Kur të përdorni Primperan

Primperan është një ilaç veterinar

El Primperan është një ilaç tregohet për kur shfaqen probleme të zorrëve. Shtë një ilaç që është i përshtatshëm për fëmijë dhe të rritur, dhe gjithashtu për qen, pasi shumë veterinerë e rekomandojnë atë.

Ndërsa është e vërtetë që qentë zakonisht kanë ilaçet e tyre, ka disa për njerëzit që mund të përdoren në të njëjtën mënyrë te qentë, gjithmonë nën recetën e veterinerit dhe duke respektuar dozat, të cilat mund të ndryshojnë. Ky ilaç është i njohur mirë për të ndihmuar stomakun të rikuperohet kur ka probleme.

Çfarë është Primperan

Qentë që vjellin ndonjëherë pinë primperan

Forma gjenerike e këtij ilaçi është metoklopramid, dhe përcaktohet si një antiemetik. Kjo do të thotë se ajo që bën ilaçi është të pengojë veprimin e të vjellave dhe të përzierit kur ndihemi keq. Zakonisht përdoret për të parandaluar të përzierat nga trajtimi ose për të trajtuar të përzierat dhe të vjellat që mund të ndodhin për arsye të ndryshme, nga migrena te helmimi. Ky ilaç është formuluar për njerëzit, megjithëse shumë veterinerë e shtrijnë përdorimin e tij tek qentë sepse nuk ndikon negativisht tek ata dhe efektet janë të njëjta si te njerëzit.

Para se të jepni Primperan

Medikamentet mund të shkaktojnë probleme për qentë që kanë ndonjë patologji ose problem, kështu që para së gjithash asnjëherë nuk duhet të administrojmë një ilaç pa udhëzimet dhe mbikëqyrjen e veterinerit. Ky ilaç normalisht nuk rekomandohet kur ka probleme alergjie ndaj përbërësve, kur ka probleme stomaku siç janë vrima ose gjakderdhje, kur ka epilepsi ose probleme me veshkat ose zemrën. Në çdo rast, veterineri duhet të kryejë një vlerësim të gjendjes së përgjithshme të shëndetit të qenit para se të administrojë ilaçet për t'u siguruar që ato nuk shkaktojnë ndonjë problem që mund të përkeqësohet.

Pse qeni vjell

Ka shumë shkaqe të ndryshme pse qentë mund të vjellin. Nëse është diçka specifike dhe shohim që ai nuk vjell përsëri dhe vazhdon të ha normalisht thjesht diçka do ta ketë bërë atë të ndihet keq. Duhet ta ndjesh stomakun për të parë nëse ndjen dhimbje. Por në shumë raste të vjellat kanë të bëjnë me sëmundje që përkeqësojnë situatën pasi vijnë nga disa viruse të forta që rrezikojnë edhe jetën e qenit siç është parvovirusi ose sëmundja. Në këto raste vizita tek veterineri duhet të jetë e afërt, pasi Primperan vetëm do t'i ndihmojë ata të vjellin më pak por nuk do ta kurojë qenin.

Qeni gjithashtu mund të vjellë sepse ka Problemet e stomakut, si urth ose thjesht një stomak delikat. Në këto raste, do të jetë thelbësore përshtatja e dietës së qenit dhe përdorimi i ushqimit cilësor, disa prej të cilave janë formuluar për qentë më të ndjeshëm ose për ata me alergji.

Një tjetër shkak i të vjellave mund të jetë parazitë të brendshëm. Qentë duhet të deormohen herë pas here nga brenda dhe nga jashtë, kështu që kjo duhet të mbahet e azhurnuar. Nëse ata kanë shumë parazitë të brendshëm, këto do të shkaktojnë probleme në zorrët dhe stomakun që mund të çojnë në të vjella dhe diarre.

La dieta e qenve Gjithashtu mund të çojë në probleme të stomakut, veçanërisht nëse e ndryshojmë papritmas. Qeni do të jetë përshtatur që në moshë të re me një lloj diete dhe nëse e ndryshojmë ose është i mangët mund të bëjë që të mos tolerojë ushqime të caktuara dhe të përfundojë të vjella, megjithëse në këto raste me një rregullim të dietës do të kemi gjithçka kontrollohet

Një gjë tjetër që mund të ndodhë nëse shohim që qeni ka të vjella të vazhdueshme është që është helmuar. Në këtë rast, gjithmonë duhet të shkojmë tek veterineri për t’i dhënë ilaçe dhe për të vepruar shpejt, pasi disa helme mund të rrezikojnë jetën e qenit. Primperan do t'ju ndihmojë të shëroheni pasi të jeni trajtuar për helmin.

Kur të shqetësohemi

Primperan përdoret kur qeni ka shumë të vjella dhe diarre, gjë që le mund të çojë në dehidrim. Nëse është një qenush apo një qen i moshuar, situata është edhe më shqetësuese, pasi ata janë më të prekshëm nga këto situata. Në çdo rast, kur problemi lidhet me një sëmundje më të rëndë, duhet të shkoni te veterineri. Dhe nëse nuk dimë si ta njohim shkakun e të vjellave, është e rëndësishme të bëjmë një kontroll mjekësor për të zbuluar shkakun, qoftë për shkak të dietës ose një virusi.

Si të administrohet Primperan

Drogës Primperan duhet të administrohet sipas peshës dhe në varësi të nevojave të qenit. Do të jetë veterineri ai që duhet të na japë një udhëzim për ta administruar atë dhe për të mos tepruar me dozën, pasi nuk është e njëjta gjë për këlyshët si për qentë e rritur dhe pesha gjithashtu ka rëndësi. Pasi të kemi udhëzimet, duhet të japim shurupin në formën në të cilën ato kanë përshkruar. Në rastet kur qeni është shumë i sëmurë, veterineri mund ta shpojë qenin për ta bërë më të lehtë administrimin dhe hyrjen në fuqi më shpejt. Ndiqni me veterinerin për të parë nëse qeni përmirësohet me trajtimin.

Masat e tjera

Sigurimi i shëndetit të mirë të qenit tonë është motivi përfundimtar për të administruar një trajtim si Primperan, i cili përqendrohet në një problem të vetëm. Në përgjithësi të vjella zakonisht shkaktohet nga shumë gjëra të tjera dhe në ato raste duhet të jetë veterineri që përshkruan një trajtim tjetër që plotëson atë të Primperan. Kur problemi është stomaku, duhet të kryhen masa të tjera që kërkojnë të rikthejnë shëndetin e qenit.

Një nga gjërat që duhet të merret parasysh është padyshim dieta e qenit. Në këto momente kur ai po ndihet i sëmurë, ai me siguri nuk do të ha shumë, por ne mund t'ju japim lëngje që kanë kripëra minerale për t'ju ndihmuar të rehidroheni. Nga ana tjetër, dieta duhet të fillojë të administrohet me kujdes, me ushqime të tilla si orizi i gatuar dhe pula e gatuar. Kjo lloj diete do t'ju ndihmojë të përmirësoni dhe të rigjeni forcën ndërsa Primperan do të ketë ndaluar të vjellat në mënyrë që qeni të mos humbasë më shumë lëndë ushqyese dhe lëngje. Grupi i udhëzimeve është ai që do ta ndihmojë qenin të shërohet pak nga pak. Në fund të fundit, Primperan është një ndihmë që duhet të merret parasysh në këtë lloj çështje.

Reagimet që qeni juaj mund të ketë me Primperan

Kujdesuni për qenin tuaj nëse ai është i dobët

Dije që, si ai apo jo, por njerëzit, si njerëzit, mund të reagojnë në një mënyrë pozitive ndaj marrjes së ilaçeve, ose jo. Me fjalë të tjera, mund të zbuloni se ju jep probleme dhe ilaçi është më i keq se sëmundja. Në rastin e një qeni me Primperan, është shumë e pazakontë që reagimet të ndodhin në kafshë kur e merr atë, por nuk mund të injorojmë që ato ndodhin.

Prandaj, këtu do t'ju tregojmë se cilat janë ato që mund të ndodhin. Nëse ndodh, gjëja më e mirë është të ndërpritet trajtimi dhe të konsultohet me veterinerin pasi ai mund të japë disa alternativa të tjera për këtë lloj medikamenti, apo edhe të propozojë trajtime të tjera më pak konvencionale.

Ndër reagimet janë: moskoordinimi i trupit, qëndrimi jonormal, dridhjet, përgjumja, diarreja, paaftësia për të qëndruar në këmbë, presioni i lartë i gjakut, shqetësimi, agresiviteti etj.

Të gjitha këto situata duhet t'ju vënë në gatishmëri pasi ato mund të tregojnë se kafsha juaj shtëpiak është "alergjik" ndaj ndonjë prej përbërësve dhe, për këtë arsye, nuk mund ta marrë atë. Sidoqoftë, ndonjëherë mund të rezultojnë reagime anësore që, kur trajtimi pezullohet, ose mbahet në një dozë më të ulët, nuk shfaqen. Në fakt, në rast se qeni juaj vuan nga ndonjë prej tyre, ai do të kalojë në një kohë të shkurtër (ilaçi eliminohet brenda 24 orëve nga marrja e tij).

Alternativa për Primperan

Shumë pronarë nuk janë në favor të dhënies së ilaçeve për qenin, ose përpiqen ta bëjnë atë sa më natyrale. Në fakt, në rastin e Primperan, ka ilaçe shtëpiake që mund të jenë po aq efektive (ose më shumë) sesa vetë ilaçi. Problemi është se ata nuk janë aq të njohur sa kjo.

Një nga mjetet juridike të para në shtëpi janë infuzionet. Nuk ka dyshim se kur një qen vjell, mund të jetë për shkak të një shqetësimi në aparatin tretës, i cili shkakton të vjella. Prandaj, përdorimi i bimëve që ndihmojnë në qetësimin e sistemit të tretjes mund të zgjidhë problemet e të vjellave në kafshë. Në këtë rast, mund të shkoni te një herbalist për t'ju dhënë një përzierje të bimëve dhe të përgatisni një infuzion. Nuk do ta pini të nxehtë, por do të jetë ftohtë pasi do ta pini si ujë. Ju duhet të përpiqeni ta bëni atë të pijë pak, pa e detyruar atë.

Një tjetër mundësi, gjithashtu mjekësore, është përdorimi i një lloji tjetër të ilaçeve për të ndaluar të vjellat. Primperan është më i njohuri, por veterinerët kanë mundësi të tjera si Metoclopramide, Cleboril, etj. Sigurisht, para se të përdorni këto, këshillohet të konsultoheni me një ekspert pasi mund të ndodhë që këta të mos jenë më të përshtatshmit për qenin tuaj për shkak të shëndetit, problemeve të tij etj.

Çfarë të mos bëni me qenin tuaj kur ai vjell

Primperan është një ilaç që nganjëherë përshkruhet nga veterinerët

Sëmundja e qenit tuaj nuk është një situatë e këndshme për askënd. Në fakt, ju mund të shqetësoheni shumë dhe dëshironi që gjithçka të kthehet në normalitet. Problemi është se, ndonjëherë kemi tendencë të veprojmë në një mënyrë që nuk është e saktë. Për këtë arsye, ne do të komentojmë gjithçka që nuk duhet të bëni nëse qeni juaj vjell.

Jepni ilaçe pa u këshilluar

Shtë e rëndësishme që çdo lloj ilaçi ose trajtimi të kalojë përmes një eksperti të parë. Veterineri mund të dijë nëse ajo që dëshironi t'i jepni është më e mira që ai mund të marrë pasi, ndonjëherë, ju mund t'i jepni diçka që vë në rrezik shëndetin e tijDuke marrë parasysh që kur vjellni mund të jeni më të dobët dhe sistemi juaj imunitar mund të ndryshohet, reagimet janë të rrezikshme.

Edhe me mjete alternative, mund të jetë interesante t'i jepni vetes një formim të historisë pasi ai mund të dijë nëse disa nga përbërësit e këtyre mjeteve janë joproduktive për kafshën tuaj.

Prisni që ajo të kalojë

Po dhe jo. Një vjellje e qenit nuk është një shenjë se diçka serioze nuk është në rregull. Mund të jetë që ushqimi ju ka sëmurur, të ndiheni keq, ose një mijë gjëra të tjera. Problemi është nëse të vjellat ndodhin disa herë, ose nëse janë "anormale". Kur kjo të ndodhë, Ju nuk mund të prisni ose të mendoni se do ta merrni ditën tjetër.

Në një farë mënyre, gjëja më e mirë që mund të bëni është të telefononi veterinerin dhe të konsultoheni me të. Eksperti do të jetë në gjendje t'ju tregojë se çfarë të bëni, nëse do t'i dërgoni një foto të të vjellave, të shkoni në konsultë ose thjesht të monitoroni gjendjen e tij në rast se përkeqësohet.

Mos e ushqeni atë

Shtë e zakonshme. Kur një qen vjell, mendohet se nuk duhet të hajë "për t'u pastruar nga brenda". Por mund të dështojë.

Tani, gjithashtu nuk është e këshillueshme t'i jepni të njëjtën dietë si gjithmonë, por një më i lehtë, i lehtë ose i bërë në shtëpi, siç është pak oriz i bardhë me proshutë York, një supë orizi, etj. që ndihmon në vendosjen e stomakut dhe le të shohim nëse përmirëson gjendjen e tij shëndetësore (dhe veçanërisht nëse mban ushqim dhe ujë në stomak).


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

  1.   engjëll dijo

    Faleminderit shumë për shpjegimet tuaja të mençura, kaq të rëndësishme për të dalë nga telashet në raste emergjence.