The Mallorcan Shepherd atanapi Ca de Bestiar

Ca de Bestiar

El Anjing angon Mallorcan atanapi Ca de Bestiar Éta mangrupikeun anakan anjing anu asalna ti tempat kuring lahir sareng cicing, Pulo Mallorca, di Nusantara Balearic. Éta henteu pati dipikaterang di luar Nusantara, tapi ayeuna kuring gaduh kasempetan pikeun nyaritakeun ngeunaan éta, pikeun ngenalkeunana ka anjeun, sareng ngawartosan anjeun sadaya rahasia sato anu saé sareng mulya ieu.

Ieu anjing anu kantos dianggo pikeun mayungan sareng ngarahkeun domba, tapi jalma-jalma anu cukup untung hirup sareng hiji, boh murni atanapi meuntas, urang tiasa nyarios aranjeunna pendamping anu hadé sareng sahabat.

Sajarah angon Mallorcan atanapi Ca de Bestiar

ca de bestiar

Masih teu jelas kumaha anjing unik ieu dugi ka Mallorca, tapi aya anu percaya yén éta Raja Jaime I anu nyandak karuhunna ti Catalonia nalika nalukkeun pulau, atanapi henteu lami saatosna. Anu jelas nyaéta sakali anjeunna ngincer bumi Majorcan, tukang angon sareng warga kota anu bertanggung jawab pikeun masihan ciri-ciri na nyalira anu bakal ngabédakeun éta bahkan ti anjing-anjing domba Mediterania anu sanés.

Dina 1970, éta spésimén anu narik perhatian leuwih mimiti dipilih, boh sabab boga bulu hideung, suku panjang, atawa alesan sejen, sarta aranjeunna mimiti meuntas jeung Ibizan Hounds atawa jeung anjing perang Mesir (henteu acan jelas. nu) kalayan niat "nyiptakeun" anjing angon Majorcan anu urang terang ayeuna. Sapuluh taun ti harita, dina taun 1980, standar ieu disusun pikeun nyetél ciri-cirina sahingga gaduh rujukan pikeun meunteun éta. standar ieu ogé geus dilayanan pikeun cageur Ca de Bestiar, sarta ku kituna Féderasi Cynological Internasional (FCI), ngakuan éta salaku breed dina 13 Séptémber 1982.

fitur fisik

Ca de Bestiar nyaéta anjing ageung, kalayan beurat 40-45kg pikeun lalaki sareng 30-35kg pikeun awéwé. Jangkungna dina layu nyaéta 66 dugi 73cm di jerona, sareng 60 dugi 68cm di jerona. Jenis rambut anu paling umum nyaéta rambut hideung pondok, tapi aya ogé rambut panjang, sareng suku bodas, kalayan rok beureum sareng brindle. Anu terakhir pulih berkat program pembibitan.

Sirah anjing geulis ieu ageung sareng lega, sareng sungut manjang. Soca na coklat, henteu ageung teuing. Awak saimbang pisan, Kalayan suku panjang sareng lega dirancang pikeun ngaji. Buntutna panjang, tapi henteu keuna kana taneuh.

Ngagaduhan tingkat kamekaran anu laun, ngahontal kematangan pinuh (duanana fisik boh méntal) 3 taun.

Karakter Ca de Bestiar

Anjing angon Mallorcan mangrupikeun sato kalintang mulya, cerdas sareng tenang. Anjeunna rada curiga ka jalma anu teu dikenal, tapi anjeunna bakal gancang sadar naha aranjeunna resep anjing atanapi henteu, sareng upami anjeunna resep, anjeunna bakal sopan tapi panasaran ngadeukeutan petik.

Es karep pisan, utamana jeung jalma anu ngurus eta. Kanyataanna, lamun aya "ras hiji-manusa", ieu bakal salah sahijina, tapi ieu lain hartosna yén anjeunna moal bogoh ka sesa kulawarga atawa nurut kana eta, ngan manehna bakal ngarasa leuwih napel salah sahijina. .

Kumaha anjeun ngurus diri?

Anjing angon Mallorcan

Sapertos sadayana anjing, anjing angon Mallorcan peryogi perawatan dasar pikeun senang, nyaéta:

Kadaharan

Pikeun mastikeun yén kaséhatan anjeun salawasna alus teuing, éta disarankeun pisan pikeun masihan tuang anu kualitas, boh kadaharan alami atanapi pakan anu ngandung kandungan protéin anu asalna tina sato (minimal 70%).

Vet

Penting pikeun nyandak anjeunna ka dokter hewan pikeun anjeunna nempatkeun vaksinasi perlu, sareng microchip. Nya kitu ogé, unggal urang curiga yén anjeun henteu raos, urang ogé kedah angkat. Sareng tangtosna, upami urang teu gaduh maksad naekeun deui, disarankeun neuter atanapi disterilkeunana ti 8 bulan awéwé sareng taun lalaki.

Olahraga jasmani sareng méntal

Sakumaha anjing anu resep latihan, sareng ogé kedah ngalakukeunana, kedah jalan-jalan atanapi, langkung saé, ngaji unggal dinten. Tapi henteu ngan ukur éta, tapi di bumi anjeun kedah maénkeun éta, boh ku cocooan interaktif, bola, sato boneka ..., atanapi sareng sababaraha.

Anjeun bahkan tiasa ngadaptar moro, angon, atanapi kelas agility sahingga anjeun ngaleupaskeun sadaya tanaga sareng langkung bahagia upami tiasa.

Kasehatan

Masalah sanés anu urang teu tiasa hilap nyaéta kabersihan. Éta biasana henteu kotor pisan, kecuali upami anjeun seueur lebet lapangan atanapi nyéépkeun waktos di kebon, tapi sabulan sakali waktosna mandi anjeunna, nganggo sampo anjing khusus.

Éta ogé disarankeun ngabersihan huntu sakali sapoé kalayan témpél anu khusus dirumuskeun pikeun anjing.

Kasakit anjing angon Majorcan

Mangrupikeun breed anu tahan pisan, tapi janten anjing ageung éta tiasa sangsara hipplasia.

Dimana sareng kumaha cara ngagaleuh

Anak anjing Mallorcan Shepherd

Dupi anjeun kersa hirup sareng salah sahiji sato anu megah ieu? Upami kitu, kuring parantos ngawartosan anjeun yén anjeun moal kuciwa. Catet tip ieu:

Mésér dina hatchery

Ieu mangrupakeun breed anu, sabab henteu dipikaterang, aya saeutik pisan urang sunda anu aya, sareng sacara praktis sadayana aya di Pulo Mallorca. Tapi kumaha carana ngaidentipikasi jalma-jalma anu saleresna serius sareng profesional?

  • Nalika anjeun didatangan éta, anjeun kedah mendakan fasilitasna bersih.
  • Anjing aranjeunna kedah séhat sareng aktif.
  • Anu ngurus kedah ngajawab sadaya patarosan anu anjeun gaduh.
  • Anjeun kedah tiasa terang sajarah kulawarga anak anjing, sareng anu paling penting, upami aranjeunna ngagaduhan atanapi ngalaman panyakit naon waé.
  • Anu ngagaduhan puseurna kedah prihatin sareng nasib anak anjing, anu moal umur kirang ti dua bulan.
  • Nalika dinten anu parantos ditangtoskeun sumping, bakal nganteurkeun sobat énggal anjeun kalayan sadaya dokuméntasi dina urutan (paspor sareng silsilah).

Mésér ti toko ingon-ingon

Upami anjeun milih mésér éta di toko piaraan, anjeun kedah terang éta Anjeun moal terang saha kolotna asalna ogé moal masihan anjeun silsilah. Nanging, hargana langkung mirah sabab bakal urang tingali di handap ieu.

Mésér ti hiji individu

Anjeun panginten parantos ningali sababaraha iklan kanggo anjing ieu, tapi Anjeun kedah ati-ati pisan sareng iklan online, sabab seueur teuing (seueur teuing) anu ditempatkeun ku jalma anu hoyong scam ka anu milari rerencangan buluan. Kumaha carana pikeun ngaidentipikasi saha anu leres-leres serius?

  • Iklanna kedah ditulis ngan ukur dina hiji basa. Éta sigana mah atra, tapi seueur jalma anu nyasabkeun kapercayaan yén "norma" ieu parantos dicumponan. Anjeun kedah terang yén sering jalma-jalma ieu nyerat téks dina basa na, narjamahkeun kalayan bantuan penerjemah online, sareng nyalin sareng nempelkeun téks éta dina iklan. Panarjamah wéb parantos ningkat pisan, tapi aranjeunna terus ngalakukeun kasalahan, janten upami anjeun maca kecap anu henteu koheren pisan (atanapi henteu pisan), curiga.
  • Dina iklanna inpo kontak kedah ditingali jalma éta, sahenteuna nomer telepon sareng propinsi.
  • Anjeun kedah tiasa pendak sareng anjeunna ningali anak anjing, sahingga tiasa mastikeun yén aranjeunna leres-leres dirawat sahingga, kaséhatanana saé.
  • Jalma ieu moal masihan anjeun anak anjing kalayan kirang ti dua bulan lami.
  • Aranjeunna moal naroskeun artos ka payun.

harga

Harga angon Mallorcan bakal bénten-bénten gumantung dimana ngagaleuhna. Salaku conto, upami ti kebon, hargana sakitar 400 euro; Di sisi anu sanésna, upami éta di toko ingon-ingon atanapi ka individu swasta, hargana sakitar 150-200 euro.

Ngadopsi Ca de Bestiar

Sanaos urang sunda, sareng sanaos kanyataanna masih dina tahap pamulihan, aya seueur jalma anu ninggalkeun aranjeunna. Kunaon Nya, alesanana tiasa sababaraha: henteu tiasa ngajaga, dicabut, ... Kanyataanna nyaéta duanana kennel sareng saung sato (Protéktor) gampang pisan pikeun mendakan sababaraha salinan, biasana déwasa.

Kusabab kitu, upami anjeun hoyong ngabantosan sato anu parantos hirup mangtaun-taun sareng batur anu tungtungna ninggalkeun éta, ti dieu Kuring ajak anjeun ngadopsi.

poto

Kami ngantunkeun anjeun sareng sababaraha poto anjing anu asih sareng mulia ieu dina ukuran anu sami:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   JABAR KAHIRUPAN IGNACIO cenahna

    Kuring parantos ngagaduhan angon Mallorcan, ampir 15 taun, jalma miskin maot saminggu sateuacan anjeunna yuswa 15 taun. Teu aya deui sato anu mulya sareng sayang, ayeuna kuring dina prosés kéngingkeun sato anu sanés, aranjeunna luar biasa, aranjeunna masihan anjeun anu moal aya anu tiasa masihan anjeun.

    1.    Monica Sanchez cenahna

      Hai Ignacio.
      Leres, aranjeunna endah pisan. Hiji cinta. Anu anjeun milarian jalan-jalan sareng anjeunna sareng anjeunna ujug-ujug naros ka anjeun pikeun manja nyaéta ... éta kabungah. Sareng aranjeunna ogé éksprési pisan.
      Kuring ogé muja breed ieu 🙂.
      Hiji salam.

      1.    JABAR KAHIRUPAN IGNACIO cenahna

        Halo Monica,

        Kuring miharep dina sababaraha minggu kuring bakal ngagaduhan anak anjing angon Mallorcan énggal sareng abdi, ngan upami anjeunna sami sareng jalma malarat anu sanés anu ngantunkeun kuring ampir dua bulan ka pengker, anjeunna bakal janten lalaki pangbagéa di dunya.
        Babaturan ti Mallorca nganteurkeun na ka Paska ieu.

        Hiji salam.

        1.    Monica Sanchez cenahna

          Nya kuring bungah. Wilujeng sareng nikmati 🙂

    2.    Jonathan cenahna

      alus,
      Kuring cicing di Mallorca sareng ayeuna kuring gaduh Shepherd Jerman sareng Ca de Bestiar (nurutkeun anu masihan ka kuring) tina mamang kuring naha éta masalahna, kuring mimiti milarian anjing kalayan penampilan anu sami sareng "kapanggih" breed kanyahoan pikeun tanduk kuring dua taun ka tukang satengah nu umurna Yeiko (anjing kuring) jeung Alano Español, anjeun tiasa ningali poto sareng video dina instagram: @johnyeiko.

      Baka ieu dianggo pikeun moro buruan anu langkung ageung, nyaéta anjing cengkraman, dugi ka jauhna kuring kataji ku urang sunda anu kuring ngahubungi Ángel Serrano de Reahalas sareng ditempelkeun El Lince di Madrid, lalaki ieu anu ayeuna ngagaduhan garis anu pangsaéna ngeunaan Alanos Spaniards, aranjeunna parantos ngabekukan pelma sareng getih anjingna pikeun konservasi breed ieu, ngobrol sareng anjeunna dina telepon sareng ngabagi poto Yeiko, kuring naros ka anjeunna naha éta tiasa janten Alano, reuwas kuring nalika kuring béjakeun yén campuran éta sakumaha anu kuring carioskeun Sateuacanna sareng anu masihan ka kuring (batur sapagawean) Angon Jérman sareng Ca de Bestiar nyarios ka kuring yén éta Alano atanapi gaduh seueur Alano sareng upami leres éta Campuran éta ogé ngagaduhan logika kumargi numutkeun ka Ca de Bestiar Asalna tina basa Spanyol Alano, aranjeunna anjing anu dicandak ku Spanyol pikeun nalukkeun Amérika (langkung seueur inpormasi ngeunaan Wikipedia)

      Naha kuring sok ragu naha éta Angon Jerman sareng Ca de Bestiar? sumur, sabab hiji anu masihan ka kuring teu pisan jelas ogé, saméméh ngabejaan kuring yén éta téh PA kalawan CBD, anjeunna ngawartoskeun kuring yén éta téh kalawan Labrador, tapi saméméh Podenco, atoh, saha paduli, sanggeus kabeh, kuring ngali éta. breeds "murni" ngan fashion jeung bisnis saprak anjing asalna tina ajag jeung geus dijieun ku manusa, ti sudut pandang abdi, aranjeunna sadayana mestizos, nyieun breed husus loba batur kudu meuntas.

      Salam!

  2.   Diego cenahna

    Sakumaha nyebarna urang sunda?

    1.    Monica Sanchez cenahna

      Hai Diego.
      Saeutik pisan, pikeun kumaha anjeunna sayang. Éta ngan ukur tumuh di pulau Mallorca, sareng saur kuring ngan ukur aya dua atanapi tilu urang sunda. Anu anjeun sering tingali nyaéta anjing anu nyebrang: angon Jérman sareng Mallorcan, angon Mallorcan sareng Labrador. Tapi murni teu katingali seueur.
      Hiji salam.

      1.    David cenahna

        Halo, kuring nganut ampir dua taun ka pengker, anu kedah dicampur campuran, sareng lami-lami dokter hewan nyarioskeun naon ari breed na. Éta sadayana sareng kuring salah sahiji jalma anu resep anjingna ngagaduhan sampah,
        Naha aya kelompok anu ngamajukeun urang sunda? Watekna, edan ieu, daptar ... kedah tahan
        Boga kuring cinta

  3.   Gambar placeholder Rosa Maria Acosta Lopez cenahna

    Kuring mendakan anjing saminggu ka pengker sareng 2 satengah bulan sareng dinten ieu kami nyandak anjeunna ka dokter hewan nalika urang ningali yén anu bogana henteu némbongan sareng aranjeunna parantos ngawartosan yén anjeunna mangrupikeun angon Mallorcan sareng kami ti kota di Huelva , anjing éta saé pisan sareng super calakan sareng main-main aib aranjeunna ninggali anjing sapertos kitu

    1.    Monica Sanchez cenahna

      Halo Rosa María.
      Pikaresepeun 🙂. Karakter anjing ieu pisan, istiméwa pisan.
      Hiji salam.