Arsyet pse qeni juaj rrjedh gjak nga penisi

Qeni juaj mund të ketë dhimbje penisi kur urinon

Prania e gjakut gjithmonë do të na shkaktojë një alarm të madh dhe më shumë nëse është për shkak të penisit të qenit, pasi që më së paku që mund të mendojmë është se është shumë i sëmurë.

Pra, nëse qeni juaj rrjedh gjak nga penisi, ne do t'ju informojmë për arsyet e mundshme, çfarë duhet të bëhet për të diagnostikuar këtë problem dhe si të trajtohet kjo patologji.

A është normale të shohësh gjak në urinën e qenit?

Nëse qeni juaj ndjen dhimbje në penis, duhet ta çoni tek veterineri

Për sa kohë që është një pikë e vogël që shfaqet në fillim ose në fund, mund të jetë normale, veçanërisht nëse kjo nuk shoqërohet me një prishje të caktuar në kafshë, ose se urinimet e tyre janë ose shumë të largëta ose shumë të shpeshta (më shumë se zakonisht).

Gjithashtu që paraqet vështirësi gjatë urinimit dhe është se në fakt, nëse qeni nuk ka pësuar ndonjë traumë apo vrapuar që sugjeron disa gjakderdhje të brendshme, ju nuk duhet të dilni gjak nga penisi juaj.

Sëmundje nga të cilat një qen mund të rrjedh gjak nga penisi

Gjakderdhja nga penisi është një shenjë që diçka e keqe po i ndodh qenit tuaj

prostatitis

Një nga sëmundjet që mund të shkaktojë një problem për të cilin do të shfaqet qeni juaj gjurmët e gjakut në urinën tuaj, Mund të ketë lidhje me prostatën e tij dhe kjo mund të ketë të bëjë, ndër të tjera, me faktin se qeni juaj nuk është i sterilizuar.

Në rast se sëmundja e prostatës është e një qeni të ri, sterilizimi do të jetë e mjaftueshme për të ndaluar paraqitjen e këtij lloji të problemit. Por nëse kjo ndodh në qen të moshuar, ne jemi përballur me një rast të prostatitit.

Kjo është shkaktuar nga një sulm bakterial në organin e kafshës, dhe mund të keni cista që shtypin organet tuaja dhe kjo është arsyeja pse ndodh evakuimi i gjakut. Ka raste më të komplikuara në të cilat tregon tumore.

Kanceri i prostatës

Nëse prostatiti demonstrohet me një tumor, do të flasim për kancerin e prostatës, i cili nga ana tjetër mund të paraqitet në lloje të ndryshme të ndërlikimeve.

Tumori mund të paraqitet si i mirë, por në rast se tumori është malinj, kjo do të jetë arsyeja e operacionit dhe prania e gjakut në urinë mund të jetë e shpeshtë, përveç paraqitjes së llojeve të ndryshme të shqetësimit gjatë ecjes, simptomave të etheve dhe kapsllëkut në raste të caktuara.

Këto raste do të kërkojnë shumë vëmendje nga ana juaj dhe që të keni vlerësime të vazhdueshme me profesionistë veterinarë, sepse shërimi juaj do të varet jo vetëm nga operacioni, por gjithashtu që ne ndjekim të gjitha hapat e treguar në mënyrë që e dashura jonë me gëzof të përmirësohet.

cystitis

I njëjti nivel i inkontinencës që kanë njerëzit mund të jetë gjithashtu pjesë e botës shtazore dhe Cistiti është një nga problemet që ne dhe qentë tanë të dashur kanë të përbashkët.

Kur flasim për cistitin i referohemi një inflamacioni që ndodh në muret e fshikëzës, i cili do të arrijë një zvogëlim të hapësirës në këtë. Meqenëse kafsha juaj nuk ka një sasi të mjaftueshme të hapësirës për ruajtjen e urinës në fshikëzën e tij, ai do të ndiejë vazhdimisht dëshirën për të urinuar, shumë më tepër se dëshira e zakonshme.

Në urinën e lëshuar vazhdimisht nga problemet e cistitit me të cilat përballet kafsha jonë, mund të shfaqen gjurmë të caktuara të gjakut, si në penisin e mashkullit ashtu edhe në vagjinën e femrës.

Për të zbuluar se qeni juaj ka cistit, me siguri do ta shihni atë duke u ankuar gjatë urinimit, sepse kjo do të gjenerojë një bezdi të veçantë. Në rast se mendoni se qeni juaj ka cistit, duhet të shkoni te veterineri.

Diabeti qenit

Një arsye tjetër që qeni juaj rrjedh gjak nga penisi i tij është mundësia që kjo të jetë një simptomë e diabetit të qenit. Ndër mënyrat që duhet të kuptoni se qeni juaj mund të paraqesë këto probleme, është të niveli i lartë i glukozës në gjak në sistemin tuaj, Ju mund të vini re se ai është tepër i etur, urinon më shumë sesa është e nevojshme, zakonisht është shumë i uritur, edhe kur sapo ka mbaruar vaktin e tij dhe zakonisht është hiperaktiv.

Ashtu si me njerëzit, kur i referohemi diabetit po flasim për paaftësia e trupit të qenit për të prodhuar insulinë, i cili është rregullatori i niveleve të sheqerit në trup.

Kjo është ajo që rrit glukozën në trupin e qenit, duke lehtësuar në të njëjtën kohë që një sasi më e madhe e baktereve të hyjnë në traktin urinar. Dëbimi i gjakut nga penisi i qenit tuaj do të jetë pasojë e hyrjes së pahijshme të baktereve të përmendura.

bakteret

Prania e bakteret në urinë ato janë treguesi se ekziston një infeksion dhe gjurmët e gjakut do të konfirmonin që gjakderdhja nga penisi vjen prej andej. Në çdo rast, veterineri do të përshkruajë antibiotikët përkatës dhe sapo të mbarojë trajtimi, bëhet një mostër e dytë për të verifikuar që infeksioni është çrrënjosur.

Hiperplazia beninje e prostatës

Kushtet e prostatës mund të jenë gjithashtu shkaku i gjakut në penisin e qenit, veçanërisht hiperplazia beninje e prostatës. Kjo është një sëmundje që manifestohet me praninë e hematurisë.

Për ta diagnostikuar, veterineri ka nevojë të kryejë një ekzaminim rektal në mënyrë që të përcaktohet nëse prostata është më e madhe se normalja, nëse pozicioni dhe qëndrueshmëria e saj në prekje është e përshtatshme dhe kjo do të shpjegonte gjakderdhjen, përveç vështirësive në bërjen e nevojave fiziologjike.

zakonisht, kjo shfaqet tek meshkujt e rritur të moshës së mesme ose të përparuar që nuk janë sterilizuar, prandaj nëse diagnoza përkon me këtë çrregullim, veterineri ndoshta do të zgjedhë kastrimin.

Nëse qeni juaj është më i vjetër, duhet ta dini se është krejtësisht e mundshme të vazhdohet me neutralizimin, natyrisht, duhet t’i nënshtroheni një serie provimesh para-operative Rezultatet e së cilës duhet të tregojnë se është i përshtatshëm për procedurën.

Kështu, disa ditë pas kastrimit, prostata përsëri do të zvogëlojë madhësinë e saj dhe pa rrezik të rindezjes, pasi prodhimi i testosteronit është frenuar dhe bashkë me të zhduket mundësia e inflamacionit.

Lëndimi i penisit

Jo gjithmonë kur flasim për gjakun që del nga penisi i kafshës sonë, ne do të jemi duke folur për një gjendje që vjen nga brenda trupit tuaj. Ndonjëherë qeni juaj nuk ka diabet, cistit ose tumore, por thjesht është dëmtuar duke qenë shumë i padisiplinuar dhe duke luajtur me qen të tjerë, ose thjesht duke goditur veten.

Në rast se kjo është vetëm një goditje, nuk duhet të shqetësoheni për asgjë. Kjo do të shërohet dhe qeni juaj nuk do të rrjedhë më gjak. Gjithçka do të varet nga lloji i goditjes që ka marrë ky gëzof i guximshëm për të llogaritur sa pak kohë do të duhet për të rrjedhur gjak.

Qeni im gjakderdh kur ka një ereksion, pse?

Qenit tuaj, gjatë periudhave të ereksionit penisi i tyre mbushet me gjak Dhe nëse ai gjak përfundon duke u dëbuar në ndonjë mënyrë nga ai, ne e gjejmë veten duke u përballur me një lloj gjendje specifike që duhet të na çojë në një konsultë me specialistin veterinar.

Mundësitë e këtij lloji të gjakderdhjes gjatë ereksionit janë të ndryshme, por litiaza mund të gjendet ndër më të mundshmet, si dhe çdo lloj tjetër infeksioni i prodhuar në traktin urinar, i cili po gjeneron një problem dhe gjakderdhje pasuese.

Vlerësime analitike dhe fizike të kafshës tuaj të dashur do të jetë e rëndësishme në rast se tregon gjakderdhje gjatë ereksionit, pasi ato zakonisht nuk janë shqetësime që ndodhin normalisht. Disa nga kushtet që kemi përmendur më parë po shkaktojnë këtë pamjaftueshmëri.

A është normale që një qen të rrjedh gjak pas çiftëzimit?

Qentë që rrjedhin gjak pas çiftëzimit mund të kenë probleme serioze

Gjatë procesit të çiftëzimit, mund të ketë lloje të ndryshme të situatave që kulmojnë në gjakderdhjen pasuese. Ndër faktorët që mund të hyjnë në lojë në këtë, një është tipike "butonimGjë që ndodh kur qeni çiftohet.

Qentë mund të sterilizohen në mënyrë që ata të mos kenë të vegjël

Gjatë këtij procesi, penisi i mashkullit tregon një ënjtje që shkakton mbylljen e saj në vagjinën e kurvës. Mund të ndodhin lloje të ndryshme situatash që ndërpresin këtë moment çiftëzimi dhe qeni, kur tregon se ënjtja në penisin e tij, mund të dëmtohet nga fakti i nxjerrjes së organit të tij riprodhues nga ajo e kurvës në këtë mënyrë.

Një pengesë tjetër për të cilën gjakderdhja pas çiftëzimit mund të ndodhë tek qeni juaj është sepse kurva tregoi një sëmundje ngjitëse përmes marrëdhënieve seksuale, e cila quhet Tumor Venerial i Transmetueshëm (TVT).

Qeni im urinon gjak pasi vrapon, pse ndodh?

Kjo është shkaktuar nga diçka që u ndodh si kafshëve tona shtëpiake të dashura, ashtu edhe ne njerëzve, dhe është një problem i quajtur rabdomiolizë. Ju do të shihni se qeni juaj vrapon dhe se mbingarkesa e stërvitjes shkakton një prishje të muskujve, me një lëshim të gjakut që përmbajnë fijet e muskujve të tij.

Kjo është ajo që do t'ju bëjë të shihni urinën e qenit tuaj të ngjyrosur me një ngjyrë të kuqërremtë dhe ka të bëjë me faktin se kufijtë e ushtrimeve fizike të qenit janë tejkaluar. Të mësosh se ku janë kufijtë kërkues të qenit tënd është ajo që do të bëjë që ju ta ndaloni atë para se ai të vuajë nga këto lloj problemesh.

A mund të ndodhë gjakderdhja tek këlyshët?

Gjakderdhja mund të ndodhë tek këlyshët. Lindja zakonisht nuk ka një karakteristikë të veçantë, kështu që konsulta me veterinerin do të jetë një nga rekomandimet më të mira. Këta të vegjël mund të kenë një infeksion në traktin e poshtëm urinar, gjë që i bën ata të ndiejnë një dhimbje shumë të fortë kur urinojnë dhe ne mund të shohim disa pika gjaku.

Këto lloj infeksionesh zakonisht shoqërohen me gurët në fshikëz dhe një trajtim adekuat do të jetë ai i dhënë nga specialisti veterinar, në mënyrë që ky i vogël të rritet pa ndonjë shqetësim dhe gjakderdhja të zhduket.

Çfarë të bëj nëse qeni im rrjedh gjak nga penisi?

Nëse dyshoni se ai ka pësuar ndonjë traumë ose se ka një sëmundje, ajo që duhet të bëni është kontaktoni një veteriner sa më shpejt të jetë e mundur. Mbani në mend se sa më shpejt të mund të bëni diagnozën, aq më shpejt mund të filloni trajtimin dhe për këtë arsye më shpejt mund të shëroheni.

Ky trajtim do të varet nga shkaku. Për shembull, nëse keni një infeksion, do t'ju jepen ilaçe për ta luftuar atë, të tilla si antibiotikë, si dhe anti-inflamatorë që do të zvogëlojnë dhimbjen. Në vend të kësaj, nëse keni pësuar trauma, mund të keni nevojë për operacion.

Si të parandalojmë gjakderdhjen?

Mënyra më e mirë për të parandaluar gjakderdhjen nga penisi është duke i dhënë një dietë cilësore (pa kokrra ose nënprodukte), dhe mbani të azhurnuar orarin e vaksinimit dhe trajtimeve antiparazitare. Gjithashtu, një tjetër gjë shumë e rekomanduar që mund të bëni është ta kastroni atë.

Shpresojmë që të ketë qenë e dobishme për ju.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Clara dijo

  pershendetje article artikulli juaj eshte shume interesant, vecanerisht dietat, te cilat do te doja te beja nje sugjerim, qe ata te botonin dieta per qente me hipotiroidizem (une kam nje beagle).

  Faleminderit shume.