Per què el meu gos camina en cercles?

Hi ha diversos motius pels quals un gos camina en cercles

Segurament us haureu adonat que moltes vegades els nostres gossos col·loquen el seu propi cap a la paret, cosa que és bastant rar i que denota que a l'animal li passa alguna cosa, encara que una altra cosa amb la qual ens podem guiar per saber si al nostre gos li passa alguna cosa, és si aquest comença a caminar en cercles.

En primer lloc, si quan el gos comença a fer això, hem de veure si aquesta situació té alguna cosa a veure amb alguna reacció a un factor extern a ell, per exemple, si està perseguint alguna cosa, si està mirant a l'ventilador de sostre o alguna cosa similar. Si el teu gos camina en cercles sense cap interferència externa, has de buscar l'ajuda d'un veterinari, sent aquestes algunes de les causes de per què el teu gos camina en cercles.

Has de tenir en compte que aquesta actitud, quan la té d'adult, pot no ser tan poc preocupant com quan és un cadell. De fet, hi ha algunes causes per les quals un gos adult pot girar sobre si mateix i mossegar-se la cua. I aquestes són:

causes principals

Els gossos de vegades caminen en cercles

Si el teu gos camina en cercles sense cap interferència externa, has de buscar l'ajuda d'un veterinari, Sent aquestes algunes de les causes de per què el teu gos camina en cercles.

Problemes de salut

Porta el teu gos a veterinari per descartar problemes de salut, ja que si el gos està sentint dolor, pot caminar en cercles per donar a conèixer alguna molèstia. Algunes malalties que pot estar patint el nostre gos són les infeccions de l'oïda, problemes als ulls o trastorns nerviosos.

edat avançada

A l'igual que les persones, els gossos vells pateixen també de demència senil, Podent això ocasionar desorientació o oblit. El gos pot llavors caminar en cercles com si estigués perdut, mirar fixament portes o cantons de la casa i presentar alteracions en la personalitat.

Pot oblidar-se d'on està el menjar, l'aigua o on fer pipí o caca i és que els gossos d'edat avançada han d'anar més sovint a l'veterinari per assegurar-se que la seva salut està a el dia, així que recorda cuidar bé al teu gos gran .

gossos majors
Article relacionat:
Problemes comuns en els gossos majors

comportament compulsiu

Molts gossos presenten compulsió per certes coses i caminar en cercles és una d'elles. Els sorolls alts, situacions inesperades o ensurts poden causar aquest comportament, Fins i tot la ansietat per separació també pot contribuir a això.

Quan el teu gos present aquest comportament, intenta retirar el que està deixant estressat o canviar-lo de ambient. Tracta d'distreure'l amb una joguina o alguna cosa de menjar i evita acariciar i "consolar", ja que estaràs reforçant aquest comportament i ell va a veure que cada vegada que ho fa, es porta un premi.

exercici

L'exercici és essencial per a la salut mental i física de l'gos, ja que els gossos que no fan exercici suficient poden començar a caminar en cercles per alleujar la frustració.

Considera portar-lo a una guarderia canina perquè passi uns dies a la setmana jugant amb altres gossos i gastant energia i recorda, no barallis amb el teu gos quan comenci a caminar en cercles, ja que aquest comportament és una manera de que et digui que alguna cosa no està bé amb ell.

Ansietat

Tots aquests conflictes de comportament s'engloben dins el concepte de l'ansietat, que és un dels motius principals pels quals el nostre gos dóna voltes sobre si mateix.

Si el teu gos es troba amb massa nivell d'ansietat és molt probable que també notes altres tipus d'inconvenients en la seva actitud, Que se sol traduir en el rosego constant d'objectes de la casa, com poden ser mobles, o els pots escoltar bordant excessivament.

Aquestes conductes també poden arribar a tenir una solució si estenem, en la mesura del possible, els seus passejos, així els gossos exerciten més i d'aquesta manera alliberen totes les tensions i l'estrès, per suportar la situació d'estar a casa sense tanta ansietat.

Si no treus a passejar al teu gos, es pot avorrir
Article relacionat:
Què passa si no es treu a passejar a l'gos?

La seva raça

Entre la gran quantitat d'aspectes que poden fer que el teu gos es comporti d'aquesta manera tan estranya, has de prendre en compte també que cada raça té alguns paràmetres de comportament similars i això pot arribar a ser la causa principal dels girs circulars que el teu gos realitza.

Això vol dir que els gossos de determinades races solen tenir algun tipus de predisposició a tenir aquest comportament, Entre les quals podem destacar als pastors alemanys, els qui a més de ser coneguts per que la majoria dels seus espècimens solen girar en cercles, també són famosos per realitzar forats de grans dimensions.

Una altra raça que sol presentar característiques similars de manera genètica és la Bull terrier, Però en aquest cas en particular, aquests solen realitzar un trajecte més ampli en els seus cercles i sempre en velocitat.
causes psicològiques

Quan un gos realitza aquest comportament, en un moment donat ho acaba interioritzant, perdent el sentit de per què ho fa. En altres paraules, ho fa com una cosa habitual en ell, Però sense que tingui a veure amb una exploració, o amb el fet de buscar alguna cosa en concret. Es converteix llavors en un tic de l'animal que, tot i que no és una cosa dolenta, sí que pot convertir-se en un hàbit gens recomanable, sobretot si comença a fer-se mal ell mateix.

Quant té lloc aquest comportament? Doncs pot ocórrer quan el gos no té prou atenció, és a dir, quan s'avorreix, està tancat tot el temps, està estressat o amb ansietat, no té estímuls o simplement no es juga. En aquests casos, per a ells arriba a ser una via d'escapament per fer alguna cosa diferent.

El problema és que, en molts casos, pot automutilarse o provocar-se ferides de gravetat a l'agafar-la cua. Fins i tot pot fracturárselo. Per això, els experts recomanen que si aquest hàbit se surt del normal, el millor que pots fer és anar a un etòleg per eliminar del seu comportament.

Causes físiques

Que un gos giri sobre si mateix i es mossegui la cua també pot tenir una raó de ser de caràcter físic. I, en aquest cas, pot ser important perquè afectaria a la seva salut. I és que, alguns gossos, quan tenen problemes en les glàndules anals, desenvolupen aquest hàbit com una forma d'alleujar- (Ja que el que intenten és arribar a aquesta zona).

Pot ocórrer a causa de infeccions, paràsits intestinals, Etc. i entre els símptomes, a més d'una irritació i inflamació de la zona anal, també estarà l'aparició de la picor. De fet, és possible que ara mateix et vingui al cap la imatge d'un gos arrossegant-se sobre el seu darrere. O pot ser degut a les temudes puces, que hagin niat en aquesta zona i li produeixi tal necessitat de gratar que acaba mossegant per arribar a aquesta zona i poder alleujar-se.

En aquests casos, convé que el portis a l'veterinari per poder avaluar quin és la malaltia i el motiu pel qual passa, per tal d'eliminar el problema i que deixi aquest hàbit. Normalment el que farà serà una revisió física de l'animal, així com una palpació de la zona de la cua per veure si s'ha trencat alguna cosa. També pot fer-li una anàlisi, bé de sang, bé de femta, o de tots dos.

causes externes

Has vist el gos des de cadell girant sobre si mateix i mossegant-se la cua i has rigut? ¿Ho ha fet diverses vegades i has tingut la mateixa reacció? Els gossos es desviuen pels seus amos, i això provoca que, si poden fer alguna cosa per fer-te feliç, el van a fer.

Per això, és habitual que alguns gossos identifiquin aquesta activitat amb alguna cosa bona, i ho aprenguin com un truc per captar la teva atenció i a el mateix temps fer que somriguis, o que li donis alguna cosa a canvi (una carícia, un llaminadura, etc.). Ara bé, els riscos que es faci mal en la seva cua són importants. I encara que et faci gràcia això, has de vetllar per la seva salut física.

La solució passa per un etòleg, ja que si l'animal ha fet que aquest comportament sigui una cosa habitual en ell, necessites a algú que li corregeixi aquest comportament si tu no ets capaç de fer-ho per si sol.

Causes menys rellevants

Si el teu gos camina en cercles, porta-ho a l'veterinari

El fet que el teu gos camini en cercles no sempre és un senyal que ha de captar la nostra atenció amb preocupació. Hi ha mascotes a les que se les pot veure amb un bon aspecte i es troben feliços, però també realitzen aquest tipus de moviments, sense que això signifiqui una cosa perjudicial, sinó més aviat una qüestió de comportament normal.

Segurament ja coneixes tots els comportaments del teu gos i si saps que aquest gaudeix de bona salut, però si és un tant nerviós en general, és molt possible que aquest corri en cercles a manera d'excitació, Perquè alguna cosa li està generant un estímul particular.

Aquesta situació es pot exemplificar amb l'excitació que solen mostrar la majoria dels gossos quan anirem a llançar-una pilota perquè la vagi a buscar. Veurem que és tal l'estimulació que això li genera a l'gos que donarà voltes en si mateix, a manera d'ansietat i alegria per interactuar amb tu i jugar.

És molt petit

Així com t'expliquem que en edats avançades, els girs en cercles d'un gos pot ser un motiu de problemes en la seva salut, també cal destacar que si el teu cadellet comença a girar sobre si mateix no t'has de preocupar tant, ja que això no vol dir una cosa dolenta, sinó la capacitat de joc de la teva petita mascota.

Els gossos petits solen tenir el reflex lúdic de perseguir la cua, i en l'intent d'aconseguir-la aquests giraran en diverses oportunitats en si mateixos, cap a un costat i cap a l'altre. Això no representa una patologia i t'adonaràs fàcilment que es tracta d'un joc.

Les caminades en cercles dels nostres gossos no signifiquen res dolent, en la mesura que aquests no es tornin els suficientment repetitius perquè signifiquin una interferència en la seva vida.

Què fer si el meu gos és més gran i camina en cercles?

La conducta de caminar en cercles pot passar desapercebuda en edats primerenques en què, com et vam esmentar abans, tot és part d'un joc. Però si el teu gos és més gran i camina en cercles, segurament es tracti d'una coneguda patologia anomenada Síndrome de Disfunció cognitiva.

Perquè entenguis el vincle estret d'aquesta malaltia canina amb l'envelliment dels gossos, podem destacar que aquesta malaltia és molt semblant a l'Alzheimer, que solen patir en major part dels humans en edat avançada i és molt llarga la llista de símptomes que el nostre can pot patir arran d'aquesta, però un dels més comuns és precisament realitzar moviments circulars.

Els gossos en edat avançada que pateixen aquest trastorn no es poden curar, ja que aquest és progressiu i inherent a l'edat. Però hi ha diversos tractaments, alguns naturals, com un canvi en les rutines de l'gos, per adaptar-les a que aquest sobrelleve millor la malaltia i en altres casos, se sol recórrer a l'administració de determinats fàrmacs.

Per què el meu gos no para de donar voltes per la casa?

Et pots trobar en moltes situacions en les que el teu adorat can no para de donar voltes i més voltes al voltant de casa teva. Aquest, que abans era un comportament poc habitual en ell i ara et crida l'atenció, pot estar causat per diverses causes, Moltes d'elles completament naturals, però altres poden tenir a veure amb inconvenients en la seva salut o en el seu benestar que hauries de tractar.

És per això que et recomanem en primera instància que eliminis tots els dubtes que pots eliminar per tu mateix. Revisa que aquest no dóna voltes buscant un objecte que s'ha quedat obstruït en algun lloc o amagat darrere d'algun moble, alguna cosa que sol fer que aquests busquin donant voltes.

Si trobes allà el problema, ja despejaste el dubte d'una malaltia. Però si els girs per la teva casa persisteixen, llavors és recomanable que visiti un especialista en veterinària, per obtenir un diagnòstic precís.

El meu gos gira sobre si mateix i es mossega la cua

Possiblement aquesta situació és la que menys hauria de preocupar, perquè els gossos solen realitzar això, sobretot si són cadells i es troben en plena etapa d'explorar. Tampoc és estrany que aquests girin abans de tirar-se en algun lloc. És una cosa que fan normalment.

Per què el meu gos camina de costat ia més en cercles?

Consultar amb un veterinari front a aquests problemes és el primer que has de fer, però si el teu gos camina de costat i camina en cercles és molt probable que estigui patint algun tipus de dolència o afecció.

Entre els inconvenients que poden significar aquest caminar decantat pot trobar-se un problema d'intoxicació, que el fa realitzar moviments involuntaris, així com també pot relacionar-se amb una hèrnia discal de el gos, que fa que se li dificulti el seu caminar.

Gos desorientat, pot ser una causa de perquè camina en cercles?

Quan els nostres gossos tenen una edat mitjana o avançada seus teixits neuronals es poden anar deteriorant, donant-li lloc a el ja esmentat Síndrome de Disfunció Cognitiva. La disminució d'aquests neurotransmissors fan que el gos es presenti desorientat, cosa que pot anar aguditzant amb l'edat.

Aquesta desorientació pot ser una de les causes directes de l'caminar en cercles de la nostra mascota.

Demència senil, ¿pot ser una causa de per què camina en cercles?

La demència senil de fet és una de les causes freqüents per les quals els gossos tenen aquest comportament. Aquesta es dóna en edats avançades i sol ser més sobtada en gossos que tenen una gran grandària, pel fet que envelleixen abans.

La demència senil en la majoria dels gossos és molt comú entre els 10 i 11 anys, però en gossos de gran port pot arribar a donar-se a partir dels 7 anys.

Possibles malalties que facin que el meu gos camini en cercles

A més de tots els conflictes de comportament que et esmentem, també hi ha altres malalties o trastorns que poden fer que el teu gos camini en cercles i són els següents:

 • traumatismes cerebrals
 • tumors intracranials
 • hidrocefàlia
 • Reaccions a medicaments
 • enverinaments
 • El meu gos gira sobre si mateix i es mossega la cua

Possiblement aquesta situació és la que menys hauria de preocupar, perquè els gossos solen realitzar això, sobretot si són cadells i es troben en plena etapa d'explorar. Tampoc és estrany que aquests girin abans de tirar-se en algun lloc. És una cosa que fan normalment.

El meu gos dóna voltes i cau

Gos sa que no camina en cercles

La pèrdua d'equilibri del teu gos es pot deure particularment a un problema en el seu oïda interna, Que sol remetre a una infecció. Allà veuràs aquesta manifestació en senyal de queixa pel dolor.

Una altra de les causes pot ser la Síndrome Vestibular en els gossos. Una afecció que se sol donar en gossos d'edat avançada i té molts símptomes, entre els quals es troben les caigudes sobtades de la nostra mascota.

El gos mostra un sistema en què treballen en conjunt, el nervi vestíbul coclear i l'oïda interna, connectats amb diferents parts del seu sistema nerviós central, anomenat Sistema Vestibular.

El no correcte funcionament d'alguna d'aquestes parts és el que dóna lloc a la Síndrome Vestibular, que pot donar-se en cans de qualsevol edat i troba causes en l'otitis aguda i el hipotiroïdisme, Presentant una infinitat de símptomes.

Entre aquests símptomes es troben el cap inclinat, la desorientació, pèrdua d'equilibri, dificultats per menjar, defecar o orinar, baveig i irritació dels nervis de l'oïda interna i caminar en cercles entre molts altres.

Quan això podria ser motiu de preocupació el fer cercles

Com ja et vam esmentar abans, sempre és necessària una consulta amb el veterinari, per saber si el caminar en cercles és o no preocupant. En el cas que, arran d'aquest símptoma, trobin un quadre de demència senil i síndrome vestibular i tots els inconvenients que aquests poden portar amb si, aquest seria el problema de més preocupació i tractament precís i ràpid.


Un comentari, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   Fabiola va dir

  La meva gossa va començar a realitzar això ja fa com un mes, dóna voltes i voltes, ja no es en quin moment per perquè deixo de veure-la i com que també he notat com si no veiés perquè s'ensopega amb les coses, això no és normal però és alguna malaltia si és que no hi ha alguna cosa que li molesti, bé ja té una mica de temps que estan construint una casa enrere de la meva i pel que noto fan soroll tot el dia podrà ser això i certament sóc culpable perquè no la trec a passejar tenim una altra gossa que li fa companyia però és obvi que això no importa, no sé si això es pot millorar o curar amb algun tractament o no n'hi ha?