6 Resep pikeun Anjing Obese

6-Resep-pikeun-obese-anjing-7

Genep resep pikeun anjing lemu datang pikeun nutupan kabutuhan seueur jalmi pikeun ngaleungitkeun beurat sobat dalitna sareng ngagaduhan séhat sabisa-bisa tanpa nganggo produk diét anu mahal pikeun anjing, salah sahiji panipuan pangageungna dina bidang kadaharan piaraan pikeun bagian pabrik .

Obesitas mangrupikeun bentuk paling henteu gizi anu mangaruhan anjing di nagara-nagara Kulon. Perkiraan nunjukkeun yén nepi ka 45 persén anjing di nagara-nagara ieu obesitas. Rentang normal pikeun urang sunda gumantung kana jangkungna sareng morfologi, évaluasi anu objektif pisan diperyogikeun pikeun mutuskeun dimana individu ragrag dina beurat na atanapi henteu. Umur sareng kahirupan maranéhanana ogé bakal mangaruhan penampilan fisikna.

Seueur jalma anu henteu terang kumaha kaleungitan beurat dina anjingna sareng ngahurungkeun diét manusa atanapi langkung parah, pikeun kadaharan anjing, anu mangrupikeun salah sahiji tipu daya pangageungna dina industri tuang garing. Dinten ieu kuring nyandak anjeun lawang 6 Resep pikeun Anjing Obese kalayan ideu pikeun ngajarkeun anjeun kumaha carana ngontrol beurat sahabat anjeun tanpa kalaparan pisan.

6-Resep-pikeun-obese-anjing-2

Saperti sagala hal dina kahirupan piaraan urang, nutrisi anu leres nyaéta tanggung jawab urang. Éta tanggung jawab urang pikeun masihan anjeun diet saimbang sareng bergizi anu ngajaga anjeun beurat idéal sareng sanés hartosna kaleungitan nutrisi sareng énergi.

Mimiti, anjeun kedah terang yén anjing anu kirang tuang atanapi seueur teuing tuang ogé kakurangan tina setrés anu aya hubunganana sareng tuangeun. Ngeunaan setrés dahareun anjing, kuring nyerat tadi dina tulisan Anjing sareng setrés tuangeun. Ngungkulan masalah ieu gumantung ka urang sareng pendekatan anu urang hoyong pasihan. Pisan sesah pikeun ahli nutrisi ngadamel anjing sareng jalmi kaleungitan beurat, janten, sadayana bakal gumantung kana kahoyong sareng kasabaran, anu sakumaha sadayana terang, nyaéta indung sadaya élmu.

6-Resep-pikeun-obese-anjing-9

Anjing kuring gendut

Pangaruh gender sareng ras

Manusa condong milari sagala rupa alesan pikeun menerkeun beurat urang. Éta piaraan urang tangtosna moal kirang.

Éta dipasang dina kapercayaan umum yén, salaku conto, bikang langkung beurat langkung beurat tibatan lalaki, atanapi castration mangrupikeun alesan pikeun obesitas. Jenis budaya populér ieu henteu aya anu resep (sareng langkung heureuy sato) sareng sanés ngalih tina solusi, éta masang urang pas dina masalah, Kusabab urang bakal masang rangkay kayakinan anu langkung ti ngan saukur motivasi urang pikeun ngahontal tujuan ngarobih beurat, éta bakal masihan urang cukang lantaran pikeun tetep tetep nalika ninggalkeun éta.

Nya, ti mimiti mula, teu aya bukti klinis anu ngadukung kapercayaan yén janten awéwé mangrupikeun faktor résiko kanggo obesitas. Di sisi anu sanésna, éta parantos nunjukkeun yén kastrasi, ku nyalira, henteu pernah janten alesan utama pikeun nambahan beurat sato. Nyaho ieu kedah mimiti nyingkirkeun sapertos kapercayaan ieu.

Ngirangan kagiatan fisik anu disababkeun ku kastrasi, tapi, urang tiasa nyatakeun yén éta mangrupikeun panyabab utama obesitas saatos nyebarkeun.

Meureun aya kacenderungan anu langkung ageung pikeun obesitas dina sababaraha jinis anjing, nanging teu aya studi ilmiah pikeun ngadukung téori ieu.

6-Resep-pikeun-obese-anjing-8

Kami tanggel waler

Faktor sanés anu predispose sato kana obesitas kaasup umur, diet dasar pangan anu disiapkeun ku sareng pikeun manusa, gaduh anu gaduh obesitas sareng ngagaduhan sepuh yuswa atanapi sepuh. Faktor ieu aya hubunganana sareng asupan tuangeun anu saé kualitas sareng kagiatan fisik anu handap. Sakumaha anu kuring parantos sateuacankeun, ngeunaan masalah ieu, sudut pandang urang, sareng perlakuan anu urang pasihkeun kana masalah éta, seueur hubunganana sareng éta.

Candak sababaraha kilo tambahan tina anak anjing

Dasar fisiologis bénten-bénten sesuai sareng bentuk anu béda-béda dimana obesitas tiasa muncul sareng berkembang. Overfeeding nalika tumuh nambihan jumlah sél lemak, Nyababkeun ngirangan beurat langkung hésé. Ku alatan éta, sato nalika tumuhna henteu kedah seueur teuing.

Masalahna nyaéta rekomendasi pikeun dosis dahareun piaraan anu biasana ditawarkeun ku industri pikeun urang, nyababkeun sato ngora janten seueur teuing. Ieu anggap kaluarna, pangadegna basa supados anjing tiasa ngembangkeun sagala rupa panyakit.

Anjing breed ageung, salaku conto, kedah tuang 15 dugi 20 persén kirang tina naon anu disarankeun ku industri pangan piaraan. Ngirangan ieu ngirangan masalah ortopedis patali supercharging.

6-Resep-pikeun-obese-anjing-10

Kumaha terang upami urang ngagaduhan anjing obese?

Sakumaha anu kuring tos saurna, anjeun anu ningali anjeunna atanapi henteu ningali anjeunna gendut, anjeunna henteu ningali dirina sareng upami anjeunna ningali, percanten ka abdi, anjeunna moal paduli. Anjing ogé ngandelkeun urang kana masalah ieu, sareng sapertos kuring nyarios deui perkawis sudut pandang urang. Naha anjeun ningali anjing gajih anjeun atanapi henteu.

Jauh tina nyangking subjek dina éstétika murni, kaputusan anjeun kedah cukup objektif pikeun terang nalika anjing anjeun ngagaduhan sababaraha kilo langkung seueur tibatan nalika anjeunna parantos gaduh masalah obesitas anu tiasa ngakibatkeun sagala jinis patologi.

Kuring ogé hoyong netelakeun yén nalika ngawangun opini, urang kedah ngagaduhan dokter hewan pikeun ngabantosan kami ngaanalisis kaayaan tina sudut pandang profesional. Maka faktor résiko utami ogé muncul deui: manusa. Aya jalma anu henteu sanggup nempatkeun diri dina diet, janten bayangkeun nempatkeun piaraan na.

Nalika manusa mangrupikeun jalma anu obesitas anu resep pisan kana tuangeun tuangeun, ingon-ingonna moal dibéré perlakuan pikeun obesitas. Normalna, 100% anjing kalayan masalah obesitas (nalika pamilikna ngakuan obesitas anu diidéntifikasi ku dokter hewan, anu kadang henteu kajantenan) 60% moal ngalaman perlakuan. Tina jalma anu dina kaayaan pangobatan, 55% moal leungit beurat. Tina jalma anu kaleungitan beurat, 70% bakal ngasilkeun deui kirang ti 6 bulan.

Ieu disababkeun ku dua faktor anu bénten pisan. Di hiji sisi, éta produk sapertos feed ringan didesain pikeun langkung ngeuyeuban pabrik pakan ku ngorbankeun masalah anjing anjeun, sareng di sisi anu sanésna, éta sanés milari jinis solusi sanésna, langkung logis, Nalika urang ningali yén naon anu dicarioskeun ku dokter hewan henteu jalan, urang balik deui kana adat anu sami nalika nyebatkeun tuangeun pikeun sato urang anu nyababkeun anjeunna nambihan beurat.

Épék kaséhatan obesitas

Masalah médis paling umum anu timbul tina obesitas nyaéta rematik. Aya seueur ubar pikeun ngubaran rematik. Upami ubar henteu épéktip, beurat piaraan kedah dikirangan pikeun ngendalikeun rematik. Manusa biasana ngamimitian perlakuan pikeun ngirangan beurat piaraan urang nalika urang sadar yén ngan ukur ngirangan beurat anu tiasa ngabantosan ngadalikeun obesitas.

Langkung seueur panyakit sareng masalah médis anu aya hubunganana sareng obesitas dina anjing kalebet masalah orthopedic sapertos cakram intervertebral herniated sareng ligamén dengkul torn. Sasatoan anu obesitas ogé ngagaduhan kasusah dina napas sareng ngajaga sirkulasi normal.

Panyakit sanés anu sato piaraan obesitas urang biasana aya nyaéta: diabetes atanapi masalah kulit. Bedah langkung hese pikeun sato lemu sareng penyembuhanana langkung laun, ogé ngajantenkeun aranjeunna langkung rentan ngembangkeun komplikasi atanapi réaksi kana anesthesia.

Sanaos masalah ieu, aya seueur pamilik anu teu tiasa ngirangan beurat piaraanna, ngan ukur nalika kaayaanna henteu tahan dina tingkat kaséhatan (kusabab kakeueung atanapi sababaraha patologi anu teu tiasa dibalikkeun), éta nalika manusa biasana nyandak kaputusan pasti.

Urang kedah tiasa tumut kana cara anu langkung konsistén yén beurat anjing urang aya hubunganana sareng kasihatanana. Ieu ogé kajadian di manusa. Percanten ka abdi

6-Resep-pikeun-obese-anjing-6

Ngurus kaayaan

Pendidikan diditu heula

Penting pisan pikeun pengobatan obesitas anjing pikeun ngahontal tujuan anu dibutuhkeun, ngadidik klien ngeunaan kumaha tuang anjingna. Konci pikeun suksés urang tiasa nyebatkeun yén éta mangrupikeun pendidikan anu épéktip pikeun manusa, anu mangrupikeun anu nyayogikeun dahareun pikeun sato sareng, dimana sumber utama masalahna cicing, boh salah sahiji cara atanapi anu sanés.

Sering sakedik pendidikan didamel. Anjing didiagnosis salaku obesitas, sareng dokter hewan sok ngalakukeun hal anu sami: resep eupan pikeun anjing anu ngagaduhan masalah obesitasSanaos kaseueuran eupan ieu, tina kampanye iklan sajuta jutaan euro, henteu lulus bahkan sidang klinis pikeun ngabuktikeun yén aranjeunna épéktip dina ngubaran obesitas. Éta ngan saukur diresepkeun salaku ubar anu aman, janten henteu épéktip dina sababaraha waktos.

Ngatur kaayaan dina ni'mat anjing lemu

Atikan manusa ngeunaan kumaha anjeunna kedah nyoco sasatoan anu leres, langkung manpaat nalika ngeunaan masalah ieu, sareng nempatkeun tanggung jawab kaayaan dina tempat anu leres: dina panangan anu tuang.

nu diét leungitna beurat industri dumasar pakan, sajaba ti teu jalan, éta tiasa masihan kesan yén urang teu aya hubunganana, yén teu aya solusi anu sanés pikeun masalah atanapi jinis manajemén émosional sanés anu nempatkeun solusi di luar ruang lingkup tindakan urang, sareng ngajantenkeun urang ngantunkeun urang Kuring nyobian nempatkeun anjing kami dina beurat anu saé, sato anu janten anu mayar kalayan kasehatanana.

6-Resep-pikeun-obese-anjing-5

Janten réalistis

Ngubaran obesitas dina anjing urang gampang pisan nyarios sareng henteu gampang dilakukeun. Utamana dina kasus anjing déwasa atanapi sepuh. Ngalawan kabiasaan tuang sadidinten mangrupikeun hal anu henteu gampang, utamina tanpa terang naon anu anjeun lakukeun.

Ngirangan tuangeun tina asupan sato, atanapi dipercayakeun tuangeun kana pakan industri tina lampu anu disebut, tiasa pisan ngarugikeun kasihatan anjing urang, ku cara ngirangan nutrisi sareng kalori, tanpa terang naon anu leres-leres dilakukeun. Anjeun kedah ati-ati pisan ku ieu.

Protokol Peta

Atikan manajemén sareng pamilik pikeun obesitas kedah dumasar kana protokol ieu. Protokol ieu kalebet runtuyan léngkah anu gampang, gampang dipikaharti. Protokol na penting pisan pikeun ngirangan beurat suksés.

  1. Perkirakeun naon anu janten beurat idéal pikeun piaraan, nganggo tabel sareng daptar beurat pikeun tiap urang sunda. Terang beurat awak ayeuna tina piaraan sareng beurat optimal atanapi normal, ogé ngitung beurat awak anu kedah leungit.
  2. Ngirangan beurat badan bakal kajadian ngan ukur asupan énergi kirang tina pengeluaran.
  3. Ngadegkeun rutinitas anyar dina waktos tuang, sareng diét énggal, kalayan resep énggal, sareng jumlah kadaharan anu tetep per dinten, anu bakal kami sebarkeun diantawis seueur asupan anu langkung ageung.
  4. Pikeun ngirangan beurat sakedik-sakedik, henteu hoyong kaleungitan beurat sato tina 30 dugi ka 20 kilo dina sabulan, upami henteu prosés laun, éta henteu janten setrés sareng henteu ka handap kakurangan nutrisi anu parah. Éta langkung saé sakedik sakedik tibatan ngirangan seueur teras pulih naon anu leungit sareng anu sanés.

6-Resep-pikeun-obese-anjing-3

Resep

Sateuacan anjeun ngamimitian masak

Anu mimiti, kedah émut yén nalika ngeunaan jatah, urang badé ngalakukeun éta ku misahkeun unggal jatah harian kana 5 porsi, kumargi urang bakal ningkatkeun jumlah asupan tuangeun sobat buluan urang janten 5 sapoé. Ku cara ieu kami bakal ngamimitian beuteung anjeun 5 kali sapoé, anu bakal ngajantenkeun anjeun ngagancangkeun metabolisme dina waktos anu sami unggal unggal nyerna, anjeun bakal nginum langkung seueur kalori tibatan anu anjeun nyéépkeun pencernaan.

Di sisi anu sanésna, urang bakal salawasna masihan anjeunna tuang numutkeun pengeluaran énergina, salawasna antara 1,5% sareng 3% beurat awakna. Persentase persentase langkung luhur pikeun breed anu langkung alit.

Kami ogé bakal ngirangan beurat jatah sakedik sakedik sapertos kieu:

  • Urang ngitung beurat na, contona 30 kilo (ku ngitung hartosna kuring beuratna sato, tangtos ku panon, tangtosna)
  • Kami netepkeun pangirangan beurat logis, contona kaleungitan 2 kilo dina 2 bulan, kalayan naon anu bakal tetep 28 kilo.
  • Kami ngitung jatah numutkeun beurat anu urang hoyong pangirangan, anu nuturkeun conto éta, bakal 28 kilo, janten, upami urang nyarios yén anjing urang beuratna 28 kilo sareng urang kedah masihan, kusabab ukuran sareng kagiatanana, 2% beurat awakna, éta bakal 560gr.
  • 560gr ieu bakal dibagi kana 5 asupan, nyésakeun bagian sakitar 115gr sakitar.
  • Nalika anjeun masak sapotong hayam, anjeun kedah terang yén éta naékkeun kalori. Turutan pitunjukna persis.

6-Resep-pikeun-obese-anjing-4

Hayam sareng Béas Rebus

  • 228gr hayam seger
  • 320gr béas rebus sisikian panjang
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 620 kalori, 49,6 gram protéin, sareng 4,7 gram gajih, pikeun nyumponan kabutuhan anjing sedeng (sakitar 20 kilo) kalayan rata-rata kagiatan per dinten.

Anjeun tiasa nambihan sababaraha asparagus atanapi wortel, diitung yén ieu bakal nyayogikeun langkung seueur kalori sareng moal naékkeun tingkat gajihna.

Ngadamel campuran dikocok rata sareng sayuran, uyah, vitamin sareng bubuk tulang (upami diperyogikeun), éta bakal janten saos kanggo hayam sareng nasi.

Hayam sareng Kentang pindang

  • 228gr hayam seger
  • 369gr béas rebus sisikian panjang
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 630 Kcalories, 47,6gr protéin, sareng 4,5gr gajih, pikeun nyumponan kabutuhan anjing sedeng (sakitar 20 kilo) kalayan rata-rata kagiatan per dinten.

Anjeun tiasa nambihan kangkung pindang atanapi waluh, diandelkeun yén ieu bakal nambihan langkung seueur kalori sareng moal naékkeun tingkat gajihna.

Ngadamel campuran anu dikocok rata sareng sayuran, uyah, vitamin sareng tulang tipung (upami diperyogikeun), éta bakal saos kanggo hayam sareng kentang, ogé anjeun tiasa ngadamel puri sareng sadayana kecuali hayam sareng pasihkeun pendekatan anyar. Ngabeda tékstur atanapi bentuk tuangeun bakal ngajurung anjeun tuang langkung saé.

Endog pindang sareng Béas Rebus

  • 4 endog pindang.
  • 369gr béas rebus sisikian panjang
  • 30gr Brokoli
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 491 Kkalori, protéin 22,3gr, sareng nyayogikeun 2,8gr gajih, pikeun nyumponan kabutuhan anjing sedeng (sakitar 20 kilo) kalayan rata-rata kagiatan per dinten.

Anjeun tiasa nambihan sababaraha tomat atanapi sprouts brussel, sareng ngadamel campuran dikocok lemes sareng sayuran, uyah, vitamin sareng tipung tulang (upami diperyogikeun), éta bakal saos kanggo endog sareng nasi.

Endog pindang sareng Kentang pindang

  • 4 endog pindang.
  • 369gr Kentang pindang sareng kulit sareng sadayana
  • 30gr Brokoli
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 495 Kcalories, 20,3gr protéin, sareng 3,2gr gajih, pikeun nyumponan kabutuhan anjing sedeng (sakitar 20 kilo) kalayan rata-rata kagiatan per dinten.

Anjeun tiasa nambihan sababaraha cabé atanapi chard (sayuran anu sok diasakan atanapi digoréng), gumantung kana éta bakal masihan anjeun langkung seueur kalori.

Pondok kéju sareng kentang pindang

  • 113gr kéju pondok atanapi kéju pondok
  • 369gr Kentang pindang sareng kulit sareng sadayana
  • 30gr Brokoli atanapi Brussel Sprouts
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 508 Kcal, protéin 22,8gr, sareng 3,9gr gajih, pikeun nyumponan kabutuhan anjing sedeng (sakitar 20 kilo) kalayan rata-rata kagiatan per dinten.

Anjeun tiasa nambihan kacang polong atanapi tomat céri, sareng ngadamel campuran dikocok rata sareng sayuran, kéju, uyah, vitamin sareng tipung tulang (upami diperyogikeun), éta bakal janten saos idéal kanggo kentang pindang.

Pondok kéju sareng nasi pindang

  • 113gr kéju pondok atanapi kéju pondok
  • 320gr Kentang pindang sareng kulit sareng sadayana
  • 30gr Brokoli atanapi Brussel Sprouts
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 512 Kkalori, 22,6 g protéin, sareng 4,3 g gajih, pikeun nyumponan kabutuhan anjing sedeng (sakitar 20 kilo) kalayan rata-rata kagiatan per dinten.

Anjeun tiasa nambihan sababaraha asparagus bodas atanapi wortel, pindang tangtosna, ngandelkeun kanyataan yén ieu bakal masihan langkung seueur kalori sareng moal naékkeun tingkat gajih.

Ngadamel campuran dikocok rata sareng sayuran, kéju, uyah, vitamin sareng tipung tulang (upami diperyogikeun), éta bakal janten saos kanggo nasi.

Dipecat

Sakali deui, kuring pamit ka sadayana, hatur nuhun parantos maca kuring. Sakumaha biasa, aya patarosan, Tinggalkeun ka kuring dina koméntar tulisan ieu sareng kuring bakal ngajawab gancang-gancang.

Salam sareng jaga anjing anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   samuelsirtori cenahna

    Halo, kumaha kabarna, kuring resep kana ménu anjeun, naha anjeun tiasa nyarios ka kuring ku naon suplemén kalsium dina diét ieu? Kusabab anjing abdi umur 14 taun

  2.   Alexandra kabayang cenahna

    Antonio wilujeng siang: Hatur nuhun pisan kana bakti anjeun pikeun ngalaksanakeun inpormasi ieu anu kuring anggap serius sareng tanggung jawab. Nuhun kana waktosna ogé. Cinta anjing anjeun pasti bakal nguntungkeun milik kuring.

  3.   almudena perez cenahna

    Halo, kuring nyobaan anjing kuring leungit, beuratna 25 kilo sareng beuratna 15. Naha anjeun tiasa ngawartosan upami aya hal anu tiasa dipasihkeun anu henteu nyayogikeun kalori, tapi éta nyugemakeun sareng ngeusian dirina. Éta ngimpina kumaha beuratna soré.
    hatur nuhun

    1.    Rojas cicing cenahna

      Wilujeng énjing hatur nuhun kanggo naséhat anjeun, anjing kuring nyaéta Toy poodle, anjeunna beuratna 9/5 kl, sareng kedah beuratna 7 kls, naon anu janten bagian pikeun anjeunna, anjeunna yuswa 11 taun parantos gaduh masalah pinggul sareng tuur.

  4.   Maha Suci Martin cenahna

    Hai, kumaha damang? Kuring gaduh poodle pikeun budak leutik kalayan kaleuwihan beurat, sareng kaayaan anu sanés. Kuring maca dina resep anjeun anu sering nganggo nasi sareng ahli nutrisi sanés anu nyarankeun diet alami nyarios yén aranjeunna henteu kedah tuang nasi atanapi séréal anu sanés. Naha anjeun tiasa netelakeun ieu pikeun kuring? Sareng anjeun tiasa ngawartosan sabaraha anjing abdi kedah tuang per dinten. Anjeunna beuratna 6 kilo sareng beuratna sakitar 700 kg atanapi 4 4/XNUMX kg. Mangrupikeun mini poodle. Nuhun kana seueur inpormasi.

  5.   Maria vasquez cenahna

    Halo wilujeng siang. Abdi resep resep anjeun. Sareng kuring kagum kana dedikasi anjeun. Kuring gaduh anak anjing Creole 18 kg, anjeunna dina kaayaan awak gendut saatos dikaluarkeun sareng anjeunna mimiti nambihan seueur beurat. Sakuduna 14 dugi 15 kg. naha aya diét kanggo anjeunna, hatur nuhun

  6.   Eva cenahna

    Halo, kuring mendakan halaman anjeun pikaresepeun pisan; Punten, kuring hoyong terang naha vitamin anu anjeun usulkeun pikeun masihan ka anjing kami, sami sareng anu kami candak; contona Supradyn atanapi anu sanés sapertos kitu?
    Nuhun sateuacana pikeun perhatosanna, salam!

  7.   Amparodelac cenahna

    Halo, naon anu anjeun nyarankeun pikeun 3 KGS chihuahua? Kuring parantos ngiringan beurat dina 3 bulan ka pengker, yuswa 1 taun.

  8.   Alminda Utrera cenahna

    Wilujeng sonten, narik sumbangan anjeun ngeunaan diet pikeun anjing, anu kuring tiasa pasihkeun ka Yorkshire anu nampilkeun seueur lendir khususna dina wengi sareng kami yakin yén diét na kedah dirobih. . hatur nuhun

  9.   Rojas cicing cenahna

    Halo, hatur nuhun pisan kana naséhat sareng resep anjeun. Patanyaan kuring nyaéta kuring gaduh anjing sawawa umur 11 taun kaleuwihan beurat, kuring parantos nyobian nganggo eupan sareng éta henteu jalan, beuratna 10 kilo sareng kedahna beurat 6, abdi henteu terang kumaha ngitung bagian pikeun tuangeun kalayan tuangeun sadamel.

  10.   vilmi cenahna

    Dinten ieu kuring mimitian ku diet pikeun "hideung kuring" obesitas. Abdi kedah nyandak gambar sateuacan sareng saatos, leres? .Hatur nuhun pisan-

  11.   Rojas cicing cenahna

    Wilujeng énjing hatur nuhun kanggo naséhat anjeun, anjing kuring nyaéta Toy poodle, anjeunna beuratna 9/5 kl, sareng anjeunna kedah beuratna 7 kls, naon anu janten bagian pikeun anjeunna.

  12.   Margaret Castro cenahna

    Wilujeng énjing, kuring badé ngahubungi anjeun pikeun nyungkeun rencana diét pikeun Labrador retriever kuring anu 10 kg kaleuwihan beurat tibatan kuduna.

  13.   Breen uribe cenahna

    Wilujeng wengi, kuring ngagaduhan Beagle umur 6 taun anu gendut, beuratna 23 kilo sareng anjeunna kedah beuratna sakitar 16 atanapi 17, anjeun tiasa nyarankeun diet pikeun ngirangan beurat lalaunan.

  14.   Diodina Saavedra P. cenahna

    NUHUN TIPS.
    Patarosan, naha anjeun ngan ukur tiasa masihan hayam?

  15.   Erendira cenahna

    Bagian hayam atah naon anu tiasa dipasihkeun?

  16.   Laura cenahna

    Wilujeng énjing; Dina resep anu terakhir "kéju pondok sareng nasi pindang", sabaraha béas anu kuring kedah nambihan?

    hatur nuhun

  17.   NELLY cenahna

    Héi anu di dinya. Abdi ti Argentina sareng kuring resep pisan kana halaman ieu. Patarosan abdi: Naon diet anu kedah abdi lakukeun ka anjing Beagle kuring anu langkung ti 5 kg. tina beurat?

  18.   Laura cenahna

    Halo, kuring gaduh Emas, éta kaleuwihan beurat, ngagaduhan 10 kilo langkung x naon anu kuring kaitung tuangeun dina resep anu kanggo anjing 20 kilo, kuring kaitung x anjing 40 kilo sareng éta bakal ngahakan ampir 750 gram béas x dinten, Kuring masihan anjeunna sangu sareng dokter hewan naroskeun kuring henteu masihan anjeunna deui sabab éta anu ngajantenkeun anjeunna gendut sanaos 5 kali sadinten sigana pisan pikeun kuring atanapi éta sababaraha dinten sareng ti dinya kuring nyandak akun beurat pikeun masihan anjeunna dahar per poé