Dietes per problemes de pell en el gos

Dietes-per-problemes-de-pell-en-el-perro5

La velocitat amb la qual vivim actualment les nostres vides, és una cosa que ens porta molts problemes de salut. Males dietes, males gestions emocionals, males postures a l'hora de treballar, poc dormir, ... Són algunes de les coses que solem deixar enrere, al no viure diari de la quotidianitat més devoradora ... i això també ho traslladem als gossos, Els mals costums a l'hora de cuidar-nos, i de cuidar-los, traient-los poc, jugant res amb ells i donant-los una dieta basada en menjar industrial.

Ara per ara els consultoris veterinaris estan plens de gossos amb problemes de la pell, la qual cosa està relacionat en un ampli tant per cent a una mala alimentació, basada generalment en penso de boles. Sense mes us deixo amb aquest receptari de dietes per problemes de pell al gos. No us ho perdeu.

El meu gos té problemes de pell?

Les malalties de la pell, són dels problemes més comuns tractats pels veterinaris. En moltes àrees d'aquest país, representen més de l'50% de tots els animals que van a consulta.Y fins a un 70% d'aquests mateixos problemes dermatològics són causa d'una al·lèrgia alimentària. En una entrada anterior, els gossos i l'estrès alimentari, Va explicar com el mantenir el teu gos menjant pinso tota la vida, és un focus d'estrès important en la vida de l'gos.

Què menja el meu gos?

Diversos estudis veterinaris a nivell mundial, demostren que la causa de la majoria problemes de la pell dels nostres gossos, vénen induïts pels aliments industrials o pinsos per a gossos. Les deficiències dietètiques són una de les causes, a causa de la manca de nutrients com el zinc, vitamina A, vitamina B, vitamina E, proteïna o alguns àcids grassos essencials, a les que sotmet una dieta basada només en pinso sec al nostre gos.

No obstant això, la hipersensibilitat dietètica i la intolerància alimentària tenen més probabilitats de ser el motiu de la malaltia que una deficiència de nutrients. Tot això és degut a la gran quantitat d'additius i compostos químics de tota mena en els que són rics aquests aliments industrials i que sotmeten el sistema immunològic del nostre gos a un estrès extra a l'hora d'haver de processar-lo. En un article anterior, en Història de la Indústria de Pinso per a mascotes, Us explico com funciona la indústria i us dono diverses llistes d'additius i compostos amb els que ho fabriquen.

Dietes-per-problemes-de-pell-en-el-perro4

¿Quina de les dietes és la correcta?

Dieta sana ideal

Fonts de proteïnes bàsiques

Una dieta alimentària controlada, és un tractament a llarg termini només acceptable per al·lèrgies als aliments que causen la malaltia de la pell. Una dieta controlada està pensada, per ser equilibrada i lliure d'al·lèrgens, i es fan amb els ingredients més probables a ser tolerats sense problemes pel gos. Alguns estudis demostren que hi ha menjars amb menor probabilitat per causar al·lèrgies en l'animal com, per exemple, el xai, el pollastre, la carn de cavall, la carn de cérvol i el conill, ja que no es troben generalment en els aliments comercials.

Aliments no processats

La manca de processament d'aquests aliments, fa menys probable que provoquin una resposta al·lèrgica. Una d'aquestes fonts de proteïna es combina amb arròs bullit o patates per formar la dieta que li servirà d'aliment (sense incloure res més), durant al menys tres setmanes. Hi ha moltes dietes per a la gestió de malalties gastrointestinals, que poden ser utilitzades per a malalties de la pell. De vegades, el Pruïja continua per mesos després que els aliments s'eliminen de la seva dieta diària. És millor mantenir la dieta durant al menys 3 mesos, abans de treure conclusions sobre la causa d'aquest Pruïja.

¿I els pinsos per problemes d'al·lèrgies que hi ha al mercat?

Pinsos per a problemes de la pell

Hi ha moltes dietes comercials que estan disponibles per al tractament de les al·lèrgies alimentàries. el xai i l'arròs generalment són els ingredients principals d'aquest tipus de dietes. És clar que gràcies a el sobre-processament a què se'ls sotmet per convertir-los en el format bola seca de pinso industrial que coneixem, pot ser que no siguin molt efectius en el tractament de la malaltia del teu gos.

Les malalties de la pell i la pruïja causat per al·lèrgies alimentàries sovint desapareixeran, quan els gossos comencen a menjar xai i arròs en dietes preparades tipus BARF. Moltes vegades, els problemes de pell tornen quan són alimentats amb dietes preparades comercialment de xai i arròs. A part de vitamines i minerals sintètics majoritàriament, aquests aliments no contenen altres tipus de nutrients. Les dietes comercials contenen farcits, additius i conservants que poden ser responsables de la recaiguda de la malaltia al·lèrgica de la pell de l'animal.

Un animal pot ser al·lèrgic a un altre tipus de preparats industrials que consumeixi, com per exemple, joguines (tingueu particularment amb compte amb les joguines barats de botigues xineses), llaminadures, o preparats per aportació de vitamines i minerals. Els preparats de vitamines i minerals contenen productes carnis i additius als quals un animal pot ser al·lèrgic. Els signes de l'al·lèrgia sovint tornen a sortir quan una pastilla de vitamines i minerals, d'origen animal, s'agrega per equilibrar una dieta controlada.

Dietes-per-problemes-de-pell-en-el-perro6

Com sé si el meu gos té al·lèrgia alimentària?

La veritat sobre les proves d'al·lèrgia

Deixo aquí l'opinió de l'Doctor en Veterinària, Donald Strombeck (una de les majors entitats en nutrició canina existents) sobre aquest tema:

El diagnòstic de l'al·lèrgia alimentària pot ser difícil de provar. No hi ha proves de laboratori per confirmar l'al·lèrgia alimentària com a causa de malaltia gastrointestinal o pell totalment fiables. Les proves cutànies intradèrmiques, s'utilitzen sovint per identificar al·lèrgens diferents com la causa de la malaltia de la pell, però, cap estudi ha demostrat que la prova d'al·lèrgens d'aliment de la pell és fiable. Aquesta prova normalment produeix reaccions de falsos positius que sobreestimen la incidència d'al·lèrgia alimentària.

Moltes vegades, he vist com una persona es gastava milers d'euros en proves d'al·lèrgia en el seu gos i no ha aconseguit pràcticament res, mentre que seguia donant-li menjar industrial a boles seques.

El Doctor Strombeck ens diu sobre les proves:

Les proves de l'al·lèrgia alimentària també poden incloure proves de radioalergoadsorción (RAST) i anàlisi d'un assaig per immunoadsorció lligat a enzims (ELISA). Aquestes proves detecten anticossos específics contra al·lèrgens específics, aquí els al·lèrgens alimentaris. No hi ha estudis en gossos i gats demostren cap valor per a aquestes proves. Molts problemes de pell crònics són avaluats amb exàmens de sang i biòpsies de la pell. Recomptes sanguinis complets i panells de química de la sang, proporcionen poca informació útil per a la identificació d'al·lèrgies o intoleràncies.

¿Com saber si la dieta funciona?

Segons el Doctor Strombeck

Tots els productes químics són alliberats, només després que els leucòcits interactuïn amb l'al·lergen alimentari. Quan l'al·lergen desapareix, s'atura l'alliberament d'aquestes substàncies químiques.

De vegades els químics segueixen apareixent espontàniament sense l'al·lergen. Aquest alliberament química espontània, pot de vegades durar durant mesos abans que es disminueixi i s'aturi. En aquests casos, l'animal pot seguir mostrant signes clínics d'al·lèrgia encara que l'al no estigui present en la seva alimentació. En aquest tipus de cas, és fàcil confondre i creure que el tractament fracàs o que no es va trobar l'al·lergen detonant i segueix sent desconegut. La paciència és important a l'hora d'establir un tractament dietètic en animals amb al·lèrgia alimentària.

¿Però que li dono de menjar? El meu veterinari diu que el menjar natural és dolenta per al meu gos

Els meus gossos són uns privilegiats. Tenen una alimentació més acurada que la d'un rei, i només ocupa una mínima part del meu temps i els meus diners. Us remeto a l'entrada Guia d'Alimentació Canina. Hi ha veuràs què és el que li convé i el que no.

Ara per ara, la capacitació en nutrició canina d'un veterinari que acaba de sortir de la carrera, és pràcticament nul·la, unit al fet que les marques de pinso donen conferències i seminaris gratuïts on se'ls adoctrina perquè ells mateixos venguin aquest tipus d'alimentació, doncs ja podem anar-nos imaginant el quadre a l'complet.

Un gos té una paritat genètica d'un 99% amb un llop. Us imagineu a un Llop emmalaltint per menjar-se a un cérvol sencer, ossos inclosos? La lògica deixa pocs dubtes ja que d'asseure'ls mal l'aliment principal en la seva dieta diària, s'haurien extingit fa segles. Les dietes naturals són molt més inofensives que les dietes a base de pinso de mala qualitat.

Els gossos tenen mes problemes generats pels pinsos, que és un tipus d'aliment que té un segle a tot estirar i aquesta ple de químics i mancat de nutrients, que per una alimentació sana, a força d'aliments naturals, i el més lliure de processats possible.

Una alimentació variada i natural, donarà com a resultat un gos sa i sense cap dubte amb moltes menys possibilitats de desenvolupar qualsevol problema de pell relacionat per un al·lèrgia alimentària, que un alimentat amb pinso de boles. I si el teu veterinari et diu que el menjar natural és dolenta, pregunta-li què és el que menja ell.

Dietes-per-problemes-de-pell-en-el-perro3

Receptes de menjar per a gossos

Abans de cuinar

Aquestes receptes són totes desenvolupades pel Doctor Strombeck, en el seu llibre  Home-Prepared Dog and Cat Diets: The HEALTHFUL Alternative, Sent traduïdes i adaptades per al públic espanyol per mi.

Totes aquestes dietes estan desenvolupades per a tractar problemes a la pell dels gossos, provocats per al·lèrgies alimentàries, i vénen amb el seu corresponent informació nutricional per al gos.

Abans de començar a cuinar, és convenient recordar, que la carn se li donarà crua i amb l'os en totes les receptes, sempre que sigui d'animal petit. Si és carn de vaca, xai, cavall o bou, cal eliminar millor l'os i deixar-se'l com os recreatiu. Ells obtenen nutrients d'aquesta activitat també.

Si no li vols donar ossos a l'natural, sempre pots aportar com a complement alimentari farina d'os

Conill amb Patates cuites

 • 250 de Conill fresc.
 • 300gr de Patates cuites amb la pell i tot.
 • 60gr de Bròquil o Col.
 • 10 g d'Oli d'Oliva
 • 3 mil·ligrams de sal
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 647 Kcalorías, proteïna 29,3gr, i aporta 17,6gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (Uns 20 quilos)

Pots cuinar si vols el conill, coent o fregint-ho durant uns 3 minuts. Així ho haras més digerible i augmentaràs alguna cosa el seu rang calòric.

Fes una suau barreja batuda amb la verdura, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salseta per al conill i les patates.

Carn de Vedella i patates per a gossos adults

 • 250gr de Vedella fresca.
 • 300gr de Patates cuites amb la pell i tot.
 • 60gr de Bròquil o Col.
 • 10 g d'Oli d'Oliva
 • 3 mil·ligrams de sal
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 656 Kcalorías, proteïna 35,7gr, i aporta 15,7gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (Uns 20 quilos) durant un dia. Bé servit perquè no passi gana.

Pots cuinar si vols la vedella, fregint durant uns 3 minuts. Així la faràs més digerible i augmentaràs alguna cosa el seu rang calòric.

Fes una suau barreja batuda amb la verdura, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salsa per vedella i les patates.

Dietes-per-problemes-de-pell-en-el-perro2

Conill i arròs bullit per a gossos adults

 • 250gr de Conill fresc.
 • 320gr d'Arròs blanc de gra llarg.
 • 60gr de Bròquil o Col.
 • 10 g d'Oli d'Oliva
 • 3 mil·ligrams de sal
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 651 Kcalorías, proteïna 29,2gr, i aporta 18,2gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (uns 20 quilos) .Pots cuinar si vols el conill, coent o fregint-ho durant uns 3 minuts , encara que això, com ja he indicat abans, pujarà el seu rang calòric.

L'arròs és millor tenir-lo en aigua una estona i després deixar-ho passat a el fer-ho, és a dir, coent de mes, perquè quedi més tou. Així serà més digerible per a l'animal.

Fes una suau barreja batuda amb la verdura, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salseta per al conill i l'arròs.

Carn de cérvol i arròs bullit dieta per a gossos adults

 • 150gr de Carn de Cérvol.
 • 320gr d'Arròs blanc de gra llarg.
 • 60gr de Bròquil o Col.
 • 10 g d'Oli d'Oliva
 • 3 mil·ligrams de sal
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 651 Kcalorías, proteïna 29,2gr, i aporta 18,2gr de greix, per cobrir les necessitats d'un gos de mida mitjana (uns 20 quilos). Pots cuinar si vols el cérvol, fregint-ho o a l'forn durant uns 3 minuts, encara que això, com ja he indicat abans, pujarà el seu rang calòric.

L'arròs és millor tenir-lo en aigua una estona i després deixar-ho passat a el fer-ho, és a dir, coent altres, perquè quedi més tou. Així serà més digerible per a l'animal.

Fes una suau barreja batuda amb la verdura, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salseta per al conill i l'arròs.

Conill i patates per a gossos en creixement

 • 200 de Conill fresc.
 • 250gr de Patates cuites amb la pell i tot.
 • 60gr de Bròquil o Col.
 • 10 g d'Oli d'Oliva
 • 3 mil·ligrams de sal
 • 3 gr farina d'os en pols (opcional si no li vas a donar ossos)
 • 1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples (fet per als éssers humans adults)

Aquesta dieta li proporciona 511 Kcalorías, proteïna 24,6gr, i aporta 17,6gr de greix, per cobrir les necessitats d'un cadell de raça de gos de talla mitjana.

Pots cuinar si vols el conill, coent o fregint-ho durant uns 3 minuts. Així ho faràs més digerible i augmentaràs alguna cosa el seu rang calòric.

Com sempre, fes una suau barreja batuda amb la verdura, la sal, les vitamines i l'os en pols (si cal), aquesta serà la salseta per al conill i les patates.

Dietes-per-problemes-de-pell-en-el-gos

Consells

Us he deixat consells a l'hora de cuinar les dietes, en cadascuna d'elles. Seguidlos a l'hora de fer unes dietes millor adaptades al vostre gos. Perdeu la por a donar-li la carn amb l'os, tot cru. Si són d'animals petits, no passa res. No és bo donar-li l'os del genoll d'una vedella, però amb l'os d'un pollastre, un conill o una perdiu, no tindrà problemes i li serà tremendament nutritiu.

Podeu complementar aquestes receptes sempre amb un Iogurt natural o grec a ser possible sense sucre. Si es el vols endolcir una mica, no hi ha res més dolç i sa que la mel, si és comprada a herbolisteria i és natural, millor que millor.

Sense mes, dir-vos moltes gràcies per llegir-me i si teniu algun dubte, estaré encantat poder ajudar-vos. Dejádmelas en el comentari d'aquesta entrada.

!!! Una salutació i Cuideu els vostres gossos !!!


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

18 comentaris, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   Alajandra Matís va dir

  M'encanta els articles d'aquesta pàgina, em són molt útils i interessants 😀

  1.    Antonio Carretero va dir

   Hola Alajandra, moltes gràcies pel teu comentari. una salutació

 2.   Luis S va dir

  Salutacions Sr Antonio Carretero. Les meves felicitacions pels seus articles. Sóc Metge Veterinari, graduat fa ja 21 anys, dedicats netament a l'Avicultura Intensiva, d'allí la meva proximitat amb les plantes d'aliments concentrats per a animals. Tinc 4 anys estudiant tot sobre nutrició canina, i 2 anys posant en pràctica els coneixements adquirits (dietes casolanes balancejades), els canvis positius són molt més que notables. Espero que els seus articles arribin a molta gent que estima els seus gossos, i els ajudin a obrir els ulls, davant tantes malalties que són d'aparició propera, precisament a l'aparició de pinsos secs (cooncentrados). Déu el beneeixi.

  1.    Antonio Carretero va dir

   Hola Luis S. Moltíssimes gràcies pel teu comentari i per participar-hi. Un plaer poder ajudar a que tots tinguem millor als nostres gossos.
   Una salutació!

 3.   Mónica va dir

  Antonio !! Felicitacions! Buscant info sobre alimentació natural em vaig topar amb el teu article ... Algun consell o dieta casolana per gossets amb problemes d'al·lèrgies a la pell? Gràcies !!!!

 4.   Gi va dir

  Moltíssimes gràcies per compartir aquesta informació de super utilitat !!

  Dubte ;: «1/5 pastilles de vitamines i minerals múltiples» la proporció (1/5) és molt subjectiva .., podrien ser més específics?

 5.   Toñy va dir

  Hola Antoni, tinc un golden de 3 anys amb pell atòpica i al·lèrgies (potes i orella). No exactament al fet que és al·lèrgic, i em manen penso atòpic, però és caríssim i no m'ho puc permetre ara mateix. Em pots recomanar menjars casolans perquè millori? És que realment ho passa fatal.
  Gràcias

 6.   beto va dir

  Ai ... diverses de les receptes inclouen conill.
  Cuendo nen vaig tenir un conillet de mascota. No puc donar-li de menjar conill ami gos. ho sento molt ...

 7.   Hèctor va dir

  Hola Antonio gràcies pels teus consells i receptes la meva pregunta és què vols dir amb 1/5 pastilles, és una cinquena part de pastilla o és d'una a cinc pastilles? Gràcies.

 8.   Pietat va dir

  Tinc un maltès de 7 anys que pateix al·lèrgia alimentària la qual se li manifesta amb gingivitis a repetició, la qual cosa ho fa prendre antibiòtics en forma massa freqüent per al meu gust i voldria saber si hi ha alguna dieta que el pugui ajudar
  Moltes gràcies per endavant

 9.   Macarena va dir

  hola el meu gos és alegico però nose a que..tiene 4 any i li vaig estar donant el pinso que surt en ella tv la marca ultima..avece de pollastre o depèn però sele posa l'esquena de escama..le pica i es mossega, i la barrigita sele posa de color rosa, és un cellerer amb yorsay..le estat donant el pinso la marca lliura de salmó però clar AVECE li vull donar una altra cosa en això dies perquè em coje festa i nose que donar-li moltes gràcia espeo la teva resposta una salutació.

 10.   Alba sofia va dir

  Gràcies per compartir els seus coneixements, començaré a posar en pràctica tots els seus consells, tinc un gosset amb problemes de pell

 11.   Marlene va dir

  Excel·lent article, el qual em permet adquirir coneixements sobre la veritat dels pinsos i l'alimentació adequada per als canins.

 12.   Carmen va dir

  Hola Antoni, m'ha agradat molt el teu article i com descrius la necessitat del nostre gos, tinc una pregunta: les quantitats que poses són per a una taula i hauria de donar-li tres a el dia? O si ho pots aclarir, moltes gràcies, espero llegir més coses sobre la salut del meu cocker que està des de ja fa un any amb pupitas per tot el cos ho passa molt malament, aquesta amb otitis pateix molt a veure si li doi amb aquesta alimentació , una salutació.

 13.   Pepa va dir

  Hola bona tarda.
  Tinc un American Bully estàndard i pesa 37 quilos, té
  tres anys, quan tenia quatre mesos va començar amb problemes en els dits i orelles, en els dits li surten com pupes, i se'ls infecten, .. el veterinari li mana antibiòtics i és amb el que se li treu.
  Hem canviat de menjar sempre segueix amb el problema.
  La meva pregunta ... les quantitats que poses són per a un dia?

 14.   Miriam va dir

  Hola bona nit ... .La meva gosseta que és un gos d'aigua Espanyol de ser campiona de la Rioja ara que es grata i s'arrenca els cabells, a causa d'unes rojeses que té en el cos i com que se li cau la pell ..en els malucs té els cabells super aspre i de les seves costelles cap amunt preciós ... .ja estic desesperada no se que fer ... gràcies

 15.   esperança Grajales va dir

  gràcies pels consells meu gos té 10 anys té problema de pell, com saber si li estaré
  donant la quantitat de nutrients a l'preparar-li una dieta casolana gràcies.

 16.   Paola va dir

  Hola !! Consulta tinc un gos sharpei amb al·lèrgia alimentària té ja 1 any i mig menja royal canin hipollargenico la veterinària em aconsello cuinar carn de cavall amb zapallo italià queda amb gana potser li dono molt poc m'agradaria que em orientara.gracias.