Símptomes i tractament d'un timpà perforat

gos amb problemes i infecció d'oïda

Les oïdes dels nostres gossos són molt sensibles a les agressions de l'entorn, Per això deus saber que la otitis pot causar a la nostra mascota des d'una càries a una anorèxia molt important, a causa de l' dolor i les molèsties.

Les infeccions externes de l'oïda poden causar perforació de timpà a causa de l'drenatge ia la inflamació de l'conducte auditiu extern. El tractament mèdic varia depenent de si la membrana timpànica està perforada o no, a part que s'ha de fer un diagnòstic complet.

En aquest article, descobrirem els símptomes i el tractament d'un timpà perforat, Així que segueix llegint.

Què és el timpà? Existeixen diferents tipus d'otitis en els gossos?

Netejar les orelles a el gos

L'orella de el gos es divideix en tres parts: oïda externa, oïda mitjana i oïda interna. El timpà és la membrana timpànica que separa l'audiòfon i el oïda externa de l'orella mitjana i l'orella interna, sent la seva funció la transmissió del so.

L'oïda és un òrgan sensible a la inflamació i la infecció, causant infeccions de gran abast, sent per això que l'otitis es pot classificar externa i internament. La otitis externa és la més comuna, però pot convertir-se en otitis mitjana o otitis interna si la infecció penetra a través del timpà.

si una compte timpànica o un òrgan vestibular, Dues parts de l'oïda interna, es veuen afectades, hi ha el risc de presentar símptomes nerviosos, a més, una infecció es pot propagar a les meninges que cobreixen el sistema nerviós central, inflamant i causant meningitis.

Aquestes són algunes de les causes que poden causar la perforació timpànica:

 • Canvis sobtats en la pressió atmosfèrica.
 • Trauma sever.
 • Infeccions recurrents de l' conducte auditiu extern, Sent la causa més comuna.
 • No es permet la eliminació de cossos estranys com puntes, pèls, llavors, etc.
 • Els símptomes que trobarem en els nostres gossos són pèrdua d'audició, Lateralització del cap, secreció anormal l'oïda, Mala olor i signes neurològics com paràlisi facial o síndrome vestibular.

El nostre veterinari ha de realitzar un examen complet de tots dos oïdes i sedació en gairebé tots els casos a causa de el gran mal de l'gos.

Tractament de l'timpà perforat en gossos

L'enfocament inicial de la malaltia es basa en la solució de l'otitis ia mesura que el timpà es regenera gradualment. El veterinari ha de rentar el canal auditiu amb una solució salina tèbia sota pressió i sedació.

S'ha de receptar un cultiu i citologia per a l'examen i cultiu citològic per tal de seleccionar un tractament antibiòtic, sistèmic i tòpic apropiat. existeixen antibiòtics ototòxics que el nostre veterinari tindrà en compte a l'hora de tractar-lo.

També s'utilitzaran fàrmacs antiinflamatoris tòpics i sistèmics per reduir el dolor i la inflamació de l'conducte auditiu extern. A més, ha d'eliminar-la causa principal en el cas de cossos estranys. El procés de curació prendrà unes setmanes i curarà.

La cirurgia només està indicada en certs casos, com les infeccions de l'oïda resistents als antibiòtics. El canal auditiu lateral és ressecat, el que fa que el conducte auditiu horitzontalsl sigui més accessible als medicaments i el timpà s'oxigeni millor, el que afavoreix la seva regeneració.

Prevenció de mal d'orella i perforacions timpàniques a gossos

Veterinari revisant les orelles de l'gos.

La millor manera de prevenir aquesta malaltia és revisar les orelles del teu gos regularment. Recorda considerar els següents punts:

 • Neteja regular d'ambdues orelles amb un netejador d'orelles d'ús freqüent
 • Després de l'bany, assegurat que no hi hagi aigua al canal auditiu.
 • Examen de l'oïda que haurà de realitzar el veterinari amb l'otoscopi durant els controls.
 • Control de malalties primàries (atòpia, endocrinopatia, Etc)

Aquest article és merament informatiu, en Mundoperros no tenim dret a prescriure tractaments veterinaris ni fer cap tipus de diagnòstic, així que et convidem a portar a la teva mascota a veterinari en cas de problemes o molèsties.

Sobretot, hauràs d'estar atent als símptomes dels que hem parlat, ja que més val prevenir que després lamentar.


Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

 1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
 2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
 3. Legitimació: El teu consentiment
 4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
 6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.