Çfarë duhet të bëjmë nëse zhurmat e qenit tonë po bien shumë?

Qentë që janë të uritur kanë zhurmën e tyre

Sistemi i tretjes së një qeni fillon me gojën e tij derisa të arrijë në anus dhe është i ngarkuar me tretjen e secilës prej ushqimeve, në një mënyrë të tillë që të përfitohet pjesa më e madhe e lëndëve ushqyese dhe eleminimi i mbeturinave.

Dhe që ky sistem të përmbushë funksionin e tij, ai ka nevojë për ndihmën e pankreasit, mëlçisë dhe gjithashtu fshikëzës së tëmthit. Gjatë këtij procesi është normale që zorrët tuaja të fryjnë, por duhet të jeni të vëmendshëm ndaj çdo simptome tjetër.

Çfarë do të duhet të bëjmë nëse ziejnë zorrët e qenit tonë

Qentë e dhimbjeve të barkut u pëlqen të shtrihen

Sapo ky sistem të përmbushë aktivitetin e tij normal, bën lëvizje dhe tinguj në të njëjtën kohë kur prodhohet gaz. Shpesh herë, kjo është një punë që bëhet fiziologjikisht dhe shkon e papërgatitur, kështu që vetëm në raste të caktuara, ne pronarët mund të dëgjojmë qartë se zorrët e kafshës sonë po bien shumë.

Nëse këta tinguj të zorrëve bëhen shumë të dukshëm, Ju duhet të aplikoni disa masa para se të shkoni te veterineri:

 • Kërkoni prova të gjurmëve të ushqimit që qeni mund të ketë ngrënë pa e kuptuar ju.

 • Adresoni simptomat shoqëruese.

 • Në rast se ato vazhdojnë ose përkeqësohen, shkoni në konsultë emergjente.

Alsoshtë gjithashtu mirë të shmangni zhurmat e zorrëve, me disa parandalime:

 • Mirëmbani rutinën e të ushqyerit të qenit tuaj, gjithmonë në të njëjtën kohë dhe pjesë të barabarta në mënyrë që të mos sëmureni dhe mos të jeni të uritur.

 • Mos e lini ushqimin përgjithmonë brenda mundësive të qenve ose njerëzve, veçanërisht nëse do të jeni vetëm për një kohë të gjatë.

 • Mos i lini elementët e rrezikshëm ose toksikë brenda mundësive.

Pse po kumbojnë zorrët e qenit tim?

Ka disa arsye pse zorra juaj mund të bie, të tilla si këto:

 • Sepse qeni juaj është i uritur: kur qeni është i uritur, si te njerëzit, zorrët tuaja për të bërë zhurmë.
 • Gazrat dhe ajri: lëvizjet e stomakut dhe zorrëve prodhojnë gaz, si marrja e ajrit kur hani shumë shpejt dhe pa përtypur mirë. Ajri nga ana e tij prodhon pjesërisht gjëmimin.
 • Ju keni ngrënë diçka që nuk duhet: nëse hani gjëra që nuk janë ushqim në gjendje të mirë ose thjesht lëndë ose gjëra jo të përshtatshme për konsum, mund të përballeni me probleme të lehta gastrointestinale. Duke ngrënë gjëra që nuk janë në dietën tuaj normale, ato ju shqetësojnë stomakun dhe për këtë arsye zhurmat tuaja do të bien.
 • Parazitët ose problemet e zorrëve: prania e parazitëve ose ndonjë sendi të huaj brenda zorrëve, shkaktojnë probleme të zorrëve dhe zhurma, po kështu sëmundjet e zorrëve që prodhojnë shqetësime në stomak.
 • Në disa raste më rrallë mund të shoqërohen patologjitë e lidhura me sistemin metabolik dhe endokrin. Për të përjashtuar problemet serioze, është e nevojshme ta çoni te veterineri.

Pse zilet e qenit tim po bien dhe vjellin?

Zorrët e qenit tuaj mund të bien

Inokulimi i qenushit është i rëndësishëm sepse mbron qenin nga infeksionet e shumta. Ne i njohim këto zhurma me emrin e gjëmimit, dhe më specifik do të ishte të thuash se ata janë tingujt e shkaktuar nga lëvizja e gazrave në zorrë.

Në momentin që këto mund të dëgjohen shumë shpesh ose me vëllim të lartë dhe shoqërohen me simptoma të tjera, Rekomandohet që ne ta çojmë qenin tonë te një veteriner. Nëse ndodh që zorrët e qenit tonë po bien dhe përveç kësaj ai vjell, kjo mund të jetë për disa arsye.

Kryesisht kjo mund të jetë për shkak të shqetësimeve gastrointestinale të shkaktuara nga ngrënia e ndonjë ushqimi në gjendje të keqe ose mbeturinave direkt. Por në të njëjtën mënyrë mund të shkaktohet nga infeksione të caktuara, apo edhe nga prania e një trupi të huaj.

Secila prej këtyre shkaqeve është përgjegjëse për ekzistencën e disa inflamacioneve në sistemin e tretjes, të cilat mund të shkaktojë të vjella. Qentë në përgjithësi vjellin lehtë, prandaj është e zakonshme që miku ynë me gëzof ta bëjë ndonjëherë pa pasur nevojë të alarmohet prej tij.

Megjithatë, kur këto të vjella shoqërohen me gjëmime, ato nuk ndalen ose nëse vëzhgojmë ndonjë simptomë tjetër, është shumë e rëndësishme që ta çojmë qenin tonë te një veteriner, në një mënyrë të tillë që specialisti të jetë përgjegjës për ekzaminimin e qenit dhe përcaktimin e shkaqeve, në mënyrë që të përshkruaj një ilaç.

Çfarë të bëni nëse zhurma juaj po ju bie kur keni ngrënë shumë?

Mund të ketë raste, dhe sidomos qen që hanë shumë shpejt, që kanë ankthi i ushqimit, sistemi i tretjes mund të shkaktojë tinguj kur i nënshtrohet kësaj mbingarkese, sepse qeni ka konsumuar shumë ushqim.

Në këtë situatë ka të ngjarë të vëzhgojmë barkun e fryrë. Si zakonisht, tinguj dhe ënjtje ndodhin për një orë dhe mbetet vetëm të presim derisa të ndodhë tretja.

Në momentin që kjo ndodh, ne duhet të shmangim dhënien e më shumë ushqimit qenit tonë, por nëse vëzhgojmë simptoma të tjera ose qeni ynë nuk përputhet me aktivitetin e tij siç ndodh normalisht dhe tingujt e zorrëve vazhdojnë ende, ne duhet ta çojmë atë tek veterineri.

Zorrët e qenit tonë po bien dhe ai nuk ka ngrënë, është normale?

Ka një rast kur zorrët tingëllojnë sepse janë bosh. Kjo rrallë ndodh, sepse aktualisht pronarët kujdesen që qentë të kenë ushqimin e nevojshëm.

Ne mund të dëgjojmë tinguj në zorrët e qenit tonë, pasi për shkak të një sëmundjeje ai ka ndaluar të hahet për një kohë të gjatë. Nëse ky është rasti, kur ushqyerja bëhet përsëri e rregullt, gjëmimi do të zhduket.

Zorra e qenit tim është shumë e lartë, çfarë ndodh?

Kur kjo zhurmë apo gurgullimë është vetëm ajo, asnjë simptomë tjetër si diarreja ose të vjella nuk ka të ngjarë të shkaktohet nga gazrat që qarkullon përmes aparatit tretës.

Gjithashtu këto ankesa mund të jenë produkt i kafshës duke qenë i uritur dhe nëse janë pas ngrënies, sigurisht që tretet ushqimi. Në shumë raste, lKur qentë hanë shumë shpejt, ata gëlltisin shumë ajër dhe kjo gjithashtu gjeneron tinguj të zorrëve.

Në raste pak më delikate, mund të jetë që kafsha të ketë parazitë, një objekt i huaj ose një sëmundje e tretjes.

Zorrët e qenit tim po bien dhe ai ka diarre, çfarë nuk është në rregull me të?

Nëse keni edhe diarre, ndoshta qeni juaj ka një problem gastrointestinal që është duke shkaktuar acarim të stomakut dhe zorrëve. Nëse jashtëqitjet janë të vazhdueshme dhe gjithashtu nuk pinë ose hanë, duhet ta çoni atë në konsultë me specialistin.

Vlerësimi mjekësor dhe zbatimi i provimeve, ato do të përcaktojnë burimin e problemit dhe zgjidhjen gjithashtu.

Pse më kumbon zorrët e yorkshire?

Si çdo racë tjetër e qenve, Yorkshire mund të ndikohen nga disa çrregullimi i tretjes duke shkaktuar këto zhurma, të tilla si gazi, tretja e dobët dhe madje edhe uria. Nëse këta tinguj nuk shoqërohen nga një simptomë më delikate siç është e vjella, është vetëm çështje vëzhgimi, kërkimi i shkakut të mundshëm dhe nëse vazhdon, çojeni tek mjeku juaj.

Pse cingërrojnë dhe dridhen zorrët e qenit tim?

Kur ka siklet dhe siklet në bark, qeni e manifeston atë me dridhjeMegjithëse mund të shkaktohen edhe nga diçka më serioze siç është inflamacioni i zorrëve, i cili shkakton dhimbje të mëdha dhe shoqërohet përgjithësisht me diarre dhe humbje të oreksit.

Barku i qenit tim po kumbon dhe ai nuk do të hajë, çfarë ndodh?

Qeni mund të ketë parazitë, pasi kjo ua ngurtëson pak barkun dhe i bën të humbin oreksin. stomaku dhe zorrët mbushen me gaz dhe prodhohen këto zhurma.

Ai gjithashtu mund të ketë gëlltitur një objekt të huaj, siç është një çorape, dhe stomaku i tij do të mbushet me gaz. Në raste më delikate, ju mund të përballeni me një pengesë të zorrëve ose një kthesë. Të dy kanë nevojë për kujdes urgjent mjekësor.

Çfarë të bëjmë nëse ziejnë zorrët e qenit tonë?

Çojeni qenin tuaj tek veterineri nëse dyshoni se i dhemb zorra

Ka shumë arsye pse zhurmat e qenit tonë bien, në rast se zhurma nuk ndalet dhe, përkundrazi, bëhet më e zhurmshme dhe më e vazhdueshme, gjëja e duhur për të bërë është të shkosh te veterineri.

Megjithatë, më parë ju mund të hidhni, siç kemi thënë më parë, që nuk kam ngrënë diçka gabim, përveç urisë ose ushqimit joadekuat.

Çfarë është e mirë për zhurmën e zorrëve?

Nëse ende nuk e keni ushqyer qenin tuaj, siguroni racionin përkatës ushqimor dhe këto do të minimizojnë. Jepini atij pak ujë dhe nëse ato nuk ndalen ose paraqiten me simptoma të tjera, të tilla si dhimbje, ënjtje të barkut, të vjella ose diarre, duhet të merret në konsultë.

A është normale që zorra të tingëllojë kur tretet?

Correctshtë e saktë, një nga shkaqet kryesore të zhurmës së zorrëve është vetëm kur qeni bën procesin e tretjes dhe edhe pse në shumicën e rasteve nuk është aq e qartë për t'i dëgjuar ato, është diçka shumë e natyrshme.

Dredhja e stomakut, një sëmundje e rrezikshme

Përdredhja e stomakut të qenit është një situatë shumë delikate, e cila mund të bëjë që zorrët e tij të bien, por gjithashtu mund t’i shkaktojë shumë probleme dhe shumë serioze. Kjo manifestohet me simptomat e mëposhtme:

 • Barku i fryrë dhe i fortë.

 • Dhimbje kur prekni zonën.

 • Përpjekjet për të vjella pa sukses.

 • Qeni nuk mund të bëjë jashtëqitje.

 • Gjendja e ankthit dhe shqetësimit.

 • Mund të ketë letargji dhe apati.

 • Gjuha dhe mishrat e çngjyrosur.

 • Pulsacionet e përshpejtuara.

 • Shoku

Nëse shqetësoheni se zërat e qenit tuaj po bien, mos hezitoni të konsultoheni me veterinerin tuaj.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.