Shih Tzu

Emas Berpanjang Rambut Shih Tzu

Este anjing asal cina Mangrupikeun conto anu alit anu nalukkeun dulur kalayan penampilan anu anggun sareng watekna anu hadé. Shih Tzu dingaranan kecap-kecap Cina 'anjing singa', sabab éta dibiakeun siga singa, sanaos ukuranana jauh ti deukeut ka singa.

Ayeuna éta mangrupikeun a anjing anu parantos kasohor pisan di tempat sapertos Inggris. Ukuranana ngajantenkeun idéal pikeun sagala jinis bumi sareng paripolahna ngajantenkeun rasa sayang ka kulawarga. Anjing-anjing ieu ngabagi seueur sipat sareng urang Peking sareng Lhasa Apso sareng kasohor pisan.

Sejarah Shih Tzu

Shih Tzu kalayan rambut pondok

Asal pasti tina breed ieu, ogé katelah 'singa singa' atanapi 'anjing krisan'. Tétéla parantos aya anjing anu sami dina taun VII SM tina lukisan anu parantos dipendakan. Éta diwanohkeun ka Cina nalika jaman Dinasti Tang. Di Tibét anjeunna diangkat janten déwa Budha, kusabab penampilanana. Anjing-anjing ieu digedékeun di Kota Larangan. Salila komunisme, boh ieu sareng anakan anjing piaraan anu sanésna dina hampir punah, kumargi dianggap mewah tina kelas luhur. Salami abad ka-XNUMX, anjing-anjing ieu janten terkenal di buana Éropa, anu mastikeun kalumangsungan urang sunda sareng sumebar ka nagara-nagara sanés. Kiwari éta mangrupikeun deui anjing populér di panjuru dunya, anu cocog pikeun bumi alit kusabab ukuranana.

fitur fisik

Shih Tzu

El Anjing Shih Tzu leutik, kalayan jangkungna sakitar 26 séntiméter. Rada langkung panjang tibatan jangkungna sareng nawiskeun katingal lucu. Sirahna leutik dina hubungan awakna sareng panonna ageung sareng moncong pondok. Ceulina leutik tapi buluan pisan, anu masihan éta singa leutik katingali. Mantelna panjang, dina raray sareng dina awak, janten kedah dijaga tetep-tetep. Mibanda buntut panjang anu ngagulung dina tonggong. Warna rambutna ngagaduhan seueur warna emas, bodas, sareng coklat.

Watek anjing

Anak anjing Shih Tzu

Shih Tzu mangrupikeun anjing anu idéal pikeun sadaya jinis kulawarga, anu sanggup adaptasi sareng sadaya jinis lingkungan. Anjeun tiasa duaan ngaraosan bumi sareng kebon sareng apartemen alit. Anjing anjeunna ngagaduhan karakter anu saé pisan ku sifatna, sahingga gampang komunikasi sareng anjeun. Éta anjing anu nginjeumkeun diri pikeun ulin sareng anu biasana ngagaduhan suasana anu saé pisan nalika aya hubungan sareng kulawargana. Anjeunna bakal janten anjing anu bakal ngajantenkeun urang mikaresep perusahaan na unggal dinten. Nalika aranjeunna janten anak anjing facet ieu tiasa ngajantenkeun aranjeunna rada teu kaurus.

Ieu téh hiji anjing pinter sareng jagjag éta moal nyandak waktos lami diajar pesenan. Mangrupikeun urang sunda anu tiasa janten rada nekad, janten urang kedah sabar sareng di luhur sadayana latihan sapopoe sareng aranjeunna supados aranjeunna ningkatkeun karakterna. Atikan anjing cukup saderhana, sabab éta gancang diajar sareng anjing anu watekna alus. Upami urang terang kumaha nangtung pageuh sateuacan nekad na ti jaman ka jaman, urang bakal gaduh anjing anu taat pisan.

Anak anjing Shih Tzu

Este anjing sok waspada. Sanaos anjing leutik, éta sato anu janten wali anu saé. Éta bakal ngingetkeun kulawarga ngeunaan ayana jalma asing sareng éta bakal janten anjing gagah anu daék ngabélaan nyalira. Ieu henteu hartosna yén éta téh anjing anu agrésif, tapi éta kuat sareng satia.

El anjing kedah bersosialisasi sareng anjing sanés jeung jalma. Anjeunna anjing anu séhat sareng séhat, tapi anjeunna tetep kedah diajar ngait. Éta bakal gampang pikeun anjing pikeun diajar bersosialisasi sareng janten sareng murangkalih sareng sato anu sanés.

Shih Tzu jaga

Panjang rambutna Shih Tzu

Anjing ieu peryogi perawatan spésifik hususna dina jas. Rambutna ngagedéan ti saprak anak anjing. Éta jas anu cukup panjang anu peryogi seueur perawatan dandan. Anjeun kedah mésér sisir khusus kanggo rambut panjang anu henteu ngarusak atanapi ngarecah jas na. Éta kedah disisiran sareng dicabut unggal dinten pikeun nyingkahan knot sareng dreadlocks. Jelas, upami jas panjang urang kedah ngalangkungan deui padamelan. Pilihan anu sanés nyaéta motong rambut anjeun dina juru tata rambut supados anjeun tiasa langkung gampang gaya dina hiji mangsa. Nalika anjing nganggo rambut panjang, ngajauhan tina raina, sabab tiasa ngaganggu panonna.

sus panon ageung tiasa nyababkeun sababaraha masalah, Janten anjeun kedah nyingkahan éta rambut ngaganggu anjeun. Urang kedah ngabersihkeun aranjeunna upami urang ningali yén aranjeunna aya kokotor sareng awas pikeun inféksi. Muncung pondokna ogé janten masalah pikeun aranjeunna, sabab éta tiasa ngagaduhan masalah nalika napas sareng kadang-kadang malahan mendeko.

Kasihatan anjing

Anak anjing Shih Tzu

Anjing Shih Tzu mangrupikeun sato anu dina kaséhatan anu cukup saé, kumargi harepan hirupna kirang langkung 13 taun. Aya sababaraha panyakit anu tiasa lumangsung dina anjing, sapertos entropion, atrofi retina progresif atanapi hipplasia. Ceuli na anu floppy sareng seueur rambut ogé tiasa janten masalah anu nyababkeun anjeunna kaserang otitis.

Su dahareun kedah saé pikeun ngurus jasna sareng anjeunna kedah olahraga unggal dinten janten anjing anu saimbang sareng séhat. Aranjeunna condong ngagaduhan burih anu lemes, tapi ku tuang kualitas aranjeunna moal ngagaduhan masalah nalika nyoco.

Naha tetep Shih Tzu di bumi

Anjing Shih Tzu aranjeunna menawan pas anjeun pendak sareng aranjeunna. Penampilanna sato boneka leutik ngajantenkeun sadayana ngaregepkeun aranjeunna ti mimiti waktos, kesan anu ditegeskeun ku karakter anu hadé sareng kapribadian anu pikaresepeun. Éta anjing anu idéal pikeun imah anu ngagaduhan murangkalih, kumargi sadayana bakal resep kana gimna. Éta anjing anu gampang dilatih sareng nunjukkeun kecerdasan anu hébat. Ukuranana ngajantenkeun anjing anu sampurna pikeun susun alit sareng sagala jinis bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.