Raons per les quals una gossa pot tenir llet sense estar embarassada

Les gosses poden tenir llet sense estar embarassades

Us ha passat alguna vegada que la vostra gossa presenta símptomes com secreció de llet, però esteu més que segurs que no està embarassada?

Això té un nom i és "un fals embaràs", O embaràs psicològic, i no és gens més que un desequilibri hormonal que es presenta a la producció de progesterona, la qual cosa i en conseqüència, sol condicionar a el cos de les gosses per a la gestació.

La meva gossa té llet però no està embarassada, per què?

Les gosses poden tenir falsos embarassos

L'embaràs psicològic és la raó per la qual vam començar a notar producció de llet en les gosses, Ja que augmenta la producció de la prolactina. D'aquesta manera, també podrem notar una conducta maternal a les gosses, pràcticament tot el paquet simptomatològic d'un embaràs però sense el producte més important, les cries.

El fals embaràs és una de les causes per les quals la nostra gossa pot començar a segregar llet sense estar embarassada. També se li coneix com pseudogestació.

Quins són els símptomes de l'embaràs psicològic en gosses?

Els símptomes més habituals són els següents:

 • Sol condicionar els espais per l'aparent arribada de les cries.
 • No menstrua.
 • S'amaga de pràcticament qualsevol cosa que la gossa pugui considerar amenaçant.
 • Nervis constants, sent aquesta la raó per la qual sol amagar-se amb facilitat.
 • Abdomen engrandit.
 • Les mames tendeixen a créixer, tot i que no és en tots els casos.
 • Segrega llet.
 • Irritabilitat.
 • Disminució de l'activitat.
 • Anorèxia o pèrdua de la gana.
 • En alguns casos presenten guany de pes.
 • Canvis en el seu comportament.
 • Flux vaginal.
 • Gemecs i plor constant.
 • Instint maternal desmesurat, solen adoptar un objecte com si fos el seu fill i protegir-lo de manera exagerada.

Davant aquesta classe de símptomes és molt recomanat portar el més aviat possible a la nostra gossa a veterinari, De tal manera que sigui possible realitzar les proves pertinents per determinar si realment existeix o no un embaràs en aquesta.

Hi ha algun tractament psicològic per a aquestes situacions?

En efecte, és possible acompanyar la nostra gossa durant aquest moment tan difícil amb unes simples tasques. La gran majoria d'aquests destinats a reduir els nivells d'estrès que pot presentar la nostra gossa, així com també la ansietat i els mals comportaments.

De la mà amb això, és important donar-li molt d'afecte i companyia, Ja que fins els gossos poden valer-se molt de la companyia i la calor humà, per tant, és important brindar tot el suport que necessiti durant aquesta situació.

Cal destacar que el tractament psicològic no consta d'una sèrie de passos, ni tampoc es tracta de conjunt de directrius que s'han de complir. Senzillament cal procurar que la nostra gossa es mantingui el més còmoda possible.

Quins efectes pot generar l'embaràs psicològic en les gosses?

Les més freqüents solen ser:

 • Ansietat, estrès, comportaments hiperactius cada vegada amb més freqüència i sense raó aparent.
 • Febre, complicacions per al moviment i la realització de les seves activitats quotidianes.
 • Infecció en les mames.
 • Depressió.
 • La producció excessiva de llet pot causar mastitis.

És possible prevenir l'embaràs psicològic?

Si el teu gossa està castrada, pot tenir un fals embaràs

Hi ha un mètode molt efectiu, el qual de fet no presenta marge d'error algun i es tracta de la castració. Així, les seves hormones reproductores no podran donar lloc a desnivells que arriben a provocar aquesta mena de reaccions a la gossa mateixa. D'aquesta manera, és possible eliminar completament la pseudogestació, així com estalviar l'haver de tractar tots els símptomes exposats anteriorment per salvar la vida de la nostra gossa.

Quant de temps dura l'embaràs psicològic?

No es pot indicar amb exactitud el temps de durada d'un embaràs psicològic en una gossa, ja que en cada cas això pot variar. No obstant això, s'estima que pot durar entre 1 i 3 setmanes, Temps en el qual els símptomes d'aquest comencen a disminuir.

Però si transcorren més de 4 setmanes amb aquests símptomes, pot ser que la gossa tingui un descontrol hormonal més greu, havent de ser atesa pel veterinari amb el tractament adequat. També has de tenir en compte que és possible que aquesta situació sigui freqüent en el teu gossa i que en cada zel que tingui se li presenti.

Què fer davant d'un embaràs psicològic?

Si el teu gossa presenta els símptomes d'un embaràs psicològic hauràs de seguir els següents consells perquè la situació sigui més suportable per a tu i per a ella:

 • Aconsegueix que tracti d'oblidar una mica pel que està passant, augmentant els seus passejos i exercici diari. Amb això aconseguiràs que no s'obsessioni amb l'embaràs psicològic.
 • En aquest temps estarà teva gossa molt malenconiosa i sensible, així que caldrà que li donis afecte en extrem. Dóna-li una bona dosi de mims!
 • Si t'adones que tracta de crear un niu per a "l'arribada" de la seva cria, tracta d'evitar-ho sigui com sigui, ja que això només reforçarà el comportament maternal que està tenint en aquests moments.
 • Retira del seu abast aquells objectes inanimats com peluixos i joguines, Que puguin donar peu a que el teu gossa vulgui crear un niu per a aquests.
 • Evita en la mesura del possible que el teu gossa es llepi les mames, Ja que aquesta autoestimulació activarà la secreció de llet. Si cal, utilitza un collaret isabelino per a això.
 • També evita la ingesta excessiva d'aigua, Ja que d'aquesta manera també s'estimula la producció de llet a la gossa.
 • Evita donar-li remeis casolans, Ja que molts d'aquests no són avalats pels veterinaris i poden acabar afectant la salut de la teva gossa.

Per descomptat, porta-la a la teva veterinari de confiança perquè ell sigui qui et confirmi l'estat de salut de la gossa i t'indiqui el tractament adequat que ha de rebre.

¿Es pot castrar una gossa amb embaràs psicològic?

El millor que es pot fer en cas d'un embaràs psicològic o pseudogestació és esperar, ja que si la gossa està a el moment de la cirurgia en aquesta situació, primer no resoldria el problema de manera immediata, I segon a l'actuar prop de el teixit mamari de la gossa, el qual està inflamat, poden ocórrer problemes de cicatrització que li ocasionaran una incomoditat més gran que la gossa en la seva cicatriu, entre d'altres malalties.

Tenint en compte l'anterior, els veterinaris consideren prudent esperar llavors al fet que la gossa amb aquesta malaltia, ja deixi de produir llet per poder realitzar-li la cirurgia.

A la meva gossa li surt líquid groc de les mames, és normal?

Quan es presenten els embarassos psicològics en les gosses, és possible que en ocasions li surti líquid groc de les mames amb una textura espera. Això es deu al fet que estem en presència d'una mastitis, una infecció de l'tipus bacteriana i que es pot donar en una o diverses de les seves mames.

Aquest tipus de malaltia requereix ser atesa per un veterinari, Ja que en la gossa pot causar febre, depressió i falta de gana. A més, les seves mames poden tornar-se de color blau i ocasionar-li molt dolor.

El metge veterinari que tracti a la gossa li receptarà antibiòtics i alguns procediments perquè pugui buidar el contingut en les mames d'aquesta.

A la meva gossa li surt líquid color cafè de les mames

Si les mames de la teva gossa estan secretant líquid de color cafè i aquesta no està acabada de parir, pot ser degut a un tumor en una de les mames o en diverses d'elles, la qual cosa és habitual en les femelles que no han estat esterilitzades i que sol en manifestar-se a partir dels sis anys d'edat.

Les gosses que presenten càncer de mama, tenen com a símptoma principal una massa sense dolor, Que pot produir-li una úlcera a la pell i sagnat. És una malaltia bastant delicada i que ha de tractar de forma immediata, ja que és possible que es repeteixi i que produeixi metàstasi als pulmons de la gossa.

Una gossa castrada pot tenir un embaràs psicològic?

Les gosses esterilitzades poden tenir el zel

Després de la castració en una gossa, és possible que aquestes arribin a experimentar un embaràs psicològic, On una de les possibles raons pot ser que la cirurgia que li va ser practicada, no va ser feta per complet, és de dir, la retirada d'un o de tots dos ovaris.

Un altre dels motius que pot ocasionar una pseudogestació a les gosses castrades, és l'existència de teixit residual en una zona diferent de la regió ovàrica, el qual, per norma general, pot trobar-se dins el lligament ovàric oa la unió que existeix amb la paret abdominal.

La diferència de les gosses castrades, és que aquestes no han de presentar secreció vulvar, Encara que si poden presentar un frotis vaginal causa de la presència d'estrògens, però que en termes generals té un aspecte similar a què tenen les gosses que no han estat castrades.

De la mateixa manera, les gosses castrades presenten un creixement en vulva, la qual cosa atrau els mascles per la seva olor i fins poden presentar sagrat en les que tinguin restes ovàrics o en aquelles gosses que se'ls van extirpar els ovaris, però no la matriu.

Per poder realitzar un diagnòstic adequat en la gossa castrada, el metge veterinari haurà de realitzar-li una citologia o amb un examen de sang que determini la presència de progesterona o estrògens en aquesta. Aquestes proves han de ser repetides, ja que en diverses oportunitats pot no determinar-se, ja que no arriben a manifestar-se de forma cridanera.

Després de la determinació per part de l'veterinari, aquest t'indicarà si la gossa requerirà una nova operació per retirar les restes ovàrics o el tractament més aconsellable a realitzar.

Es pot aplicar algun tractament homeopàtic?

Davant la presència d'un embaràs psicològic en el teu gossa, és possible que se'ls apliquin alguns tractaments homeopàtics, que permetin alleujar els efectes d'aquest sobre la teva mascota. Li faran una anàlisi i et faran una sèrie de preguntes per saber en quines condicions es troba l'animal. Amb tota aquesta informació, li posaran el tractament més adequat per a ella.

De tota manera, si el cas de la teva amiga de quatre potes és greu, haurà de prendre algun medicament prescrit pel seu veterinari. Recorda que aquest pot ser un procés bastant dolorós per a la gossa i el que has de buscar és poder ajudar-la perquè estigui el millor possible.


Sigues el primer a comentar

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.