Naha anjing abdi kaserang colic?

Anjing sawawa colic gering

Siga orok, anjing rentan pisan kana colic atanapi nyeri beuteung disababkeun ku akumulasi gas dina burih, Kusabab colic mangaruhan anjing khususna langkung ngora sareng sanaos seueur jalma nganggap yén éta henteu kedah diperhatoskeun teuing, penting pikeun diubaran gancang-gancang, upami henteu bisa bahaya pikeun kaséhatan sareng kahirupan sobat alit urang.

Tapi naon ari kolik anjing?

Colic dina anjing nyeri

Colitis atanapi colic nyaéta peradangan peujit ageung atanapi tina sababaraha titik, dimana sato anu sering kaserang panyakit ieu ngalirkeun jumlah leutik tina tai Aranjeunna bahkan mungkin ngandung getih atanapi mukus. Salaku tambahan, aranjeunna sering ngaraos capé sareng kaluar tina napas, janten teu raoseun kanggo buang air besar.

Sababaraha anjing nunjukkeun gejala colitis hampang, sedengkeun anu sanés tiasa langkung parah kapangaruhan ku panyakit ieu bahkan aya anjing anu langkung seueur rawan colitis sacara rutin.

Tulisan anu aya hubunganana:
Colitis dina anjing: sabab sareng perlakuan

alus diét sareng pangobatan anti radang nyukupan bakal jalan jauh ka arah ngurangan peradangan sareng nyegah colitis tina deui, sapertos anjing anu sering ngalaman panyakit ieu peryogi anti peradangan, sahenteuna dina awal ieu, kusabab ubar ieu gancang ngirangan peradangan sareng ningkatkeun tanda klinis.

Jenis kolik dina anjing

Kolik akut

Dina kaseueuran kasus kolitis atanapi kolik akut, anjing janten gering ujug-ujug sareng sababaraha kali alesan tiasa ditangtoskeun ku kaayaan sapertos cuaca anu teu kaendahan, kumargi anjing peka pisan kana panas, ku sabab kakeunaan kaayaan panas anu teu kaampeuh biasana ngajadikeun aranjeunna gering sareng sangsara tina jinis colic ieu.

Panyakitna tiasa ogé disababkeun ku parasit sapertos cacing, éta medar dina sistem anjing sabab parantos tiasa tuang tina sampah dahareun buruk, tapi henteu ngan éta, tapi ogé tiasa lumangsung kusabab anjing cicing di kaayaan henteu bersih.

El kolik akut di anjing, biasana diubaran ku jalan pondok pangobatan anu parantos diresepkeun ku dokter hewan.

Salami waktos ieu, anjing kedah di tuang gampang dicerna dahareun. Nanging, daging atah kedah dihindari sabisa-bisa, nyaéta daging pindang sareng sakedik minyak dina atah alternatif anu cocog.

Kolik kronis

Kajadian ieu lumangsung nalika anjing kaserang colic salami sababaraha minggu atanapi bulan sabab gejala muncul deui sareng tiasa janten parah. Alesan sanés anu konstan intermittence of colic tiasa disababkeun ku saderhana alergi dahareun anjing, anu aya hubunganana sareng bahan kimia sareng bahan buatan dina tuangeun.

Janten anjeun kedah ati-ati pisan nalika kolitis atanapi kolik anu parantos kronis, ti saprak panyakit ieu tiasa ngahurungkeun ngabahayakeun pikeun tiasa.

Kolik maag

Jenis kolik ieu kawanoh ogé salaku colitis petinju sabab anakan anjing ieu, Petinju, rentan pisan ka dinya.

La colitis horéng ngajadikeun piaraan urang sangsara tina nyeri pisan sareng ngaluarkeun getih nalika buang air besarKusabab dipercaya yén anjing anu kaserang panyakit ieu gaduh sistem imun anu rendah ngalawan baktéri dina titik, anu nyababkeun kaayaan serius ieu.

Anjing kalayan panyakit ieu aranjeunna mimiti nunjukkeun tanda ti umur 2 taun sareng gejala ieu langkung parah kusabab umur.

Anjing kapangaruhan ku colitis horéng ulah ngaréspon saé pikeun ubar anti radang konvensional sapertos metronidazole atanapi tylosin sulfasalazine, anu masing-masing parantos kabuktosan ngagaduhan hasil anu saé dina colic normal dina anjing, sanaos enrofloxacin Mangrupikeun salah sahiji ti saeutik antibiotik anu nunjukkeun pamutahiran langsung dina kaayaan anjing.

Antibiotik ieu paling épéktip nalika ngeunaan maéhan baktéri négatip anu jadi sabab utama kolik.

Naon sababna kolik dina anjing?

Parobihan diét tiasa nyababkeun colic dina anjing

Colic nyaéta utamina disababkeun ku jinis diet anu urang pasihkeun ka piaraan urang, nyaéta, upami anjeun lepat tuang sato anjeun produk manja atanapi terurai, sareng sampah, sareng produk anu tiasa kacemar péstisida atanapi zat toksik atanapi bahya nyeri beuteung anu ngaganggu ieu tiasa dihasilkeun.

Nya kitu, colic ogé tiasa lumangsung kusabab inféksi viral atanapi baktéri.

Parobihan diét

Parobihan ngadadak dina dahareun anjing anjeun tiasa nyababkeun a ngalawan diaré atanapi kolikKusabab saluran pencernaan anjing ngaluyukeun langkung parah kana parobahan ieu tibatan saluran pencernaan masarakat.

Disebatna diaré 'adaptasi' biasa di anak anjing anu masih teu kaopan atanapi anu kakurangan tina parobahan ngadadak dina dahareunana saatos sumping ka bumi énggalna, kumargi aya parobihan anu signifikan dina diet anjing atanapi anak anjing anjeun kedah dilakukeun laun.

Transisi katuangan ieu lumangsung langkung saminggu sareng sakitar campur dahareun anyar sareng anu lami pikeun saeutik demi saeutik ngirangan jumlahna dina ni'mat tuang énggal, kumargi flora peujit Anjing anjeun bakal adaptasi kana katuangan énggal kalayan gancang sareng henteu sangsara tina sagala jinis birit.

Dahar kaleuleuwihi

Upami anjing anjeun seueur teuing tuang atanapi upami anjeunna tuang tuangeun teu kairut (sésa-sésa kadaharan, tulang, susu, sareng sajabana), anjeun ngagaduhan résiko anu langkung luhur pikeun katén diare, ieu mangrupikeun kasus susu sapi anu khas, kumargi susu sapi henteu cocog pikeun anak anjing anu kirang, sabab éta henteu gaduh jinis énzim disebut laktat, anu ngamungkinkeun anjeun nyerna dahareun ogé.

Hal anu sami kajadian sareng tuang aci, sapertos kentang kirang asak, ti ​​saprak aci ferment dina peujit sabab anjing moal tiasa nyerna aranjeunna ogé, nyababkeun kolik anu pikasieuneun.

Di sagigireun éta, kadaharan anu ngandung protéin kualitas goréng, ogé nyababkeun diare ti a pencernaan goréng disababkeun ku jenis protéin ieu, ieu ogé kasus pangan industri anu kualitasna miskin pisan sareng didamel ku tulang rawan sareng tulang.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana milih eupan anu saé pikeun anjing?

Parasites

Parasit anu nyicingan éta saluran pencernaan mangrupakeun faktor anu ngairitasi tina mukosa gastrointestinal, sabab ieu tiasa nyababkeun colic parah, utamina nalika seueur parasit ieu.

Kusabab kitu, penting pikeun piaraan anjeun sacara rutin nyandak antiparasite internal pikeun nyingkahan gangguan pencernaan ieu, sanggup candak unggal bulan upami éta anak anjing sareng unggal 3 atanapi 6 sasih (cinyusu sareng gugur), nalika anjing aya dina tahap déwasa na.

Nyababkeun tepa

Sababaraha virus sapertos rotavirus, parvovirus, coronavirus sareng baktéri sapertos Salmonella sareng / atanapi Campylobacter tanggel waler pikeun gangguan pencernaan, tapi urang kedah nyarios yén pikeun sababaraha kasus anu ditetélakeun di luhur aya vaksin anu épéktip pisan, sapertos kasus parvovirus atanapi distemper.

Dina kasus anu sanés, teu aya pencegahan ngalawan panyakit viral atanapi baktéri ieu, janten urang kedah ati-ati pisan, sabab dina usum salju sering aya épék colic dina anjing.

Nyababkeun toksik

Racun anu nyababkeun colic seueur, kumargi sababaraha tutuwuhan ngandung iritasi kana saluran pencernaan, sapertos latex sareng laurel ficus.

Naon gejala kolik dina anjing?

Upami anjeun naros kumaha terang upami piaraan anjeun ngagaduhan kolik beuteung anjeun kedah merhatoskeun pisan kalakuanana. Upami anjeun perhatoskeun turun, teu pikaresepeun, ku ngarareunah atanapi nyeri Pas anjeun némpél daérah beuteung, penting pikeun anjeun bawa ka dokter hewan gancang-gancang, ku kituna anjeunna anu ngverifikasi naha leres-leres colic atanapi upami éta panyakit sanés.

Ahli sareng pikeun ngadiagnosa panyakit, bakal ngalakukeun pamariksaan ati-ati anu tiasa kalebet henteu ngan ukur hiji pamariksaan fisik, tapi ogé sampel getih, sampel cikiih sareng bahkan profil biokimia.

Gejala pencernaan

  • Bangku lumangsung langkung sering atanapi langkung ageung sareng sering ngagaduhan pangaruh lemes atanapi cair anu merhatoskeun.
  • Dina sababaraha kasus, anjing ogé ngagambarkeun utah sareng ieu katelah
  • Beuteung anjing tiasa nyuarakeun sora anu henteu normal bahkan tiasa disada sapertos gurgling.
  • Sering sato éta ogé ngagaduhan kejang pencernaan (colic) sareng mungkin gaduh beuteung anu sesah.

Gejala umum

Ieu henteu teras-terasan aya sabab gumantung kana anu ngabalukarkeun colic anjing, sanaos dina sababaraha kasus piaraan anjeun tiasa ngagaduhan muriang sareng mendakan anjeun capé.

Anjing anu birit parah sering nolak tuang, condong nginum seueur, anu tiasa ngajantenkeun panyakit langkung parah ku utah.

Upami colic penting pisan sareng tahan sababaraha dinten, anjing anjeun tiasa déhidrasi, hal anu sering kajadian dina kasus anak anjing anu diare parah.

Perawatan kolik

Dokter hewan bakal nyaritakeun kumaha ngubaran anjing anjeun

Ukuran utama anu kedah dilakukeun nyaéta nempatkeun anjing dina diet pikeun 24 ka 48 jam saatos niténan panyakit, sakumaha ngalakukeun ieu daun mukosa peujit "Istirahat".

Anjing ogé kedah nginum cai, tapi dina jumlah sakedik.

Dihudangkeun deui pasokan katuangan kedah dilakukeun sakedik-sakedik sareng kedah dipasihkeun kadaharan anu dicerna sapertos hayam asak sareng wortel. Kadaharan ieu kedah dipasihkeun dina sababaraha tuangeun leutik anu sumebar sadidinten.

Pas anjing mimiti ngadamel tai anu langkung padet, éta laun tiasa laun kana diet normal na.

Perawatan médis

Gumantung kana severity sareng sabab diare, dokter hewan anjeun bakal nulis resep sababaraha jinis obat:

  • Pangobatan topical: Jinis ubar ieu disebat usus usus. Éta dikaluarkeun sacara lisan sareng bakal disebarkeun di sapanjang témbok saluran pencernaan pikeun nyerep racun baktéri.
  • Régulator patalimarga: Ieu ngan ukur aya gunana nalika diaré pisan janten nyegah sato tina terus birit.
  • Antibiotik: Éta henteu teras-terasan mangfaat, upami anjing ngagaduhan gejala sistemik anu signifikan atanapi upami anjeunna menderita colic baktéri, anu upami kitu, antiseptik peujit bakal diresepkeun ku dokter hewan.
  • Réhédrasi: Ieu leres-leres diperyogikeun dina diare parah, utamina dina anak anjing. Réhidrasi tiasa dilakukeun ku sungut tapi dina kasus anu parah, diperyogikeun transfusi.

Anu nyababkeun diare seueur sareng pangubaranana bakal gumantung kana tanda klinis anu dititénan ku dokter hewan anjeun sareng dina parahna.

Pangobatan alami pikeun anjing kalayan kolik

Pikeun ngubaran kolik (ngan ukur dina kasus anu teras-terasan, khususna kronis), penting pikeun anjing anjeun ngalaman a ujian fisik sahingga anu nyababkeun sabab tiasa diidentipikasi sareng dirawat.

Tapi, dina remedies alam Salaku bumbu aranjeunna tiasa dianggo pikeun meringankeun gejala colic anu teu raoseun.

Bumbu pikeun ngagaleuh kolik

Hérbal anu carminatives (nyaéta hérbal anu nyantai otot beuteung na ngagentoskeun peujit) gunana pikeun miceun kaleuleuwihan gas sareng ngeureunkeun kembung dina anjing. Ieu sababaraha ramuan carminative anu tiasa gampang sareng aman ngabantosan anjing anjeun:

  • Chamomile
  • Fénnel
  • Dill
  • Jahé
  • Thyme
  • mint

Hérbal pikeun peradangan

Upami colic anjing anjeun sigana disababkeun ku peradangan, bumbu di handap ieu pohara ngabantosan:

  • Élm anu leueur
  • Akar Marshmallow

Hérbal ieu ngagaduhan sipat anti radang sareng mucilaginous, Épéktip pisan dina réduksi peradangan di jero sareng dina awak, sajaba ti matak tenang, pelincir sareng nyiptakeun panghalang pelindung antara mémbran mukosa, sapertos burih sareng pelapis usus sareng zat anu nyumbang kana iritasi.

Hérbal pikeun maag

Upami anjeun curiga yén colic anjing anjeun disababkeun ku a maag, bumbu-bumbu ieu bakal aya gunana:

  • Licorice
  • Elm licin
  • lidah buaya

Licorice ngarangsang pertumbuhan sél, ngabantosan ngajagaan lapisan beuteung sareng ngagentos maag.

Élm anu leueur calms, pelumas sareng ngajaga lapisan beuteung sareng saluran pencernaan sareng jus lidah buaya nyegah seueul sareng ngabantosan maag langkung gancang.

Ramuan kanggo inféksi

Upami sababaraha jenis inféksi baktéri, jamur, atanapi parasit mangrupikeun bagian tina sabab anu nyababkeun colic anjing anjeun, akar licorice bakal mangpaat pisan.

Kumaha carana nyegah anjing abdi janten colic

Jaga anjing anjeun ambéh anjeunna gancang cageur tina colic

Ayeuna anjeun terang sadayana anu aya hubunganana sareng colic dina anjing, kami terang yén sanés kaayaan anu anjeun pikahoyong ingon-ingon ku sato piaraan anjeun. Janten tibatan ngubaran masalahna, naha henteu mikirkeun nyingkahanana? Nyatana, aya seueur tip anu tiasa anjeun terapkeun unggal dinten sareng éta aranjeunna ngawula pikeun nyegah colic. Éta henteu hartosna yén nuturkeun sadayana rekomendasi ieu anjing anjeun moal ngagaduhan éta, tapi éta langkung rumit pikeun anjeunna sangsara dina éta.

Diantara tipna nyaéta:

Jaga diét anjeun

Baheula, anjing nyoco dina kerok rumah tangga, atanapi bahkan korsi ti toko tukang daging, sabab seueur pamilik mésér naon anu dipotong ku tukang daging pikeun masak sareng ngalungkeun anjingna. Éta hartosna, utamina, aranjeunna tuang daging.

Nanging, nalika tuang anjing mimiti kaluar, sanaos seueur anu hoream gaduh bal ngagentos mangkok daging anu saé, sakedik sakedik tuang sato dirobah, sareng ieu nyababkeun robih.

Ayeuna, di pasar aya sababaraha rupa eupan tina harga anu béda. Sareng sanaos sigana aranjeunna sadayana sami, henteu leres. Nyatana, numutkeun ka para ahli nyalira, eupan anu henteu nyugemakeun anjing, anu henteu masihan caang kana jasna, sareng anu henteu katingalina aktip, sanés pakan anu saé. Naon deui, diét anu goréng tiasa nyababkeun anjing anjeun gering. Sareng ieu anu dimana colic asup anjing.

Sareng éta, kadaharan anu henteu cocog, anu henteu ngagaduhan sadaya gizi sareng nyayogikeun diet anu saé sareng saimbang, bakal nyababkeun kajadian colic anu langkung luhur, ogé panyakit sanés. urang kami nyarankeun jenis ieu eupan sahingga anjeun dina kaséhatan anu séhat sareng ngagaduhan kabutuhan gizi katutupan ogé.

Ati-ati ku parobahan eupan

Ieu biasa. Anjeun kakurangan eupan, atanapi anjeun gaduh sakedik kénca, sareng anjeun parantos ningali tawaran sareng anjeun milarian. Anjeun béréskeun tuangeun anu biasa sareng nempatkeun anu sanésna. Sareng anjeunna henteu tuang.

Mimiti, nalika ngarobih diét piaraan anjeun, anjeun kedah ngalaksanakeun lalaunan. Alesanna nyaéta, nalika aya parobahan ngadadak dina diet anjeun, sistem pencernaan anjeun henteu sabar éta, Sareng éta ogé tiasa nyababkeun anjeunna henteu tuang dugi ka anjeun masihan anjeunna biasa.

Janten, upami anjeun badé ngarobih mérek, langkung saé anjeun nyandikeun antara 2 sareng 4 minggu kana parobihan éta supados anjing janten biasa sareng henteu nimbulkeun masalah colic atanapi panolakan ogé.

Entong masihan anjeunna tuang tina méja anjeun

Kami biasa kanyataan yén nalika aya sesa tuangeun, atanapi urang miceun tuangeun, anjing aya janten sampah anu jalan. Éta hartosna aranjeunna tuangeun. Pikeun aranjeunna éta sapertos permén kusabab éta sanés biasa sareng ngagaduhan rasa, tékstur, sareng sajabana. béda ti naon anu aranjeunna sok tuang.

tapi Éta henteu cocog, utamina upami anjeun gaduh anjing rawan colic. Ayeuna, kuring moal nyaritakeun anjeun ngalarang jinis-jinis katuangan atanapi limbah. Salaku conto, sapotong ham moal nganyenyeri anjeun; tapi pingping hayam satengah didahar, sareng tulang na sadayana, leres (sabab éta ogé tiasa nyababkeun burut anal sareng kedah operasi mendesak kusabab teu tiasa évakuasi).

Gemblengna, kadaharan anu urang tuang henteu cocog pikeun burih anjing. Rempah, uyah, gula ... ngabahayakeun, maka anjeun kedah ati-ati pisan pikeun masihan jinis katuangan anu sanés anu tiasa ngarusak sistem pencernaan anjeun, sareng, nyababkeun masalah.

Sok cai seger sareng sayogi

Anjing biasana inuman seueur cai. Éta cara aranjeunna hidrat, tapi aranjeunna ogé ngalakukeun salaku ngabantosan nalika aranjeunna ngagaduhan masalah lambung. Kusabab kitu, penting cai sok sayogi sareng éta seger sareng bersih pikeun nyingkahan, diantawis masalah sanésna, kamungkinan parasit anu lebet kana lambung anjeun sareng janten anjeun gering.

Ngajarkeun anjing anjeun pikeun henteu tuang nanaon di luar bumi

Anjeun nyandak anjing anjeun kaluar sareng anjeunna tungtungna ngadeukeutan batur anu masihan anjeunna "ngubaran", atanapi langkung parah, ningali aya anu dialungkeun sareng ngahakanana. Ieu mangrupikeun hal anu paling parah anu tiasa anjeun laksanakeun, tapi éta ngagaduhan solusina: ngajar anjeunna supaya henteu tuang di luar bumi, sareng kirang tina taneuh atanapi ti jalma sanés.

Aya seueur colic anu bakal disiksa ku anjing anjeun sareng, henteu masalah kumaha anjeun nyobian nyingkahanana, anjeun moal tiasa. Ngahubungi anjing anu sanés, nginum cai di tempat anu teu cocog, jst. tiasa mangaruhan kajadianana.

Tapi upami anjeun ngalatih ingon-ingon anjeun pikeun henteu tuang sampah, tuangeun dialungkeun di jalan, atanapi henteu nampi katuangan ti saha waé, éta bakal ngabantosan masalah ieu.

Pariksa rutin sareng dokter hewan anjeun

Kami condong henteu nyandak ka dokter hewan upami anjing henteu kunanaon. Dugi ka ningali yén anjeunna gering, anjeun henteu angkat. Sareng éta masalah. Sakumaha urang nganggo dokter pikeun meunteun kasihatan urang, ogé disarankeun urang ngalakukeun hal anu sami sareng anjing.

Sanés hartosna anjeun kedah sering ngagemana, tapi enya kunjungan taunan disarankeun Sareng, upami aya masalah, atanapi sababaraha taun ka pengker, kunjungan ieu dilakukeun unggal genep bulan. Ku cara kieu, anu propésional tiasa ngadeteksi sababaraha kaayaan anu bakal dialamkeun ku anjeunna dina waktosna sareng ngubaranana sateuacan janten parah.

Anjing ngabibita rawan masalah pencernaan: colic, torsi ...

Aya seueur anakan anjing anu tiasa sangsara kolik. Nyatana, sanaos panginten anjing piaraan alit ngagaduhan masalah pencernaan langkung seueur (sabab langkung lemes), kaleresan henteu sapertos kitu. Salaku conto, Boxer mangrupikeun anjing anu paling dipikaresep kaserang colic ulcerative. Pikeun bagian aranjeunna, saurang Angon Jérman, Great Dane, atanapi bahkan Saint Bernard, ogé ngagaduhan masalah pencernaan, sapertos colic atanapi torsi lambung.

Sacara umum dina Anjing anjing ageung sareng alit ngagaduhan masalah pencernaan anu paling aranjeunna tiasa masihan. Henteu ngan ukur colic, tapi masalah anu langkung ringan atanapi langkung serius.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carolina Florez cenahna

    Éta parantos ngabantosan pisan kuring kusabab anak anjing kuring ngalaman colic konstanta, aranjeunna nyarankeun kuring nyandak sampel getih ...... sakumaha anjeunna nyarios, kuring bakal nuturkeun naséhatna

  2.   Linda Escobar cenahna

    Abdi peryogi bantosan anjing abdi umur 28 dinten sareng kram beuteung. Éta kuring pasihkeun. Dokter hewan éta niténan anjeunna dina dinten ka-1 sareng nyarios yén sadayana parantos réngsé. Tapi anjeunna masih gaduh colic sareng sering kasieun. Kuring ngajantenkeun anjeunna tiasa angkat ka dokter hewan sareng anjeunna nyarios yén kuring parantos manja. Naon anu abdi lakukeun.

  3.   Pilar cenahna

    Halo: Anjing kuring umur emas 11 karék réngsé sareng sabulan katukang anjeunna ngamimitian serangan kalayan kejang, anjeunna ngagaduhan analytics anu saé tapi dina sababaraha dinten ayeuna aranjeunna parantos ningkat, kuring parantos bébéja yén sigana yén anjeunna ngagaduhan batu dina peujit leutik. Anjeunna parantos dipasihan ubar kanggo kolik bilier, nanging seranganana ngajantenkeun anjeunna rada buta sareng hampang. Nalika kuring masihan anjeunna beuteung na janten hésé pisan, naon anu kuring tiasa langkung.

  4.   Rossy cenahna

    Halo hiji penghinaan anak anjing kuring nyaéta chitzu sareng saprak kamari kuring ningali yén anjeunna kaserang ku nyeri beuteung. Sareng kuring ningali kumaha anjeunna najong sareng mimiti ngajalankeun éta alatan sareng kanggo anjeunna ngagoréng osico na

  5.   Ana Paula cenahna

    Anjing Maltéi kuring ngagaduhan 4 anak anjing kamari, 2 diantarana pupus, aranjeunna lahir dini sareng hiji anu colicky, tétéla kusabab anjeunna janten sesah sareng nangis sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun.