Naon hartosna panon cai dina anjing?

Soca cai anu anjing tiasa janten tanda gering

Harti panon cai nyaéta urang seueur teuing lawon anu kaluar tina panon. Ieu mangrupikeun hal anu kajantenan ti saprak lacrimal ngabogaan stimulus kaleuleuwihan Sareng ieu kajantenan alesan anu bénten, ku sabab éta dina panon kami aya cimata atanapi kalembaban anu teu raoseun pisan sareng konstan dina bagian deet panon, hal anu ogé kajadian dina anjing kami.

Fungsi cimata nyaéta ngaleungitkeun masing-masing awak asing anu parantos lebet kana panon ogé ngajaga éta beueus anu cekap. Kitu ogé, ngagaduhan panon anu berair hartosna éta éta tiasa janten bagian tina salah sahiji gejala tina sababaraha panyakit sanés.

Naon sababna panon cai dina anjing?

Anjing tiasa gaduh panon cai

Sacara umum, ampir sadaya kasus, panon anu ceurik teras-terasan tiasa ngagambarkeun hiji gejala sababaraha masalah kaséhatan anu sanés salaku conto:

  • Panon cape: Salaku conto, nalika kota atanapi kota berpesta sareng sora di jalan ningkat, sato éta tiasa ngagaduhan masalah bobo jam-jaman anu diperyogikeun, hal anu bakal pikaresepeun panon cai.
  • Nalika saluran cimata kahalangan: kanggo naon waé. Upami saluran cimata diblokir, panon bakal nyéépkeun cimata.
  • Disababkeun ku iritasi: peurih sareng / atanapi iritasi tiasa disababkeun alergi, atanapi nalika kontak sareng zat anu ngaganggu.
  • Kusabab inféksi: Konjunktivitis paling umum. Ieu mangrupikeun panyakit panon anu gejalana kalebet meres.
  • Ayana awak asing dina beungeut panon: éta rada sesah, tapi henteu mustahil. Sedotan leutik debu atanapi sisikian keusik anu leutik pisan bakal ngajantenkeun cai panon pikeun ngeureunkeun teu ngarareunah ieu.
  • Bulu panon anu aya pertumbuhan batinna: Éta sanés anu paling umum, tapi bulu mata, ogé sesa rambut, sakapeung tumuh dina jero sareng henteu ka luar, anu tiasa nyababkeun ngarareunah.
  • Bépharitis: éta peradangan ujung kongkolak panon.
  • Ngaliwatan hawa anu tercemar atanapi anu dina gilirannana dieusian ku bahan kimia: panon réaksi ku ngahasilkeun langkung lawon ngajaga diri.
  • Éversi eyelid boh internal atanapi éksternal: ku ieu urang hartosna jinis burut mukosa anu alit.

Alesan awal anu sanés, sanaos sigana rada ironis, nyaéta kanyataan yén panon jadi garing, anu nyababkeun awak anjing ngahasilkeun seueur cai panon.

Panon anjing kuring anu watering na anjeunna boga ilusi, naon anu lumangsung anjeunna?

Soca anjing, sapertos urang, ngahasilkeun cacad. Ieu seueur manpaat, kumargi éta ngajaga pelumas. Tapi henteu sadayana sami:

  • Legañas konéng atanapi héjo: aranjeunna has tina inféksi, ogé tatu dina panon. Upami anjing anjeun ngagaduhan lega tina salah sahiji warna ieu anjeun kedah konsultasi sareng spesialis pas mungkin, sabab tiasa janten gejala tina panyakit serius.
  • Legañas bodas atanapi kulawu: aranjeunna umum nalika konjungtivitis, sareng salaku akibatna, perlu nempatkeun anjing dina pangubaran.
  • Jelas, legañas cai: Éta tiasa disababkeun ku alergi, zat anu anéh sareng ngaganggu anu parantos disimpen dina permukaan panon, komo anu serius sapertos glaukoma. Janten nonton anjing anjeun, sareng upami anjeun perhatoskeun yén anjeunna seueur ngorotan, atanapi yén anjeunna merobek teuing, bawa ka dokter hewan.
  • Legañas coklat-beureum: aranjeunna kéngingkeun warna éta nalika sato parantos lami kakeunaan hawa. Sacara prinsip anjeun henteu kedah ngalakukeun nanaon, tapi upami panon panon beureum atanapi mimiti ngahasilkeun seueur luh, anjeun kedah nyandak pikeun dipariksa.
  • Legañas garing: Aranjeunna gaduh sakedik babakan, sareng dasarna diwangun tina bahan paéh ogé lebu. Salami aranjeunna henteu nyababkeun ngarareunah anjing, moal aya kajadian, sabab lumrah aya sababaraha, khususna saatos gugah.

Naha panon anjing kuring beureum sareng sedih?

Aya seueur kamungkinan panyabab panon dina anjing anjeun, tapi upami éta ogé panon beureum anjeun panginten kaserang inféksi. Upami teu aya deui gejala, sareng sato hirup langkung atanapi kirang sapertos biasana, anjeun moal hariwang teuing. Tapi enya, penting pikeun ningali saurang ahli, sabab anjeunna bakal janten jalma anu tiasa nyaritakeun ubar naon anu kedah dipasihkeun.

ORA pernah ngémutan anjing anjeunKomo pikeun anu saderhana 'saderhana' sapertos konjungtivitis, sabab résiko henteu dibéré ubar atanapi dosis anu leres seueur.

Iraha badé ka dokter hewan?

Ieu umumna sanés gejala anu ngagambarkeun anu matak prihatin. Nanging, disarankeun pikeun nganjang ka dokter hewan nalika urang niténan yén ieu kajantenan dibarengan ku gejala anu tangtu sapertos kieu:

  • Dina waktos ayeuna urang niténan éta aya nyeri nalika urang noél sakitar irung anjing, sapertos sinus.
  • Nalika panon beureum sareng urang niténan yén aya a sékrési kaleuleuwihan.
  • Dina waktos éta dibarengan ku nyeri panon.
  • Cimata anu nembongan teras-terasan henteu aya alesan anu jelas.

Pangobatan alami pikeun panon cai dina anjing

Nyiramkeun panon dina anjing henteu sering janten masalah

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, ieu mangrupikeun gejala anu mangrupikeun bagian tina panyakit anu béda-bédaKusabab kitu, upami urang ngubaran masing-masing gejala nyalira, urang moal nampi hasilna. Paling disarankeun pikeun urang konsultasi sareng dokter hewan sahingga anjeunna tiasa masihan kami diagnosis lengkep pikeun panyakit ieu anu dipasihkeun ku anjing kami.

Pas urang gaduh élmu yén éta tiasa diubaran, urang tiasa nyandak alternatif na nerapkeun ubar anu asalna alami, sanés ngan ukur pikeun panon cai tapi ogé pikeun panyakit atanapi masalah anu utami.

Pikeun ngubaran rhinitis alérgi dina anjing

Nettle, sapertos Eyebright, ngagaduhan kamampuan pikeun decongest nu sinus sareng ogé pikeun ngaleungitkeun masing-masing gejala anu lumangsung dina rhinitis alérgi, sapertos soca cai.

Pikeun konjungtivitis dina anjing

Sedengkeun pikeun kasus saméméhna, Urang tiasa nganggo Eyebright sapertos Chamomile, Kusabab ieu pepelakan anu dianggo nalika aya masalah panon.

Pikeun saluran cimata anu diblokir dina anjing

Upami urang ngabersihkeun ku cai sakedik atanapi cai soca, urang tiasa ngubaran masalah ieu. Maka urang kedah urut di bunderan, pencét laun ku ramo, sahenteuna sababaraha kali dina unggal soca.

Pikeun eyestrain dina anjing

Upami urang nerapkeun a komprési jelatang, urang tiasa ngamangpaatkeun pinuh sipat anti-radangna sabab éta ngabantosan ningkatkeun ketegangan dina panon anjing urang, ogé sirkulasi getih.

Kami arepkeun éta parantos ngalayanan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.