Pangobatan di bumi pikeun inféksi cikiih dina anjing

Upami anjing anjeun kiih seueur teuing, anjeunna tiasa ngalaman masalah

Inféksi saluran kemih dina anjing mangrupikeun kaayaan paling umum anu babaturan urang tiasa sangsara salaku hasil tina baktéri anu tungtungna ngenalkeun kana kandung kemih, nginféksi éta.

Sanaos langkung umum di bikang tibatan lalaki, Urang kedah perhatosan kana gejala naon waé anu tiasa lumangsung pikeun nyandak tindakan anu diperlukeun. Salah sahiji tindakan éta nyaéta masihan aranjeunna ubar bumi pikeun inféksi cikiih dina anjing.

Kumaha kuring terang upami anjing kuring kaserang inféksi cikiih?

Kumis penting pisan pikeun orientasi

Upami anjeun ati-ati pisan kana piaraan anjeun, anjeun bakal terang jumlah cikiih anu dihasilkeunna unggal-unggal bisnisna, utamina perkiraan waktos nalika ngalakukeunana. Pikeun nangtoskeun naha anjing anjeun kaserang inféksi cikiih, anjeun kedah ngémutan hal-hal ieu:

Kencing atanapi aksi cikiih langkung sering

Paling dipikaresep, anjeun bakal ngamimitian merhatoskeun éta anjeunna nyobian ngijih tapi tungtungna anjeunna henteu tiasa nanaon. Éta mangrupikeun hal anu sami sareng nalika anjeun kiih tapi peryogi lami pikeun ngahontal éta sareng tungtungna anjeun moal tiasa tuang nanaon. Hal anu sami kajadian sareng anjing anjeun, upami anjeun perhatoskeun ieu, éta mangrupikeun tanda mimiti inféksi kemih.

Jumlah uih anu handap dibandingkeun sareng waktos anu sanés

Ieu raket patalina sareng gejala sateuacanna, sabab anjing hésé kasusah, anu paling pasti nyaéta jumlah cikiih anu goréng pisan. Ieu mangrupikeun salah sahiji gejala anu tiasa ditepikeun ku anjing anjeun.

Bakal langkung aktif kusabab ngarareunah sareng nyeri

Ku ieu urang hartosna éta bakal teras-terasan ngalih, leumpang ti hiji tempat ka tempat anu sanés sareng di luhur sadayana, angkat ka tempat anu biasana aranjeunna nyéépkeun dirina. Ieu disababkeun ku teu ngarareunah anu anjeun rasakeun nalika anjeun teu tiasa kiih atanapi nyeri anu anjeun rasakeun nalika ngalakukeun éta.

Getih dina cikiih

Dina titik ieu inféksi langkung maju sareng janten langkung jelas kusabab ayana getih dina cikiih. Jumlahna tiasa bénten-bénten gumantung kana kakuatan inféksi, sabab bari sababaraha anjing ngusir langkung seueur getih, anu sanés henteu seueur, dugi ka ngancik cikiih ku nada warna beureum ngora.

Seungit bau dina cikiih

Ieu mangrupikeun sistem anu paling khas pikeun sadayana, sabab anjing ngagaduhan inféksi kemih, bau anu dicandak ku emih anjeun kuat pisan sareng pikaresepeun. Anjeun kamungkinan bakal aya bewara yén anjeunna ngagaduhan masalah nalika anjeun perhatoskeun bau cikiih na.

Nyababkeun inféksi cikiih dina anjing anu langkung lami

Inféksi kiih dina anjing langkung umum tibatan anu anjeun pikirkeun, sareng di awéwé éta langkung umum upami aranjeunna déwasa. Inféksi ieu nyaéta alatan baktéri anu ngatur pikeun ngambah saluran kemih ti luar, ngahontal kandung kemih, bahkan tiasa ngahontal ginjal.

Diantara aspék anu tiasa ni'mat anjing anjeun pikeun katépaan inféksi, éta tiasa janten kusabab diet anu goréng, kurang kabersihan di tempat dimana anjeunna ngalakukeun usaha, ngembangkeun batu sareng / atanapi tumor, antara séjén. Tapi sapertos kitu, anu nyababkeun UTI pikeun anjing disababkeun ku:

  • Bakteri sapertos Escherichia Coli, anu disimpen dina prostat anjing (upami éta jalu), malahan tiasa cicing di daérah anal sareng sakitar alat kelamin.
  • Upami anjing henteu kiih ku frékuénsi anu diperyogikeun, éta bakal tungtungna kéngingkeun baktéri ieu anu disebatkeun, kumargi cikiih nyandak sadaya agén inféksi sakali éta tiasa lebet ngalangkungan uretra.
  • Dina kasus anjing bikang, sabab teu ngagaduhan uretra langkung ageung tibatan lalaki, aranjeunna condong ngijih kirang, anu nunjukkeun kasempetan anu langkung ageung tina kaserang inféksi. Dahareun anu alkali cikiih ningkatkeun kamungkinan anjing anjeun bakal kena inféksi.

Janten kadaharan mangrupikeun hal anu paling penting nalika nyingkahan komplikasi tina jenis ieu.

Naha anak anjing tiasa inféksi cikiih?

Pisan hésé pikeun anak anjing nampilkeun inféksi tina jenis ieu, kusabab sacara téoritis aranjeunna dipasihkeun suntikan sareng vaksin pikeun ngajagaan aranjeunna, janten jarang pisan kajadian ieu.

Upami kajadian sapertos kieu, hal anu paling séhat sareng paling masuk akal sateuacan ngalarapkeun ubar bumi nyaéta anjeun nyandak éta gancang-gancang ka dokter hewan, kumargi ieu kaayaan teu biasa sareng upami henteu dirawat dina waktosna tiasa nyiptakeun komplikasi serius dina kahirupan sato.

Di sisi anu sanésna, anjeun tiasa nangtoskeun naha anak anjing anjeun ngagaduhan inféksi cikiih upami anjeun perhatoskeun yén rutinitas sareng kagiatan anjeun robih sacara dramatisAranjeunna mimiti ngijih di sakumna tempat atanapi anjeun perhatoskeun siga aranjeunna capé atanapi lemah tanaga.

Éta tiasa disababkeun ku inféksi atanapi sababaraha masalah sanés. Tapi anu paling penting nyaéta anjeun merhatoskeun warna tina cikiih na. Upami anjeun perhatos yén éta konéng pisan (langkung ti biasana), éta tiasa janten tanda inféksi.

Urang kedah nyorot titik penting yén anjeun moal tiasa mopohokeun: nginum obat nyalira pikeun anak anjing anjeun. Anjeun kedah pernah masihan antibiotik sateuacan konsultasi sareng dokter hewan. Anjeun tiasa nganyenyeri kaayaanna sareng dina kasus anu paling parah, bunuh anjeunna.

Naon anu kedah dilakukeun upami anjing abdi kaserang inféksi kemih?

Upami anjeun curiga yén buluan anjeun ngagaduhan inféksi cikiih, Hal kahiji anu bakal kami nyarankeun nyaéta anjeun nyandak anjeunna ka dokter hewan kanggo anjeun nalungtik, kumargi bisi anjeun gaduh itungan ieu bakal meryogikeun perhatosan hewan sahingga sato tiasa ngusir aranjeunna.

Anggap yén anjeun gaduh anjing anu parantos sepuh sanés anak anjing, upami anjeun mimiti perhatoskeun sababaraha gejala anu kami sebatkeun dina bagian kahiji, anjeun tiasa nyegah inféksi tina langkung parah sareng ngalambatkeun turun dugi ka anjeun tiasa mésér kabutuhanana pangobatan.

Jadina, naon anu urang sarankeun ngagaduhan fungsi dua kali: nyegah kambuh sareng ngabantosan pangubaran tina inféksi, sareng diantarana nyaéta:

Pangubaran di bumi pikeun inféksi cikiih

Upami anjing nginum cai sareng utah anjeun kedah hariwang

Ningkatkeun hidrasi anjing anjeun

Upami urang marios kumaha inféksi cikiih dina anjing, maka bakal dipikaharti yén sadayana aya dina waktos anjing anjeun ngijih. Kusabab ieu sistem dasar anu nyegah baktéri tetep dina uretra sareng ngalir ka kandung kemih atanapi ginjal.

Upami anjing anjeun nginum cai anu cekap, anjeunna bakal tiasa ngijih sakalian peryogi séhat. Ogé, disarankeun masihan hidrasi anu langkung saé pikeun sundel sabab biasana henteu biasana kiih sering. Cara anu praktis pikeun ngajaga piaraan anjeun terhidrasi nyaéta masihan aranjeunna kaldu buatan bumi, tapi henteu ngandung uyah atanapi tuangeun anu ngamajukeun nambahan beurat.

Tuang anjing anjeun blueberry

Diantara buah-buahan atanapi tuangeun anu nguntungkeun sistem kemih anjing nyaéta blueberry. Tangtosna konsumsi na pikeun nyegah inféksi tibatan akting, parantos nalika piaraan anjeun gering.

Dahareun sareng cairan anu beunghar ku vitamin C

Hal utama anu anjeun kedah lakukeun nalika anjing anjeun ngagaduhan gejala inféksi cikiih nyaéta nyobian ningkatkeun kaasaman dina cikiih na. Kusabab aya kasusah kiih, jus jeruk, asupan kadaharan anu beunghar ku vitamin C bakal ngabantosan sato pikeun ngusir cairan kalayan langkung gampang.

Sakumaha anjeun tiasa bayangkeun, jeruk, mandarin, blueberry, kiwi sareng sumber sanés anu euyeub ku vitamin C bakal nguntungkeun pikeun anjing anjeun. Ieu kusabab cikiih éta sorangan bakal ngagaduhan sipat asem, anu bakal nyiptakeun lingkungan anu langkung pikaresepeun pikeun baktéri anu disimpen dina uretra sareng sistem urin anjing sadayana.

Anggo cuka cuka apel salaku beberesih "alami"

Henteu ngan ukur cuka apel ngagaduhan sipat anu manpaat pikeun jalma nalika ngagaduhan masalah kemih, tapi ogé langkung resep anjing. Ku alatan éta, ubar bumi saderhana ieu tiasa ngabantosan pisan saluran saluran cikiih teu ngagaduhan seueur halangan sahingga nyingkahan akumulasi baktéri.

Tambahkeun tetes jeruk nipis kana cai

Sapertos jeruk, jeruk keprok sareng tuangeun sanés anu beunghar ku vitamin C, jeruk nipis mangrupikeun ubar bumi anu kuat pikeun inféksi cikiih dina anjing. Kusabab kaasaman, atanapi dina kecap sanésna, kamampuan naékkeun tingkat kadar getih dina getih, bakal ngajantenkeun sato anjeun kirang raos nyeri sareng kaduruk nalika kiih.

Émut yén pangobatan di bumi nyalira henteu ngubaran inféksi cikiih, éta ngan ukur ningkatkeun prosés penyembuhan sareng ngajantenkeun aranjeunna langkung tahan dina nyanghareupan masalah sapertos kitu. Anu urang hartosna nyaéta éta anjeun kedah angkat ka dokter hewan sareng sasuai sareng perlakuan anu disarankeun.

Tapi samentawis éta, anjeun tiasa nerapkeun sababaraha ubar bumi. Anjing sorangan ngagaduhan prosés penyembuhan alami anu jauh langkung kuat tibatan manusa, janten aya kamungkinan éta bakal cageur nyalira upami éta saé sareng terhidrasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.