Per què observem crostes a la pell del nostre gos?

Si el teu gos té crostes pot gratar

Una crosta a la pell del nostre amic pelut se sol donar en una àrea en específic, pot ser que es tracti d'una ferida que ha estat causada perquè el gos s'ha rascat massa, Per un cop o alguna mossegada que li hagi donat un altre animal, encara que per contra, una certa quantitat de crostes pot ser un senyal que el causant d'elles sigui un problema de major preocupació.

Així que tindrem la possibilitat de fer un anàlisi de l'aparença de les crostes, La mida i que tan a prop estan unes de les altres, és un dels passos principals que hem de fer perquè puguem tenir el coneixement de per què el nostre gos té crostes a la pell.

Causes de les crostes

El teu gos pot tenir crostes per dermatitis

Així com també hem d'estar molt atents a el comportament que pot tenir el nostre gos, si veiem que hi ha senyals que indiquen que presenta dolor, si el seu caràcter ha tingut canvis o si per contra deixa de menjar. Per aquesta raó i en aquest article et portem algunes de les causes de les crostes, els símptomes i quines poden ser les solucions.

Dermatitis

Una de les malalties que principalment poden ocasionar crostes a la pell del nostre gos és la dermatitis. Existeixen diferents tipus de dermatitis, Però són només dos els que ressalten ja que produeixen aquest problema a la pell de l'gos i aquests dos tipus són els següents:

dermatitis atòpica

Aquesta és una malaltia de la pell que no simplement pot afectar els éssers humans, sinó que també pot afectar la pell dels animals. Les causes d'aquesta malaltia encara no es coneixen de el tot.

Els experts diuen que és una malaltia cutània intermitent, que apareix quan de presenten certs agents que irriten la pell i que en general els primers símptomes apareixen als 3 i als 6 mesos d'edat.

En general, un dels símptomes de la malaltia és una picor de molta intensitat, Una cosa que es tracta d'rascades amb molta freqüència, ferides i per descomptat les molt esmentades crostes a la pell.

D'aquesta mateixa manera, podem veure un enrogiment en certes àrees de la pell de el gos i també pot ser que aquest pateixi de pèrdua de l'pelatge. Aquesta és una malaltia que no té cura, però es pot controlar si el gos rep totes les cures indicats que li seran de gran ajuda per poder alleujar els símptomes.

dermatitis seborreica

També és coneguda amb el nom de seborrea canina, aquesta és una altra malaltia que afecta la pell i que passa amb molta freqüència en els gossos, que afecta de manera principal aquelles àrees de la cara les potes i també de el tors.

Aquest tipus de malaltia és causada perquè es crea esquer en excés pel que són les glàndules sebàcies, així que podem veure que apareixen escates de color groc o blanc que es troben adherides a els cabells, en crostes de mida petita a la pell per causa de que l'animal es rasqui excessivament i sumat a això podem percebre una olor en el cos de l'gos que no és agradable.

Sarna

La sarna és una malaltia de la pell que és causada per àcars, que busquen com a lloc per viure la pell de el gos per poder alimentar-se de la queratina i també de l'sèu que té la mateixa, de manera que es reprodueixen amb molta velocitat i s'escampen per tot la pell de el cos de l'animal.

En els dos tipus de sarna que hi ha, el ca presenta una picor intensa en la primera etapa de la malaltia. Mentre avança aquesta malaltia podem veure que la pell s'endureix fins que s'esquerda i les crostes ressalten molt més. De la mateixa manera, es produeix pèrdua de cabell i mala olor corporal.

Leishmania canina

També coneguda com la leishmaniosi, consisteix en una patologia crònica sense cura pel que el tractament de la malaltia és només per mitigar els símptomes i proporcionar el gos una millor qualitat de vida. Després del contagi es produeix una etapa en incubació que pot durar mínim 3 màxim 18 mesos, després d'això i als símptomes començaran a manifestar-se.

Els canvis en la pell seran progressius i aquesta es tornarà més gruixuda, En ella es presentessin crostes i ferides, també es notarà perduda en el pes de l'animal i caigudes localitzades de cabells especialment a potes, cua i cap.

El gos malgrat aquesta malaltia sense cura, pot tenir una bona qualitat de vida sempre que se segueixi el tractament indicat pel veterinari i es reforci amb alimentació sana i adequada per a aquests casos.

Infecció per fongs

La infecció tòpica per fongs pot tenir el seu origen en diverses causes, Una d'elles, els banys amb molta freqüència, també l'exposició continuada a ambients de molta humitat, contacte amb animals que estiguin malalts, hipersensibilitat als agents al·lèrgens que estan en l'ambient i les malalties immunosupressores.

El gos afectat per fongs a la pell va a presentar símptomes específics, com caiguda localitzada de cabells, picor i rascat intens, inflamació, enrogiment, crostes i caspa. En el cas de les crostes solen tenir una forma arrodonida.

pioderma canina

Es tracta d'una malaltia cutània d'origen bacterià ocasionada per una invasió de puces al gos, La qual cosa es considera com una infecció simple o pot tenir origen en un trastorn de salut o una altra patologia i convertir-se en una infecció complexa. Entre els trastorns que poden donar origen a la infecció complexa tenim: leishmaniosi, hipersensibilitat de la pell i altres.

La propagació de la pioderma és molt ràpida i afecta qualsevol zona de la pell de l'animal, tot i que és més comú el tors, el cap i potes. Els símptomes són inflor, enrogiment, picor excessiva, presència de crostes i ferides, aquestes últimes han de ser ateses perquè el quadre no s'agreugi amb infeccions, presència de crostes, sangramiento i pus.

Una mala alimentació o higiene inadequada

Pot ser que la resposta a les crostes a la pell de l'gos estigui en l'alimentació, els hàbits d'higiene i en general a les cures que rep. Quan se li proporciona a l'caní una alimentació equilibrada i de qualitat d'alguna manera se li està garantint una vida saludable que l'ajuda a enfortir el seu sistema immune.

Es pot notar quan l'alimentació és deficient en nutrients i proteïnes, en el pelatge i la pell ja que tots dos es veuran opacs, Secs, sense vida, pell esquerdada, dura, amb crostes i escamada.

Si no saps quin tipus d'aliment donar-li, demana assessorament a l'veterinari que segur et va a recomanar un que sigui capaç de cobrir totes les seves necessitats.

L'altre punt important és la higiene el gos, ja que si és incorrecta, es derivaran una sèrie de patologies que donaran origen a crostes, caspa, lesions, etc. Aquests són els mals hàbits d'higiene que has d'evitar:

Utilitzar qualsevol xampú

L'ideal és un producte dissenyat per a la pell de la mascota, Més quan és de pell sensible o té dermatitis ja que el producte ha de ser específic per a aquesta patologia.

Banyar-lo de forma excessiva

El gos ha de banyar-se cada mes o mes i mig, I només quan estigui notablement brut. Si es banya més seguit, es trenca la capa protecció de la seva pell, causant-li crostes.

Article relacionat:
Com banyar el meu gos a casa

Pentinar amb el raspall incorrecte

Per a cada tipus de pelatge ha un raspall adequat. Quan s'utilitza l'incorrecte hi ha risc de generar ferides a la pell. A més, també poden aparèixer-si es pentina amb molta freqüència.

El meu gos té crostes al cap

Els gossos poden tenir crostes al cap

Si el teu gos presenta crostes al cap pot ser que siguin producte d'alguna de les malalties de la pell, Com ara Leishmaniosi, Hipersensibilitat en pell, sarna, entre altres, que en tots els casos generen una picor excessiu que fa que el gos es grati amb desesperació a tal punt de trencar la pell, causar ferides, úlceres i crostes.

El primer és acudir a l'veterinari perquè se li faci una avaluació completa, proves de diagnòstic que són molt senzilles la qual cosa permetrà descartar les possibles causes i donar amb l'origen de el problema.

Per què apareixen taques negres a la pell de l'gos?

Aquestes taques negres poden aparèixer en gossos de qualsevol edat o raça i majorment es tracta d'un problema de hiperpigmentació, la qual té lloc quan el color de la pell augmenta en excés a causa de la producció elevada de la melanina.

Aquestes taques negres no han de generar alarma si no estan acompanyades d'altres símptomes anormals, però i per a major tranquil·litat, si apareixen has de visitar a l'veterinari per descartar que sigui un altre problema de salut.

Aquestes són algunes de les causes de les taques negres a la pell de l'gos:

 • Exposició a el sol: Són tan sensibles com nosaltres a el sol i quan aquestes taques són producte de l'exposició, han d'estar localitzades al cap i esquena.
 • Per l'edat: En la mesura que envelleixen poden aparèixer aquestes taques que són totalment inofensives.
 • per fricció: Provocades pel frec a l'moure i generalment es presenten sota de les cames i les aixelles.
 • hipotiroïdisme: el hipotiroïdisme produeix aquestes taques al costat d'altres símptomes en gossos de qualsevol raça.
 • Síndrome de Cushing: Originat per l'excés d'hormones a causa de tumors en la glàndula suprarenal o pituïtària, també per la ingesta excessiva d'esteroides. Això genera les taques negres a la pell entre altres símptomes.
 • Pell d'elefant en gossos: També se li coneix com Malassezia, pel fet que aquest en un fong que està present en certes àrees de la pell de l'gos. La malaltia es produeix quan aquests fongs s'infecten i generen una picor intensa, és quan la pell afectada canvia el seu aspecte i es dóna una semblança a la de l'elefant. El llevat s'activa i s'expandeix sense control per diversos motius, augment de la secreció de greix a la pell, excés d'humitat ambiental, saliva de les puces, al·lèrgies a aliments, defenses baixes, seborrea, etc.
 • Picor i pell negra a gossos: Si el gos es rasca molt ia més té la pell negra cal prestar atenció, ja que pot ser que estiguem davant la presència d'una malaltia de la dermis que s'ha fet crònica. De fet, la pell canviarà no només el color sinó el gruix, producte de tant gratar i amb això erosionar.
 • Infecció pell gos antibiòtic: En casos d'infeccions de la pell, el veterinari és el facultat per receptar antibiòtics molt específics, només que així ho consideri necessari. Generalment s'utilitzen aquells que contenen amoxicil·lina i clavulanato, ideals per tractar infeccions originades per bacteris, especialment en la pell i teixits tous de l'animal.

Per què el meu gos té una crosta a l'orella?

Aquestes són producte de dermatosis derivades de la sarna principalment, Encara que també poden tenir el seu origen en altres patologies com l'hipotiroïdisme, seborrea, alopècia amb sensibilitat lleu, vasculitis de vora d'oïda, seborrea, atòpia o miasis, entre d'altres.

Estan acompanyades d'altres símptomes com alopècia, ulceració, necrosi o seborrea.

Per què apareixen crostes en el musell de l'gos?

Quan el musell de l'gos canvia i si la pell es torna més gruixuda, es decolora i presenta crostes, donant un aspecte general d'aspror i sequedat, pot ser que estiguem davant d'un quadre de lesions per hiperqueratosi. El més recomanable és que ho vegi un veterinari.

Tractament per a les crostes en gossos

Si el teu gos té crostes, porta-ho a l'veterinari

El tractament d'aquestes malalties dependrà de com greu sigui el quadre de el gos, en general és una combinació entre fàrmacs de subministrament oral i productes d'ús tòpic.

els tòpics

com els xampús per eradicar l'excés de greix juntament amb un de anti fongs, la freqüència i el temps d'ús l'ha de determinar l'especialista. Aquests seran recomanats pel veterinari.

orals

Medicaments anti fongs orals i també solen incloure alguns antibiòtics per combatre la infecció bacteriana que acompanya aquest tipus de patiments.

L'objectiu de l'tractament és focalitzar l'atenció i eradicació de l'afecció primària de la pell, i tractar a el mateix temps la infecció bacteriana secundària que genera les crostes.

Aquest segon tractament té diverses setmanes quan les infeccions són profundes i s'han fet cròniques. El recomanable és realitzar estrictament el subministrament de l'antibiòtic diàriament ia l'hora indicada per l'especialista, sense saltar-se ni una dosi.

El tractament s'ha de complir de principi a fi, tot i que s'observi que les crostes i lesions s'hagin curat, mentre la pell va recuperant a poc a poc el seu aspecte saludable; això a causa que si s'interromp el tractament i encara romanen bacteris, la malaltia es pot reactivar.


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

2 comentaris, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   Haumer àries va dir

  Ona bon dia el meu gos de 4 mesos presenta el segon tipus de sarna on perd pèl i surt una crosta de color groc esquerdat .. com ho puc tractar .. gràcies

 2.   Tarongina va dir

  Hola, la meva gossa té 4 mesos i mitjans d'edat, ella aquesta presentant unes postillas al front que s'està entenent pel cap, no se li ha caigut el pèl en aquest lloc. No a què es deu això