Malalties que fan que un gos deixi de bordar

Els gossos poden deixar de bordar per molts motius

Davant de qualsevol comportament inusual a les nostres mascotes el més apropiat és ser observador i portar-lo davant qualsevol professional de la medicina de ser necessari per obtenir un diagnòstic oportú i és que encara que moltes de les malalties que patim les persones siguin pròpies dels gossos, és probable que algunes malalties que arribin a patir siguin el producte d'alguna mutació d'una malaltia combatuda (D'humans cap a animals o viceversa) i per tant, aquests mals puguin ser de certa manera identificables i tractables.

Existeixen també altres casos en on simplement es tracti d'alguna incapacitat física de les nostres mascotes, com bé ho pot ser una anomalia en la seva forma de bordar.

Raons per les que el nostre gos no pot bordar

Si el teu gos ha deixat de bordar, consulta amb un veterinari

Per qüestions inexplicables si el nostre gos presenta dificultats a l'bordar o simplement emet un so de lladruc poc usual, llavors el més recomanable és que el nostre company es trobi amb un problema d'índole anatòmic, Així que a continuació et comentarem una mica sobre el que fer en aquest cas.

Un problema de lladrucs es pot resumir a la laringe, específicament a les cordes vocals i és que donades el gruixudes que són les cordes vocals dels gossos, Aquests poden bordar amb una considerable força.

La seva laringe allotja lligaments fixats a un cartílag, Parts que amb el degut flux d'aire i de pressió poden produir un so bastant potent.

Una de les explicacions més simples de la tos en un gos és perquè certa quantitat de mucositat es queda a les cordes vocals i fa que es produeixi un reflex de tos a l'parlar i emetre sons. Les afeccions a la gola són causades per problemes d'aquesta índole donats que són els que en major escala poden ocasionar ronquera o poca intensitat de lladrucs.

Malalties que pateixen els gossos a la veu

Si bé és cert que hi ha malalties que afecten a determinats òrgans i funcions de l'anatomia d'un gos, també n'hi ha per afeccions de la laringe.

Aquests poden ser problemes d'índole infecciós que pertorbin el funcionament de la caixa de ressonància dels gossos causant una pèrdua en la capacitat de bordar; amb la presència de fongs, nàusees i tos (en general quan el gos menja o beu).

És per això que un arnès pot reduir significativament aquests atacs a la laringe de l'animal i així evitar que aquest sotmeti la seva gola a una tensió considerable.

la laringitis

No és més que tota una inflamació de el sistema de ressonància, Cosa que provoca ronquera, incapacitat per bordar i fins aforisme i el seu origen es pot deure a un excés de tos o de lladrucs. L'origen d'aquesta contínua tos pot ser degut a altres causes que no necessàriament han de relacionar-se amb una infecció però que d'igual manera podria portar a un.

Els tumors, inflamacions en les amígdales i tos de les gosseres

Aquesta tos pot donar-se a conseqüència de infeccions en les amígdales o qualsevol altra zona de la gola, tumors o tos de les gosseres. Per tant, per a la seva curació és necessari tractar la causa primària i serà el veterinari l'encarregat de diagnosticar-la i de disposar el tractament adequat.

La paràlisi laríngia

En els casos més extrems on el gos mai hagi passat per un episodi prolongat de lladrucs o de tos, però que d'igual manera hagi perdut el lladruc, llavors allà es veu un cas de paràlisi laringe.

Encara que aquest cas només es vegi més present en races de gossos grans com el pagès, el Golden retriever, el setter irlandès o el sant Bernat, en races com el Husky siberià o el Bull terrier anglès, aquesta paràlisi constitueix un defecte hereditari.

Alguns dels símptomes d'aquesta condició són el so similar a un rugit a l'inspirar durant i després de l'exercici, Que acaba produint-també durant el descans i en casos més extrems el lladruc simplement es debilita fins fer-se completament inaudible i és aquí on es requereix d'una intervenció molt més delicada per atendre el problema.

Altres causes que fan que el teu gos no bordi

Els gossos poden deixar de bordar

A més de les malalties que hem vist, i que poden explicar el motiu pel qual el teu gos deixa de bordar, hi ha altres causes que poden provocar aquest comportament. Convé que coneguis per tenir tota la informació possible.

D'aquesta manera, si notes un comportament estrany en la teva mascota, sabràs avançar-se als problemes, i amb això, intentar solucionar-los de una manera més adequada. Entre aquestes causes, tens les següents:

Extirpació de les cordes vocals

Dit així, sona bastant cruel. I ho és. Igual que aquesta tendència de fa diversos anys en què era habitual tallar la cua i les orelles a certes races de gossos, molts es veuen sotmesos ara a l'extirpació de cordes vocals.

Com el seu nom indica, és una operació per treure-li les cordes a l'gos. D'aquesta manera, no bordarà més. De fet, és una cosa que fan a molts cadells per així vendre'ls millor, però no deixa de ser una crueltat per a ells.

Tingues en compte que el lladruc, així com els sons que poden emetre, són part de la seva comunicació, i els prives d'això.

Traumes per maltractament

Una altra de les causes que fan que el teu gos no lladre és per un trauma. això és més comú en els gossos que són adoptats, Pel fet que poden haver tingut una mala experiència amb el seu anterior propietari, per exemple, que utilitzés mètodes que hagin fet que l'animal sempre tingui por de fer soroll, càstigs, o fins i tot els típics collars antilladrucs.

De vegades, amb paciència, amor i una mica d'ajuda d'experts, pots eliminar aquesta conducta, però és bastant difícil i els costa molt oblidar aquells moments que ha viscut. El mateix pot passar si hi ha un trauma en la família on viu, ja que el relaciona amb el propi lladruc.

sordesa

La sordesa és també un problema relacionat amb el lladruc. I és que, si no escolta el lladruc d'altres, no va a bordar. I al no escoltar el seu propi, no sap realment si està bordant o no, de manera que molts gossos deixen de fer-ho a causa que no s'escolten a si mateixos.

En aquest cas, la sordesa pot arribar a tenir solució, però hi ha situacions en què, bé per la malaltia que té, bé per l'edat ... no deixen gaire marge de maniobra als veterinaris.

Raça de gos que no borda

Per acabar, volem parlar-te de les races de gos que no borden. Aquesta també pot ser una causa per la que el teu gos no ho fa, i moltes ens oblidem que cada raça de gos té unes característiques particulars que poden reflectir-se en el teu can.

Realment, no és que no bordi, però sí que no ho fan sovint, i de vegades pot donar la sensació, que mai ho ha fet. Per exemple, tens el Pagès retriever, Un gos molt juganer i afectuós, però que no arriba a bordar en excés. De fet, només ho fa quan realment hi ha un perill; o el gos Terranova, Que són molt grans i arriben a cridar l'atenció, però no borden sovint (com els Sant bernardo). Altres races, poden ser el Gran Danès, que és molt gran, però també silenciós; o el Husky Siberià, un gos que molt poques vegades borda, i quan ho fa sembla més un udol que un lladruc de veritat.

De raça petita, també hi ha alguns que borden molt poc, o potser res, com els bulldog o els carlí.

En aquest cas, no se li pot demanar que bordi molt si de per si és una raça que no ho fa.

Què fer perquè el meu gos torni a bordar?

Porta el teu gos a passejar perquè es relacioni amb altres

Ara que has vist les malalties i les causes que poden fer que el teu gos deixi de bordar, segur que vols saber què fer perquè torni al seu estat habitual. La veritat és que qualsevol aspecte que hagi canviat en el teu gos requereix d'una visita a l'veterinari.

Primer de tot, l'expert valorarà a la teva mascota, A més d'escoltar el que li diguis sobre el canvi de comportament, si li ha passat alguna cosa que justifiqui aquest mutisme, etc. Un cop valorat tot, pot sotmetre-ho a algunes proves. Són imprescindibles per poder donar un diagnòstic el més encertat possible, per tant, que no et faci por la factura; encara que si tens un pressupost ajustat, has de avisar-ho.

Un cop fet tot, et donarà un resultat, Bé per una malaltia, per un trauma, per una malaltia ... En el cas de ser una característica de la raça és possible que no es faci res, sinó que et demani que ho observis per veure si efectivament no borda, o ho fan tan poc que no ho recordes.

Amb les malalties, moltes poden tenir solució utilitzant un tractament a base de medicació específica per a la malaltia que té. Però n'hi ha algunes que són irreversibles, i que l'animal s'ha d'adaptar a conviure-hi.

Finalment, una altra opció que pots prendre és acudir a un expert en comportament animal. Aquests són com «psicòlegs» dels gossos, i ajuden a que aquests canviïn la seva actitud i tornin a ser el que eren abans. De fet, és una de les millors solucions quan el gos ha patit algun trauma perquè els ajuden a passar aquest moment ia recuperar la seva autoestima i la seva alegria.

Com a suggeriment, també per a ajudar al teu gos a que torni a bordar, pots plantejar treure-ho a passejar perquè socialitzi amb altres gossos. No només això, sinó també jugar i que es comuniqui amb ells. Això és important perquè els ajuda a veure que aquest comportament (els lladrucs) no són una cosa dolenta, sinó que forma part d'ells mateixos.

En cas que la malaltia sigui de les cordes vocals, però reversible, pot utilitzar també remeis casolans, com infusions per a la gola, per tal de suavitzar-i que no li faci mal tant. L'objectiu és que es recuperi com més aviat millor per tornar a bordar.

Tot i que la seva malaltia faci que perdin la veu, ells tenen més formes de comunicar-se amb els gossos o amb les persones, No per això han de ser rebutjats o pensar que ja no serveixen per a res.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   rosada va dir

  el meu gos emet un so com des de la gola no pot bordar, no ho hem tret que convisqui amb mes gossos, que pot ser?

 2.   àngel va dir

  que tan perillós pogués ser aquestes condicions o que efectes majors podria reflectir. tinc un chihuahua que fa ja uns 5 dies deixo de bordar. però menja bé i beu aigua i està actiu però fa poc se'ns va morir un altre gos més gran

 3.   M.eugenia va dir

  Fa unes setmanes el meu gos disminueixo el lladruc, era d bordar molt si algú tocava timbre ..cosa q ara tot just fa un ladridito.

 4.   Marcela va dir

  El meu gos deixo de bordar però si menja el seu comida..pero ara no pren molta agua..hace com si volgués vomitar..que puc fer o donar-li alguna cosa