Si ta bëj qenin tim të ndalojë urinimin brenda

si-të-marrësh-qen-tim-për-të-ndaluar-duke-kërkuar-brenda-shtëpisë-2

"Nëse një qen nuk vjen tek ju pasi të shikoni në fytyrën tuaj, më mirë shkoni në shtëpi dhe ekzaminoni ndërgjegjen tuaj." Woodrow Wilson- politikan dhe avokat Amerikan, Presidenti i 28-të i Shteteve të Bashkuara

Në postimin tim të mëparshëm nga java e kaluar, Ju thashë cilët ishin faktorët kryesorë që e bëri qenin tonë të vazhdojë të lehtësojë veten brenda shtëpisë tuaj. Analizoni vetëm arsyen kryesore, e cila për mua nuk është askush tjetër përveç paaftësisë totale të njeriut që mëson një qenush përmes dhunës dhe shtypjes, që është ekuivalente me një foshnjë. Kjo është diçka super normale që duhet të ndodhë. Eja do të thoja 98% të kohës. Dhe unë jam duke qenë i kujdesshëm.

Një qen i vogël, nëse i lihet hapësirë ​​për gabim dhe është edukuar si duhet, ka të gjitha mundësitë e mundshme të të mësuarit se cili është vendi ku duhet të lehtësojë vetveten dhe që nuk është askush tjetër veçse në rrugë. Dhe kjo është ajo që ne do të mësojmë këtu. Pa zhurmë të mëtejshme, sot ju lë me hyrjen, "Si ta bëj qenin tim të ndalojë urinimin brenda shtëpisë". Shpresoj se kjo sqaron dyshimet tuaja.

si-të-marrësh-qen-tim-për-të-ndaluar-duke-kërkuar-brenda-shtëpisë-6

Marrja e qenit tonë për të filluar urinimin në rrugë nuk është çështje e një dite, jo e dy, dhe nuk ka asnjë teknikë të pagabueshme (pasi varet nga arsyeja pse kafsha i bën), as formula master, as mjekimi i mundshëm. Kjo duhet të jetë shumë e qartë që nga fillimi.

Nëse vini në praktikë një ose disa nga teknikat që unë mësoj në këtë artikull dhe qeni vazhdon pa u ndalur të lehtësohet brenda shtëpisë, Unë ju rekomandoj që të kërkoni një Edukues i qenit me përvojë të demonstrueshme. Të gjitha problemet nuk mund të zgjidhen duke lexuar një artikull në një revistë ose blog. Ky është vetëm niveli i parë kur bëhet fjalë për zgjidhjen e problemit. Nëse shohim se nuk ka përmirësim, duhet të këshillohemi me një profesionist.

Para se të filloni të lexoni këtë artikull, unë rekomandoj të lexoni dy postimet e mia të mëparshme, siç janë Edukimi në një nivel emocional: Stresi që ne njerëzit shkaktojmë, Dhe Pse qeni im e lehtëson veten në shtëpi? kjo e fundit duhet lexuar.

Unë do të bëj dy kapituj në këtë artikull, një kushtuar mënyrës se si të stërvitësh një qen qenush që nga fillimi, dhe një tjetër se si të përpiqesh të zgjidhësh problemin me një qen të rritur, diçka pak më e mundimshme. Le të fillojmë.

si-të-marrësh-qen-tim-për-të-ndaluar-duke-kërkuar-brenda-shtëpisë-8

Këlyshë

Edukimi që nga fillimi

Edukimi i një qeni qenush për të urinuar dhe jashtëqitur jashtë shtëpisë ka tre çelësa kryesorë, të cilët duhet të konsiderohen me të njëjtën rëndësi:

Një qenush është një foshnjë

Shpresoj se kjo ishte e qartë në artikullin e mëparshëm, ku unë trajtoja këtë temë, pasi është thelbësore ta kuptojmë këtë. Foshnja qenush nuk mund ta mbajë muskul unazor për një kohë të gjatë. Kjo duhet të supozohet. Ju do të duhet të lehtësoni veten një herë në minimum 60 minuta, dhe rekomandohet trajnimi në letër, të cilin do ta shpjegoj më vonë.

Parashikimi dhe mbikëqyrja

Në fillim është diçka që duhet ta supozoni gjithashtu. Ne do të duhet ta shikojmë dhe të jemi të vetëdijshëm për të. Nuk ka asnjë qenush që zgjat disa orë pa u eleminuar. Duhet të jeni proaktiv dhe të vendosni vende përreth shtëpisë ku mund ta vini në praktikë trajnimin me letër, dhe pastaj duhet ta mbikëqyrni atë për të parë momentin e saktë se kur do të bëhet (më vonë do t'ju jap një të mirë hile për ta menduar atë) dhe të jetë në gjendje ta transferojë atë në zonën e mundësuar për të.

Dashuri e sinqertë dhe urime

Duhet të jemi të vetëdijshëm se urimet e sinqerta janë më edukative dhe kontribuojnë më shumë se të gjitha britmat dhe goditjet në botë. Ekziston një thënie që vlen për këtë që thotë: "Ju mund të keni më shumë një lugë çaji Mjaltë, sesa 10 litra Uthull"… Dhe kjo me qentë tanë është dyfish e vërtetë. Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se gjatë një kohe të caktuar të jetës sonë, do të duhet të jemi shumë të vetëdijshëm për mikun tonë të vogël dhe se ai do të ketë vetëm një fëmijëri, ashtu si ne. Dhe le të jetë e lumtur ajo fëmijëri për të dhe le të mësojë gjithçka që është e nevojshme për të jetuar pjesën tjetër të jetës së tij pranë nesh, është përgjegjësia jonë.

Ne duhet të përpiqemi t'i bëjmë të qartë atij kur jemi të kënaqur me atë që ai ka bërë, në mënyrë që ta qortojmë atë një ditë dhe jo e kundërta. Ne duhet t'i japim asaj një shans për të dështuar. Është e nevojshme. Tregoni atij dashurinë tonë dhe se ne jemi dakord me atë që ai ka bërë, mund të jetë nxitja më e mirë për të arritur qëllimin tonë.

si-të-marrësh-qen-tim-për-të-ndaluar-duke-kërkuar-brenda-shtëpisë-5

Trajnim për të urinuar në letër

Parashikimi kryesor

Ne duhet të jemi proaktiv, dhe të ketë disa zona të përgatitura brenda shtëpisë ose brenda zonave që ne mundësojmë për të brenda shtëpisë me gazetë. Kjo është jetike.

Në rastin ideal, ai zgjohet afër ose ne e lëvizim atë brenda zonës sa më shpejt që ai të zgjohet të njërit prej dremitjeve të tij dhe ne e mbajmë atje, pa dhunë dhe pa e detyruar, derisa të lehtësohet.

Atëherë ne duhet ta përgëzojmë atë sinqerisht dhe me efekt, duke i treguar se kjo është ajo që ne presim prej tij. Është e nevojshme Le ta bëjmë atë në një mënyrë të sinqertë ose ai do ta vërejë. Shtë e vështirë të mashtrosh një qenush, edhe nëse nuk na duket kështu. Ne duhet të jemi sa më të sinqertë që të jetë e mundur dhe t'i japim atij rëndësinë që kjo ka për të. Duhet t’i kushtojmë momentet e tij.

Pasi të keni bërë biznesin tuaj, ne duhet ta lëmë të largohet nga zona e përgatitur me gazeta, dhe se ai bën atë që dëshiron ose atë që ne kemi përgatitur për të, pa pushuar së qeni i vetëdijshëm për të voglin tonë, pasi është momenti i mbikëqyrjes. Ne tashmë e dimë që diçka do të bëhet përsëri brenda 60 minutash, prandaj duhet ta mbikëqyrim atë, Dhe kur filloni të nuhatni tokën me hundën tuaj zhvendoseni atë në një nga vendet e caktuara për të që të lehtësohet brenda shtëpisë. Atje duhet ta mbajmë duke pritur që ai të bëjë gjithçka që duhet, për ta uruar sinqerisht përsëri. Në fillim fushat që ne përgatisim me gazeta do të jenë të mëdha dhe të gjera, dhe ndërsa mësojmë do t'i zvogëlojmë ato.

Këto udhëzime duhet të ndiqen, derisa motoja e vetme e tij shkoni të lehtësoheni mbi zonat ku ka gazeta.

Dhe tani, mbikëqyrja

Nëse ndërsa mbikëqyrja zgjat, këlyshi është i pakujdesshëm dhe bëhet jashtë zonës së autorizuar, nuk duhet ta qortojmë nëse nuk e kapim në të njëjtin moment, se ajo që ne do të bëjmë është të tallemi me të dhe ta qortojmë verbalisht, kurrë mos ta godasim atë, dhe mbi të gjitha kurrë kurrë mos e bëjmë nëse nuk e shohim atë duke e bërë atë. Nëse nuk e shohim, nuk mund ta dënojmë. Duhet ta kap atë menjëherë kur po e bën, ose përndryshe nuk do të na bëjë asgjë të mirë. Në fillim, mbikëqyrja duhet të jetë konstante.

Në momentin që shihni se ai është gati të urinojë ose të bëjë jashtëqitje, çojeni në zonën më të afërt që keni mundësuar dhe lëre atje për t'i qetësuar dhe për ta përgëzuar me një ton të mirë të zërit dhe një qëndrim të kujdesshëm kur të ketë mbaruar.

Si të pastrojmë

Shtë shumë e rëndësishme pastroni ndryshkun fillimisht me letër ose një leckë thithëse dhe më pas vendosni leckën me një pastrues me erë të fortëVeryshtë shumë e rëndësishme të ndiqni këtë protokoll, pasi kurrë, kurrë, kurrë nuk duhet të pastrojmë së pari me leckë ose ajo që do të bëjmë është të përhapim erën. As një qilim apo qilim nuk do ta pastrojmë me ujë, ose gjithçka që do të bëjmë është të përhapim erën. Ne duhet të përdorim pastrues që sigurojnë që aroma të zhduket.

Ajo letër me të cilën kemi pastruar, do ta fusim nën disa gazeta në zonën që i kemi mundësuar qenit të lehtësohet, në mënyrë që të stimulojë nuhatjen e tij.

Shtë shumë e rëndësishme eleminoni plotësisht erën e qenit tonë nga zonat që nuk i kemi mundësuar që ai të lehtësohet. Shtë e nevojshme ta bëjmë atë mirë, ose kone jonë do të shkojë përsëri atje për ta bërë atë.

Toni i zërit është shumë i rëndësishëm

Edhe toni i zërit është shumë i rëndësishëm. Në fakt, është më e rëndësishmja. Të bërtiturat dhe të bërtiturat vetëm do të bëjnë që qeni ynë të ketë frikë nga ne, gjë që do ta bëjë atë të humbasë interesin për ne, diçka që degradon lidhjen tonë emocionale me të, si nga ana e tij ashtu edhe nga e jona. Ideali është ta qortoni me një ton tallës dhe pasi ta keni bërë, injorojeni për një kohë, duke hequr sa më shumë vëmendje në atë moment. Duhet ta qortoni me të njëjtën intensitet si një fëmijë që kapni duke pikturuar në mur me shkumës. Duke kërkuar të edukoni pa traumatizuar.

si-të-marrësh-qen-tim-për-të-ndaluar-duke-kërkuar-brenda-shtëpisë-4

Gjithmonë me ujë në majë të gishtave

Këlyshi duhet të ketë gjithmonë shumë ujë të pastër brenda mundësive, në mënyrë që të mos përkeqësojë problemin. Një qenush ka nevojë të pijë shpesh. Të mos kesh ujë të bollshëm në majë të gishtave kur ai ka nevojë për të, është një burim stresi për kafshën tonë shtëpiake dhe kjo është diçka që nuk duhet ta lejojmë.

Dhe natën

Veryshtë shumë e rëndësishme që të përballemi me këtë problem logjikisht, dhe siç e kam thënë tashmë, të jetë proaktiv Nëse do të sjellim një qenush në shtëpi, duhet ta dimë se do të duhet ta mësojmë të lehtësojë veten, dhe për këtë duhet të krijojmë një plan.

Brenda këtij plani, përveç shqyrtimit të të gjithë faktorëve që kemi përmbledhur, ne duhet të dimë se çfarë do të bëjmë natën, ose në ato momente kur ai nuk ka mbikëqyrje, Këlyshi ynë do të mbushë shtëpinë me urinë dhe jashtëqitje.

Mundësia më e mirë është që çështja të paraqitet si diçka e përkohshme, në mënyrë që të mos i japim asnjë lloj vlefshmërie në kohë dhe që të mos bëhet e përjetshme. Për këtë, parashikimi është thelbësor.

Nëse do të kemi një qenush në shtëpi, është më mirë ta mësojmë që gjithmonë të flejë në një dhomë ose banjë ose dhomë gjumi, që të mos kalojë ftohtë apo nxehtësi natyrisht, që mund ta mundësojmë me gazeta gjatë natës. Nëse dikur flinim me ne, më vonë do të jetë shumë e vështirë për ne që të fillojmë të flemë vetëm natën. Ne gjithashtu mund të caktojmë një pjesë të dhomës sonë për të, dhe ta kemi atë plotësisht të përgatitur me gazeta. Cilën mundësi të zgjedhim, sapo të ngrihemi nga gjumi duhet ta pastrojmë tërësisht nga gazetat, dhe t'i vendosim përsëri të pastra të nesërmen. Çështja është që kur të ngriheni natën gjithmonë të lehtësoni veten në një zonë të përgatitur për të.

Kur marrja është një mundësi

Kur të shihni se një natë ai ka bërë të gjitha nevojat e tij në gazeta, atëherë filloni të hiqni gazetat në mënyrë progresive, duke filluar me zonën më afër vendit ku ai fle dhe duke përfunduar me më të largëtën.

Së pari ne heqim ato që janë afër tij dhe ne gjithmonë i lëmë zonës që ai të bëjë gjërat e tij më të vogla nga vendi ku fle. Idealja është të filloni duke hequr një fletë çdo 48 orë, duke lënë ekskluzivisht atë që ndodhet në vendin e saktë ku duam të bëhet.

Kjo kohë mund të zgjasë nga 15 ditë në këlyshët më të rinj dhe nga 3 deri në 6 javë në këlyshët prej 8 deri në 12 muaj. Duhet të kemi durim dhe duke e ditur që ai nuk dëshiron ta bëjë këtë, ne thjesht nuk kemi qenë në gjendje t'ia bëjmë të qartë atij.

Lëvizja jashtë

Ndërsa koha kalon, këlyshi ynë do të fillojë të dalë jashtë. Ne mund të përgatisim vende për ju kudo që të shkojmë, gjë që do të jetë jashtëzakonisht e lehtë nëse kemi bërë gjithçka që kam treguar më lart.

Ne mund të përgatisim një sit për ju në një oborr spanjol, në një ballkon ose në rrugë. Ne duhet ta bëjmë këtë vetëm dhe vetëm kur mos dyshoni se qeni ynë e di se për çfarë është gazeta.

Si ta çojmë në rrugë

Sapo të filloni të urinoni dhe defekoni në letër që kemi vendosur në zonën e përgatitur, Ne do t'ju përgëzojmë sinqerisht. Kjo është se ai e ka kuptuar atë në mënyrë të përsosur dhe se ju e keni bërë mirë.

Nëse jo, ne do të qëndrojmë me të për një kohë afër zonës, duke luajtur me të ose duke e përkëdhelur, derisa përfundimisht ai të shkojë në letër dhe ta bëjë këtë. Nëse e keni bërë mirë punën tuaj dhe ai e ka kuptuar atë, me siguri ky hap do të jetë i lehtë.

Nëse e shihni që qeni juaj nuk e lehtëson veten në rrugë dhe ju keni qenë me të për një kohë të gjatë, asgjë nuk ndodh. Jepini pak lojë, relaksohuni dhe çojeni në shtëpi dhe provoni përsëri pas disa orësh.

si-të-marrësh-qen-tim-për-të-ndaluar-duke-kërkuar-brenda-shtëpisë-7

Disa truke të lehta

Ne duhet të jemi të vëmendshëm ndaj shenjave që ai shfaq i nervozizmit dhe në atë moment shkojmë me të në pjesën e jashtme për të urinuar ose për të bërë jashtëqitje. Duhet gjithmonë të shoqërojë që të jesh në gjendje të të shpërblejë dhe i thuaj që ka bërë mirë.

Ne kurrë nuk duhet të shkojmë në shtëpi, vetëm të urinojmë ose të bëjmë jashtëqitje, ose filloni të mbaheni për ta bërë udhëtimin më të gjatë. Ndalojeni, ngarkimi i tij në çast pasi të ketë lehtësuar veten është më shumë një dënim se gjithçka tjetër. Ju duhet të qëndroni me ta në rrugë për rreth 10 ose 15 minuta para se të ngjiteni në të, të luani ose të bëni ndonjë aktivitet tjetër. Një protokoll i mirë për tu ndjekur, është t'i japësh atij lojë sa më shpejt që të bëjë nevojat e tij të para. Ai do ta kuptojë që loja fillon sa më shpejt që ai i bën dhe kjo do ta bëjë atë të mësohet ta bëjë atë sapo të largohet.

dashuria është çelësi

Ky subjekt (ai që bën nevojat e tij brenda shtëpisë pa dashur) duhet afruar me dashuri dhe dashuri. Qeni nuk është një lodër, nuk është një gjë, është një qenie e gjallë me nevoja, instinkte, dëshira dhe dëshira, dhe ne duhet të jemi të vetëdijshëm për këtë që nga momenti i parë që e morëm atë në familjen tonë. Ju nuk mund ta menaxhoni siç duhet edukimin e një kafshe nëse nuk jemi të lidhur mirë me të emocionalisht. Kjo është thjesht e pamundur, dhe më shumë me një qenush.

si-të-marrësh-qen-tim-për-të-ndaluar-duke-kërkuar-brenda-shtëpisë-3

Qentë e rritur

Qasje e ndryshme

Mënyra për të vlerësuar problemin e një qeni që lehtëson veten në shtëpi si i rritur është diçka krejtësisht e ndryshme nga kur është një qenush. Dhe kjo është arsyeja pse ky kapitull ka të bëjë më shumë me ndërgjegjësimin.

Unë do të supozoj, se është një qen i rritur që vjen nga një stelë ose se është një qen që ka ndryshuar pronarë ose diçka të ngjashme. Nëse jo, është e pamundur për mua të kuptoj se si dikush ka qenë në gjendje të lejojë qenin e tij të urinojë dhe të jashtëqitet në shtëpi për vite me radhë, pa kërkuar ndihmë të specializuar. Nuk mund ta kuptoj.

Stresi tek qentë e rritur

Një qen i rritur që pëson ndryshime në jetën e tij, edhe nëse ato janë përmirësime, do të zhytet plotësisht në një proces në të cilin sistemi i tij nervor simpatik do të ketë aktivizuar mekanizmat e tij të stresit, duke prodhuar neuronet e tij hormonet e stresit, e cila kur akumulohet do të ketë nevojë për kohë, durim dhe punë nga njerëzit që i bëjnë tutor kafshës, në mënyrë që ajo t’i eleminojë ato nga trupi.

Për t'i eleminuar ato, duhet të bëhen në praktikë disa ndryshime në jetën e kafshës që do t'i japin asaj qetësinë e nevojshme për të gjetur ekuilibrin e saj, dhe kështu të jetë në gjendje të eliminojë hormonet e stresit.

Kjo hormonet e tepërta të stresit, do t'ju bëjë të keni nevojë për më shumë ujë, dhe duke pirë shumë ujë, do të duhet të urinoni shumë shpesh. Kjo është kështu dhe nuk ka më.

si-të-marrësh-qenin tim-për-të-ndaluar-duke-kërkuar-brenda-shtëpisë

Mënyra më e lehtë për të qenë i gabuar

Ju duhet të jini të vetëdijshëm dhe në përputhje me problemet që mund të ketë qeni ynë dhe të ju ndihmojë në mënyrën që ju nevojitet.

Duke bërtitur, qortuar, ndëshkuar ose goditur një qen të rritur që urinon në shtëpi, përveç se është e padobishme, është e egër dhe nuk çon në asgjë më shumë sesa prishja e lidhjes emocionale, e cila duhet të jetë baza e marrëdhënies me kafshën tonë.

Necessaryshtë e nevojshme të merret parasysh kur merret çdo lloj mase për të trajtuar problemin, që kërkojmë më shumë nga një qen sesa nga ndonjë kafshë tjetër shtëpiake. Ne kërkojmë më shumë të mira prej tij.

Sa e pyesim qenin

Një qen nga këlyshja është e detyruar të mos urinojë në shtëpi, të mësojë t'i përgjigjet shpejt zërit tonë, të na dëgjojë edhe kur nuk jemi atje dhe ai na ka pritur me orë e orë, dhe një tjetër shumë e gjatë ajo e kurs ne nuk kërkojmë ose kërkojmë ndonjë specie tjetër të kafshëve nga të cilat ne i përdorim si kafshë shtëpiake. Të dy macet dhe papagajtë dhe peshqit nuk janë të detyruar të lehtësojnë veten brenda. Ata kanë një zonë të përgatitur për brenda shtëpisë për ato raste. Mendoni se çfarë po kërkoni një kafshë.

Duhet të ndjesh keq me kafshën dhe të dish se qeni është një kafshë e pastër nga natyra. Ai nuk i pëlqen të lehtësojë veten në shtëpi. Shumë herë është çështje kohe para se ai thjesht ta mësojë atë. Manyshtë shumë herë në lidhje me përdorimin e mirëkuptimit dhe logjikës, kombinuar me udhëzime dhe protokolle që na ndihmojnë të ridrejtojmë situatën atje ku duam, duke përdorur dashurinë dhe inteligjencën.

Kuptoni problemin

Një qen i rritur që ka pësuar shumë ndryshime në jetën e tij ose që sapo është birësuar, ose që ka ndryshuar familje, është i prirur të ndiejë stres dhe Ndërsa zgjat ky proces, do të duhet të urinoni më shumë se normalisht. Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se duke zgjedhur të birësojmë një qen, ne gjithashtu po sjellim me vete problemet që ai qen ka ose mund të shkaktojë.

Një qen i rritur është zakonisht një kafshë shumë e pastër se ai nuk dëshiron të lehtësojë veten brenda shtëpisë së familjes. Mund të bëhet normale që ju të keni një aksident një ditë, megjithatë nëse e bëni normalisht, është një shenjë që keni një problem shqetësimi. Ne duhet të jemi të durueshëm dhe ta kuptojmë atë për atë që është, thjesht një fazë.

Kjo është arsyeja pse unë insistoj edhe një herë që kur një qen është i stresuar ose për shkak të një ndryshimi të adresës ose birësimit, ose sepse ka një fokus të vazhdueshëm të stresit në shtëpi, zakonisht keni etje sepse keni nevojë për më shumë ujë, Kjo etje bën që fshikëza juaj të mbushet më shpejt dhe nëse duhet të mbaheni, do t'ju shkaktojë më shumë stres, kështu që do të keni më shumë etje dhe do të keni nevojë për më shumë ujë, duke filluar kështu një lak. Nëse edhe ne e qortojmë ose e qortojmë, dhe mbi të gjitha jemi agresivë duke vepruar kështu, do të shtojmë shumë më shumë ujë në zjarr. Nuk është opsioni i saktë.

Zgjedhja e duhur

Opsioni i saktë me një qen të rritur është të pranoni se do të jetë në këtë situatë për një kohë që na bën të ndihemi të pakëndshëm, dhe prej andej të punojmë për të:

 • Gjëja e parë është eliminimi i të gjitha burimeve të mundshme të stresit, si dhe puna me mjetet e lartpërmendura siç janë parashikimi dhe mbikëqyrja.
 • Unë gjithmonë rekomandoj që të bëheni gati. Ne duhet të shkruajmë në cilën orë dhe ku bëhen nevojat tuaja, në mënyrë që të kemi një ide të përafërt se në cilën orë dhe ku e bën.
 • Ne duhet të përpiqemi ta ulim atë në ato orë kur ai zakonisht e bën atë në rrugë dhe pasi ta bëjë atë, shpërblejeni atë me lojëra ose ushqime.
 • Ne nuk mund ta qortojmë atë. Ne mund të tallemi me të (me një ton të butë dhe miqësor), por vetëm dhe vetëm nëse e kapim duke e bërë atë në vend.
 • Ne duhet të pastrojmë shumë mirë me letër thithëse dhe një pastrues lëngu me aromë të fortë vendi ku e keni bërë.
 • Një qen i stresuar Ju duhet të dilni më shpesh për të qenë në gjendje t'ju jepni mundësinë për ta bërë atë atje. Gjithmonë jepni një çmim tërheqës për mënyrën e suxhukut.
 • Kur nevojat e tij janë në rrugë, ne kurrë nuk do të shkojmë shpejt në shtëpi, por do të kalojmë 5 ose 10 minuta më shumë me të.
 • Nëse është e mundur, ne mund të kemi një zonë gazete të gatshme për ju dhe nuk do t'ju tregojmë asgjë nëse e bëni atje. Ju mund të jeni një qen shumë i stresuar. Sapo të zvogëlojmë stresin mbi kafshën dhe të shohim se ajo po balancohet, ne do të eliminojmë atë zonë të përgatitur.
 • Ju duhet të jepni kohën tuaj dhe të kërkoni informacione se si ne mund të zvogëlojmë stresin në kafshën tonë.

Duhet të kemi durim

Shtë e rëndësishme t'i jepni kohën dhe vendin tuaj problemit të qenit tonë, dhe të mos reagoni në mënyrë agresive ndaj problemit që ai na paraqet. Shumë qen për birësim kthehen në strehimore për shkak të pamundësisë së birësuesve për t'i mësuar të lehtësohen në rrugë, dhe kjo do të ishte shmangur duke qenë më të kuptueshëm dhe duke e ditur se është diçka e përkohshme që me dashuri dhe durim mund të zgjidhet.

Pa ju thënë më tej se deri herën tjetër dhe që ju të kujdeseni për qentë tuaj.

 


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Raquel dijo

  Përshëndetje mirë, unë kam një qen 1 vjeç e 3 muajsh, e kam që kur ishte qenush, le ta mësojmë të plotësojë nevojat e saj në njomje, fillimisht brenda shtëpisë dhe më pas në ballkon, dhe ajo po e supozonte shumë mirë Rreth 4 muaj më parë ai filloi të lehtësonte veten në rrugë, kur e nxori për një shëtitje, pasi ishte dimër dhe ballkoni ishte i mbyllur, kështu që ai nuk kishte zgjidhje tjetër veçse ta duronte. por tani ai është përsëri për të urinuar në ballkon, dhe mut. Nuk e di kur. sepse e bën natën ose në mesditë ose në mbrëmje kur flemë ose nuk jemi në shtëpi. Del 3 herë në ditë dhe orari do ta kapë menjëherë. kjo është arsyeja pse unë nuk e kuptoj pse ai e bën atë. Çdo koment që mund të më ndihmojë ju lutem

 2.   Izabelë dijo

  Përshëndetje Antonio. Unë kam lexuar artikujt tuaj dhe më pëlqen shumë sesi ju shpjegoni dhe sqaroni se si qenush juaj duhet të edukohet nga qetësia dhe afeksioni.
  Rasti im është që unë kam një qenush koli 8-muajsh, shumë aktiv dhe i dashur, shumë i zgjuar dhe inteligjent. Por unë tashmë jam e dëshpëruar sepse ajo ka kapur një ves dhe tani nuk di si ta heq qafe atë.
  Ajo tashmë urinon dhe defekon në rrugë, ajo del 4 herë në ditë, shëtitja e fundit është nga 8 në 9 pasdite për një orë dhe në 23:6 ajo del për të shurrë të parën midis 7 dhe XNUMX në mëngjes .
  Por ai e ka kapur zakonin e jashtëqitjes dhe urinimit në një dhomë që kemi në një gjysmë bodrum gjatë natës. Kur zbres poshtë në mëngjes për tu larë, ajo e di që ka bërë keq sepse më ndjek dhe ul veshët dhe nuk më harron nga sytë. (Wow, është e gjitha shprehje)
  Unë nuk e di nëse duhet të shkoj te një etolog apo të provoj diçka tjetër. E vërteta është se unë kam filluar të kem probleme me partnerin tim për shkak të këtij fakti.
  Unë kam një qen tjetër, një bari 10 vjeçar gjerman, ai është shumë i mirë dhe i arsimuar, madje ai e lë atë të hajë nga pjata e tij, por unë kam parë që ajo është ajo dominuese, a mund të ketë lidhje me të?
  Faleminderit shume paraprakisht.
  Eshte nje_