Pse qeni im e lehtëson veten në shtëpi?

pse-e-qen-tim-ne-shtepi-3

"Paratë mund t'ju blejnë një qen shumë të mirë, por nuk do t'ju blejnë duke tundur bishtin e tij".
Henry Wheeler Shaw, Komedian Amerikan.

Një nga problemet më normale që më vijnë më shumë pronarë qensh, është se kafsha urinon dhe defekon brenda shtëpisë. Për më tepër, 80% e klientëve të mi zakonisht më bëjnë atë lloj pyetjeje në seancën e parë. Dhe këtu fillon puna me ta.

Sot do të shohim cilat janë gabimet kryesore që njerëzit zakonisht bëjnë kur përpiqen t'u mësojnë qenve tanë diçka kaq thelbësore. Pa zhurmë të mëtejshme, unë ju lë me hyrjen “Pse qeni im e lehtëson veten në shtëpi?” Unë shpresoj se ju pëlqen.

pse-e-qen-tim-ne-shtepi-6

Pronarët e kafshëve shtëpiake zakonisht konsiderojnë diçka shumë të rëndësishme që kafsha e tyre të respektojë brendësinë e shtëpisë së tyre, shtëpinë e tyre dhe të mos lërë gjithçka plot urinë dhe depozitime, një çështje që zakonisht është një arsye e madhe për largimin me mikun tonë më të mirë, Meqenëse janë opsionet kryesore që trajton një pronar në nivelin e përdoruesit, duke e bërtitur dhe qortuar atë, kjo e ndërlikon situatën edhe më shumë dhe bën që lidhja emocionale me mikun tonë më të mirë të degradohet nga të dy palët, duke na shkaktuar faktin që kafsha lehtëson vetë emocione negative të zhgënjimit dhe zemërimit, të cilat nëse nuk dimë si t'i trajtojmë ata do të përfundojmë duke i kthyer qenit, i cili do të përkthehet në një emocion aq shkatërrues për të mësuar si frikë, e cila është diçka që ne duhet të sigurojmë që qen nga qenush nuk eksperimentojnë kurrë. Në hyrje, Edukimi në një nivel emocional: Stresi që ne njerëzit shkaktojmë, do të gjeni më shumë informacion mbi këtë temë. Le të shkojmë përpara dhe të fillojmë me atë që ka rëndësi.

Dështimi më i zakonshëm

Duhej të ishe njeri ...

Shumicën e kohës, njerëzit bëhen pronarë të një qeni (ose qenit pronari ynë, shumë herë nuk e dini se ku është vija. Kushton ...) pa e informuar më parë veten pak se si mendja e atij që shkon të jemi shoku ynë më i mirë (dhe prej të cilit duhet të jemi shoku më i mirë) ose si ta trajtojmë dhe edukojmë atë si një qenush, diçka themelore nëse duam që ai të jetë i lumtur.

Fëmijëria e një qeni është po aq e rëndësishme sa ajo e një fëmije njerëzor, duke qenë periudha e rritjes së tij që shkon nga 3 në 6 muaj veçanërisht e rëndësishme. Kjo periudhë do të ishte ekuivalente në shumicën e individëve (me ndryshimet e njohura midis racave dhe madhësive) me periudhën e rritjes që shkon nga 4 në 12 vjeç e një fëmije njerëzor.

Kultura popullore në lidhje me qenin, na bën të dëshirojmë ta mësojmë atë me të njëjtën metodë që ata na kanë edukuar në shumicën e rasteve, përmes qortimit dhe ndëshkimit verbal dhe fizik, i cili nuk arrin rezultate të mira te njerëzit, Epo, nuk do të ishte të ndryshme në kafshë, dhe më shumë se gjithçka kur ata nuk i kuptojnë gjërat si ne.

Metoda e shtypjes së një sjelljeje ose sjelljeje përmes dhunës mund të na çojë vetëm të amplifikojmë sjelljen, gjë që në shumicën e rasteve çon në më shumë probleme për qenin tonë, gjë që çon në më shumë probleme për ne.

pse-e-qen-tim-ne-shtepi-4

Metoda më e ndyrë dhe më pak efektive e shkollës ndonjëherë

Shumicën e kohës pyes një klient se si është përpjekur ta mësojë qenin e tij të lehtësohet në rrugë, Ai më tregon se ai përdor metodën e vjetër dhe të gabuar të fërkimit të surratit të kafshës me urinën ose jashtëqitjen, duke i dhënë asaj një shije ndërsa kërcet, dhe si një kulm përfundimtar, izoloni atë duke e lënë të mbyllur në një dhomë ose duke e marrë atë në një oborr spanjol ose ballkon. Dhe normalisht ai person kur më thotë, nuk pret që unë t'i them se faji është pikërisht ai dhe se përgjegjësia për këtë çështje (e cila nuk është faji i tij) është tërësisht e tij. Ka shumë që madje ma mohojnë. Këtë artikull ua kushtoj atyre.

Kjo metodë jo vetëm që është e padobishme në 1000% (mos gabo, doja të shkruaja një mijë) por është gjithashtu një gjë e keqe, më falni, dua të them një GUARRADA, dhe kjo është mbi të gjitha një shenjë se sa jemi të padobishëm kur bëhet fjalë për të edukuar një qenie tjetër të gjallë. Nëse opsioni ynë i parë kur mësojmë diçka aq të rëndësishme sa që qeni të mos urinojë ose të bëjë jashtëqitje brenda shtëpisë tonë, shtëpia që ndajmë me të, është një çerdhe e tillë, ne duhet të rimendojmë në atë moment, nëse kemi atë që duhet për të udhëhequr jeta e një qenieje që varet aq shumë nga udhëzuesi i tij njerëzor (e cila është mënyra se si unë dua ta shpreh atë) për gjithçka, nga të ngrënët, te daljet për tu shoqëruar.

pse-e-qen-tim-ne-shtepi-5

Një qenush është një foshnjë

Një qenush është saktësisht i njëjtë me një fëmijë. Ai nuk mund dhe nuk duhet të qëndrojë për të lehtësuar veten gjithë ditën. Physshtë fizikisht e pamundur, dhe për të njëjtat arsye si një fëmijë. Fiziku i tij nuk ka mbaruar ende dhe muskujt e tij po formohen. Ashtu siç nuk do të kërkonit që një fëmijë 3 vjeç të mbahej gjithë ditën pa urinuar, ju nuk mund dhe nuk duhet të keni nevojë për një qenush 3 ose 4 muajsh.

Ju duhet të brendësoheni nga momenti kur ne kujdesemi për kafshën, që një qenush midis 2 dhe 6 muajsh duhet të urinojë të paktën një herë në 60 minuta. Nëse nuk do të jeni në gjendje ta menaxhoni këtë, më mirë të mos keni një qen. Ose të paktën mos zgjidhni një qenush si shok. Kur birësoni një qen 4 ose 5 vjeç, normalisht nuk i hasni këto probleme. Kjo është arsyeja pse opsioni për të miratuar duhet të merret gjithmonë parasysh.

A po kërkojmë shumë? Po shumë…

Dhe është që një person që nuk është trajnuar ose informuar, i cili ka njohuri vetëm për një temë aq të komplikuar dhe të gjerë sa edukimi i qenit, nuk ka ide se çfarë kërkon nga kafsha, kur pret që ai të zgjasë pa u lehtësuar për orë të tëra nga një moshë shumë e re.

Ne zakonisht nuk meditojmë se qeni është e vetmja kafshë shoqëruese që duhet të largohet nga shtëpia jonë, një shtëpi që është gjithashtu e tij, për të bërë nevojat e saj themelore fiziologjike.

Zogjtë, peshqit, macet, derrat gini, dhe në fund të fundit ndonjë nga speciet e ndryshme që kemi si kafshë shtëpiake, kanë një vend brenda shtëpisë për t’u lehtësuar, ndërsa Ne kërkojmë që qeni të presë dhe ta bëjë kur të duam (Padyshim që është e tillë), dhe ne gjithashtu e bëjmë atë nga fëmijëria e tij e hershme. Nuk më duket shumë e drejtë. E vërteta.

Nëse e duam shumë qenin tonë, ne duhet të përpiqemi ta bëjmë jetën tuaj sa më të lehtë, si dhe duke i mbuluar të gjitha nevojat tuaja dhe duke u përshtatur në mënyrë të përkryer për shoqërinë tonë. Kjo është dashuri, të mos kalosh gjithë ditën duke i dhënë puthje dhe përqafime dhe më pas duke e goditur dhe keqtrajtuar kur ai lehtësohet në shtëpi pa na shpjeguar atë që donim në një mënyrë që ai ta kuptojë. Kjo është gjëja e rëndësishme dhe të mos besojmë se e duam kafshën tonë më shumë sepse e lëmë të hipë në divan.

pse-ka-qen-im-në-shtëpi-ka nevojë për të qenë

Pse urinoni brenda dhe jo në rrugë?

Mënyra të ndryshme për të dështuar

Veryshtë shumë e lehtë të bësh këtë pyetje, megjithatë nuk është aq e lehtë t'i përgjigjesh, dhe zgjidhja nuk është e lehtë. Duhet të kuptohet që në momentin e parë që këlyshi që nuk mësohet si duhet, ka shumë të ngjarë të vazhdojë të urinojë në shtëpi. Dhe kjo është arsyeja që shumë herë, ajo kafshë përfundon në rrugë. Ose edhe më keq, në një kopsht zoologjik-sanitar të çuditshëm, për lojë fjalësh.

Duke thënë dhe kuptuar këtë, le të shohim se si qentë mësojnë nga këlyshët, dhe pastaj disa raste praktike që unë kam hasur.

Të mësuarit për të bërë gjithçka

Qentë mësojnë në një mënyrë shumë themelore, Dhe mësimi i tyre bazohet si i yni, në një terren emocional, duke vlerësuar çdo përvojë të re si "të këndshme" ose "të pakëndshme" dhe duke shoqëruar një emocion me të.

Kur rezultati i vlerësimit është "i pakëndshëm" për ta, ata zakonisht shoqërojnë 3 lloje të emocioneve themelore të tilla si frika, zemërimi ose zhgënjimi. Këto emocione zakonisht sjellin si pasojë një aktivizim të mekanizmave të tyre të stresit, aktivizimi i sistemit të tij nervor simpatik, i cili do ta bëjë mikun tonë të vogël të aktivizojë nevojat e tij dhe të amplifikojë çdo sjellje, e cila nuk është shumë e shëndetshme siç mund ta imagjinojë dikush.

Kjo është arsyeja pse ne duhet të kuptojmë se fërkimi i fytyrës së një qenushi 4 muajsh me një pellg urine, për ta goditur atë dhe më pas për ta ndëshkuar, ai do ta vlerësojë atë si diçka shumë të pakëndshme dhe si rezultat, larg nga të paturit e një qeni të arsimuar, ne do të kemi një qen që fillon të përjetojë stres nga një moshë shumë e re dhe që ne jemi fokusi. Kjo nuk është shumë e shëndetshme për sa i përket lidhjes emocionale midis pronarit dhe qenit, dhe as nuk ka ndonjë vlerë didaktike. Savshtë e egër dhe duhet t'i japim fund.

Ne kurrë nuk mund ta mësojmë qenin duke thënë vetëm atë që nuk na pëlqen të bëjë, dhe më pak duke e shtypur fizikisht për të bërë nevojat e tij natyrore ose instiktet. Ne vetëm do të jemi në gjendje të shkaktojmë stres dhe të përfundojmë duke zhvilluar një problem shumë më të madh.

Problemi me mbështetjen te ndëshkimi fizik për arsimimin është se me të vërtetë e vetmja gjë që përfundon duke i mësuar studentit është zgjidhja e konflikteve përmes dhunës. Dhe kjo nuk është e përshtatshme për fëmijë apo qen.

Ky është hapi i parë që duhet të ndryshohet nëse duam të jemi në gjendje ta mësojmë qenin tonë të lehtësojë veten në rrugë. Nuk ka të bëjë me ndëshkimin kur e bëni, aq sa me shpërblimin kur nuk e bëni.

pse-e-qen-tim-ne-shtepi-2

Le të shtojmë stresin në ekuacion

Ju duhet të kuptoni se cili është procesi që kalojnë shumë qen kur nuk janë në gjendje të përmbajnë nevojat e tyre, duke qenë në vetvete një arsye pse ata nuk ndalen së përtypur në shtëpi.

Normalisht, një qenush i ri që është ndarë nga nëna e tij tashmë po përjeton stres. Ky stres është zakonisht mjaft traumatik dhe shumë herë njerëzit nuk janë aq empatikë sa kërkon situata, dhe ne mund të bëjmë gabime serioze, të tilla si përpjekja për të dhënë mësim nga ndëshkimi dhe fyerja, të cilat na bëjnë ta vendosim atë në një situatë ku ai nuk është në gjendje të menaxhojë mirë, gjë që do të jetë një burim i sigurt stresi.

Kur një qen stresohet, ai urinon më shumë, Meqenëse me anë të urinës ajo heq një pjesë të tepërt të hormoneve të stresit që janë në trupin tuaj gjatë stresit. Kur urinoni më shumë, keni nevojë për më shumë ujë, dhe sa më shumë të pini, aq më shumë urinoni. Kjo është e nevojshme që të jetë në gjendje të ekuilibrojë dhe të ketë mundësi të hyjë në një gjendje pushimi në mënyrë korrekte.

Nëse, përveç proceseve të stresit që po kalon, ne i shtojmë më shumë stres, duke e qortuar, duke i bërtitur dhe duke e ndarë nga grupi, pa e ditur ai në të vërtetë pse, ne do të jemi në gjendje të shtojmë më shumë karburant në zjarr, ose më shumë lëng për fshikëzën e tij, siç dëshironi ta shikoni.

Ka shumë njerëz që ajo që ata bëjnë është të kufizojnë aksesin e tyre në ujë të pijshëm ose ta marrin drejtpërdrejt atë. Gabim i rende. Kjo vetëm do të rrisë problemin, pasi që mungesa e qasjes së përhershme në një burim sa më të nevojshëm për ta pasi uji brenda mundësive të tyre do të shkaktojë vetëm më shumë stres, prandaj ata do të kenë nevojë për më shumë ujë që të jenë në gjendje të eliminojnë hormonet e tepërta të stresit në gjakun e tyre, dhe duke mos pasur atë ujë, do të rrisë stresin edhe më shumë, duke filluar kështu një lak nga i cili do të jetë e pamundur që ata të dalin vetë dhe në të cilën biokimia e trupit tuaj ka shumë për të thënë.

Padrejtësia njerëzore

Përveç gjithçkaje të përmendur, është shumë shumë e padrejtë të të them vetëm kur e ke bërë gabim dhe jo kur e bën siç duhet. Dhe është diçka shumë njerëzore.

Kushdo që ka një qen dhe është shumë i shpejtë dhe i detyrueshëm ta qortojë atë duke i dhënë një goditje fizike, duhet të jetë edhe më shumë për të shpërblyer qenin e tij kur ai bën diçka me të cilën pajtohet dhe e bën atë të lumtur.

Të besosh se një kafshë duhet të marrë për të mirëqenë se ne jemi zotëria e saj dhe se duhet të kërkojë të na kënaqë gjatë gjithë kohës, do të thotë të vuash nga një dëshirë për madhështi që është më afër të qenit një sociopat me komplekse mesianike, sesa të jesh shoku dhe shoqëruesi më i mirë i një kafshe aq besnike sa qentë.

Këlyshi im është tamam si një foshnjë

A do të qortonit një foshnjë 2-vjeçare njerëzore që laget vetë? A do ta shihni normale që dikush tjetër ta bëjë atë? Sigurisht qe jo. Babyshtë diçka shumë normale dhe njerëzore që foshnja jonë të urinojë mbi vete, pasi ai hyn në diçka natyrale brenda fazës së tij të zhvillimit sa më shpejt që të lindë. Anatomia e tij nuk është zhvilluar plotësisht dhe fshikëza dhe muskul unazor i tij është e pamundur të mbahen. Ju duhet të evakuoheni shpesh. Somethingshtë diçka e natyrshme siç e kam thënë edhe më parë. Epo, në qenush është saktësisht e njëjta gjë.

Jo vetëm që e qortoni është e padobishme sepse ai thjesht nuk ka ide se kjo është e gabuar ose që ju nuk doni që ai ta bëjë atë, dhe duke ia shprehur atë përmes dhunës nuk do ta bëjë atë ta zbulojë më shpejt ose më shpejt, por vetëm do ta bëjë atë stresi i ngarkesës dhe kjo do t'i bëjë ata më të pasigurt, kur trajtojnë emocione shkatërruese të tilla si zemërimi, zhgënjimi ose frika nga një moshë shumë e re. Gjë që nuk na përshtatet aspak.

Çfarë kuptohet më mirë tani sepse është një gjë e neveritshme të bësh, duke ia fërkuar hundën për nevojat e tij dhe duke e qortuar nga lart?

Epo, nëse e keni kuptuar, ka ende shpresë për qenin tuaj. Por, Lexoni përsëri këtë artikull nga fillimi.

pse-e-qen-tim-ne-shtepi-7

Por çfarë mund të bëj Antonio?

Nuk ka mjete shërimi në shtëpi

Ju duhet ta brendësoni atë. Nuk ka mjete shërimi në shtëpi. Nuk ka asnjë hile të lehtë ose ndonjë teknikë apo taktikë që mund të na ndihmojë të ndalojmë qenin tonë nga urinimi dhe defekimi në shtëpinë tonë, e cila është e tija.

Dhe ata nuk duhet të shpallen fajtorë ose kjo vetëm do të na bëjë të zhvillojmë të gjitha llojet e emocioneve negative rreth qenit, duke prishur lidhjen emocionale me të, e cila është degraduar nga të dy palët në të njëjtën kohë. Dhe kjo është ajo që më së paku duam.

Duke folur se si ta rregullojmë atë

Epo, meqenëse është një temë shumë e gjerë, unë kam vendosur ta kap atë në disa artikuj, ky i pari ku flas për dështimin më të zakonshëm dhe aspektet e tij të ndryshme, ku përpiqem të bëj të qarta gjërat themelore si ato qeni është foshnjë (nëse nuk keni dëgjuar për këtë, le të gabojmë), se dhuna fizike ose verbale nuk është edukative dhe se mund të bëhet fjalë për një problem të konceptimit njerëzor, për atë që është vetë situata.

Kjo është arsyeja pse ju ftoj në një artikull tjetër që do t'ju lë javën tjetër., në këtë faqe tuaj të preferuar të qenve, dhe kjo do të mbajë titullin përshkrues të "Si ta bëj qenin tim të ndalojë urinimin brenda shtëpisë". Mos e humb atë.

Pa më shumë një përshëndetje dhe deri në javën e ardhshme. Kujdesuni për qentë tuaj ...


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

6 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   azumi dijo

  Në fund të fundit ju dha shumë nuk duhet të jetë dhe asnjë zgjidhje të mundshme. Kam lexuar gjithçka për të mbaruar e përgjigjeve. Gjithashtu, ajo ka punuar për mua për të treguar atij mut e tij dhe shurrë sfiduar atë kur ai nuk ishte duke bërë në letër. Tani është jashtë ose nëse bie shi, ajo bëhet në letër. Dhe diçka që ka kuptim për të gjithë janë tonet e zërit: e ëmbël nëse bën diçka të mirë dhe shoqërohet me përkëdhelje dhe e fortë nëse doni ta dëgjoni. Dhe është kafsha e dytë që Unë u rrita kështu dhe doli mirë, tjetri ishte një mini maltez.

  1.    Anthony Carter dijo

   Përshëndetje Azumi.
   Para së gjithash faleminderit për komentin.
   Unë ju përgjigjem në pjesë. Nëse e lexoni përsëri artikullin, në fund tregoj se brenda një jave do të ketë një artikull tjetër me titull "Si ta bëj qenin të ndalojë urinimin brenda shtëpisë", ku shpjegoj teknika dhe zgjidhje të dobishme dhe jo-agresive, në si të edukoni një qenush dhe një qen të rritur që të mos lehtësojnë veten në shtëpi. Shtë një temë shumë e gjerë dhe unë kam preferuar t’i kushtoj dy pjesë. Kjo pjesë e parë përqendrohet më shumë në mësimdhënien e arsyeve fizike (biokimisë trupore), mendore dhe qëndrimit që ndikojnë në këtë temë.
   Pastaj në lidhje me atë se si agresiviteti me kafshën do të funksionojë për ju, është një çështje me të cilën nuk pajtohem aspak, dhe ashtu si unë, shumica e edukatorëve dhe etologëve të qenit. Ashtu siç nuk mund të godasësh një foshnjë njerëzore, të godasësh një foshnjë qen, përveç se nuk ke kuptim praktik, nuk do të kesh ide se çfarë po bën. Dhuna është burimi i parë i atyre që nuk dinë se çfarë po bëjnë kur arsimojnë.
   Dhe nuk po e them këtë sepse dua, por përkundrazi është diçka që studiohet gjatë përgatitjes në ETOLOGJI.
   Sidoqoftë, trajnimi në letër dhe korrigjimet e zërit duket se kanë funksionuar për ju. Sigurisht, meqenëse e keni kombinuar atë me ndëshkimin fizik dhe konfrontimin, nuk mund të vlerësoni shumë mirë atë që ka punuar për ju dhe çfarë jo.
   Më në fund, kur goditni një qen, qeni nuk kupton asgjë tjetër përveç se ai ka një njeri pranë tij që e keqtrajton atë në rrethana të caktuara. Kjo nuk është mënyra për të edukuar.
   Dhuna në arsim, qoftë te njerëzit, kuajt apo qentë, është diçka krejt e padobishme, pasi që si qenie shoqërore me emocione dhe ndjenja që jemi, ne priremi ta refuzojmë mesazhin e dikujt që na bën të ndihemi keq, dhe ju nuk mund ta pranoni atë. mirë me qenin tuaj nëse e godisni.
   Shumë herë takoj klientë (unë jam një edukues i qenve, trainer personal dhe nutricionist me vite dhe përvojë, ku kam punuar me shumë qen, ju mund të hyni në faqen time në internet ose në kanalin tim në YouTube nëse jeni kurioz të shihni punën time). qentë injorojnë ose sulmojnë.
   Dhe kjo sepse ata janë rrahur dhe abuzuar si këlyshë.
   Pasi një klient më pyeti pse qeni i tij nuk e kishte mbrojtur atë në një përleshje. E pyeta nëse e goditi dhe ai tha po, se e goditi për të mirën e tij dhe për ta mësuar. Dhe unë iu përgjigja, se e kisha mësuar shumë mirë dhe qeni perceptonte rrezik vetëm në mjedis, ai kishte frikë për integritetin e tij dhe iku. Kjo është ajo që arrihet me dhunën në arsim.
   Dhe mund të ketë qenë më keq.
   Mund ta kishte kafshuar.
   Edukimi është diçka shumë e komplikuar për tu bërë pa një bazë logjike dhe pa ditur se çfarë të bëni, dhe ju gjithmonë mund të mësoni t'i bëni gjërat më mirë, dhe mbi të gjitha duke respektuar emocionet dhe ndjenjat e miqve tanë më të mirë.
   Nëse keni ndonjë pyetje, unë me kënaqësi do t'ju përgjigjem, megjithatë mos i goditni për të edukuar.
   Nuk funksionon.
   Përshëndetje !!!

 2.   Irma Galvez dijo

  Faleminderit, para së gjithash, që na bëtë të kuptojmë se nuk jemi njësoj. Faleminderit gjithashtu që më bëtë të kuptoj se është një foshnjë që po edukoj. Shpresoj të gjej artikullin tuaj të ardhshëm.

 3.   Rosa dijo

  Përshëndetje, unë kam një PPP prej 7 muajsh dhe jetoj në vend. Ai vjen dhe shkon kur dëshiron, por mundësisht i pëlqen të jetë brenda. Çdo natë para se të shkoj të fle unë e nxjerr për pak kohë për të parë nëse ajo lehtësohet dhe madje shkoj me të sepse përndryshe ajo qëndron në derë duke pritur. As edhe kështu mund ta bëj sepse çdo natë ai defekon dhe urinon në dhomën e ngrënies dhe kuzhinë. Unë kam ndryshuar kohën e vaktit para se ta jepja atë natën dhe tani në mëngjes. Ne jemi të dëshpëruar sepse po bëhet gjithnjë e më keq. Unë kam edhe dy qen të tjerë që flenë në stanet e tyre jashtë dhe një tjetër të vogël që fle me një nga vajzat e mia. Kam nevojë për ndihmë ju lutem

 4.   Lorena dijo

  Përshëndetje, qeni im është një vjeç, dhe ai poop gjatë natës unë e eci atë 4 herë në ditë dhe nuk ka asnjë mënyrë që ai të derdh jashtë, unë kam një qen tjetër 10-vjeçar dhe ajo gjithmonë shkon për një shëtitje, ai pees dhe poops jashtë ai pees por ai nuk pi dhe nuk di çfarë të bëj më

 5.   Lilia dijo

  Qeni im është shtatë muajsh, ajo mësoi ta bëjë atë jashtë dhe në shiritin e saj të trajnerit, unë kaloj shumë kohë me të sepse unë punoj në shtëpi dhe jetoj vetëm, e nxjerr për shëtitje të gjata ku ajo vrapon, ha mirë, ka gjithçka dhe është e lumtur, unë luaj me të, por kohët e fundit ajo hyn në shtëpi për të bërë jashtëqitje, ajo mund të jetë jashtë dhe nuk dëshiron të bëjë dhe kur unë hyj dhe duke qenë me të ajo defekon në shtëpi dhe urinon gjithashtu, sinqerisht kjo më bën të dëshiroj ta dhuroj, sepse ajo ka gjithçka dhe nuk e kuptoj që mund të bëj më shumë për të. Nëse ai tashmë kishte mësuar të bënte jashtë, tani çfarë i ndodh? Asaj nuk i mjafton asgjë, duket se është e sëmurë mendërisht. A ka ndonjë mënyrë për ta rregulluar?