Per què el meu gos no menja ni beu aigua?

Els gossos que no mengen ni beuen tenen problemes

Encara que hàgim tingut gossos durant molt de temps, hi ha vegades que no aconseguim saber les causes de per què les nostres mascotes deixen de menjar i beure.

Són molts els motius pels quals pot passar això en un gos. En tot moment és important saber la raó per la qual el nostre gos té pèrdua de gana i no beu aigua, amb l'objectiu de realitzar el tractament adequat per a aquesta classe de problemes.

Motius pels quals un gos no vol menjar

Si el teu gos no vol menjar, dóna-li alguna cosa que li agradi

De la mateixa manera que passa amb les persones, hi ha molts motius pels quals els gossos en cert moment es neguen a menjar. Alguns d'ells poden ser els següents:

està malalt

Quan la gana disminueix, sol ser un senyal inequívoc que hi ha la presència d'alguna malaltia, Sobretot si el nostre gos mostra una altra sèrie de símptomes que acompanyen a aquest.

Tot i la falta de gana, això no sempre vol dir que es tracta d'una malaltia greu, és per això que cal visitar a el veterinari, ja que de no ser així, el nostre gos té un major risc de patir malalties tan greus com el càncer .

Per ser vacunat recentment

Malgrat el fet que aquestes vacunes han estat les responsables d'haver salvat la vida de moltes mascotes, en moltes ocasions poden provocar certs efectes secundaris. Molts d'aquests poden ser molt lleus a l'igual que breus, i entre ells podem trobar la pèrdua de gana de forma temporal.

Entorn desconegut i viatges

Si observem que la gana del nostre gos era normal, però disminueix quan anem a realitzar un viatge amb ell o si succeeix quan ens hem mudat a una altra casa, el més probable és que el nostre gos no vulgui menjar a causa que no coneix l'ambient, Generant-això ansietat.

comportament

Hi ha gossos que poden arribar a ser bastant exigents, i certes circumstàncies en què ells no se senten còmodes, bé sigui per la presència propera d'un gos agressiu, o perquè la menjadora es troba en algun lloc que no és del seu grat, deixen de menjar i beure.

Raons per les que el meu gos no beu aigua

Són moltes les raons per les quals un gos pot arribar a rebutjar l'aigua. A continuació mostrem algunes d'elles:

Estrès

Aquest és un dels principals enemics de l'gos, Ja que a causa d'això, pot arribar a tenir problemes en la salut, que si no reben tractament, senzillament es poden convertir en una malaltia greu.

virus

Hi ha malalties que són provocades pels virus. Algunes d'aquestes malalties poden ser la ràbia, la letopspirosis o el borm. Cal acudir immediatament a l'veterinari, quan tinguem qualsevol mínima sospita.

Problemes en les dents

Aquest és un dels problemes que en general provoca la falta de set i la pèrdua de gana. El dolor i l'incòmode que pot ser realitzar qualsevol acció que requereixi l'ús de les dents o moure la boca, pot ser suficient perquè el nostre gos deixi de menjar i beure.

Com hidratar a un gos que no vol prendre aigua?

Quan un gos es nega a beure aigua i cal hidratar, una gran opció pot ser el oferir-li un brou de carn o pollastre, Ja que el sabor i olor d'aquest aliment no només li obrirà la gana i animarà a menjar, sinó que alhora farà que tingui més set que a l'consumir el seu aliment usual i a el mateix temps, li permetrà ingerir certa quantitat d'aigua.

En aquest cas, cal que evitis agregar sal i qualsevol tipus de condiments. De la mateixa manera, és possible proporcionar alguns cubs de gel, ja que als cans sol agradar molt consumir cubs de gel i en aquells casos on han estat malalts i / o tenen inconvenients per consumir aigua, aquesta opció pot ser bastant apropiada per aconseguir que s'hidrati.

El meu gos no menja ni beu

Els motius pels quals el nostre gos no vol beure ni tampoc menjar són molt diversos. El principal de tots i que hem tractat anteriorment, és l'estrès, encara que també un canvi en la rutina de la nostra llar pot ser motiu d'inapetència. Així mateix, la tristesa a l'igual que el nerviosisme, fa possible que un gos passi per tanta apatia que arribi a sentir poc interès pel menjar.

Al seu torn, és probable que si li donem de menjar el mateix cada dia, el nostre gos se senti avorrit de la mateixa. Així mateix, un altre gran perill però aquest cop per falta de set, és la deshidratació, ja que l'organisme d'un gos pot descompensar en poc temps quan la quantitat d'aigua necessària no és suficient.

El meu gos no menja i dorm molt

Dóna-li alguna cosa que li agradi al teu gos perquè mengi

Si bé el més comú és que sola dir que els gats dormen durant gairebé el 50% de la seva vida, la veritat és que també seria possible dir el mateix sobre els cans. Durant la seva etapa com cadells, els gossos poden arribar a passar al voltant de 17 hores diàries dormint, mentre que a l'arribar a l'edat adulta poden dormir durant unes 14 hores per dia.

No obstant això, el veritable problema no consisteix en que el gos sola dormir molt, sinó en el fet que a l'estar despert no es trobi actiu, Es mostri decaigut, trist i sembli no tenir desitjos de fer res, ni beure aigua i tampoc menjar.

En aquells casos on el gos desperta i a el poc temps s'adorm novament, i sol dormir més hores de les assenyalades prèviament, és possible que pateixi d'hipertiroïdisme.

De la mateixa manera, quan el gos no desitja menjar, fins i tot a l'proporcionar-li un aliment més ric de l'usual, i es mostra bastant trist, encara que no tingui raons per estar-ho, és possible que presenti alguna patologia associada a sistema digestiu, Als ronyons o fins i tot una mica més greu.

En aquests casos, resulta necessari assegurar-se si l'animal presenta febre i / o si el seu pes ha disminuït de forma considerable. No obstant això, cal dir igualment que no sempre aquests símptomes solen ser un indicatiu d'alguna malaltia severa, per la qual cosa no hi ha raó per començar a preocupar-se abans d'hora, encara que sempre serà millor prevenir que haver de curar.

Així mateix, cal assenyalar que en qualsevol cas, sempre serà recomanable acudir a un veterinari de confiança el qual s'encarregarà de dur a terme les proves adients per aconseguir obtenir un diagnòstic encertat i poder determinar el tractament més convenient.

El meu gos no menja ni beu i està trist

Entre els motius més comuns per les que un gos no desitja menjar o beure, destaca el fet que pugui trobar-se trist. Les raons darrere d'aquesta tristesa poden ser molt diverses, però, la més usual sol ser que el gos senti que ja no rep la mateixa atenció que abans.

Quan experimentem canvis en les nostres vides que puguin alterar d'alguna forma la manera i la freqüència amb què juguem amb la nostra mascota, quan nosaltres mateixos ens sentim tristos o si ja no solem passar tant de temps al seu costat, és possible que l'ànim de l'gos disminueixi i decideixi no menjar i tampoc beure aigua.

Una solució per aconseguir que el gos coma i begui aigua sol ser mantenir-nos al seu costat a l'hora de servir l'aliment, proporcionar-li un pinso humit amb qualitat Premium i estar al costat de el gos mentre mastega.

Oferir-li una dieta de qualitat superior que compti amb bons nutrients, servirà perquè recuperi la gana, Especialment a l'servir-tèbia, ja que la seva olor li incités a provar-la. En el cas de l'aigua, podem fer una mica d'aigua a abeurador i d'aquesta manera proporcionar també un extra d'hidratació.

El meu gos porta dos dies sense menjar ni beure, què faig?

En casos summament extrems, els gossos són capaços de sobreviure fins a diverses setmanes sense consumir aliments, encara que no poden fer-ho sense aigua; de fet, si no consumeixen aigua, només podrien aguantar pocs dies. No obstant això, hi ha situacions que no són extremes on el nostre can podria arribar a passar dies sense menjar a causa de diverses raons.

Dins de casa, a l'percebre que el nostre gos no està consumint els seus aliments, cal visitar un veterinari, En cas de ser un cadell o si consisteix en un can de molta edat, malalt o si presenta símptomes com vòmits, diarrea o febre, serà essencial acudir a veterinari immediatament.

En el cas d'un gos saludable, és possible esperar un dia, per veure si consisteix en algun malestar passatger. En qualsevol cas, sempre cal portar-lo a consulta amb el seu veterinari de confiança a fi de descartar qualsevol problema i prevenir situacions de major gravetat.

El meu gos no vol menjar, només pren aigua

Quan el nostre gos no vol menjar, és possible que es tracti d'un senyal que presenta alguna patologia. La llista de malalties que podria causar una pèrdua total de la gana en els gossos resulta bastant extens, i dins d'ella podem trobar problemes lleus (trastorns digestius) i també patologies més serioses (per exemple, el parvovirus caní).

Quan un gos es nega a menjar, podrien presentar situacions com que el gos no ingereixi aliments però es mostra animat o que no mengi i únicament consumeixi aigua, tot i que també hi ha situacions on podria rebutjar tant els aliments com l'aigua.

Normalment, aquestes situacions solen presentar-se com a conseqüència de molèsties puntuals les quals, en general, tendeixen a remetre després de diverses hores sense necessitat de realitzar res.

Què li pot passar a un gos si no vol menjar ni prendre aigua?

Si resulta alarmant que el nostre gos es negui a menjar, el problema podria ser més gran quan a més no vol consumir aigua i la situació sembla perllongar-se.

Si a part d'això el gos presenta una considerable pèrdua de líquids a causa de diarrea i vòmits, és possible que arribi a deshidratar; cosa que resulta molt preocupant en aquells cans amb major vulnerabilitat, per exemple cadells, gossos geriàtrics o malalts.

Aquest tipus de situacions podrien ser un senyal que el nostre can pateix d'alguna patologia que afecta el seu sistema digestiu, encara que també podria ser indici de malalties que afecten els seus ronyons i / o cor, i en conseqüència, causen una disminució considerable o total en el gana de el gos, produint-li igualment vòmits i decaïment.

Cal tenir present en tot moment que un ca deshidratat en general mostra un menor gana, per la qual cosa resulta essencial assegurar-se reposar fluids no només de forma subcutània, sinó també de manera intravenosa; per la qual cosa serà fonamental arribar al nostre gos a un centre veterinari.

El meu gos no sap beure aigua

Quan el nostre gos sol estar entre aquells que sol deixar el sòl completament ple de gotes a l'hora de beure aigua, arribant fins i tot a tirar més aigua de la que consumeix.

És comú que ens sorprenguem a l'descobrir que no tots els cans tendeixen a fer això. Però contrari al que molts podem pensar, això no es deu al fet que no sàpiga beure aigua, sinó a un altre factor.

En general, solen ser els gossos més grans dels que són més propensos a deixar tot mullat quan prenen aigua, Mentre que els cans de races mitjanes i petites tendeixen a caracteritzar-se per ser una mica més curiosos i gairebé no embrutar. En qualsevol cas, cal saber que això és causat únicament per un factor bastant simple: la mida de la boca de l'gos.

Així mateix, hi ha nombrosos gossos que solen embrutar molt a causa de que no aprenen a beure aigua directament d'una font; en aquest cas, es deu al fet que els cans requereixen que l'aigua es trobi en calma per poder beure.

De manera que no hi ha de què preocupar a el veure que, a l'beure d'una font, el nostre gos tus i / o s'ennuega una mica, ja que per als animals aquesta forma de consumir aigua resulta força complicada.

En este cas el més apropiat és que omplim amb una mica d'aigua de la font una petita bossa i després la col·loquem sobre el sòl perquè el nostre gos tingui l'oportunitat de beure adequadament, com si es tractés d'un petit abeurador.

Què fer si el meu gos no menja?

Ajuda al teu gos a beure oferint llet

Com ja hem esmentat, els motius pels quals un gos perd la gana poden ser bastant diversos i generalment, es deuen a una raó física; en qualsevol cas, sempre resultarà essencial que portem al nostre gos amb un veterinari a fi de descartar qualsevol possible patologia greu i descobrir per què no vol menjar.

Que un gos no mengi ni begui, sempre que sigui una cosa temporal, no ha de preocupar en excés. Però si aquest estat es manté en el temps, l'animal sí que pot posar en perill la seva salut i per això cal actuar ràpid perquè no li passi res.

En aquest sentit, heu de tenir en compte que quan un gos no ingereix líquids, a l'igual que passa amb les persones, els seus òrgans es ressenten per aquesta falta i pot provocar problemes greus. Per això, a més de tot el que t'hem explicat, hem pensat en donar-te alguns consells i remeis per animar que el teu gos coma i / o begui.

Ofereix-li alguna cosa que li agradi

Tots sabem que un gos es "deleix" per certa menjar o beguda. Per exemple, hi ha gossos que els tornen bojos els dolços; d'altres, la fruita, altres la carn... Doncs bé, es tracta d'oferir a aquest gos que ara mateix no vol menjar ni beure una menja de què sigui difícil que es resisteixi.

Tampoc cal abusar, Només oferir una mica per veure si, temptant, mengés, ja que moltes vegades l'estar apàtic amb el menjar és només perquè no li ve de gust el que li ofereixes. Així, aquesta forma pot donar-te un indicatiu del que li pot passar.

I què fem amb la beguda? Sí, el més segur és que tingui aigua i, si no beu, tenim un problema. Però, ¿i si li ofereixes aigua en un altre recipient? Beu aquí? I si en lloc d'aigua li ofereixes llet (que toleri, és clar)? Prova a donar-li altres líquids que no siguin perjudicials per a ell. ¿Els accepta? De vegades, l'aigua que tenen per beure es pot fer mala, i ells ho noten, així que deixen de beure d'aquí però en moltes ocasions poden fer-ho d'altres llocs.

Passa temps amb ell

De vegades els gossos se senten tristos i sols. I això repercuteix en la seva alimentació. No obstant això, si dediques un temps a estar amb ells, si fins i tot comparteixes moments en què menges o beus, el teu gos també podria interessar-se en aquest menjar o beguda i, amb això, incitar-lo a que ho faci.

Això sí, procura que allò que tu comes no sigui perjudicial per a ells, sobretot si la teva mascota té problemes d'estómac. Intenta sempre buscar aliments i begudes que puguis oferir-li a la teva can perquè vegi que pot menjar el mateix que tu.

Canvia-la dieta

De vegades, els gossos no mengen simplement perquè no els resulta apetitós el que li ofereixes. En canvi, si li canvies la dieta, la cosa canvia. En aquest sentit, molts gossos no toleren bé el pinso, sobretot pinsos "barats" que no tenen gust o que pot no ser recomanable per a ells.

En canvi, si li dones un altre tipus de pinso, o de menjar, la cosa canvia. Això mateix és el que hauràs de provar. En altres paraules, parlem de veure si el teu gos menja qualsevol altra cosa abans que el pinso o el menjar habitual.

Per exemple, imagina que tu sempre li poses penso i no ho menja. En canvi, si li fas un plat casolà ho devora, o menjar humit. Si és així, potser hagis de replantejar el tipus d'alimentació que segueix el teu gos perquè pugui alimentar-se.

¿I què hi ha de l'aigua? Aquí és més complicat tot. Perquè normalment als gossos se'ls dóna aigua de l'aixeta però, i si no els agrada? Pots provar a canviar de recipient l'aigua (Podria ser que aquest li donés olor i per això no beu), o fins i tot a oferir-aigua embotellada per veure si la tolera. En aquest sentit, parlem de "prova i error" a fi de descartar problemes més grans que impliquin acudir a l'veterinari.

Dóna-li iogurt

Doncs sí, un iogurt natural pot incentivar al teu gos a menjar. De fet, el iogurt, sempre que no porti additius, colorants ... pot ser molt beneficiós (igual que passa amb les persones). I és un estímul per menjar.

D'una banda, és tou, no haurà d'esforçar per mastegar-; i, de l'altra, a més porta una mica de líquid. De fet, molts veterinaris estan a favor de incloure-ho en les dietes causa que farà que els seus intestins treballin molt millor.

Ceregumil

Sí, has llegit bé. Però t'ho matisem. El que busquem és donar-li energia a la teva mascota i que se senti bé, Tot i que no mengi o begui. Per què? Doncs perquè és un suplement que pot ajudar a que mengi, al fet que estigui més animat, ja alleujar d'alguna manera el problema que tingui.

Amb una cullerada a el dia és suficient. Però sempre intentant que mengi i begui normal. Pots comprar el Ceregumil des d'aquest enllaç.

En cas que res et funcioni, és millor que acudeixis a l'veterinari perquè li faci les proves pertinents per tal de saber què li pot passar i per què ha passat aquesta situació.


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

Un comentari, deixa el teu

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà.

*

*

  1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

  1.   AR Moya va dir

    Aquest article és tan extens i terriblement inexacte i sense informació rellevant i útil. Veritablement. Gràcies pel seu temps igualment.