Mal de panxa a gossos

El mal de panxa en gossos és un símptoma comú

conèixer què significa el mal de panxa en gossos és important, perquè tant pot tractar-se d'una simple indigestió com d'una malaltia més greu que necessiti tractament. El mal de panxa a més comporta molts altres símptomes, com poden ser vòmits o diarrea, el que pot arribar a debilitar el gos.

Si volem tenir controlat l'estat de salut de l'gos, hem de tenir en compte que el mal de panxa és una malaltia habitual i que en la majoria dels casos no és greu, Però hi ha algunes malalties amb les que cal anar amb compte. En tot cas, davant del dubte hem d'acudir com més aviat a un veterinari perquè determini la causa d'aquest dolor a l'estómac de l'gos.

Com manifesta el gos al mal de panxa

El mal de panxa en gossos és un símptoma que els incomoda

Els gossos no poden parlar per dir-nos que els fa mal l'estómac i que es troben malament. Aquest dolor de vegades no és fàcil de veure per als seus amos, sobretot si és el seu primer gos i no coneixen com s'expressa la seva mascota. El més normal quan el gos té qualsevol malaltia o malestar és que es trobi decaigut, que no jugui i dormi o estigui estirat més del normal. Aquesta apatia és pròpia de moltes malalties, per la qual cosa sempre cal anar una mica més enllà. En el cas de al mal de panxa, hem palpar i estrènyer una mica ençà. Si l'estómac està inflamat per la causa que sigui, el gos es queixarà o s'apartarà. D'altra banda, el que és molt freqüent amb el mal de panxa són els vòmits i la diarrea, Ja que la malaltia afecta finalment a tot el sistema digestiu de l'gos. Encara que no resulti agradable, sempre hem de vigilar la femta de el gos, perquè d'elles podem deduir si té un bon estat de salut. Un to anormal, molt fosc o molt clar, o una consistència molt líquida indica que alguna cosa va malament.

Indigestió en el gos

Un dels problemes més freqüents que porten a al mal de panxa és la indigestió. Com ens pot passar a qualsevol de nosaltres, hi ha aliments que no ens sentin bé i els gossos solen menjar moltes coses que no els convé, de manera que finalment acaben amb mal de panxa. La forma d'evitar això és donar-li sempre el mateix menjar, perquè la seva estómac s'acostumi, ia més hem de donar-li una quantitat adequada. Les grans tiberis també porten amb si grans indigestions i estómac pesat, pel que hem de evitar-les. Cal entendre que el gos sol menjar menys que nosaltres, de manera que mai hem de donar-li menjar en excés. A més, si canviem la seva dieta bruscament, passant de el pinso als aliments naturals, és normal que durant uns dies el seu estómac es ressenti fins que s'adapti a la nova dieta. En tots aquests casos no cal alarmar-se. El gos descansarà i amb deixar-li unes hores de dejuni fins que torni a tenir gana és suficient. Això sí, la seva pròxima ingesta ha de ser lleugera, per no sobrecarregar a l'estómac, que encara es troba delicat. Si consultem amb el nostre veterinari fins i tot pot recomanar alguna cosa perquè se li calmin l'estómac.

Paràsits a l'estómac

És molt habitual que els gossos contreguin paràsits, sobretot si tenen el costum de menjar excrements d'altres gossos, les quals poden estar contaminades. aquests paràsits creen inflamació a l'estómac amb diarrees i vòmits. Perquè això no arribi a ser un problema, hem de mantenir desparasitat al nostre gos. La forma de fer-ho és proporcionant una pastilla per desparasitar per dins, la qual es ven en veterinaris. Ells poden donar-nos una idea sobre la freqüència amb què hem de donar-. En els cadells és alguna cosa obligatori abans de començar a posar les vacunes, ja que aquests paràsits que contrauen poden arribar a debilitar-los. És important desparasitar amb urgència quan ja veiem cucs en la seva femta, perquè això vol dir que tenen moltes, ja que s'han estès per l'intestí.

Torsió d'estómac

Si hi ha un problema que hem d'evitar a tota costa és la torsió d'estómac. Un mal de panxa pot derivar en això, que ocorre quan el estómac gira sobre si mateix escanyant-. Aquesta és una malaltia que cal operar immediatament, perquè pot portar a la mort de l'gos en poc temps. No és tan freqüent que passi però sí que hi ha possibilitats, de manera que davant un mal de panxa que sembla agreujar-se és millor acudir a l'veterinari perquè li faci una revisió de salut a la nostra mascota. A més, la torsió d'estómac es pot evitar en gran mesura si li donem el menjar a el gos en petites ingestes, ja que la torsió passa davant copioses menjars. És per això que sempre és millor fer que el gos mengi més vegades a el dia però poca quantitat, ja que li asseurà millor i evitarem riscos innecessaris.

Què fer si el meu gos té mal de panxa

Sens dubte, una de les pitjors situacions per les que pots passar amb el teu gos és veure que aquest està malalt. El fet que ells no puguin parlar fa que, si no estàs atent a el comportament de l'animal, no te n'adonis que li passa alguna cosa.

El mal de panxa sol provocar, com a primera reacció, el deixar de menjar. És un senyal molt evident ja que, si bé hi ha vegades que els gossos poden no voler menjar, no és l'habitual i t'avisa que alguna cosa passa.

Estar alacaigut, no voler jugar, no voler sortir de la caseta, o fins i tot plorar o queixar-se, o no deixar-te que li toquis la zona del ventre, són altres reaccions que va tenir el teu gos quan té mal de panxa (o qualsevol altre problema ).

Però, què fer en aquestes situacions? Doncs l'hem dividit en dues parts:

primeres actuacions

Les primeres actuacions quan notes que al teu gos li passa alguna cosa és passar temps amb ell o ella i veure què li pot passar. És a dir, observa-. és important veure si el problema és d'estómac o és d'una altra cosa.

Si no vol menjar, prova a oferir-li alguna cosa que li agradi. El normal és que l'animal s'ho mengi, i que busqui més. Però si veus que l'agafa amb desgana, que triga a menjar-se'l i que a més no notes una millora en el seu comportament, és que alguna cosa passa.

Normalment, amb una dieta tova hauria curar-se, però hi ha ocasions en què es necessita d'un professional per poder valorar el seu cas. Així que, si passats 2-3 dies, l'animal no veus que millori, el que hauries de fer és el següent.

Si no millora ...

Han passat diversos dies i el teu gos segueix igual. O has vist que, entre els seus símptomes, hi ha alguns que et alerten (com ara que vomiti sang, o que faci sang a la femta, que ho notis apagat, que no es desperti ...).

No t'alarmis, però és hora d'anar a l'veterinari. Allà, el professional s'encarregarà de fer-li unes proves ràpides per saber què li pot passar. ¿I quines proves poden ser aquestes? El primer, tocar-li la part de la panxa per veure si tot està correcte. Per exemple, que tingui el ventre inflat i molt dur.

Després és possible que li faci un anàlisi per saber si té paràsits interns. Això es fa fàcilment amb un bastonet ficat a la zona anal ja que així veuen si hi ha cuquets. Normalment en la femta es poden veure. Si és això, haurà de prendre una medicació que elimina aquest problema (i calma el mal de panxa).

El següent pot ser una anàlisi de sang. Hi ha de dos tipus, un ràpid on els resultats els té en tot just 5-10 minuts, i un altre que triga 1-2 dies a arribar.

Una altra opció és la de fer una ecografia, per veure si hi ha algun problema més greu.

Tot això dependrà dels símptomes i causes que hagin provocat el arribar al teu gos a veterinari, així que tingues present tot el que ha passat perquè hagis anat a la consulta.

Remeis casolans per al mal de panxa caní

Els gossos joves han de rebre molt afecte si tenen mal de panxa

A més dels tractaments veterinaris i metges que existeixen per al mal de panxa dels gossos, també hi ha remeis casolans que pots provar a fi d'alleujar al teu millor amic.

Nosaltres et proposem alguns d'ells que, segur, et vindran bé i per provar-los no perds res però sí aliviarás una mica a la teva mascota.

Són els següents:

No li donis res

Un dia de dejuni caní no passa res. De fet, quan nosaltres tenim problemes d'estómac, el primer que ens diu el metge és que no consumim res més que sèrum durant 24 hores. I és el mateix que pots fer amb el teu gos.

És a dir, no li donis menjar, però sí proporcioneu aigua, si pot ser amb sèrum, perquè estigui hidratat.

Un dinar especial

Un altre dels remeis casolans que pots provar-ho de donar-li un menjar especial que ajudi a la seva digestió (i també que no sigui pesada ni tampoc li sent malament). Tens diverses opcions, i dependrà del que el gos estigui acostumat a menjar, ja que de vegades no la toleren. Però per exemple, tens pastanaga, mel, flocs de civada, carbassa, pit de pollastre, gall dindi, peix blanc ...

Alguns d'aquests aliments hauràs de bullir-o cuinar-los, a més de partir-los en trossos petits perquè se'l mengin.

Una altra opció és l'arròs blanc (una sopeta d'arròs blanc amb pastanaga no és mala idea). El problema és que, si està restret, això no és la millor.

Aloe vera per beure

Com saps, al mercat existeixen ja ampolles d'àloe vera per beure. Aquestes es venen i es recomanen, per exemple, per prendre un tap o dues en dejú i després, si es vol, repetir la presa al llarg del dia (hi ha qui se la beu sencera en uns dies).

Has de saber que l'àloe vera ajuda, i molt, a millorar el teu estat de salut. Per començar, et millora el metabolisme i la digestió, calma la inflamació, ajuda amb les gastritis, tens menys ardor ... ¿I què passa amb el teu gos que té mal de panxa? Doncs que també pot ajudar-lo.

Perquè s'ho prengui, hi ha dues opcions: o bé fas una mica en l'aigua que beu, o bé, si li agrada, l'hi dónes directament. Parlem d'una planta natural, així que no hauria de fer-li mal.

herbes

Un comportament que tenen molts gossos, i que potser has vist sovint, és que aquests busquen herbes i se les mengen. Per, a el cap d'una mica, començar a vomitar. Molts els renyen, o no volen que facin això, i en realitat és el millor que poden fer perquè ells mateixos es curen.

Sí, el menjar herbes els ajuda a expulsar allò que els causa dolor, i ho fan perquè és el seu sistema defensiu per a aquest problema. Així que pot ser una forma d'ajudar-lo.

Per a això, hauràs de fer-te amb unes herbes. Per exemple, tens la menta felina (o trucada catnip), però també solen ajudar l'anet, alfàbrega, fonoll ... Pots consultar a veterinari i et dirà les millors opcions i com donar-en cas que no se les mengi per si soles.

quefir

Finalment, podem parlar-te de l'quefir que ja saps que és una beguda de llet fermentada. Doncs bé, aquesta té probiòtics que ajuden a problemes gastrointestinals. I pot ser una opció per a la teva mascota.

Això sí, no totes ho accepten així que potser és un remei que dependrà de si el teu gos tolera prendre alguna cosa així (molts acaben vomitándolo, no obren la boca, etc.).

Consells per evitar el mal de panxa

L'apatia és un símptoma de mal de panxa en gossos

La gran majoria dels dolors d'estómac en els gossos es poden evitar. És cert que no sempre podem controlar si tenen paràsits, però podem tenir vigilat a l'gos perquè no mengi res per fora. Cal evitar sempre que el gos mengi coses al carrer, Ja que no sabem si estan contaminades o en mal estat, cosa que pot portar a una indigestió o enverinament. Tenir controlat l'espai en què el deixem anar i a el gos és sempre important.

D'altra banda, a l'hora de donar-li de menjar a el gos sempre és millor no variar de pinso, que aquest sigui de qualitat, o bé acostumar des de petits al dinar de casa si és el tipus d'aliment que anem a donar-li sempre. Cal tenir ben clar la quantitat de menjar que podem donar-li, Ja que un excés pot donar-los mal de panxa. A més, sempre és millor donar-li de menjar diverses vegades en petites quantitats que només d'una vegada. Per saber la quantitat de menjar que és recomanable segons la seva activitat, el seu pes i la seva edat, és millor consultar amb el veterinari.


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

2 comentaris, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   Emilio va dir

  Hola em podria ajudar-me, a mi gosset està malalt des de 3, nose que té siempro vomita està fet fora del normal i no em menja, podria ajudar-me siusplau en una dogo argentí femella és cadellet

 2.   Zoe va dir

  Excel·lent informació, molt ben detallada i fàcil d'entendre. gràcies