Per què el meu gos vomita i té diarrea

Els vòmits a l'igual que la diarrea en els gossos són processos que de certa manera són comuns i en certs casos poden ser un motiu perquè els seus amos se sentin preocupats, especialment si aquests no disminueixen, ocorre l'aparició de sang bé es el en vòmit o en la femta o també si aquest quadre clínic es torna més greu estant acompanyat amb altres símptomes com l'anorèxia, l'apatia o la febre.

És per aquest motiu que portem la informació necessària per explicar la raó de perquè el meu gosset vomita i alhora té diarrea.

Els vòmits en gossos són símptomes d'alguna malaltia

Per poder donar una explicació a el motiu que un gos tingui vòmits i diarrea, el més comú és que ens concentrem en el sistema digestiu, Pel fet que les causes més comunes d'aquest tipus de trastorn en general s'originen en un problema gastrointestinal, que d'aquesta manera té la capacitat d'afectar l'estómac, a l'intestí gros o també a l'intestí prim, el que causa certes variacions en l'aparença que en general té el vòmit o en la seva diferència la diarrea.

Cal que puguem trobar diferències entre el vòmit i la regurgitació, Ja que en el primer cas és quan ocorre un esforç i observem moviments en l'àrea de l'abdomen, mentre que d'altra banda quan ocorre una regurgitació del menjar o també el líquid surt amb facilitat.

D'aquesta manera, és important entendre que la diarrea són aquelles deposicions que succeeixen amb molta freqüència i són bastant líquides, que al seu torn podem diferenciar amb molta facilitat algun rastre de sang. Quan en la femta s'observa sang que estigui fresca es diu hematoquecia, Mentrestant la qual ha estat digerida, que sol tenir un to més fosc, rep el nom de cabellera.

És important que estiguem molt atents a cadascuna d'aquestes característiques, ja que quan arribi el moment hem de donar-li tota la informació necessària a l'veterinari perquè aquest pugui donar un diagnòstic, i després administrar el tractament correcte.

El fet que la nostra mascota vomiti de forma puntual o també quan tingui diarrea sense la necessitat de presentar altres símptomes i tenint la possibilitat de mantenir el seu estat d'ànim intacte, no és una cosa per la que haguem de preocupar, Però quan aquests episodis ocorren de manera repetida en un període de temps bastant curt o solen produir-se de manera recurrent en unes setmanes o mesos, és una raó per portar al nostre gos davant d'un veterinari, a l'igual que quan mostri qualsevol altres símptomes més dels que hem explicat.

Les principals causes de l'vòmit i la diarrea

Amb l' informació necessària, els exàmens necessaris i cadascuna de les proves que siguin considerades pertinents, el veterinari és qui pot determinar entre el gran nombre de causes diferents que poden explicar l'aparició dels vòmits i de la diarrea. No obstant això, podem esmentar les més comunes:

Infeccions

Bé sigui les que són provocades per bacteris, pels virus o pels protozous, Entre els símptomes d'aquestes es troben els vòmits a l'igual que la diarrea i necessiten d'un tractament administrat per un veterinari.

per indigestió

Quan els gossos solen tenir una tendència a menjar de manera excessiva, On també s'inclouen els aliments o productes que es troben en les restes que deixen els humans en el seu consum oa les escombraries i tot i que l'estómac d'un gos es troba preparat per poder processar certs components comestibles, és bastant comú que acabin per provocar-li una diarrea a l'igual que vòmits que solen disminuir de forma espontània.

Al lèrgies als aliments o intoleràncies

En aquest tipus de casos observem la presència de vòmits a l'igual que diarrea de manera crònica, A banda que vénen acompanyats d'alguns altres símptomes, com ara els picors.

Es necessari un seguiment de l'especialista, Que es facin totes les proves necessàries per a les al·lèrgies en els gossos i que s'implementi una dieta que sigui singlot al·lergènica.

Medicaments

Certs medicaments arriben a provocar alteracions en la digestió que poden causar diarrea a l'igual que vòmits. És important indicar tota la informació necessària al nostre veterinari quan el nostre gos està sent medicat, a l'igual que hem de donar-li el nom de l'fàrmac a l'igual que de la dosi.

Les malalties subjacents

En certs casos, hi ha trastorns com ara alguna malaltia renal, Que mostra com a part de les seves conseqüències en el cos la presència dels vòmits i de la diarrea.

En general es detecten a través d'alguna anàlisi de sang i cada un d'aquests símptomes disminueix tenint en compte la manera en la qual la malaltia és controlada.

per obstruccions

Quan els gossos són golafres és bastant comú que arribin a menjar algun objecte, com ara els ossos o alguna joguina que arribi a provocar alguna obstrucció en algun lloc de el sistema digestiu. En certs casos on aquest objecte arribi a provocar danys i no és recomanable que surti per si sol, l'única manera d'extreure'l és a través d'una cirurgia.

intoxicació

El fet de consumir alguns aliments pot provocar en enverinament en on els símptomes principals són la diarrea i també els vòmits. Aquest tipus de problemes en general són d'urgències veterinàries, que a més posen en perill la vida de la nostra mascota.

paràsits

Quan els casos de paràsits són massa greus o quan això passa en aquells animals que són més vulnerables és possible observar vòmits i especialment diarrea. L'especialista a l'examinar una mostra de la femta, té la capacitat per determinar quina classe de paràsit és el que porta el problema i per tant, s'administrarà el medicament indicat.

Quan ens trobem en aquest punt, és de molta importància assenyalar l'oportunitat per poder establir un calendari per a la desparasitació de manera adequada.

per estrès

En molts casos d' estrès caní de molta gravetat o quan el mateix, s'estén per un llarg període de temps, nostre gos pot arribar a patir de vòmits a l'igual que diarrea, Per tant serà necessari sol·licitar l'ajuda d'un veterinari especialista.

Vòmit i diarrea amb sang

Si el teu gos passa molt de temps al llit, potser estigui malalt

Com ja ho hem explicat, La sang en la femta pot aparèixer estant fresca o sent digerida i depenent de quin sigui el cas rep un nom diferent. Aquest és un dels factors que ens pot ajudar a saber el motiu d'això, el que fa molt més senzill donar una explicació als vòmits ia la diarrea amb sang.

Quan la sang es troba fresca vol dir que estem parlant d'una afecció a la part interna de sistema digestiu, Però si aquesta ha estat digerida, el més probable és que vingui de l'estómac, de l'intestí prim o fins i tot pot ser de les vies respiratòries que després acaben a l'interior de el sistema digestiu per la deglució.

D'altra banda, la presència dels vòmits és un senyal que ens indica que de la mateixa manera es tracta d'un trastorn gastrointestinal.

Què fer si el meu gos vomita i té diarrea?

Potser aquesta sigui la gran pregunta que t'has fet i per què has arribat aquí buscant una ajuda a aquesta situació trista i incòmoda en què et trobes. I intentarem ajudar-te en la mesura del possible, tot i que el primer que et recomanem és que truquis a l'veterinari i li consultes (És la millor manera d'obtenir una resposta professional).

Dit això, quan un gos presenta un quadre de vòmits i diarrea, passa per diverses fases. Pot ser lleu, mitjana o greu. En la majoria dels casos no és greu, i les causes poden ser senzilles amb el que, el no donar-li de menjar durant 3-4 hores, o fins i tot 24 hores, no passaria res, sempre que begui aigua sovint per estar hidratat.

Un cop han passat aquestes hores, se li pot donar una mica de menjar tou per veure com ho tolera. Si no vomita ni té diarrea, és possible que hagi passat, encara que et recomanem que segueixis amb una dieta tova uns quants dies observant a el gos per veure si es repeteix de nou.

En cas contrari, hauràs d'acudir a l'veterinari ja que, si un cop es fa una «neteja» a l'estómac, l'animal segueix amb problemes, aquests poden deure a altres causes.

No cal dir que, si en transcurs de l'espera la teva mascota es torna més apàtica, està més apagat, es queixa ... o té qualsevol comportament que no és habitual en ell o que et fa saltar les alarmes, crida a l'veterinari.

Tractament per a gossos que vomiten i tenen diarrea

Hi ha molts tractaments per tractar a un gos que vomita i té diarrea. Alguns són específics de l'veterinari, com són els medicaments, però hi ha remeis casolans que, durant l'espera, es poden provar i que no afectarien negativament l'estat de la teva mascota.

Un d'aquests remeis que pots provar-ho tirar a l'aigua on beu, un pessic de bicarbonat. S'ha d'intentar que begui cada 1-2 hores i cada vegada has de preparar-li aquest remei. Per què el bicarbonat? Perquè serveix per calmar l'estómac i controlar l'acidesa d'aquest. A més, sempre que no et passis amb la quantitat, no és una cosa que vagi a fer mal a l'gos, sinó a l'contrari.

Una altra opció, també amb l'aigua, és preparar infusions de camamilla i gingebre. Espera que es refredi i, en lloc de l'aigua, dóna-li a beure això. Hi ha gossos que ho toleren molt bé, i altres que, pel simple olor, no volen beure. Aquí hi ha dues possibilitats, el que l'hi retiris i els aigua; o forçar-una mica i, amb una xeringa, donar-li tu la infusió fent en la boca. Si la teva mascota veu que el alleuja, el més segur és que a la llarga acabi bebiéndosela sol.

El te de menta també és una altra possibilitat per «assentar» l'estómac de l'animal i ajudar a alleujar els dolors que pot sentir. Igualment, la camamilla amb anís pot ser una altra manera de preparar-li una infusió.

Finalment, i encara que en realitat no afectaria massa a el quadre en curs d'un gos que vomita i té diarrea, sí que pot ajudar a prevenir altres situacions així. Parlem de l'ús dels probiòtics en la seva alimentació, bé en càpsules, en líquid o com a menjar.

En el cas de l'veterinari, el normal quan vas amb un quadre així és que li posi algun medicaments antidiarreic o antiemètic. Són molt efectius i la veritat és que els trobes com subsalicilat de bismut o la coneguda com famotidina. Ara bé, cal que això t'ho recepti un veterinari ja que, si bé són medicaments digestius de venda lliure, que ajuden a l'estómac, no és convenient automedicar a la teva mascota.

Quan un cadell vomita i té diarrea

Un cadell, pel fet de ser tal, té més problemes si passa per un quadre de vòmits i diarrea ja que pot afectar especialment i provocar que la seva salut es vegi ressentida. Per això, convé vigilar molt a l'animal en tots els aspectes: alimentació, higiene, entorn ... per evitar-ho.

Quan un cadell té vòmits i diarrea és que es deshidraten amb molta més rapidesa que un exemplar adult. I això es deu al seu sistema immunològic, el que els deixa oberts a moltes altres malalties o que altres paràsits puguin afectar-i agreujar la situació per la qual passa.

Per això és tan important que es mantingui el calendari de vacunacions i revisions, a més que, si el teu cadell comença a vomitar ia fer diarrea, el millor que puguis fer, sense esperar tan sols 24 hores, és portar-lo a l'veterinari perquè l'examini. D'aquesta manera, si és una cosa greu, pot agafar-se a temps i almenys alleujar a l'animal.

Com prevenir aquest problema

Hi ha moltes malalties que poden tenir els gossos

Abans d'acabar, i com sabem que, un cop passades per aquesta situació el que menys vas a voler és repetir-la, et deixarem un seguit de consells per ajudar a la teva mascota a que no torni a vomitar ia tenir diarrea.

Entre el que pots fer és el següent:

 • Revisa l'alimentació de la teva mascota. Convé que vegis si és la més adequada per a ell i si no li provoca quadres repetits al llarg de el temps, de vòmits i diarrea. Si és així, canvia d'alimentació.

 • No deixis que el teu gos mengi fora de casa. En les escombraries, quan surt a passejar, i fins i tot d'altres persones. Has de acostumar-lo a que només tu li donis de menjar perquè, d'aquesta manera, sabràs que no va a menjar res que pugui estar en mal estat o que comprometi la seva salut.

 • No ho portis per zones molt brutes. Evita sempre els llocs que estiguin bruts o poc cuidats perquè poden ser un niu d'infeccions, paparres, paràsits, etc. que posarien en perill a la teva mascota.

 • Higiene a l'màxim. Relacionat amb l'anterior, també has de tenir cura que el teu gos estigui ben cuidat perquè no contregui malalties que l'afecten.

 • Evita que es mengi el que no deu. Per exemple joguines que pugui destrossar i que, ben conscient o inconscientment, acabi tragándoselos, perquè pot ser una causa d'aquests vòmits i diarrea (a més d'haver d'acudir a l'veterinari i sotmetre-ho a alguna operació).

 • Dóna-li el menjar a poc a poc. Això per als gossos més golafres, ja que molts dels problemes que tenen i pels que vomiten o tenen diarrea és perquè mengen massa de pressa. Però si en lloc de donar-li tot el menjar a la vegada, es la divideixes, faràs que el problema desaparegui.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

 1.   margarida calderon va dir

  Si la sang és fresca amb algunes petites mucositats. És gosseta i té 11 anys.

 2.   Thelma garcia va dir

  Que li puc donar al meu gosseta té 2 dies amb vòmits i diarrea amb sang i ja em té preocupada aquesta molt devil

 3.   Anderson-Veterinari va dir

  Una dada interessant que hem de saber és que el vòmit hemàtic és un dels que provoca una major preocupació entre els cuidadors, especialment quan la totalitat de l'vòmit es compon de sang. En ocasions, un gos vomita sang per una cosa tan senzilla com una ferida a la geniva o la llengua, però, problemes més greus també poden estar darrere d'aquest tipus de vómito.Salud i Tractament dels vòmits en gossos, Moltes gràcies excel·lent article .