Anjing abdi gaduh karemitan: kunaon nya?

Anjing ogé tiasa gaduh ketombe.

Sarua sareng urang, anjing ogé tiasa gaduh ketombe. Sanaos mimitina sigana siga anu henteu penting, éta tiasa janten gejala tina sagala rupa masalah kaséhatan. Kusabab kitu, urang kedah henteu pernah malire. Urang nyarioskeun sabab anu béda anu nimbulkeun karusuhan ieu.

Kulit garing

Nyatana, kagaringan ieu sering, kahareupna disababkeun ku masalah anu sanés. Tapi nyatana éta aya keturunan rawan nampilkeun jenis kulit ieu, sapertos Domba Jérman. Hawa garing ogé resep kana gangguan kulit ieu.

Kabersihan henteu cekap atanapi kaleuleuwihi

Boh kurangna kabersihan sareng kaleuleuwihanana sigana karusakan serius dina kulit anjing. Pantes pikeun ngamandian piaraan urang unggal bulan satengah atanapi dua bulan, henteu kantos sateuacan. Urang kedah émut yén dermis anjeun langkung peka tibatan manusa.

Alergi

Kadang-kadang ketombe ieu muncul tina paparan alergen atanapi bahan kimia tangtu. Éta tiasa mangrupikeun produk lingkungan atanapi beberesih, wangi, sampo, sareng sajabana. Sababaraha tutuwuhan ogé tiasa nyababkeun réaksi ieu, bahkan produk antiparasit nyalira (pipét, kalung, sareng sajabana).

Ketombe tiasa janten gejala tina sagala rupa masalah kaséhatan.

Inféksi baktéri

Inféksi kulit ogé ngamajukeun munculna ketombe, anu sering dibarengan ku budug sareng leuleuy. Kasus sapertos kitu meryogikeun perhatian Pangajaran sarta Palatihan Atikan langsung sareng administrasi pangobatan.

Mites

Mite Cheyletiella mangrupikeun alesan anu sanés. Éta anu nyababkeun kudis psoroptik, ogé anu disebut «leumpang kapamimpinan». Mangrupikeun salah sahiji jinis khusus tina flaking anu ngalir nyalira kusabab ayana mites.

Setrés

Sanaos karaos aneh, ketombe tiasa disababkeun ku setrés. Kusabab kitu, umum pikeun sato nampilkeun masalah ieu dina kaayaan sapertos pindah atanapi kadatangan orok di bumi. Kitu ogé, anjing anu gaduh kaparigelan pipisahan langkung rentan kagulung.

Kurangna nutrisi

Diét anu goréng kualitas ogé mangaruhan kaséhatan kulit anjing. Kurangna Asam Lemak Omega 3 Ngeringkeun Kulit Anjeun sareng, salaku tambahan, éta nimbulkeun masalah anu langkung serius. Penting, dina pengertian ieu, pikeun nawiskeun anjing pikeun pakan kualitas luhur.

Kulit garing, mites, kabersihan sareng alergi sadayana tiasa nyababkeun kakemasan.

Perawatan pikeun ngaleungitkeun ketombe

Ieu sabab paling umum tina ketombe di anjing, tapi éta kedah janten dokter hewan anu nangtoskeun asal pasti tina masalah. Gumantung kana éta, hiji perlakuan atanapi anu sanés bakal dilaksanakeun.

Salah sahiji téhnik anu paling épéktip pikeun ngaleungitkeun ketombe nyaéta pamakean sampo khusus kanggo ieu. Produk ieu ngandung bahan aktif anu merangan masalah ieu sareng ngabantosan ngimbangan pH kulit anjing. Aya seueur rupa-rupa di pasar, tapi pantes pikeun dokter hewan pikeun nyarankeun hiji khususna.

Salaku conto, upami kapamimpinan kusabab kulit garing, sampo kedahna ngandung tingkat surfaktan anu handap pisan, sedengkeun upami masalahna disababkeun ku kulit anu berminyak, éta kedahna nyertakeun bahan aktif anu ngatur sebum.

Kumaha carana nyegah karem

Konci pikeun pencegahan nyaéta ngagunakeun kabersihan sareng produk antiparasit anu cocog, ogé pikeun memperoleh kabiasaan tuang anu leres. Urang tiasa daptar tips ieu:

  1. Diét saimbang. Sakumaha anu parantos urang tingali sateuacanna, kakurangan vitamin tiasa nyababkeun kaayaan dermatologis ieu.
  2. Sampo kualitas luhur. Pikeun ngajaga kulit sato dina kaayaan anu saé, urang kedah nganggo sampo anu diadaptasi kana jinis na jinis rambutna. Hal anu pangsaéna dina hal ieu nyaéta dokter hewan nyarankan urang.
  3. Mandi sering. Kabersihan anu saé penting pikeun kapentingan sato. Tapi urang kedah ati-ati, kumargi sakumaha anu parantos urang nyarioskeun sateuacanna, mandi anu kaleuleuwihanan ogé tiasa nyababkeun ketombe.
  4. Perlindungan ngalawan parasit. Sababaraha kali éta parasit anu nyababkeun masalah ieu, anu sering dibarengan ku batur. Kusabab kitu, penting pisan pikeun ngajaga jadwal vaksinasi anjeun dugi ka ayeuna sareng nawiskeun panyalindungan anu diperlukeun pikeun parasit.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.