Alesan anu pangsaéna pikeun ngadopsi tibatan ngagaleuh

Awéwé sareng dua anjing.

Numutkeun panilitian anu dilakukeun ku Pangirut Fundación, taun kamari aranjeunna disalametkeun 104.447 anjing sareng 33.335 ucing ditingalkeun di Spanyol. Angka anu matak hanjelu ieu sanés ngan ukur nyababkeun pupusna ratusan aranjeunna kusabab déhidrasi, kaburu sareng insiden serius anu sanés, tapi ogé mangrupikeun panyabab pikeun seueur kacilakaan jalan sareng serangan sato ieu, anu karaos sieun sareng bingung. Kusabab kitu, nyoko tiasa janten ideu anu saé.

Hasilna, saung boro tiasa nampung sajumlah ageung sato anu meryogikeunna unggal taun. Masalahna bakal parah upami, salian ti éta, anu hoyong kéngingkeun Resort piaraan ka toko sareng peternak, sanés masihan kasempetan kadua ka anu peryogi pisan.

Sababaraha kali jalma-jalma ieu nindak kana mitos palsu anu urang mendakan ngeunaan sato anu ditilar. Éta henteu sesah ngadangu pernyataan sapertos anjing anu ditingal ngalaman trauma anu teu tiasa diubaran atanapi anu gering hirup sareng sato anu sanés di saung. Dina tulisan ieu kami ngabantah pernyataan anu salah ieu sareng nampilkeun sababaraha alesan anu nekad pikeun milih pikeun nyoko.

Nawiskeun kasempetan kadua pikeun dua sato

Ku ngadopsi sato anjeun henteu ngan ukur muka panto bumi sareng haté anjeun; Anjeun ogé ngijinkeun batur pikeun mikaresep rohangan bébas anu ditingalkeun ku anu pangpayunna di saung anu nyandak anjeunna. Kami émut yén perséntase henteu saimbang tina ingon-ingon anu ditinggalkeun ngajadikeun hésé pisan nawiskeun panyumputan pikeun anu paling meryogikeunana.

Éta langkung ekonomis

Kaseueuran pelindung nganteurkeun sato na saatos parantos disterilkan, divaksinasi sareng sacara resmi dikenalkeun. Ieu mangrupikeun hemat ékonomi anu penting pikeun manajer anu bakal datang, kusabab sanaos asosiasi ieu ngecas jumlah minimum pikeun ngajaga kartu vaksinasi up to date, éta masih prosés anu langkung mirah tibatan anu dipénta ku klinik Pangajaran Pangajaran sarta Palatihan Atikan. Ogé, sababaraha keturunan tiasa janten mahal pisan ku dijual di toko sareng peternak.

Kami nyingkahan kolaborasi dina jual piaraan anu rusak

Sanaos aya peternak anu nurut kana standar kabersihan sareng perawatan dasar pikeun karaharjaan piaraanna, leres ogé yén di sebalik seueur usaha ieu aya korupsi anu kuat. Industri jual beuli piaraan sering ngalibatkeun kandang anu rame, kaayaan kabersihan anu pikasediheun, eksploitasi awéwé pikeun ngahontal réproduksi anu langkung ageung, bahkan maot tina panyakit sareng kurang jaga. Ku mayar sato, anjeun tiasa ngabantosan kaayaan anu parah ieu.

Kapuasan pribadi

Sadar yén anjeun masihan kasempetan kadua pikeun piaraan anu meryogikeun leres-leres nguntungkeun. Salaku tambahan, hirup kalayan éta nyandak kauntungan anu teu kaitung. Dina kasus anjing, aranjeunna ngabantosan urang ngirangan setrés, ningkatkeun wanda urang, bersosialisasi sareng anu sanésna, tungtungna, janten langkung bagja.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)