Naon anu kedah dilakukeun upami urang nyaksian ninggali anjing

Ditinggalkeun anjing di jalan.

Nyaksian teh ninggalkeun piaraan Mangrupikeun kaayaan anu henteu pikaresepeun anu urang sadayana hoyong hindarkeun sareng anu sering urang henteu terang kumaha réaksi. Nanging, langkung gampang pikeun terang léngkah-léngkah pikeun ngalaporkeun kanyataan ieu, sareng ku cara ieu ngajantenkeun anu bertanggung jawab mayar kajahatan anu dilakukeun. Ieu konci pikeun ngalakukeunana.

Pikeun ngamimitian urang kedah tetep tenang sareng polah gancangLangkung seueur inpormasi anu kami kumpulkeun ngeunaan kasus ieu, bakal gampang pikeun milarian palaku. Penting, upami tiasa, urang nyandak poto plat lisénsi tina kendaraan anu sato na parantos diusir. Kalayan inpormasi ieu, jalma anu parantos ngalakukeun katinggali. Upami urang henteu ngagaduhan kaméra atanapi telepon sélulér, urang tiasa nyerat nomerna.

Sakali jalma-jalma anu parantos ngantunkeun anjing parantos angkat, urang kedah nyobian nyandak nyalira sareng nyandak dugi ka ngobrol sareng asosiasi panyalindungan sato. Ieu henteu mungkin dimungkinkeun, sabab gumantung kana kalakuan anjing. Tapi sanajan urang henteu tiasa nahan anjeunna sareng kami, urang ogé kedah ngahubungi organisasi anu sapertos kieu. Pelindung ieu tiasa némbongan di pengadilan salaku tuduhan anu populér, nyatakeun kasus éta sareng ngahambat tina diajukan di pengadilan.

Pilihan sanésna nyaéta ngagunakeun téknologi anyar. Conto anu saé nyaéta aplikasi mobile Siaga Sasatoan, anu ngamungkinkeun urang ngalaporkeun kaayaan nyiksa sato sapertos kieu. Ngalangkungan éta kami tiasa ngirimkeun lokasi anu pasti tina tempat ninggali, ogé pidéo, poto sareng pedaran anu pondok tina kajadian langsung ka Observatorium Kehakiman sareng Pertahanan Sato.

Di sisi anu sanésna, urang tiasa ngahubungi pusat koléksi tina sato anu ditilar. Sababaraha diantarana ngalih nyandak anjing, sanaos dina kasempetan anu sanés kami anu kedah nyandak anjing ka pelindungna. Di dinya anjeunna ditawarkeun perhatian pikeun Pangajaran sarta Palatihan Atikan sareng kamungkinan diadopsi.

Kira-kira satengah sato anu dicandak ku pusat-pusat ieu dipendakan ku jalma anu ngalaporkeun kasus-kasus éta. Urang ogé kedah émut yén kajahatan ieu dihukum dina KUHP kalayan sataun panjara atanapi kalayan hukuman administrasi dugi ka 2.500 €.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.