Anjing Domba Belgian breed tervueren

Angon Bélgia Tervueren ngumpulkeun panghargaan

Shepherd Belgian Tervueren mangrupikeun jenis anjing anu ngagaduhan nami ka tempat asalna (Tervueren, Bélgia), nyaéta anu nyebatkeun yén Domba Belgian ngagaduhan opat jinis diantarana spesimen ieu babarengan sareng Groenendael, Malinésia jeung Laekenois.

Ayeuna, tina opat jinis ieu, ngan ukur dua anu gaduh buuk panjang, nyaéta: Shepherd Belgian Tervueren sareng Groenendael, ciri anu ngajantenkeun aranjeunna langkung populer di kalangan anu resep piaraan anjing. sanaon mangrupakeun breed anu didamel pikeun damel berkat ciri-ciri anu sanés yén urang bakal ngajentrekeun engké.

Asalna ti Belgian Shepherd tervueren

anjing breed Belgian Shepherd tervueren dina jukut

Urang sunda mimiti nyieun penampilan di Tervueren, villa Bélgia. Sanaos mimitina urang sunda henteu pati kawéntar sareng ampir punah, dina taun 1945 ngalanjutkeun validitasna kusabab kaindahan sareng katerampilan dina damel. Spésimén ieu timbul tina silang antara Shepherd Belgian Groenendael sareng collie nu buuk panjang.

Kumaha penampilan fisikna?

Sacara umum, éta anjing anu katingali kuat anu nunjukkeun otot anu saé, sipatna pasagi sareng enteng, fitur anu ngamungkinkeun anjeun agility hébat ngalaksanakeun sacara praktis naon waé jinis padamelan anu disarankeun, utamina nalika ngeunaan panjagaan atanapi panyalindungan.

Jalu sok dibédakeun ku rada gedé tibatan bikangIeu ngagaduhan jangkungna dina salib anu kisaran 60 dugi 66 séntiméter sareng beuratna 25 dugi 30 kilogram dina tahap déwasa na. Di sisi anu sanésna, bikang ngagaduhan jangkungna dina palang antara 56 sareng 62 séntiméter kalayan beuratna 20 dugi 25 kilogram.

Ceuli na segitiga sareng ditampilkeun tegak sareng nunjuk dina tungtung, éta ayana dina luhur sirah sareng alit. Paneuteupna jero sareng ku rasa nostalgia hatur nuhun kana sapasang mata warna-hideung, bentukna badami.

Muncung lega dina dasar na janten ipis dina tungtung tapi tanpa ditonjok, éta imah huntu anu kuat ku gigitan bentukna gunting. Ngeunaan ekstremitas ieu khususna kuat bagian tukangna, sanaos siga henteu, ieu nampilkeun angulasi anu cekap sedengkeun anu sateuacanna sajajar sareng lempeng.

The Belgian Shepherd tervueren sanaos kanyataanna éta dibédakeun ku jas panjang naIeu biasana pondok dina sirah, di luar Ceuli sareng dina handapeun sampéan, sedengkeun bagian sanésna awak nunjukkeun buuk panjang, kalebet bagian tukang panangan.

Bulu dina beuheung utamina panjang, mulus sareng seueur. ogé dina windowsill dimana hiji jinis kalung dibentuk anu ngajantenkeun katingalina anggun sareng maksakeun. Dina buntut éta ogé ngagaduhan jumlah anu menonjol anu ngajantenkeunana menonjol, éta kedah dugi ka hock.

Fitur anu sanés anu khusus pikeun anjeunna nyaéta topéng hideung éta henteu bénten-bénten sanaos warna jasna abu areng atanapi beureum areng, anu saliwatan mangrupakeun warna anu ditarima sacara resmi pikeun breed ieu. Disebut karbonat kusabab warna hideung anu aya dina buuk tungtungna, anu masihan pangaruh langkung poék dina dasarna.

Karakter tukang domba Bélgia tervueren

Dina hal panyalindungan sareng waspada, breed ieu mangrupikeun anu pangsaéna kumargi naluri pelindungna akut, dugi ka titik, yén sosialisasi perlu pisan sabab éta anak anjing, Kusabab anjeunna teritorial pisan sareng ati-ati sareng nyalira.

Anjeunna tetep waspada konstan, anjeunna alesan anu energetic sareng vital pikeun nyayogikeun aranjeunna kagiatan sacara kontinyu kumargi gaya hirup cicing sareng kurangna latihan fisik sareng méntal ngabalukarkeun masalah paripolah. Entong hilap yén éta téh anjing anu damel sareng kanggo aranjeunna éta penting tetep sibuk unggal dinten dina sagala rupa kagiatan.

Paduli

Seueur anu milari breed ieu salaku ingon ingon anu tiasa dilakukeun sanajan anjeun cicing di apartemen, salami anjeun nyayogikeun jumlah latihan sapopoé, anjeun kedah ngabakar sadaya énergi anu alami di jerona.

Nanging, hal anu paling suksés nyaéta nyandak aranjeunna cicing di tempat-tempat anu ngagaduhan rohangan gratis pikeun kagiatan fisik anjeun, sapertos teras atanapi kebon sareng sami pentingna jalan-jalan sadidinten anu kedah panjang, olahraga sareng perusahaan sabab teu disarankeun pikeun ngantepkeun aranjeunna nyalira salami lami di luar bumi.

Kusabab jas mangrupikeun salah sahiji obyek wisata anu hébat, éta pantes diperhatoskeun sareng dirawat, pikeun ieu éta bakal cukup sikat aranjeunna sacara rutin unggal dua dinten sareng nyandak périodik ka panganten anjing. Penting anjeun terang yén breed ieu bakal éléh, jumlah anu penting tina rambut salami sataun.

Dina kasus lalaki, aranjeunna ngalaman rontok rambut anu signifikan ngan ukur sataun sakali, sedengkeun awéwé bikang dua kali sataun.

Penting pisan diantara perawatan piaraan ieu kunjungan berkala ka dokter hewan, jaga cek vaksinasi ketat, dewormingJeung sajabana

Kumaha kasihatan Domba Bélgia Tervueren

Spesimen tina breed ieu umumna kuat pisan sareng séhat, anu henteu nunjukkeun yén anjeun henteu tetep ngawaskeun pangwangunan, sareng kaséhatan anjing anjeun kalayan bantosan dokter hewan.

Dina hal ieu, milari spesialis anu saé sareng pangalaman dina breed ieu. ambéh aranjeunna salawasna dina kaayaan anu pangsaéna, ogé pikeun nyegah patologis tangtu anu tiasa lumangsung di antarana sapertos panyakit pankréas, hipplasia, sékrési tiroid atanapi epilepsia.

Ngadidik Gégél Bélgia Tervueren anjeun ti alit

Shepherd Belgian Tervueren dina sofa linggih

Hal anu kahiji nyaéta upami anjeun henteu terang kumaha ngalatih anjing anjeun, anjeun angkat ka pelatih anjing sareng pangalaman dina breed ieu, kumargi panggunaan metode anu salah tiasa nyababkeun seueur kasulitan dina tingkah laku anjing anjeun dina waktos payun.

Aranjeunna umumna gampang pisan ngalatih nalika dilakukeun ku jalan anu leres, sok milarian kerjasama tibatan dominasiéta tulangan positif tibatan hukuman fisik. Anjeun kedah ati-ati pisan nalika ngalatih éta yén éta henteu ngaraos pikasieuneun ku anu bogana atanapi palatih sabab ieu bakal ngakibatkeun sababaraha masalah karakter anu teu pikaresepeun.

Juragan tervueren kedah terang seueur tentang breed ieu Henteu disarankeun pikeun anu gaduh piaraan pikeun pertama kalina sareng henteu terang kabutuhna.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun terang kumaha kalakuan breed ieu, naon anu diperyogikeunna sareng naon sifatna, ditambah ku pembibitan anu saé, aranjeunna pasti bakal ngajantenkeun anjing anu saé naha éta dianggo salaku piaraan, salaku pastor atanapi salaku wali. Sadayana éta latihanna cekap.

Ringkesna, Domba Belgian Tervueren mangrupikeun jenis anjing anu salian ti kaindahanana anu megah, Anjeunna gaduh penampilan anu kuat sareng otot tapi dina waktos anu sami nunjukkeun cahaya hébat éta ngagaduhan nalika gerak.

Anjeunna ngagaduhan karakter anu sosobatan, ramah, satia, cerdas pisan sareng resep ka perusahaan janten sampurna pikeun masihan padamel padamelan, panjagaan, salaku rencang dina hiking sabab seueur tanaga, Kanggo olah raga sareng gaduhna di bumi, éta upami nyobian latihan sadidinten sahenteuna tilu kali sapoé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.