Llavis inflats en el gos: què significa

Si el teu gos té els llavis inflats porta-ho a veterinari

El nostre gos pot necessitar ajuda veterinària més d'una vegada al llarg de la seva vida. Un dels símptomes que més criden l'atenció és el tenir els llavis inflats, Els quals poden aparèixer així en el moment menys pensat.

Què hem de fer perquè tornin al seu estat normal? Si vols saber per què el gos ha acabat amb els llavis inflats, a continuació t'explicaré tot sobre aquest tema.

Causes per les quals un gos té els llavis inflamats

Els llavis inflats en el gos poden tenr moltes causes

Picades d'insectes

Normalment no suposen cap problema, però si es produeixen al nas, cap o boca poden resultar realment perilloses. En casos com aquests hem de fer que el nostre gos sigui examinat per un veterinari immediatament, perquè pugui determinar la gravetat de la picada. I és que si té lloc una inflor considerable, aquesta pot dificultar la capacitat respiratòria de l'animal.

concretament, les mossegades de les paparres causen l'anomenada Febre maculosa de les Muntanyes Rocoses (RMSF), que a més de febre alta pot provocar l'aparició d'alguns punts de sang als llavis i les genives de l'gos. També és probable que s'inflamin les orelles, les potes, els llavis i els òrgans sexuals.

cadell gratant-se
Article relacionat:
Com prevenir les puces i paparres

reaccions al·lèrgiques

Pot donar-se davant la ingesta d'alguna substància, el frec amb alguna planta o fins i tot l'administració d'una vacuna, I sol afectar zones de la cara com les orelles, les parpelles, el musell o els llavis. Si no acudim ràpidament a un veterinari, la inflamació pot estendre perillosament fins a provocar l'ofegament de l'can.

Melanoma

És un tipus de càncer que produeix irregularitats en les vores dels llavis, Amb una varietat de colors. Aquesta inflor vindria acompanyada d'una inflamació facial, un excés de salivació i problemes dentals, i sol donar-se més habitualment en gossos d'edat avançada.

Infecció d'alguna peça dental

Si el gos té una dent infectat, a més de tenir els llavis inflamats tindrà altres símptomes com mal alè, pèrdua de gana i saliva amb sang. Qualsevol pelut de qualsevol edat pot tenir aquest problema, però és molt més freqüent en aquells als quals no se'ls neteja amb regularitat les dents.

osteopatia craniomandibular

Es tracta d'una malaltia que afecta sobretot als bòxer, Pinscher i als pagesos, Que causa inflamació a la mandíbula. Apareix en animals menors d'un any d'edat. Els símptomes són baveig, pèrdua de gana i febre.

Quin és el tractament?

El tractament dependrà de la causa, el que sí que cal saber és que quant veiem que el nostre gos té els llavis inflats hem de portar-lo a l'veterinari el més aviat possible, ja que en cas contrari podríem córrer el risc de posar en perill la seva vida.

Un cop a la clínica oa l'hospital veterinari, el professional ens preguntarà si té altres símptomes i li farà un primer examen físic.

 • En cas que hi hagi sospita de mossegada de paparra, És possible que li tallin els cabells per veure si hi ha algun paràsit i, en cas d'haver-ho, treure-se'l correctament amb unes pinces treu-paparres. Després, li posaran una injecció que s'inhibirà els efectes de la toxina de l'paràsit i el tindran en observació 24-48 hores.
 • En el cas que sigui una reacció al·lèrgica, Li posaran un antihistamínic per alleugerir els símptomes, aconseguint així que l'animal pugui tornar a respirar tranquil. A més, tractarà d'esbrinar què és el que li ha causat la reacció per evitar que torni a succeir.
 • En el cas que es cregui que pot ser un melanoma, Li farà una radiografia i, potser, una ecografia per esbrinar què tan avançat està. Depenent de la gravetat, pot optar per extirpar o bé per administrar-li una sèrie de medicaments com antiinflamatoris que li alleujaran el dolor.
 • Si el que té és una infecció d'alguna dent, El que farà serà optar per limpiárselo o, depenent de la gravetat, per extraérselo. Així mateix, li farà una neteja completa de les dents.
 • Finalment, si hi ha sospita d'osteopatia craniomandibular, Se li administraran antiinflamatoris i ens recomanarà donar-li una dieta no masticable fins que la regressió dels símptomes.

Com prevenir els llavis inflats en els gossos

Si el teu gos té els llavis inflats deus consultar amb un professional

Ara que coneixes per tot el que el teu gos pot passar, el més normal és que vulguis evitárselo. Algunes causes per les quals es produeixen els llavis inflats no pots posar-hi remei, com ara l'aparició de tumors, etc. Però d'altres sí que són més fàcils i se'ls pot ajudar a que no els afectin.

Així, hauries:

Intenta evitar que el gos vagi a zones amb insectes

Els insectes sovint són molt enutjosos, i sobretot en l'època de primavera i estiu hi ha una major afluència. Per tant, si el teu gos és dels que sol córrer darrere d'ells o no els deixa en pau i acaba amb alguna que altra picada, el millor que pots fer és evitársela.

Per a això, procura escollir les hores en què menys insectes hi hagi, o canviar el lloc a què treus a passejar habitualment al teu gos perquè no els trobi. En alguns casos, pots consultar amb el teu veterinari ja que pot recomanar algun repel·lent d'insectes (com els d'aquesta selecció) Que els mantingui allunyats de la teva mascota.

Corregeix el seu comportament

Una altra forma d'ajudar-, sobretot amb els insectes o amb les reaccions al·lèrgiques, és la de corregir el seu comportament. parlem de evitar que el gos es fiqui amb els insectes o que mengi alguna cosa que no deu. Per descomptat, a l'hora de prevenir els llavis inflats en els gossos has armar-te de molta paciència.

És possible que tardes un temps a eliminar això que no vols que faci (per exemple que mengi coses que es trobi a terra, o que corri darrere dels insectes). I com ho fem? Hi ha moltes opcions, i cada gos reacciona a una o altra. Per exemple, en el cas d'alguns gossos, fer servir un esprai d'aigua per ruixar-quan faci alguna cosa malament, pot ser efectiu. Però en altres no evitarà que faci el que no volem.

A el principi hauràs de tenir molta cura per no exposar-perquè, per molt que li diguis o facis, va fer-ho. Però amb el pas el temps hauràs d'anar sotmetent-lo a "proves" que l'ajudaran a saber com ha de reaccionar davant aquests estímuls.

Si no saps com fer-ho, potser és millor idea acudir a un etòleg, que és el professional més indicat per eliminar comportaments en els gossos que no volen.

Lávale les dents

Com hem dit abans, una altra de les causes per les quals pot tenir els llavis inflats és causa de problemes a la boca. Per evitar-les, convé que asees la boca del teu gos i això s'aconsegueix rentant les dents sovint.

Quan els gossos mengen, ja sigui menjar o pinso, molts trossos poden quedar allotjats en la seva dentadura i, amb el pas el temps, aquests es poden podrir i afectar les peces dentals, o fins i tot més enllà, afectant la seva boca. I d'aquí el que a molts gossos se'ls s'inflin els llavis.

El que pots fer és, amb un raspall de dents especial per a gossos (I una pasta també per a gossos), Rentar sovint les dents per evitar aquest problema. També et recomanem que, a la galleda on beu aigua teu gos, li facis un col·lutori especial. Aquest ajuda a que no es formin plaques de tosca ia netejar en major o menys mesura la boca. No et preocupis perquè el gos vagi a rebutjar aquesta aigua; normalment no ho fan.

Per descomptat, és molt recomanable que, de tant en tant, portis al teu gos a l'veterinari per a una revisió de la dentadura i de la seva mandíbula ... Això sobretot quan són més grans, perquè de vegades al no canviar el tipus de pinso, poden fer-se dany a les dents i que aquests es trenquin o les articulacions mandibulars es deteriorin amb el pas el temps.

Canvia la seva alimentació

Ja sigui per al·lèrgia alimentària, per problemes de mandíbula, per les dents ... El canvi d'alimentació pot ajudar a que el teu gos no tingui sovint els llavis inflats. De vegades, els aliments, tot i ser penso, poden provocar al·lèrgies als gossos, d'aquí que calgui observar molt bé.

En aquests casos, els veterinaris solen escollir aliments que siguin més fàcils de mastegar, com terrines de menjar, o llaunes, abans que el pinso.

Visites regulars a veterinari

És una cosa lògica, sobretot si el que volem prevenir és que el gos desenvolupi alguna malaltia que sigui més difícil de curar.

Per això, et recomanem que ho portis a una visita de revisió a l'mínim un cop a l'any. No obstant això, convé molt que ho observis diàriament per saber si hi ha algun canvi en el seu comportament, o en el seu físic, que et faci anar a la consulta abans.

Això ajudarà a detectar de manera més ràpida possibles problemes, com ara el melanoma als llavis, que, com més aviat comenci a tractar-se, més possibilitats hi ha que l'animal no tingui conseqüències negatives i / o greus.

Desparasita al teu gos

Saps que pots evitar les mossegades de paparra? És una cosa que gairebé tots els propietaris només tenen en compte en els mesos de primavera i estiu. però les paparres estan durant tot l'any i poden picar-los als gossos en qualsevol moment.

Si la teva mascota té els cabells llargs, és possible que no t'adonis que té una paparra fins que aquesta s'hagi inflat molt i notes un bony a l'acariciar-(sempre que estigui en la zona que l'acaricies).

Per això, la nostra recomanació és que utilitzis productes per desparasitar al teu gos per fora, bé amb pipetes,

El nostre gos pot necessitar ajuda veterinària més d'una vegada al llarg de la seva vida. Un dels símptomes que més criden l'atenció és el tenir els llavis inflats, Els quals poden aparèixer així en el moment menys pensat.

Què hem de fer perquè tornin al seu estat normal? Si vols saber per què el gos ha acabat amb els llavis inflats, a continuació t'explicaré tot sobre aquest tema.

Causes per les quals un gos té els llavis inflamats

Els llavis inflats en el gos poden tenr moltes causes

Picades d'insectes

Normalment no suposen cap problema, però si es produeixen al nas, cap o boca poden resultar realment perilloses. En casos com aquests hem de fer que el nostre gos sigui examinat per un veterinari immediatament, perquè pugui determinar la gravetat de la picada. I és que si té lloc una inflor considerable, aquesta pot dificultar la capacitat respiratòria de l'animal.

concretament, les mossegades de les paparres causen l'anomenada Febre maculosa de les Muntanyes Rocoses (RMSF), que a més de febre alta pot provocar l'aparició d'alguns punts de sang als llavis i les genives de l'gos. També és probable que s'inflamin les orelles, les potes, els llavis i els òrgans sexuals.

cadell gratant-se
Article relacionat:
Com prevenir les puces i paparres

reaccions al·lèrgiques

Pot donar-se davant la ingesta d'alguna substància, el frec amb alguna planta o fins i tot l'administració d'una vacuna, I sol afectar zones de la cara com les orelles, les parpelles, el musell o els llavis. Si no acudim ràpidament a un veterinari, la inflamació pot estendre perillosament fins a provocar l'ofegament de l'can.

Melanoma

És un tipus de càncer que produeix irregularitats en les vores dels llavis, Amb una varietat de colors. Aquesta inflor vindria acompanyada d'una inflamació facial, un excés de salivació i problemes dentals, i sol donar-se més habitualment en gossos d'edat avançada.

Infecció d'alguna peça dental

Si el gos té una dent infectat, a més de tenir els llavis inflamats tindrà altres símptomes com mal alè, pèrdua de gana i saliva amb sang. Qualsevol pelut de qualsevol edat pot tenir aquest problema, però és molt més freqüent en aquells als quals no se'ls neteja amb regularitat les dents.

osteopatia craniomandibular

Es tracta d'una malaltia que afecta sobretot als bòxer, Pinscher i als pagesos, Que causa inflamació a la mandíbula. Apareix en animals menors d'un any d'edat. Els símptomes són baveig, pèrdua de gana i febre.

Quin és el tractament?

El tractament dependrà de la causa, el que sí que cal saber és que quant veiem que el nostre gos té els llavis inflats hem de portar-lo a l'veterinari el més aviat possible, ja que en cas contrari podríem córrer el risc de posar en perill la seva vida.

Un cop a la clínica oa l'hospital veterinari, el professional ens preguntarà si té altres símptomes i li farà un primer examen físic.

 • En cas que hi hagi sospita de mossegada de paparra, És possible que li tallin els cabells per veure si hi ha algun paràsit i, en cas d'haver-ho, treure-se'l correctament amb unes pinces treu-paparres. Després, li posaran una injecció que s'inhibirà els efectes de la toxina de l'paràsit i el tindran en observació 24-48 hores.
 • En el cas que sigui una reacció al·lèrgica, Li posaran un antihistamínic per alleugerir els símptomes, aconseguint així que l'animal pugui tornar a respirar tranquil. A més, tractarà d'esbrinar què és el que li ha causat la reacció per evitar que torni a succeir.
 • En el cas que es cregui que pot ser un melanoma, Li farà una radiografia i, potser, una ecografia per esbrinar què tan avançat està. Depenent de la gravetat, pot optar per extirpar o bé per administrar-li una sèrie de medicaments com antiinflamatoris que li alleujaran el dolor.
 • Si el que té és una infecció d'alguna dent, El que farà serà optar per limpiárselo o, depenent de la gravetat, per extraérselo. Així mateix, li farà una neteja completa de les dents.
 • Finalment, si hi ha sospita d'osteopatia craniomandibular, Se li administraran antiinflamatoris i ens recomanarà donar-li una dieta no masticable fins que la regressió dels símptomes.

Com prevenir els llavis inflats en els gossos

Si el teu gos té els llavis inflats deus consultar amb un professional

Ara que coneixes per tot el que el teu gos pot passar, el més normal és que vulguis evitárselo. Algunes causes per les quals es produeixen els llavis inflats no pots posar-hi remei, com ara l'aparició de tumors, etc. Però d'altres sí que són més fàcils i se'ls pot ajudar a que no els afectin.

Així, hauries:

Intenta evitar que el gos vagi a zones amb insectes

Els insectes sovint són molt enutjosos, i sobretot en l'època de primavera i estiu hi ha una major afluència. Per tant, si el teu gos és dels que sol córrer darrere d'ells o no els deixa en pau i acaba amb alguna que altra picada, el millor que pots fer és evitársela.

Per a això, procura escollir les hores en què menys insectes hi hagi, o canviar el lloc a què treus a passejar habitualment al teu gos perquè no els trobi. En alguns casos, pots consultar amb el teu veterinari ja que pot recomanar algun repel·lent d'insectes (com els d'aquesta selecció) Que els mantingui allunyats de la teva mascota.

Corregeix el seu comportament

Una altra forma d'ajudar-, sobretot amb els insectes o amb les reaccions al·lèrgiques, és la de corregir el seu comportament. parlem de evitar que el gos es fiqui amb els insectes o que mengi alguna cosa que no deu. Per descomptat, a l'hora de prevenir els llavis inflats en els gossos has armar-te de molta paciència.

És possible que tardes un temps a eliminar això que no vols que faci (per exemple que mengi coses que es trobi a terra, o que corri darrere dels insectes). I com ho fem? Hi ha moltes opcions, i cada gos reacciona a una o altra. Per exemple, en el cas d'alguns gossos, fer servir un esprai d'aigua per ruixar-quan faci alguna cosa malament, pot ser efectiu. Però en altres no evitarà que faci el que no volem.

A el principi hauràs de tenir molta cura per no exposar-perquè, per molt que li diguis o facis, va fer-ho. Però amb el pas el temps hauràs d'anar sotmetent-lo a "proves" que l'ajudaran a saber com ha de reaccionar davant aquests estímuls.

Si no saps com fer-ho, potser és millor idea acudir a un etòleg, que és el professional més indicat per eliminar comportaments en els gossos que no volen.

Lávale les dents

Com hem dit abans, una altra de les causes per les quals pot tenir els llavis inflats és causa de problemes a la boca. Per evitar-les, convé que asees la boca del teu gos i això s'aconsegueix rentant les dents sovint.

Quan els gossos mengen, ja sigui menjar o pinso, molts trossos poden quedar allotjats en la seva dentadura i, amb el pas el temps, aquests es poden podrir i afectar les peces dentals, o fins i tot més enllà, afectant la seva boca. I d'aquí el que a molts gossos se'ls s'inflin els llavis.

El que pots fer és, amb un raspall de dents especial per a gossos (I una pasta també per a gossos), Rentar sovint les dents per evitar aquest problema. També et recomanem que, a la galleda on beu aigua teu gos, li facis un col·lutori especial. Aquest ajuda a que no es formin plaques de tosca ia netejar en major o menys mesura la boca. No et preocupis perquè el gos vagi a rebutjar aquesta aigua; normalment no ho fan.

Per descomptat, és molt recomanable que, de tant en tant, portis al teu gos a l'veterinari per a una revisió de la dentadura i de la seva mandíbula ... Això sobretot quan són més grans, perquè de vegades al no canviar el tipus de pinso, poden fer-se dany a les dents i que aquests es trenquin o les articulacions mandibulars es deteriorin amb el pas el temps.

Canvia la seva alimentació

Ja sigui per al·lèrgia alimentària, per problemes de mandíbula, per les dents ... El canvi d'alimentació pot ajudar a que el teu gos no tingui sovint els llavis inflats. De vegades, els aliments, tot i ser penso, poden provocar al·lèrgies als gossos, d'aquí que calgui observar molt bé.

En aquests casos, els veterinaris solen escollir aliments que siguin més fàcils de mastegar, com terrines de menjar, o llaunes, abans que el pinso.

Visites regulars a veterinari

És una cosa lògica, sobretot si el que volem prevenir és que el gos desenvolupi alguna malaltia que sigui més difícil de curar.

Per això, et recomanem que ho portis a una visita de revisió a l'mínim un cop a l'any. No obstant això, convé molt que ho observis diàriament per saber si hi ha algun canvi en el seu comportament, o en el seu físic, que et faci anar a la consulta abans.

Això ajudarà a detectar de manera més ràpida possibles problemes, com ara el melanoma als llavis, que, com més aviat comenci a tractar-se, més possibilitats hi ha que l'animal no tingui conseqüències negatives i / o greus.

Desparasita al teu gos

Saps que pots evitar les mossegades de paparra? És una cosa que gairebé tots els propietaris només tenen en compte en els mesos de primavera i estiu. però les paparres estan durant tot l'any i poden picar-los als gossos en qualsevol moment.

Si la teva mascota té els cabells llargs, és possible que no t'adonis que té una paparra fins que aquesta s'hagi inflat molt i notes un bony a l'acariciar-(sempre que estigui en la zona que l'acaricies).

Per això, la nostra recomanació és que utilitzis productes per desparasitar al teu gos per fora, bé amb pipetes, collars o qualsevol altre productes que el teu veterinari et recomani (o que siguis que és efectiu) i per dins. No vol dir que amb això hagi zero possibilitats que li mossegui una paparra, però sí que és més complicat.

A més, et donem un altre consell: mantenle el pelatge cura i, si pot ser, curt (A l'estiu més ja que els gossos poden passar molta calor). És a dir, procura raspallar sovint, donar-li algun que altre bany a el mes i observar que no perd la brillantor ja que podria indicar que hi ha alguna cosa que no va bé.

Els llavis inflats de el gos són un motiu de preocupació

T'ha estat d'utilitat?> Collarets o qualsevol altre productes que el teu veterinari et recomani (o que siguis que és efectiu) i per dins. No vol dir que amb això hagi zero possibilitats que li mossegui una paparra, però sí que és més complicat.

A més, et donem un altre consell: mantenle el pelatge cura i, si pot ser, curt (A l'estiu més ja que els gossos poden passar molta calor). És a dir, procura raspallar sovint, donar-li algun que altre bany a el mes i observar que no perd la brillantor ja que podria indicar que hi ha alguna cosa que no va bé.

Els llavis inflats de el gos són un motiu de preocupació

T'ha estat d'utilitat?


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   mimi creu va dir

  Hola el meu gosseta és una rottweiler i avui va aparèixer amb la cara inflada, i passant les hores li va començar a sortir faves en ell cos, però ja va començar a menjar, la vaig començar a banyar i posar-li gel en el seu cos em podien donar una altra recomanació.

  1.    Raquel Sánchez va dir

   Hola Mimi. El meu consell és que portis al teu gosseta com més aviat millor a l'veterinari perquè esbrini l'origen de el problema i administri un tractament. És millor evitar els remeis casolans abans de consultar amb el professional, ja que poden resultar contraproduents. Sort. Una abraçada.

 2.   Alex va dir

  El meu bòxer té un any i si li acaba de súper inflamar el musell i mitja cap que es pot fer?

  1.    Raquel Sánchez va dir

   Hola Alex. Hauries de portar com més aviat al teu gos a l'veterinari perquè acabi amb la inflamació i determini la causa de el problema. Si és possible llevalo immediatament. Sort i una abraçada.

 3.   Marlon Castañeda va dir

  La meva gos és pagès té 4 mesos d'un moment a l'altre va començar amb els ulls vermells i la trompa inflada vaig agafar li passi un drap mullat i netegi ja ara està millor li a baixat la inflor a què s'ha de

  1.    Raquel Sánchez va dir

   Hola Marlon. El millor serà que un veterinari examini com més aviat al teu gos. Podria ser una al·lèrgia i en aquest cas seria necessari un tractament mèdic. Sort i una abraçada.

 4.   Silvia va dir

  Hola! El meu bòxer de nou anys té el llavi inferior de la banda esquerra caigut. Vaig viatjar i ho vaig deixar a la cura d'una noia. Avui li vaig preguntar si hi havia barallat amb un altre gos. Diu que no i que va oblidar comentar-me que tenia el llavi caigut. El portaré a l'ves a la tarda. Però, saben a què pot ser degut?

 5.   Angie Yauri va dir

  Hola el meu gosset Cocker de 3 mesos està amb el musell inflat, també té inflor a la boca i en els seus ulls, està que es vol rascar tot, no para de mossegar porfa ayudenme estic super preocupada !! Ayudenme està molt petitó no vull que li passi alguna cosa dolenta.

 6.   Itzel va dir

  El meu gos és un encreuament de golden té el ocico inflamat i la llengua ja ho txec un veterinari però avui va despertar més inflamat que puc fer

 7.   saris Madrid va dir

  Hola. tinc uma gossa que li vaig fer una cirurgia d'esterilizacion fa ia 12 dies. El mateix dia a la nit es va posar malament i boto sang li va donar una hemorràgia interna. Degut a això li van fer una altra cirurgia més gran al centre de la pansita per netejar-la tota i després cosir-. novament, bé la vaig portar a casa i la cuidi a l'complir els 8 dies es va posar que no vol menjar. té febre, li va donar bomito i diarrea en la nit, i empesa a botar sang per la ferida gran a segons el doctor es diu cerumen i que és normal, però segueix malament es va aturar el bomito i la diarrea, però aquesta presentant febre aquesta inflada els llavis les orelles i les potetes les manitos. Ja no es que pensar ni fer estic preocupada.