Com curar la gastroenteritis en gossos?

Els gossos amb gastroenteritis poden fer les seves necessitats en qualsevol part

La gastroenteritis és una de les malalties que poden tenir molts animals, entre els quals ens trobem els humans i també els gossos. Encara que el normal és que no duri més d'uns pocs dies, durant aquest temps ens acompanya una sensació de malestar que desitgem que desaparegui com més aviat millor.

Què podem fer per ajudar als nostres peluts? Segueix llegint i t'explicaré com curar la gastroenteritis en gossos.

Què és?

Si el teu gos té gastroenteritis ha de portar una dieta tova per uns dies

La gastroenteritis o infecció gastrointestinal és la inflamació de la membrana interna de l'tracte gastrointestinal, com l'intestí prim o l'estómac. Pot ser aguda, persistent o crònica, una cosa que cal tenir en compte a l'hora de tractar-lo.

Les causes d'aquesta malaltia en gossos són les següents:

Beure aigua contaminada

A l'ingerir s'introdueixen en l'organisme de l'can bacteris i virus que provoquen dolor abdominal, vòmits i deposicions toves que cal observar amb cura.

infecció bacteriana

Les principals causants de les malalties gastrointestinals en els gossos són la Campylobacter jejuni i la Campylobacter ypasaliensis, las quals es manifesten mitjançant dolor i rampa estomacal, Letargia, diarrea i febre.

infecció vírica

Hi ha una sèrie d'impostos que són malalties víriques que afecten els gossos, Entre elles hi ha el borm, la parvavirosis, la gastroenteritis per coronavirus, l'hepatitis infecciosa, la ràbia i la Laringotraqueitis infecciosa.

En el cas de la gastroenteritis ocasionada per virus són menys perilloses en els animals, i la seva nivell de mortalitat és força baix i per ser vírica, la millor prevenció és la vacunació des que el caní és cadell.

infecció fúngica

Aquest tipus d'infecció s'origina per fongs presents en el medi ambient, la qual cosa pot ser que només afecti a nivell cutani i en casos més severs, sigui causant de malalties sistèmiques greus.

Aquestes són les principals infeccions fúngiques que poden afectar el gos:

blastomicosis

La cosa és molt comú en animals que passen la major part del temps a l'aire lliure i viuen a prop de fonts d'aigua, com llacs, rius, etc.

coccidioidomicosi

Una infecció que pot ser molt mortal i que és pròpia dels climes secs, s'escampa per mitjà d'espores que ingressen a l'organisme i emmalalteixen a la mascota.

criptococosis

El fong que la produeix és molt semblant al llevat, Present en la femta dels coloms.

estrès prolongat

En situacions normals, l'estrès ajuda a que el perrete es mantingui en alerta, Però quan és prolongat pot generar una sèrie de comportaments i complicacions indesitjables.

Una de les conseqüències és la deposició més freqüent del normal, Acompanyada de vòmits i diarrees, la qual cosa va a afeblir ia comprometre la salut de l'amic fidel.

Contacte amb gossos malalts

Quan l'animal que està contagiat entra en contacte amb altres gossos, aquesta malaltia es contagia, així que si la teva mascota té la malaltia has de mantenir allunyat d'altres mascotes i si hi ha diverses a casa, les mesures d'higiene de les menjadores, abeuradors, joguines i espai on es troben han de ser ben cuidades.

Ingesta de plantes tòxiques

La ingesta d' plantes tòxiques genera quadres intestinals bastant severs en els canins, com vòmits, diarrees que si no s'atenen immediatament provoquen la mort.

Algunes d'aquestes plantes són el àloe, la flor de flamenc, azalea, Crotón, bulbs de plantes ornamentals i dràcena, Entre altres.

Ingesta d'aliments en mal estat

Potser durant el passeig o furgant en les deixalles de les escombraries de la casa, el gos ingereixi algun aliment en descomposició les bacteris, paràsits o virus ocasionen diarrees severes en aquest.

De vegades és molt difícil saber quina ha estat la causa, de manera que per evitar problemes el que s'ha de fer és evitar que mengin de les escombraries i sobretot, coses que es puguin trobar al carrer. En el cas que vulguem donar-los menjar casolà, és preferible que estigui, al menys, cuita.

Quins són els símptomes?

Els gossos poden tenir gastroenteritis en qualsevol moment de la seva vida, però tenen més risc els cadells, la gent gran i aquells que tenen el seu sistema de defenses debilitat per alguna malaltia.

Els símptomes més comuns són:

Diarrea tova o líquida

En aquest cas s'evidencien deposicions bastant toves i fins i tot líquides que surten gairebé són control de l'nostre gos, fins i tot deixen la zona adjacent de l'anus bruta i irritada de tantes vegades que ha defecat.

Pèrdua de gana

El nostre gos es va a mostrar desganat a l'hora de dinar i fins i tot de beure líquids, això és un símptoma de què cal anar amb compte, ja que es deshidrata i és molt difícil la recuperació de la salut.

Sigueu

A causa de les constants deposicions el gos es deshidrata i té molta set, però a l'beure aigua de seguida fa esforços per vomitar.

apatia

Perd tot interès d'en realitzar les seves activitats diàries normals, com caminar, jugar, bordar, etc.

rampes abdominals

Vas a notar que el gos emet xiscles i gemecs ocasionats pel dolor i molèsties a l'àrea abdominal, a més de moviments inusuals en el seu panxa.

febre

Si ho notes letàrgic, sense ànims de res i amb les mucoses resseques, possiblement estiguis davant d'un quadre febril, De manera que has de prendre-li la temperatura.

deshidratació

Aquesta es reconeix per una sequedat anormal de les mucoses i perquè a la pell li costa tornar a la seva posició normal.

Nàusees amb o sense vòmit

Immediatament després de menjar o beure alguna cosa, fa moviments forçant-se a vomitar encara que no a vegades no ho aconsegueixi.

malestar general

la mascota es va a mostrar decaiguda, apàtica, sense ànims, No voldrà menjar o beure res, va rebutjar el contacte sobretot si és a la zona abdominal.

Sang a la femta o vòmits

Un dels símptomes més alarmants és la presència de sang en les deposicions i vòmits, A causa que pots estar davant la presència d'una gastroenteritis hemorràgica i cal atendre'ls amb urgència.

Gastroenteritis hemorràgica en gossos

està es caracteritza per la presència de sang en femta o vòmits. És molt, molt greu, ja que pot causar-los la mort si no es detecta ni es tracta a temps.

Per aquest motiu, cal portar-los a l'veterinari de manera urgent perquè els examinin i li posin el tractament més adequat perquè puguin fer vida normal com més aviat millor.

Quant dura?

Les gastroenteritis que no sigui massa greus (és a dir, que no va acompanyada de sang) Solen durar al voltant de 2 a 3 dies. Això sí, cal que sapiguem que es pot contagiar, de manera que cal posar-se guants de goma (com els de cuina) quan anem a retirar les seves deposicions i netejar els seus objectes personals.

Per ajudar-los a que estiguin millor, aconsellem utilitzar productes enzimàtics per a la neteja dels sòls, Ja que el lleixiu o l'amoníac els provoquen més ganes d'orinar i poden causar marejos.

Quin és el tractament?

Si el teu gos té gastroenteritis, pot necessitar ajuda d'un veterinari

Perquè els nostres peluts puguin recuperar-se el més aviat possible, cal portar-los a l'veterinari quant detectem els símptomes, Ja que poden necessitar tractament farmacològic per alleujar la sensació de dolor o les ganes de vomitar.

Després, una vegada que ja estiguem a casa, és probable que el professional ens recomani retirar el menjar durant 24 hores. D'aquesta manera, el seu estómac podrà descansar i recuperar-se poc a poc.

Això sí, ens hem d'assegurar que tenen aigua neta i fresca a la seva lliure disposició; i no només això, sinó que a més hem de animar-los a beure.

A partir del dia següent, els donarem una dieta tova que consistirà en arròs bullit i pollastre (sense os) fins que veiem que ja es troben millor i que tornen a defecar amb normalitat.

Remeis casolans per ajudar-los

A més del que s'ha comentat fins ara, el que podem fer és donar-los el següent:

Probiòtics mentre estan en dejú

Així la seva flora intestinal s'equilibrarà. però ¿per què probiòtics? Aquests contenen soques de bacteris les quals actuen en la flora intestinal i ajuden al seu equilibri i restabliment de forma ràpida i segura.

L'ideal és que compris un probiòtics que estigui indicat per al gos i veuràs com l'ajuda a mitigar els símptomes, mentre la flora intestinal recupera les seves defenses naturals.

Infusió de camamilla

Els podem donar petites quantitats per ajudar a calmar el dolor. Aquesta l'has de subministrar de poc perquè ell pugui acceptar-la i tolerar-la, l'acció d'aquesta és minimitzar la inflamació de les parets digestius que ocasionen malestar al caní.

l'all

L'all subministrat en la quantitat correcta pot ajudar en la recuperació de la gastroenteritis, sempre és bo consultar-ho amb el veterinari, Abans de picar un gra d'all diari i afegir al dinar de l'can.

això és recomanat per les propietats antibacterianes de l'all, Les quals van afavorir el combat de el sistema digestiu en contra de la infecció.

la Carbassa

Aquesta conté molta fibra i és ideal per facilitar el trànsit intestinal, moltes vegades la indiquen en casos de diarrees i se li pot subministrar barrejada amb arròs i una mica de pollastre cuits. No obstant això, hi ha casos en què els canins són altament sensibles, De manera que has d'esperar que no hi hagi diarrea o vòmits per incloure-la en la seva dieta.

Altres consells que poden ajudar amb el tractament de la gastroenteritis, que pots aplicar a casa són:

 • Transcorregudes 36 hores sense millores dels símptomes, porta-ho urgent el veterinari.
 • Si se sumen símptomes com letargia, febre, moviments febles i erràtics, requereix de ràpida assistència veterinària.
 • Després de l'dejuni, el pas a la dieta tradicional de l'animal ha de passar primer per una dieta tova indicada per l'especialista.
 • No utilitzis tractaments a el gos que són indicats per humans, les reaccions, fisiologia i efectes no són iguals.
 • Utilitza un medicament indicat en el tractament d'afeccions a l'intestí, i d'origen homeopàtic.

Què se li pot donar a un gos amb gastritis?

Els gossos malalts necessiten cures especials

Als nostres amics canins també els pot donar gastritis i les molèsties poden ser bastant desagradables per a ell. Algunes de les causes d'aquesta inflamació de la paret estomacal són una alimentació inadequada, ingesta de fàrmacs, químics o substàncies tòxiques.

Mentre el portes a l'veterinari, és aconsellable:

 • Que no estigui solt al seu gust si aquest té l'hàbit de menjar o llepar coses que li poden empitjorar els símptomes.
 • Si presenta diarrea o vòmits, que tingui un dejuni de al menys 12 hores perquè l'estómac es recuperi. Durant aquest procés sempre ha de tenir accés a aigua fresca i neta per beure, fins i tot has d'intentar que begui una mica ja que si no, pot deshidratar-se.
 • Després del dejuni, S'inicia la dieta amb arròs bullit amb pollastre sense os i una mica de plàtan.
 • El veterinari pot també recomanar alguna croqueta especial amb poc greix, perquè a l'menjar no li faci mal.
 • diàriament pots subministrar una cullerada petita de iogurt natural abans del menjar.
 • La quantitat d'aliment diària cal dividir-la en diverses porcions, així menja més d'una vegada.
 • Dóna-li a beure una infusió de camamilla, Ja que l'ajudarà desinflamar l'estómac.

La gastroenteritis es contagia a altres gossos o animals?

Segons el que ha generat la gastroenteritis, aquesta pot ser contagiada a altres gossos a animals, però no als humans. Per exemple, quan aquesta és motivada per la ingesta d'aliments en descomposició o escombraries, és poc probable que es transmeti d'un gos a un altre.

Quan les causes amb per bacteris o virus, també fongs o bacteris fins i tot paràsits, la propagació de la malaltia d'un ca a un altre és perfectament possible.

Es pega de gossos a humans?

Definitivament la gastroenteritis sense importar que sigui d'origen víric, bacterià, fúngic entre d'altres, no es contagia als humans.

És evident que quan el teu can aquesta diagnosticat amb gastroenteritis i fins i tot si tens sospites causa dels símptomes, has de realitzar les precaucions degudes a l'ús de les deposicions, dels seus estris com abeurador i menjadora, Així com de les seves joguines.

El més adequat és que utilitzis guants com els que fas servir a la cuina, o per fer la neteja a casa, especialment per manipular les seves coses i només per evitar que els bacteris o el que sigui que ha originat la malaltia no contaminin altres coses.

Aquestes mesures també s'utilitzen, quan tens diversos gossos o mascotes compartint el mateix espai, ja que com hem dit, sí es contagia entre animals i en especial entre gossos. En aquest sentit, amb aquestes mesures i l'aïllament preventiu de el ca malalt, seria més que suficient.

Què fer si el teu gos no vol menjar per culpa de la gastroenteritis?

Si recentment sorgeixen els símptomes, pots deixar que dejuni abans de subministrar-li una dieta tova i tractar que begui aigua durant les hores de dejuni. Els aliments cal oferir-los en quantitats petites perquè l'estómac les vagi acceptant sense problemes

El que no has de fer és deixar passar més de dos dies sense que s'alimenti i amb els malestars persistents, en aquest cas el més encertat és portar-lo de urgència a l'veterinari per a diagnòstic i tractament.

Mort per gastroenteritis hemorràgica en gossos

La presència de sang en la femta i vòmit de el gos és un mal símptoma, si a més els excrements són pudents, El gos pot estar davant la presència d'una gastroenteritis hemorràgica, que de no ser tractada en 24 hores màxim pot ocasionar la mort per xoc hipovolèmic i col·lapse.

Per aquesta raó és imperatiu que quan hi ha aquests símptomes específics el portis a la consulta amb el ves, ja que si és tractada a temps, el pronòstic és bastant bo.

El tractament consisteix en la aplicació de fluids isotònics de forma ràpida per neutralitzar el xoc hipovolèmic, aquest s'aplica les primeres 24 hores i depenent de què tan grava és la situació. Això va acompanyat de dejuni total de sòlids i líquids.

Femta amb sang per gastroenteritis en gossos

Quan observes sang fresca en la femta de can, poden ser producte entre altres coses de la gastroenteritis hemorràgica, Aquesta pot presentar-se en femtes toves i també en diarreiques.

Et recordem que davant de qualsevol símptoma dels que hem esmentat de la gastroenteritis, el més adequat és que consultis primer a veterinari abans d'aplicar qualsevol mesura a la casa.


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

Un comentari, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   Mayra Alejandra Montenegro va dir

  Hola necessito resposta ràpida li agraeixo molt. Que probiòtics he de donar-li mil gràcies

bool (true)