Per què els gossos es queden enganxats quan s'aparellen?

Els gossos es queden enganxats durant l'aparellament

Aquest és un procés que com en el cas dels humans s'inicia amb el seguici en el qual el mascle i la femella es comuniquen per indicar que estan preparats per a la unió sexual. Com següent pas, el mascle procedeix a muntar-se sobre la femella, iniciant així el seu procés de munta.

Un cop acabat, és possible observar que el penis de l'mascle encara roman dins de la vagina de la femella. Això és un acte totalment normal, com també ho és que un cop acabada la muntada quedin tots dos gossos enganxats un a l'altre en els seus genitals per una llarga estona.

Per què es queden enganxats?

Una vegada que s'ha realitzat el procés de la munta, Tots dos gossos queden enganxats l'un a l'altre a través dels seus genitals, però ¿per què passa això?

Això passa ja que la ejaculació de l'mascle té 3 fases, Sent la primera la fracció uretral, on el gos expulsa el seu primer líquid però sense contenir espermatozoides. La segona fase és la fracció espermàtica, un cop acabada la primera fase, el gos emet una segona ejaculació, a diferència de la primera, aquesta sí conté espermatozoides.

En aquesta fase el gos desmunta la femella i és quan queden dos gossos enganxats. Després ve la tercera fase que és la fracció prostàtica, En aquesta fase la unió sexual entre el mascle i la femella contínua i s'emet una tercera ejaculació. Ja quan els òrgans sexuals es relaxen i tornen a la seva mida original, és quan tots dos gossos es separen.

Aquest procés de munta en general té una durada de 30 minuts i ja sabent això, quan s'observa a dos gossos enganxats, només cal esperar que acabin el seu procés, No s'ha de fer res.

Què fer si dos gossos es queden enganxats? Puc separar-los?

Els gossos es poden castrar perquè no hagin cries

Com hem dit, el botons, Que és el nom pel qual se'l coneix al fet que dos gossos es quedin enganxats després d'apariar, el que provoca és que el penis de l'gos es faci molt més gruixut i gran. A el mateix temps, la vagina de la femella es contrau i els músculs circulars que hi ha s'aferren a el penis de l'mascle. És a dir, és com si tot quedés tan en tensió que són incapaços de separar-se perquè realment els seus cossos els ho impedeixen.

Per això, el mascle, quan acaba, a el veure que no pot deixar-se anar, el que fa és baixar-se de la femella i buscar una postura més còmoda per esperar.

Però, què fem quan veiem que els gossos estan així? Es poden separar? El que has de fer és el següent:

Mantenir la calma

Veure a dos gossos així és una cosa que a moltes persones els escandalitza, i la veritat és que no té per què. És una cosa natural i no cal avergonyir d'això. Tampoc serveix de res cridar ni fer-los sentir malament pel que ha passat.

Per descomptat, és possible que no vulguis que la teva gossa es quedi embarassada, però hi ha mitjans per solucionar el problema, sobretot si l'animal no està castrat ni tampoc esterilitzat.

No els separis

El següent que et demanem és que, sota cap concepte, intentis separar-los. Posaries en greu risc la salut de tots dos gossos.

Tingues en compte que els seus genitals estan agradados, inflats i en tensió. Això vol dir que, si intentes tires, vas a fer mal tant a la femella com a el mascle. D'una banda, a la femella li pots provocar la trencament de l'múscul de la vagina. D'altra banda, pots lesionar el gland i fins i tot el penis a l'mascle.

Tot això comportaria no només el sofriment que van a passar els dos gossos, sinó que cal tractar-los per professionals i, de vegades, fins intervenir quirúrgicament per resoldre el problema.

I crec que això no és una cosa que t'agradaria sentir a tu, pel que no és recomanable que l'hi facis als altres (ni tan sols a animals). A més de el cost econòmic que això suposarà.

Si gim, ploren o intenten separar ells

Hi ha ocasions, sobretot en gossos primerencs, que el fet de quedar-se enganxats els espanta en gran manera i comencen a plorar, a moure per escapar, o es posen molt nerviosos. És una situació incòmoda perquè no pots fer res per alleujar- (Més que el fet d'estar acompanyant perquè es relaxi i es separin com més aviat).

No hi ha una fórmula ni cap compost que ajudi a separar-los, és un procés de la reproducció dels gossos i, com a tal, han de dur-la a terme.

Què passa si no es separen?

Normalment, el abotonamiento pot durar entre 20 i 60 minuts. De vegades, pot allargar-se una mica més. Però el que no seria normal és que, transcorreguda més d'una hora, els gossos segueixin enganxats.

Això pot ser degut al fet que els animals estan molt nerviosos, al fet que els músculs no es relaxen, o que hi ha un problema. Sigui com sigui, et recomanem que, si veus que els animals no se separen transcorregut un temps més que ampli, truquis a l'veterinari perquè acudeixi.

No és bo moure als animals, perquè es poden estressar molt més. És millor que sigui el veterinari qui acudeixi a el domicili i pugui valorar el que passa i, en cas de ser necessari, intervenir per solucionar el problema.

Consells abans que s'aparellin els gossos

Si el que busques és que els teus gossos s'apariïn per tenir cries, hi ha algunes recomanacions que són importants ja que pot ajudar a que tinguis més probabilitat que hi hagi èxit a la primera, o que no hi hagi problemes de salut ni durant l'embaràs ni després de la mateixa.

La primera recomanació que et fem és envers els primerencs. Tant el mascle o com la femella primerenca, requereixen que, en la primera munta a l'almenys, ho facin amb un mascle o una femella ja experimentat.

La raó és senzilla, i de fet ja et l'hem explicats abans. Quan es produeix el abotonamiento, els primerencs, a l'ésser una situació que no han experimentat, ia més trobar-limitats de moviment, s'espanten. Ara, imagina que s'aparellen XNUMX primerencs. L'estrès per a ells a l'quedar enganxats pot fer que es vulguin separar i acabin fent-se mal per això. Per això, tenir un gos que ja sap el que passa pot infondre tranquil·litat a l'altre i acabarà per relaxar-se.

Un altre punt a tenir en compte és el que tots dos gossos estiguin socialitzats. Això ajuda que, en les trobades, els gossos no es comportin de manera agressiva, o a l'contrari, que defugin el contacte per por. A vegades pot passar, i obligar tant a un mascle com a una femella a aparellar-no és el millor. De fet, és com si parléssim de violació.

Llevat que siguis l'amo (o el teu gos hagi estat en contacte amb l'altre i es portin bé), convé tenir diversos candidats a l'hora d'apariar. De vegades, el que un humà tria no és el que a un gos, o una gossa, li agrada. Per això, és millor que sigui l'animal el que esculli.

L'últim consell és una cosa normal. I és que no s'aparellin si hi ha símptomes de malaltia o problemes que puguin posar en risc la salut i la vida de l'gos, tant de l'mascle com de la femella. I fins i tot de les futures cries (perquè podrien sortir malaltes, amb malformacions ...). No està de més comprovar el seu estat de sortir abans que aquests s'aparellin.

gos malalt
Article relacionat:
Senyals que el teu gos està malalt

Com és el sistema reproductor dels gossos?

Els gossos s'aparellen diverses vegades a l'any

Conèixer les característiques de sistema reproductor dels gossos, tant femelles com mascles, et servirà per entendre l'aparellament.

Sistema reproductor de el mascle

L'aparell reproductor dels gossos mascles es compon de l'escrot, els testicles, els epidídims, conductes deferents, la pròstata, uretra, prepuci, i el penis, Sent el prepuci la capa de pell que protegeix i lubrica a el penis amb el seu esperma i és que el penis en el seu estat normal, està dins de l'prepuci, però quan el gos està en estat d'excitació aquest emergeix a l'exterior i sent gràcies a l'os penià, que sigui possible la penetració en la femella.

L'escrot és un conjunt de cobertes que té com a funció protegir els testicles i mantenir-los a la temperatura necessària.

Els testicles són l'aparell reproductor dels animals; produeixen i maduren els espermatozoides a més de les hormones sexuals, fins i tot els epidídims que es troben en els testicles tenen com a funció guardar i ser mitjà de transport per als espermatozous fins al conducte deferent, però què és el conducte deferent?

Aquest és l'altre mitjà de transport dels espermatozoides fins a la pròstata, ja que al seu torn, la pròstata genera el plasma seminal per facilitar el pas dels espermatozoides. Seguit d'això, la uretra també forma part d'aquest procés reproductor animal i és qui condueix el plasma seminal compost per espermatozoides al seu ejaculació.

Sistema reproductor de la femella

Ara bé, un cop conegut el sistema reproductor de el mascle, és moment de conèixer a sistema reproductor de la femella. Per iniciar amb aquests òrgans reproductors, hi ha els ovaris, sent aquests els encarregats de produir les hormones sexuals de la femella i els òvuls. Els oviductes, com es pot intuir pel seu nom, és el conducte que trasllada als òvuls dels ovaris a l'coll uterí. aquest últim és un altre mitjà pel qual es desplacen els òvuls fins a l'úter, això només si han estat fecundats pels espermatozoides.

Però què és l'òvul? Aquesta és una cèl·lula que es produeix en els ovaris i que de ser fecundada per l'espermatozoide és el lloc que dóna origen a l'cadell. Si és així, és a l'úter on el cadell es va desenvolupant fins al moment de néixer i la vagina de la femella és el lloc on es dóna lloc a la unió sexual entre aquesta i el mascle.

Com evitar que els gossos s'apariïn?

Els gossos poden tenir moltes cries a l'any

Quan no es vol que els gossos tinguin cries, la millor opció és la de esterilitzar o castrar als gossos. D'aquesta manera, no tindràs problema per després reubicar o haver de quedar-te amb la descendència d'ells. Ara bé, això no impediria que s'apariaran, perquè pot donar-se el cas.

Llavors, per evitar-ho, el millor que pots fer és el següent:

  • Intenta treure al teu gos si més afluència hi hagi. D'aquesta manera, evitaràs una mica el problema. Porta-ho lligat i no ho deixis anar excepte en zones adequades i on et permetin que estigui solt.

  • En cas que tinguis dos gossos de diferent sexe, llavors necessitaràs tenir-los separats perquè surtin junts només quan tu estiguis al seu costat (i puguis tallar alguna situació que provoqui aquest aparellament que no vols).

  • Consulta a un etòleg. És la persona més adequada per eliminar aquesta intenció de muntar a la femella (ja que la majoria de el problema sol ser dels mascles). L'etòleg treballa amb els gossos per esborrar de la seva ment comportaments que no volem que tinguin, com és el fet que l'animal castrat segueixi volent muntar a la femella.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.