més un càstig que una altra cosa. Cal mantenir-se amb ells al carrer uns 10 o 15 minuts abans de pujar-lo, jugant o fent qualsevol altra activitat. Un bon protocol a seguir, és el de donar-li joc res més faci les seves primeres necessitats. El s'entendrà que el joc comença res més les faci i això farà que s'acostumi a fer-ho només sortir.

L'amor és la clau

Aquest tema (el que faci les seves necessitats dins de la casa sense voler) deu ser enfocat amb amor i afecte. El gos no és una joguina, no és una cosa, és un ésser viu amb necessitats, instints, desitjos i anhels, i hem de ser conscients d'això des del primer moment que el vam agafar a la nostra família. No es pot gestionar l'educació d'un animal adequadament si no estem bé vinculats amb el emocionalment. Això és merament impossible, i més amb un cadell.

com-aconseguir-que-mi-gos-deixi-de-orinar-dins-de-casa-3

gossos adults

diferent enfocament

La manera d'apreciar el problema que un gos es faci les seves necessitats a casa quan és adult és una cosa totalment diferent a quan és cadell. I per això aquest capítol és més aviat de conscienciar.

Vaig a assumir, que és un gos adult que ve d'una gossera o que és un gos que ha canviat de propietari o alguna cosa semblant. Si no, m'és impossible entendre com algú ha pogut permetre durant anys que el seu gos es orini i defequi a casa, sense buscar ajuda especialitzada. No ho puc arribar a entendre.

L'estrès en gossos adults

Un gos adult que pateix canvis en la seva vida, encara que siguin millores, estarà immers totalment en un procés en el qual el seu sistema nerviós simpàtic haurà activat els seus mecanismes de l'estrès, produint la seva neurones les hormones de l'estrès, les quals a l'acumular-necessitessin temps, paciència i treball per part dels humans que tutoritzin a l'animal, perquè aquest pugui eliminar-les de el cos.

Per poder eliminar-les caldrà posar en pràctica diversos canvis en la vida de l'animal que li procurin la tranquil·litat necessària com per trobar el seu equilibri, i així poder eliminar hormones de l'estrès.

Aquest excés d'hormones de l'estrès, farà que necessiti més quantitat d'aigua, i a l'beure molta aigua, necessités orinar molt sovint. Això és així i no hi ha més.

com-aconseguir-que-mi-gos-deixi-de-orinar-dins-de-casa

La forma més fàcil d'equivocar

cal ser conscients i conseqüents amb els problemes que pugui tenir el nostre gos i ajudar-lo de la manera que necessita.

Chillarle, renyar-lo, castigar-o pegar-li, a un gos adult que s'orina a casa, a part que és inútil, és una salvatjada i no porta res més que a trencar el vincle emocional, el qual hauria de ser la base de la relació amb el nostre animal.

Cal tenir en compte a l'hora de prendre qualsevol tipus de mesura per tallar el problema, que a un gos li demanem més que a qualsevol altre animal de companyia. Li exigim més bé.

El molt que li demanem a l'gos

A un gos des de cadell se li exigeix ​​que no es orini a casa, que aprengui a respondre a la nostra veu ràpidament, que ens faci cas fins i tot quan no estem i el porta hores i hores esperant-nos, i un llarguíssim etcètera que per descomptat no li demanem ni exigim a cap altra espècie animal dels que fem servir com a mascotes. Tant a gats com a lloros com a peixos, no se'ls exigeix ​​que facin les seves necessitats dins de la casa. Tenen una zona preparada per dins de la casa per a aquestes ocasions. Penseu en el que li esteu demanant a un animal.

Cal empatitzar amb l'animal i saber que el gos és un animal net per naturalesa. A ell no li agrada fer-se les necessitats dins de la llar. Moltes vegades és qüestió de temps que el sol ho aprengui. Es tracta moltes vegades d'usar la comprensió i la lògica, combinades amb unes pautes i uns protocols que ens ajudin a reconduir la situació cap a on nosaltres volem, usant per a això l'amor i la intel·ligència.

Comprendre el problema

Un gos adult que ha patit molts canvis en la seva vida o que acaba de ser adoptat, o que ha canviat de família, és propens a sentir estrès i mentre que duri aquest procés necessités orinar més del normal. Cal ser conscients que a l'escollir adoptar un gos, també estem portant-nos amb nosaltres als problemes que aquest gos tingui o pugui causar.

Un gos adult sol ser un animal molt net que no vol fer les seves necessitats dins de la llar familiar. Pot arribar a ser normal que tingui un accident algun dia, però si ho fa normalment, és senyal que té un problema de distres. Hem de ser pacients i entendre-ho com el que és, una etapa simplement.

És per això que torno a insistir que quan un gos aquesta estressat ja sigui per canvi de domicili o per adopció, o perquè té un focus d'estrès continu a casa, sol tenir més set perquè necessita més aigua, aquesta set fa que la seva bufeta s'ompli abans i que si es té d'aguantar, li suposi més estrès, de manera que tindrà més set i necessités més aigua, iniciant així un bucle. Si a més nosaltres li vam renyir o renyem, ia sobre som agressius a fer-ho, estarem afegint molta més aigua a el foc. No és l'opció correcta.

L'opció correcta

L'opció correcta amb un gos adult passa per acceptar que estarà un temps en aquesta situació que ens fa sentir incòmodes, i des d'aquí treballar-:

 • El primer és eliminar tots els focus d'estrès possibles, així com treballar amb eines abans esmentades com la previsió i la supervisió.
 • Jo sempre recomano preparar-nos. Hem d'anotar al fet que hores i on es fa les seves necessitats, per així tenir una idea aproximada de a quina hora i on ho fa.
 • Hem d'intentar baixar-lo a aquelles hores on el li el sol fer al carrer i després que ho faci, premiar-lo amb joc o menjar.
 • No podem renyar-lo. Podem burlar-(en un to suau i cordial) d'ell, però només i únicament si l'agafem fent-ho en l'acte.
 • Hem de netejar molt bé amb paper absorbent i un netejador líquid de forta olor el lloc on ho hagi fet.
 • Un gos estressat, necessita sortir més sovint al carrer per poder donar-li l'opció de fer-ho alli. Premiar sempre amb algun premi atractiu per el com salsitxes.
 • Quan les seves necessitats al carrer, mai ens anirem ràpidament a casa, sinó que estarem 5 o 10 minuts més amb el passejant.
 • Si és possible, podem tenir-preparada una zona amb diaris i no li direm res si ho fa allà. És possible que un gos molt estressat. Un cop anem reduint l'estrès en l'animal i vegem que es va equilibrant, eliminarem aquesta zona preparada.
 • Cal donar-li el seu temps i buscar informació de com podem reduir l'estrès en el nostre animal.

Hem de tenir paciència

És principal donar-li el seu temps i el seu lloc a el problema del nostre gos, i no reaccionar agressivament a el problema que se'ns presenta. Molts gossos en adopció són retornats als refugis davant la impossibilitat dels adoptants de ensenyar-li a fer les seves necessitats al carrer, i això s'hagués evitat sent més comprensius i sabent que és una cosa temporal que amb afecte i paciència es pot solucionar.

Sense més dir-vos que fins la propera i que em cuideu als vostres gossos.

 


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

2 comentaris, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   raquel va dir

  hola bones, tinc una gosseta d'1 any i 3 mesos d'edat, la twngo des que era una cadelleta, li ensenyem a acer seves necessitats en empapadors, primer dins de casa i després al balcó, i ho va ser assumint molt bé. fa uns 4 mesos va començar a fer les seves necessitats al carrer, quan la treia a passejar, ja que era hivern i el balcó estava tancat així que no tenia ptro remei que aguantar-se. però ara torna a orinar al balcó, i fer caca. no en quin moment. perquè ho fa a la nit o a l'mediodioa o ala tarda quan dormim o no estem a casa. surt 3 vegades a el dia i el orari s'ho cogimls de seguida. per això no entenc perquè ho fa .... algun comentari que em pugui ajudar siusplau

 2.   Isabel va dir

  Hola Antoni. He llegit els teus articles i m'agrada molt com expliques i aclareixes com s'ha d'educar al teu cadell des de la tranquil·litat i afecte.
  El meu cas és que tinc una cadell de 8 mesos border collie mooolt activa i carinyosa, molt llesta i intel·ligent. Però estic desesperada ja perquè ha agafat un vici i ara si que ja no sé com treure-se'l.
  Ella ja orina i defeca al carrer, surt 4 vegades diàries, l'últim passeig és de 8 a 9 del vespre durant una hora ia les 23h surt a fer un pipí el primer entre les 6 i les 7 del matí.
  Però ha agafat el vici de defecar i orinar en una sala que tenim en un mitjà celler a la nit. Quan sota al matí a fregar ella sap que ha fet malament perquè em segueix i s'ajup les orelles i no em perd de vista. (Vaja és tota espresión)
  No sé si anar a un etòleg o provar alguna cosa més. La veritat que estic començant a tenir problemes amb la meva parella per aquest fet.
  Tinc un altre gos, un pastor alemany de 10 anys, el és molt bo i educat, fins i tot la deixa menjar del seu plat però he vist que ella és la dominant, Podria tenir alguna cosa a veure?
  Moltes gràcies per endavant.
  Isa_