Ekipi editorial

Mundo Perros është një faqe në internet që i përket AB Internet, në të cilën çdo ditë që nga viti 2011 ju informojmë për racat më të njohura të qenve dhe ato që nuk janë aq të popullarizuara, për kujdesin që secila prej tyre ka nevojë, dhe, nëse kjo nuk do të mjaftonte, ne ju ofrojmë shumë këshilla që të mund të shijoni më shumë dhe më mirë shoqëruesin tuaj me katër këmbë.

Ekipi redaktues i Mundo Perros Ai përbëhet nga një ekip adhuruesish të vërtetë të qenve, të cilët do t'ju këshillojnë sa herë që ju nevojitet, sa herë që keni pyetje në lidhje me kujdesin dhe/ose mirëmbajtjen e këtyre kafshëve miqësore që konsiderohen si një nga miqtë më të mirë të njerëzimit. Nëse jeni të interesuar të punoni me ne, plotësoni formularin e mëposhtëm dhe ne do të kontaktojmë me ju.

botuesit

 • Encarni Arcoya

  Unë kam pasur qen që kur isha gjashtë vjeç. Më pëlqen ta ndaj jetën time me ta dhe gjithmonë përpiqem të edukoj veten për t'u dhënë atyre cilësinë më të mirë të jetës. Kjo është arsyeja pse më pëlqen të ndihmoj të tjerët që, si unë, e dinë se qentë janë të rëndësishëm, një përgjegjësi për të cilën duhet të kujdesemi dhe t'ua bëjmë jetën sa më të lumtur. Unë kam studiuar gazetari dhe mjekësi veterinare dhe kam punuar si redaktor për disa revista dhe blogje për botën e qenit. Qëllimi im është të përcjell pasionin dhe njohuritë e mia për këto kafshë të mrekullueshme dhe të ofroj këshilla praktike dhe të dobishme për të përmirësuar mirëqenien e tyre dhe marrëdhënien e tyre me ne.

Ish-redaktorët

 • Monica Sanchez

  Qentë janë kafshë që gjithmonë më kanë pëlqyer shumë. Kam pasur fatin të jetoj me disa njerëz gjatë gjithë jetës sime dhe gjithmonë, në të gjitha rastet, përvoja ka qenë e paharrueshme. Të kalosh vite me një kafshë si kjo mund t'ju sjellë vetëm gjëra të mira, sepse ato japin dashuri pa kërkuar asgjë në këmbim. Për këtë arsye vendosa t'i përkushtohem të shkruaj për ta, të ndaj pasionin dhe njohuritë e mia me qendashës të tjerë. Në artikujt e mi do të gjeni këshilla, kuriozitete, histori dhe gjithçka që duhet të dini për t'u kujdesur dhe për të shijuar mikun tuaj më të mirë me gëzof.

 • Lourdes Sarmiento

  Unë jam një adhurues i madh i qenve dhe kam shpëtuar dhe kujdesur për ta që kur isha me pelena. Më pëlqejnë shumë garat, por nuk i rezistoj dot pamjes dhe gjesteve të mestizove, me të cilët ndaj përditshmërinë. Kam shkruar për të gjitha llojet e temave që lidhen me qentë, nga shëndeti dhe ushqimi i tyre deri te sjellja dhe edukimi i tyre. Unë jam i apasionuar pas mësimit dhe ndarjes së gjithçkaje që di për këto kafshë të mrekullueshme, të cilat janë shumë më tepër se kafshë shtëpiake, ato janë pjesë e familjes sime.

 • Susy fontenla

  Unë jam një redaktor i apasionuar pas qenve. Që i vogël jam magjepsur nga këta shokë besnikë dhe një pjesë të madhe të jetës sime ia kam kushtuar ndihmës së tyre. Prej vitesh jam vullnetar në një strehimore, ku kam takuar shumë qen të mrekullueshëm që kanë nevojë për një shtëpi. Disa prej tyre janë bërë qentë e mi, të cilët nuk janë të paktë. Tani më duhet t'u kushtoj gjithë kohën time, duke u kujdesur për ta, duke i edukuar dhe duke luajtur me ta. Unë i adhuroj këto kafshë dhe më pëlqen të kaloj kohë me to. Më pëlqen të shkruaj për qentë, të ndaj përvojat dhe këshillat e mia dhe të mësoj nga dashnorët e tjerë të qenve. Shpresoj që artikujt e mi t'i gjeni të dobishëm dhe interesantë, dhe se ata ju frymëzojnë t'i doni më shumë këto qenie të veçanta.

 • Nat Qershi

  Unë jam një redaktor i apasionuar pas botës së qenit, veçanërisht qenve të mëdhenj si huskitë. Më pëlqen të lexoj dhe të shkruaj për tregimet e tyre, kujdesin dhe personalitetin e tyre. Megjithatë, për shkak se jetoj në një apartament shumë të vogël, nuk mund të kem të miat dhe duhet të kënaqem që t'i shoh nga larg. Unë jam një adhurues i qenve si Sir Didymus dhe Ambrosius, shoqëruesit e aventurës së Sarës në filmin Inside the Labyrinth, ose Kavik, protagonisti i qenit ujk të romanit të Walt Morey-t. Shpirti im binjak është një qen malor Bernez i quajtur Papabertie, i cili jeton me mikun tim më të mirë dhe më viziton herë pas here. Më pëlqen të kaloj kohë me të, të luaj, të eci dhe ta përqafoj shumë.

 • Anthony Carter

  Unë jam një trajner qensh, trajner personal dhe kuzhinier për qentë me bazë në Sevilje. Dashuria ime për qentë vjen nga larg, pasi jam rritur i rrethuar prej tyre në një familje trajnerësh, kujdestarësh dhe mbarështuesish profesionistë, prej disa brezash. Qentë janë pasioni dhe puna ime, dhe unë jam i përkushtuar t'i mësoj ata të sillen mirë, të përmirësoj marrëdhëniet e tyre me pronarët e tyre dhe t'i ushqej në një mënyrë të shëndetshme dhe të shijshme. Nëse keni ndonjë pyetje, unë do të jem i lumtur t'ju ndihmoj ju dhe qenin tuaj. Më pëlqen të ndaj njohuritë dhe përvojat e mia në lidhje me botën e qenve, dhe kjo është arsyeja pse unë shkruaj artikuj, këshilla dhe receta në mënyrë që ju të mund të shijoni në maksimum shoqëruesin tuaj gëzof.

 • Susana godoy

  Jam rritur gjithmonë i rrethuar nga kafshë shtëpiake si macet siamez dhe veçanërisht qentë, të racave dhe madhësive të ndryshme. Ata janë kompania më e mirë që mund të ekzistojë! Pra, secili ju fton të njihni cilësitë e tyre, trajnimin e tyre dhe gjithçka që ju nevojitet. Një botë emocionuese plot dashuri të pakushtëzuar dhe shumë më tepër që duhet të zbuloni çdo ditë. Që i vogël jam magjepsur nga të mësuarit për sjelljen, shëndetin dhe mirëqenien e qenve. Qëllimi im është të informoj, edukoj dhe argëtoj lexuesit me artikuj interesantë, të dobishëm dhe argëtues për qentë. Më pëlqen të shkruaj për tema të ndryshme, nga këshillat praktike për kujdesin dhe jetesën me qentë, deri te kuriozitetet, anekdotat dhe lajmet për këto kafshë të mrekullueshme.