Naha anjing abdi kaleungitan beurat?

Anjing anjeun panginten peryogi parobihan diétna pikeun nambahan beurat

Ngagaduhan piaraan dina kahirupan urang sami sareng seueur manpaat, salian ti terang kumaha ngurusana sareng ngajantenkeun aranjeunna bagja, urang bakal tiasa nampi cinta anu teu aya saratna. Pikeun ieu urang kedah terang sareng waspada upami awak anjeun robih, sabab ieu bakal indikator yén kaséhatan anjeun henteu dina kaayaan anu pangsaéna.

Salah sahiji parobihan anu paling aya hubunganana sareng panon urang salaku anu ngagaduhan sareng anu ngurus, nyaéta nambahan beurat atanapi rugi, anu tiasa diperhatoskeun sakedik-sakedik. Dina hal ieu lumangsung henteu aya alesan anu jelas, disarankeun pikeun hadir ka dokter hewan sahingga anjeunna tiasa ngalaksanakeun tés anu diperyogikeun pikeun diagnosis anu leres, dina cara sapertos ngirim pangobatan anu dituduhkeun pikeun kasus ieu. Di sisi anu sanésna, sapanjang tulisan ieu kami bakal nginpokeun ka Anjeun tentang kamungkinan alesan kunaon anjing anjeun tiasa kaleungitan beurat, nya sabab na pangobatan mungkin.

Nyababkeun anjing anjeun tiasa kaleungitan beurat

Anjing anjeun tiasa ngirangan beurat kusabab sababaraha alesan

Mimitian janten hariwang upami anjeun ningali anjing anjeun parantos mimiti sangsara a leungitna beurat alarming, yén anjeun tiasa ningali iga atanapi tulang tonggong. Penting pikeun nyandak anjeunna ka dokter hewan langsung, tapi urang bakal ngabahas kamungkinan nyababkeun leungitna beurat.

Anjing anjeun tiasa kaserang panyakit gastrointestinal, anu dicirikeun ku peradangan peujit atanapi alergi dahareun, dua alesan kunaon anjing anjeun tiasa ipis pisan.

Anjeun panginten pangintenanjing abdi ipis pisan tapi masih seueur tuang”, Ati-ati, ieu normal pisan sareng langkung seueur nalika ngeunaan parasit. Éta ogé tiasa dititénan sababaraha jinis nyeri dina burih sato atanapi tina tai na henteu pati konsisten sareng bahkan niténan sababaraha parasit di jerona.

Kami ogé kedah nyorot masalah gigi, kusabab nyeri sungut ieu tiasa nyababkeun anjeun lirén tuang atanapi tuang sakedik, ngahasilkeun kaleungitan beurat anu kasohor. Boh kaleuleuwihan tartar atanapi ayana bisul komo huntu rusak.

Dina hal ieu, anu ngagaduhan kaputusan anu langkung saé ngeunaan naon anu kedah dilakukeun nyaéta dokter hewan.

Panyakit ati, sababaraha gangguan ati, anu tanggel walerna pikeun nyerna sareng nyerep tuangeun sareng zat gizi, tiasa nyababkeun anjing henteu ngajaga beurat awak dina stabilitas, salami kasus ieu robih warna kulit, utah sareng létoy ogé tiasa dititénan.

Sabab utama sanésna leungitna beurat dina anjing nyaéta aya gangguan dina ginjal. Di dieu urang ogé bakal niténan utah, polydipsia atanapi haus anu hébat, kurang napsu atanapi bahkan ningkat pipisih. Janten upami anjeun ngabayangkeun yén anjing anjeun ceking pisan sareng henteu hoyong tuang, éta panginten kusabab kasus ieu.

Nyababkeun leungitna beurat dadakan dina anjing

Pikeun anjing ngirangan beurat dumadakan sanés hal anu saé. Tapi tong sieun teuing, sabab seueur alesan tiasa gaduh solusi anu gampang. Dina kasus ieu, sok langkung saé anjeunna dibawa ka dokter hewan pikeun ngalakukeun tés anu aya hubunganana.

Nanging, sanés solusi anu goréng pikeun terang langkung seueur panyabab kunaon éta tiasa kajantenan, sanés ngan ukur anu parantos urang carioskeun, anu paling umum, tapi anu sanésna ogé bakal mangaruhan piaraan anjeun.

Setrés

Naha saur anjeun yén anjing moal tiasa ditekenkeun sapertos manusa? Maka anjeun salah. Éta ogé kaserang période tina saraf anu nyababkeun aranjeunna leungit beurat, komo rambut, kusabab kaayaan ieu. Panyababna tiasa seueur pisan, ti mimiti pindah, ingon-ingon énggal, robih di bumi (jati énggal, susunan énggal ...), jsb. Émut yén aranjeunna mangrupikeun sato anu biasa, sareng parobihan naon waé anu dilakukeun ku aranjeunna diperhatoskeun (ku cara négatip).

Kanker

Ngirangan beurat na kangker Éta mangrupikeun dua istilah anu caket hubunganana, utamina nalika ngahasilkeun beurat awak ngadadak. Salaku tambahan, tumor tiasa aya di daérah internal, janten, kecuali éta ngagaduhan gejala, anjeun moal leres terang yén éta panyakit sanés ngalakukeun pamariksaan périodik dina piaraan anjeun.

Maka pentingna kunjungan ka dokter hewan (sakali sataun atanapi bahkan unggal 6 bulan).

Masalah haté

Sateuacan urang ngawartosan anjeun yén salah sahiji alesan kunaon anjing anjeun tiasa ngirangan beurat nyaéta ngagaduhan masalah ginjal, sareng éta panginten janten masalah éta. Tapi anu henteu seueur anu terang nyaéta masalah jantung ogé tiasa nyababkeun turun beurat awak.

Ayeuna, henteu sapertos ginjal, dina kasus masalah jantung, karugian ieu langkung bertahap, sareng langkung bahaya sabab anjeun moal sadar kecuali anjeun ngalaman gejala sapertos lirén tuang.

Salah sahiji pilihan anu seueur dianggo pikeun ningali naha sadayana henteu kunanaon nyaéta, upami anjeun teraskeun tuang, tingkatkeun kalori dina tuangeun (pasihan langkung seueur tuangeun) sareng pantau beurat anjeun. Upami naék, maka teu kedah aya masalah, tapi teras parios yén beurat anjeun henteu naek.

Ngarobih diét

Pilihan séjén anu tiasa nyababkeun parobahan beurat anjing nyaéta ngarobah pola dahar. Anjeun kedah tumut kana akun éta unggal pakan ngagaduhan labél sareng nutrisi anu béda, Janten perobihan bakal mangaruhan beurat piaraan anjeun ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang. Éta sababna disarankeun yén, upami anjeun badé ngarobih diét, éta dilakukeun laun-laun supados anjeun biasa sareng ogé ningali naha éta téh tuangeun anu leres.

Ayeuna, kumargi kami parantos masihan anjeun sababaraha sabab leungitna beurat dina piaraan anjeun, urang bakal nyorot solusi pikeun nyanghareupan aranjeunna.

Perawatan pikeun anjing anjeun tuang langkung seueur

Pikeun ngamimitian ngagemuk piaraan anjeun urang kedah jelas pisan naon sabab anu nyababkeun leungitna beurat sareng di sisi anu sanés ngarencanakeun diet énggal dumasar kana sabab. Dina sadaya kasus penting pikeun nuturkeun sadaya pitunjuk dokter hewan sahingga urang tiasa ngabantosan piaraan urang.

Di dieu, kami bakal masihan anjeun sababaraha indikasi éta kadaharan sareng vitamin anjeun tiasa masihan anjing anjeun pikeun balik kana beurat idéalna.

Anjeun kedah masihan diet anu pinuh nutrisi sareng ngémutan sadaya kabutuhan awak anjing sareng tangtosna, éta nyayogikeun seueur protéin sareng énergi. Émut yén pikeun ngajantenkeun anjing anjeun gajih tiasa seueur pisan pasokan dahareun kaléng atanapi tuangeun buatan sendiri cocog pikeun anjing.

Suplemén vitamin pikeun anjing anu ngabantosan aranjeunna nambahan beurat

Anjing anjeun tiasa nyandak vitamin pikeun nambahan beurat

Mimiti, kami hoyong ngabéjaan naon anu kedah dianggo Suplemén ieu anu bakal kami carioskeun tanpa kedah ngobrol heula dokter hewan anu ngarawat anjing anjeun kalintang kontraproduktif. Émut yén urang nuju nyarioskeun ngeunaan "dokter" anu nyobian mendakan sareng ngalereskeun sabab piaraan anjeun kaleungitan beurat. Upami anjeunna resep pangobatan, turutan seratna, sareng, upami anjeun ogé hoyong nganggo anu sanés, sateuacan ngalakukeun éta, konsultasi. Kadang-kadang pangobatan tiasa bentrok sareng pangobatan anu sanés sareng henteu salahsahijina jalan.

Kitu cenah, anjeun kedah terang yén, pikeun anjing nambahan beurat, éta peryogi suplai nutrisi anu langkung ageung. Sareng ieu kahontal, sabab urang parantos nyarios sareng anjeun sateuacanna, ngalangkungan tuangeun sareng vitamin. Ayeuna, naon suplemén anu pangsaéna pikeun ngabantosan anjeun kéngingkeun deui pon anu ical? Ieu sababaraha conto:

Multivitamin

nu kompleks multivitamin pikeun anjing anjeun Aranjeunna moal ngarugikeun anjeun, sabalikna, aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun pikeun nyumponan kabutuhan anjeun, atanapi ngagaduhan suplai gizi, vitamin, mineral anu langkung ageung ... anu anjeun kurang.

Di toko-toko Anjeun tiasa mendakan éta dina pil, dina cairan… Pangsaéna? Konsultasi sareng dokter hewan anjeun sabab pastina anjeunna gaduh sababaraha mérek anu tiasa anjeunna nyarankeun, atanapi bahkan ngicalna di klinik éta nyalira. Tangtosna, aranjeunna samentawis, janten aranjeunna henteu kedah nyandak waktos anu lami, ngan kanggo waktos anu pondok.

Spésialis bakal janten jalma pangsaéna pikeun nyaritakeun sabaraha anu kedah dipasihkeun, sabaraha lami, sareng sabaraha kali sadinten (sanaos dina hal ieu biasana biasana ngan ukur sakali sakali sapoé).

Vitamin kelompok B

Sapertos jalma, vitamin B penting pisan pikeun anjing. Dupi bantosan napsu anjeun sareng tambah beurat. Nyatana, anjeun kéngingkeun vitamin ieu tina diet éta sorangan (tina tuangeun), ogé sacara alami. Salaku conto, sapi atanapi ati hayam ngagaduhan seueur vitamin B. Sareng upami anu anjeun peryogikeun nyaéta vitamin B12 (anu salah sahiji anu paling penting), maka tohankeun kana endog (anjeun tiasa nyampur sareng tuang).

Sapertos di luhur ogé anjeun bakal mendakanana dina kapsul, cairan, atanapi bahkan, dina kasus anu parna, dokter hewan anjeun tiasa ngawartosan anjeun nyuntik vitamin B unggal bulan.

Énzim sayuran

Ieu sanés hal anu sering aranjeunna resep, tapi éta saéstuna saé pisan pikeun anjing anu parantos ngirangan beurat. Naon eusina nyaéta mulangkeun kaséhatan pencernaan anjing tapi, salian ti éta, éta ngabantosan nyerep langkung seueur nutrisi tibatan normal, janten anjeun kéngingkeun tuang anu aranjeunna kéngingkeun langkung seueur tibatan upami aranjeunna henteu nyandak suplemen ieu.

Saperti suplemén vitamin naon waé, éta ogé samentawis kumargi, dina jangka panjang, éta tiasa nyababkeun anjeun ngagaduhan kaleuwihan nutrisi (anu henteu saé ogé).

omega 3

Omega 3 saleresna mah asam lemak. Tapi diantara seueur hartana, éta ngagaduhan kamampuan pikeun nyerep vitamin, mineral sareng nutrisi sanés tina langkung saé tina kadaharan, kukituna anjeun bakal masihan anjeunna tambihan supados anjeunna langkung saé nyayogikeun "saé" dina tuangeun anu didahar.

Éta tiasa dicandak dina kapsul, tapi ampir langkung saé pikeun disayogikeun dina katuangan, sapertos salmon, minyak lauk ... Nyatana, anjing resep lauk, sareng aranjeunna bakal ngahakan éta langkung raoseun tibatan éta ngan ukur pél. Di dieu anjeun tiasa mendakan minyak salmon sareng Omega 3.

Aya seueur sabab naon anjing kaleungitan beurat
Kalayan sagala indikasi anu dipasihkeun di luhur, anjeun tiasa nyegah anjing anjeun kaleungitan beurat atanapi terang alesan naha ieu kajantenan pikeun piaraan anjeun. Émut yén ngagaduhan piaraan seueur tanggung jawab sareng anjeun kedah mastikeun perawatanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Medali cenahna

    Dokter, hatur nuhun kana kasempetan kanggo nampi naséhat anjeun.
    Abdi gaduh anak anjing 6 taun. Anjeunna mangrupikeun angon Jérman. Anjeunna saé pisan dugi ka 3 bulan ka pengker, dina Oktober, anjeunna mimiti ngirangan beurat, ayeuna tulang rusuk sareng tulang tonggongna nunjukkeun; sareng nginum cai sakedik.
    Anjeunna ngagaduhan napas anu jero (anjeunna katingali agitasi pisan sawaktu-waktu) sareng suku tukang na ngageter. Ningali kuring dina kaayaan ieu, bibi kuring ngaku yén nalika anjeunna asak, anjeunna bakal sumping sareng nalika anjeunna sering ningali anjeunna, anjeunna bakal masihan sirah hayam, tapi henteu asak sareng cucuk na. Ieu pisan kuring sedih kusabab kuring sok masihan anjeunna ati anu asak sareng ricocan na, tapi kuring henteu terang kunaon bibi kuring ngalakukeun éta. Kuring parantos nyandak anjeunna ka tilu dokter hewan tapi kuring henteu ningali aya pamutahiran. Anu saurang ngawartosan éta tiasa panyakit ginjal, anu sanés panyakit ati sareng anu kuring ningali ayeuna ngawartosan yén éta tiasa panyakit viral. Dokter, kuring hariwang pisan, anjeunna anjing anu amis tur saé pisan. Sareng anjeunna terang kumaha mikawanoh nalika jalma jahat ngadeukeutan ka urang, hayu urang terang sadayana. Kuring henteu pati terang naon anu saleresna dipibanda. Dokter el: ayeuna anjeunna ipis pisan yén anjeun tiasa ningali tulang rusukna sareng colomnita alitna, suku tukangna ngageter dina waktos anu ngajantenkeun anjeunna murag atanapi ngabengkokkeun awakna, janten anjeun tiasa ningali anjeunna leumpang béngkok; anjeun gaduh napas jero; Anjeunna bobo sareng tenang normal tapi kadang-kadang anjeunna hudang sareng teu tenang sareng bangun dina sagala korsi (dokter hewan nyarios ka kuring yén ieu kusabab muriang anu kaserang tina panyakit viral); napas sareng pigmén kulitna normal. Inuman cai sakedik sareng tuang kirang langkung. Éta henteu ngagaduhan keletik.
    Dokter, kuring ngarepkeun anjeun tiasa ngabimbing kuring pikeun nyageurkeun anak anjing kuring; sareng sateuacana kuring hatur nuhun pikeun bantosan anjeun tiasa masihan ka kuring.