Keturunan: panunjuk Italia

Lincah, atlit sareng otot, éta Pointer Italia éta mangrupikeun salah sahiji jenis anjing anu pangkolotna. Dinamis sareng pelindung dina karakterna, éta menonjol pikeun penampilan anu elegan sareng naluri moro anu kuat. Salah sahiji ciri na nyaéta rasa bau anu kuat, sanggup nyukcruk objék dina jarak anu jauh, ogé tahan fisikna anu luhur. Kami ngawartosan langkung seueur ngeunaan anjing ieu.

Historia

Sakumaha namina nunjukkeun, éta asalna ti Itali, janten anjing pangkolotna di Éropa. Éta dikembangkeun di Piedmont sareng Lombardy, ti pameuntasan mastiff ti Mesopotamia sareng jinis Mesir anu béda. Sanaos sababaraha tiori nempatkeun anjing San Humberto salaku karuhun utama.

Pikeun puluhan taun éta ilahar dianggo salaku anjing moro, tapi ku datangna jaman Renaissance janten piaraan modis diantara kulawarga masarakat anu luhur. Nanging, konflik perang abad ka-XNUMX ampir-ampiran nyababkeun leungitna, tapi ku upaya peternak sareng pelindung, urang sunda pulih.

Watekna

El panangan Italia calakan pisan, janten anjeunna gampang diajar pesenan latihan. Éta ogé biasana jinek sareng ramah, Cocog pikeun kulawarga sareng murangkalih di bumi. Anjeunna satia sareng satia, nyalindung ka kulawargana, ogé tenang sareng gaul sareng sasatoan anu sanés. Nanging, anjeunna peryogi dosis latihan fisik anu saé, sabab anjeunna resep leumpang sareng ngaji di luar ruangan.

Kaséhatan sareng perawatan

Urang sunda ieu umumna resep kaséhatan anu saé, sabab éta henteu acan janten korban manipulasi genetik anu ngalaman anjing séjén pikeun ngamajukeun jualanana. Sanaos rawan panyakit tangtu, sapertos hipplasia, torsi lambung, burut sareng inféksi ceuli. Kusabab kitu, sapertos sadayana anjing, peryogi sering kunjungan ka dokter hewan.

Ngeunaan paduli kabutuhan, urang kedah merhatoskeun khusus kana Ceuli, kusabab ukuranana panjang sareng bentukna anu aneh aranjeunna condong ngumpulkeun mites. Éta ogé merenah pikeun sikat unggal dinten pikeun nyabut rambut paéh, ogé pikeun mariksa kaayaan sampéanna sapopoé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.