Què cal fer si al nostre gos li sonen bastant els budells?

Els gossos que tenen gana els seus budells li sonen

El sistema digestiu d'un gos comença per la seva boca fins arribar a l'anus, i és l'encarregat de digerir cadascun dels aliments, de tal manera que es treu el major profit dels nutrients i les deixalles són eliminats.

I perquè aquest sistema compleixi amb la seva funció necessita l'ajuda de l'pàncrees, el fetge i també la vesícula. Durant aquest procés és normal que li sonin els budells, però cal estar atents a qualsevol altre símptoma.

Què haurem de fer si al nostre gos li sonen els budells

Als gossos que els fa mal la panxa els agrada tombar

A el moment que aquest sistema compleix amb la seva activitat normal, fa moviments i sons, a el mateix temps que es produeixen gasos. Sovint, aquest és un treball que es fa de manera fisiològica i passa desprevingut, de tal manera que només en certes ocasions, els amos podem escoltar clarament que a la nostra mascota li sonen bastant els budells.

Si aquests sons dels budells es fan molt evidents, cal aplicar algunes mesures abans d'anar amb el veterinari:

 • Cercar si hi ha evidència de rastres de menjar que possiblement el gos hagi ingerit, sense que et donessis compte.

 • Atendre els símptomes concomitants.

 • En cas que persisteixin o empitjorin, acudir a la consulta d'urgència.

També és bo evitar els sorolls dels budells, amb una mica de prevenció:

 • Mantenir la rutina d'alimentació del teu gos, Sempre a una mateixa hora i porcions iguals perquè no es malaltia i no passi gana.

 • No deixar-li de manera permanent els aliments al seu abast ni de gossos ni d'humans, especialment si va a quedar-se sol molta estona.

 • No deixar elements perillosos o tòxics al seu abast.

Per què li sonen els budells al meu gos?

Hi ha diverses raons per les que li poden sonar els budells, com per aquestes:

 • Perquè el teu gos té gana: Quan el gos té gana, a l'igual que en els humans, seus intestins per a produir soroll.
 • Gasos i aire: Els moviments estomacals i intestinals produeixen gasos, a l'igual que la ingesta d'aire a l'hora de menjar molt ràpid i sense mastegar bé. L'aire al seu torn produeix en part els borborigmos.
 • Ha menjat alguna cosa que no ha de: Si ingereix coses que no són aliments en bon estat o simplement substància o coses no aptes per al consum, pots estar front a problemes gastrointestinals lleus. Menjar coses que no són de la seva dieta normal, li produeixen malestar estomacal i per aquesta raó li sonaran els budells.
 • Paràsits o problemes intestinals: La presència de paràsits o algun objecte estrany dins de l'intestí, causen problemes i sorolls intestinals, Així mateix les malalties de l'intestí que produeixen malestar estomacal.
 • En alguns casos menys freqüents poden estar associats a patologies vinculades a sistema metabòlic i endocrí. Per descartar problemes greus, cal portar-lo a l'veterinari.

Per què el meu gos li sonen els budells i vomita?

Els budells del teu gos poden sonar

La inoculació de cadells és significativa perquè protegeix els canins de nombroses infeccions. A aquests sorolls els coneixem amb el nom de borborigmos, I més específic seria dir que són els sons causats pel moviment dels gasos en l'intestí.

En el moment que aquests es poden sentir amb molta freqüència o un volum alt i vénen acompanyats d'altres símptomes, el recomanable és que portem al nostre gos davant un veterinari. Si succeeix el cas que al nostre gos li sonen els budells ia més d'això vomita, pot ser per diverses raons.

Principalment això pot ser a causa d'un malestar gastrointestinal causat per haver menjat algun aliment en mal estat o escombraries directament. Però de la mateixa manera pot ser ocasionat per certes infeccions, o fins per la presència d'algun cos estrany.

Cadascuna d'aquestes causes són les responsables que existeixi alguna inflamació en el sistema digestiu, que poden provocar els vòmits. Els gossos en general vomiten amb facilitat, pel que és comú que el nostre amic pelut ho faci alguna vegades sense la necessitat de sentir alarmats per això.

No obstant això, quan aquests vòmits vénen acompanyats d'borborigmos, No s'aturen o si observem qualsevol altre símptoma, és molt important que portem al nostre gos davant un veterinari, de tal manera que l'especialista sigui el que s'encarregui d'examinar a el ca i determinar quines són les cusas, per poder receptar un medicament .

Què fer si li sonen els budells quan ha menjat massa?

Hi pot haver casos, i en especial els gossos que mengen amb molta velocitat, que tinguin ansietat pel menjar, El sistema digestiu pot provocar sons quan es troba sotmès a aquesta sobrecàrrega, pel fet que el ca ha consumit molt aliment.

En aquesta situació és probable que observem l'abdomen inflat. En general, els sons i la inflor es produeixen durant una hora i només queda esperar fins que passi la digestió.

En el moment que passa això, hem d'evitar donar-li més menjar al nostre gos, Però si observem altres símptomes o el nostre gos no compleix amb la seva activitat com normalment ho fa i encara persisteixen els sons dels budells, hem de portar-lo a l'veterinari.

Al nostre gos li sonen els budells i no ha menjat, és normal?

Hi ha el cas quan els budells sonen a causa que estan buides. Poques vegades passa això, Pel fet que en l'actualitat els propietaris s'encarreguen que els gossos tinguin l'aliment necessari.

Podem escoltar sons en els budells del nostre gos, ja que per una malaltia ha deixat de menjar per molt de temps. Si aquest és el cas, quan l'alimentació torni a ser regular, els borborigmos desapareixeran.

Al meu gos li sona la panxa molt fort, què passa?

Quan aquest soroll o borborigmo només és això, sense altres símptomes com diarrea o vòmit probablement sigui provocat pels gasos que circulen pel tracte digestiu.

També aquests grunyits poden ser producte de que l'animal té gana i si són després de dinar, assegurança està digerint els aliments. En molts casos, lus gossos a menjar molt ràpid s'empassen molt aire i això també genera sorolls intestinals.

En casos una mica més delicats, pot ser que l'animal tingui paràsits, un objecte estrany o una malaltia digestiva.

Al meu gos li sonen els budells i té diarrea, què li passa?

Si addicionalment presenta diarrea, possiblement teu gos té algun problema gastrointestinal que li estigui generant irritació estomacal i dels intestins. Si les deposicions són contínues ia més no beu ni s'alimenta, has dur-lo a la consulta amb l'especialista.

L'avaluació mèdica i aplicació d'exàmens, determinaran l'origen de el problema i la solució també.

Per què al meu yorkshire li sonen els budells?

Com a qualsevol gos d'una altra raça, el yorkshire es pot veure afectat per algun trastorn digestiu que generi aquests sorolls, Com gasos, mala digestió i fins i tot per gana. Si no estan acompanyats aquests sons amb algun símptoma més delicat com el vòmit, només és qüestió d'observar, cercar la possible causa i si persisteix portar-ho amb el seu metge.

Per què el meu gos li sonen els budells i tremola?

Quan hi ha malestar i incomoditat abdominal, el gos ho manifesta amb tremolors, Encara que també poden tenir origen en alguna cosa més greu com una inflamació intestinal, que li produeix un gran dolor i que generalment està acompanyada de diarrea i inapetència.

Al meu gos li sona la panxa i no menja, què passa?

Pot ser que el gos tingui paràsits, ja que això els endureix una mica la panxa i els fa perdre la gana, l'estómac i intestí s'omplen de gasos i es produeixen aquests sorolls.

També va poder haver empassat algun objecte estrany, com una mitjana i l'estómac se li va a omplir de gasos. En casos més delicats, pot ser que estiguis davant d'una obstrucció intestinal o una torsió. Les dues necessiten urgent atenció mèdica.

Què fer si al nostre gos li sonen els budells?

Porta el teu gos a veterinari si sospites que té mal de panxa

Hi ha moltes raons per les quals al nostre gos li sonen els budells, en el cas que el soroll no cessi i per contra es faci més fort i continuat, el correcte és anar amb el veterinari.

Abans però pots descartar, com ho hem dit abans, que no hagi menjat alguna cosa indegut, Que no sigui per fam o per alimentació no adequada.

Què és bo per quan sonen els budells?

Si encara no has alimentat al teu gos, proporcioneu la ració dóna aliments corresponent i aquests minimitzessin. Dóna-li una mica d'aigua i si no cessen o es presenten amb altres símptomes, com dolor, inflamació abdominal, vòmits o diarrea s'ha de dur a la consulta.

És normal que sonin els budells a l'fer la digestió?

És correcte, una de les principals causes de l'soroll dels budells és just quan el gos fa el procés de digestió i tot i que en la majoria dels casos no és tan evident escoltar-los, es tracta d'una cosa molt natural.

Torsió d'estómac, una malaltia perillosa

La torsió de l'estómac de l'gos és una situació molt delicada, que pot fer que els seus budells sonin però també pot causar molts problemes i molt seriosos. Aquesta es manifesta amb els següents símptomes:

 • Abdomen inflamat i dur.

 • Dolor a l'tocar la zona.

 • Intents de vomitar sense èxit.

 • El gos no pot defecar.

 • Estat d'ansietat i inquietud.

 • Hi pot haver ensopiment i apatia.

 • Llengua i genives descolorides.

 • Pulsacions accelerades.

 • Xoc.

Si et preocupa que al teu gos li sonin els budells, no dubtis a consultar amb el teu veterinari.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.