Anjing Angon Kaukasia

anjing coklat ageung breed disebat sabab angon

Sadaya anakan anjing ngagaduhan kaistimewaanana. Karakteristik fisik sareng psikologis aya hubunganana sareng épolusi genetikna sareng fungsina dimana éta dipaké. The Anjing Angon Kaukasus asli, sakumaha namina, ti daérah Kaukasus.

Kusabab kaayaan lingkungan parantos ngembangkeun jas anu tiasa ngajaga tina suhu anu handap sareng cilaka anu paling umum anjeun tiasa sangsara tina perdagangan ngangon anjeun. Kulit awakna kuat pisan sareng éta mangrupikeun anjing panggedéna aya.

sumber

anjing gedé ngagolér dina taneuh

Sanaos aya rupa-rupa katurunan anjing Kaukasus anu gaduh ciri anu sami, ayeuna ngan hiji urang sunda anu diaku ku ngaran Domba Kaukasia.

Klub Kennel Rusia resep ngagunakeun tarjamahan Rusia pikeun domba Ovcharka, nami anu urang sunda ogé parantos populér di daérah kulon. Shepherd Kaukasia mangrupikeun bagian tina trio anu kawéntar ku Shepherds Rusia anu dikenal salaku Shepherd Rusia Kidul sareng Shepherd Asia Tengah.

Asalna anjing anéh ieu masih rada teu pasti sareng éta rada rumor yén asal usul breed dianggap dina anjing mastaka Tibét. Naon anu henteu bisa dipungkir nyaéta yén éta parantos dianggo lami sapertos penjaga domba sareng domba hatur nuhun kana penampilanana anu luar biasa, kakuatan sareng tahan ka suhu handap.

Penampilan resmi munggaran urang sunda dina acara anjing kulon dimimitian ti taun 30an di Jérman. Bener na éta mangrupikeun urang sunda kuno anu matak tina ciri unik. Pasti asal na mangrupikeun daérah anu gaduh kaayaan hirup sesah, aspek anu ngamungkinkeun ngembangkeun genetik khusus urang sunda.

perbawa

Bites anjing ieu mangrupikeun anu paling kuat di dunya anjing. Alat hébat ieu saé pisan pikeun anjeun karakter pelindung anu luar biasa sareng watek anu ditangtoskeun.

Éta pastina sanés ingon-ingon pikeun sadaya rohangan sareng jinis pamilik naon waé. Jalma anu mutuskeun anakan breed anjing ieu kedah terang pisan ngeunaan anjingna ciri, perawatan sareng kabutuhan. Upami anjeun ngadidik diri leres leres anjeun bakal ngagaduhan perusahaan anu satia sareng pelindung.

Ngeunaan penampilan fisik anjing Kaukasia Domba upami aranjeunna diangkat leres aranjeunna séhat sareng umur panjang. Ngeunaan kulit awakna, aranjeunna ngagaduhan tulang anu kuat sareng awak otot.

Irung sareng irung kompak, ceuli na segitiga teras ngagantung di gigirna sareng ayeuna dilarang neukteuk ceuli na. Sirah piaraan ieu ageung.

Kusabab aranjeunna dianggap anjing raksasa, éta kedah dianggap yén ukuran anjing ieu lumayan seueur. Ngeunaan jangkungna, rata-rata nyaéta 70 séntiméter. Nanging, aya bédana antara lalaki sareng awéwé.

Jangkungna minimum pikeun lalaki nyaéta 65 séntiméter sareng 62 pikeun awéwé Sedengkeun pikeun jangkungna maksimum, teu aya watesan anu parantos ditangtukeun. Jalu langkung ageung sareng tiasa ngukur dugi ka 75 séntiméter sareng bikang 70.

Kusabab kakuatan sareng otot anu luar biasa, anjing Kaukasus rada beurat. Awéwé boro-boro ngaleuwihan lima puluh kilo tapi lalaki tiasa beurat 70 kilo bahkan tiasa ngahontal 90. Ngeunaan beurat, dimorphism seksual urang sunda dibuktikeun.

Ngeunaan jaket aya tilu jinis, buuk panjang, pondok sareng sedeng. Pikeun sadaya tilu jinis rambutna kandel sareng rata. Aranjeunna ngagaduhan kakhususan ngagaduhan jaket bulu bulukan anu langkung enteng anu ngajagi aranjeunna dina iklim anu tiis.

Breed na ngagaduhan bulu warna béda tapi ngan bintik abu sareng bodas kalayan bulu panjang anu diijinkeun dina kompetisi. Aya ogé spésimén warna hideung sareng bintik-bintik seuneu sareng nada chestnut.

Watekna

Pangetahuan ngeunaan aspék ieu ku anu bogana penting sareng kusabab fungsi anjing ieu parantos dilakukeun salami mangabad-taun ngabéla sareng ngabimbing ingon-ingon, éta ngagaduhan sipat pamimpin anu bawaan. Kusabab kitu, anu bogana kedah nempatkeun dirina salaku pamimpin pak janten alfa sareng éta anjeun kedah gaduh elmu.

Pikeun anu teu gaduh pangalaman, ngagedéan piaraan bakal janten masalah anu sesah, sabab anu bogana kedah hormat sareng nurut ku nunjukkeun kadali sato éta. Upami ieu kajantenan sacara épéktip beungkeut anu teu tiasa dipecah bakal didamel antara anu gaduh sareng piaraan.

Sanaos ieu lumangsung sacara épéktip, kedah dipikaterang yén Kaukasia Shepherd mangrupikeun sato anu naluri kuat sareng upami anjeunna atanapi kulawargana dianggap aya résiko, anjeunna bakal meta sakumaha anjeunna pikir perlu pikeun membela daérah na.

Kusabab kitu, penting pisan yén jalma-jalma anu henteu aya hubunganana sareng sato tetep jarakna sareng tong hilap yén aranjeunna nyanghareupan gigitan anu kuat. Hubungan ingon-ingon sareng barudak rada teu bahaya ngemutan sipatna aranjeunna ngan saukur henteu nganggap aranjeunna bahaya sareng ogé anu bogana.

Penting pisan yén sato ieu henteu diangkat ku kekerasan, anjeun teu kedah ngadorong karakter liar pisan. Aranjeunna tiasa taat, tapi naluri pelindung anu luar biasa na kedah dihormat. Diantara tugas-tugas angon, saurang angon Kaukasus tiasa nanganan dua srigala anu nyerang domba.

Sanaos beurat sareng otot na, aranjeunna héran gancang sareng lincah sareng buluna henteu ngan ukur ngajagi aranjeunna tina cuaca tapi ogé tina gigitan, kumargi kandel nyusahkeun huntu lawan pikeun ngahontal kulit.

Éta henteu tiasa dibantah yén anjing Kaukasia gaduh reputasi kusabab telenges tapi seueurna reputasi ieu parantos dipikagaduh ku perlakuan anu teu paduli pikeun breed ieu, janten pelindung hébat kulawargana. Éta ngalakukeun naon anu dipercayakeun ka éta sareng ngalaksanakeun misi na sacara épéktip.

Aspék anu penting nyaéta aranjeunna peryogi rohangan pikeun nyéépkeun tanagaAranjeunna tenang sareng mandiri sareng ngadadak nalika bersosialisasi sareng ras anu sanés. Maksudna, éta lain anjing kota sabab di rohangan kota éta tiasa ngembangkeun sakedik aspék positip karakterna.

Paduli

tukang ngangon kaukasia ageung

Sanaon sato ieu cukup séhat sareng henteu ngagaduhan panyakit katurunan upami gampang katerap panyakit tina kencana ageung.

Penting pikeun nuturkeun instruksi dokter hewan ngeunaan diet anu kedah dituturkeun sareng pencegahan panyakit sapertos hip, siku sareng displasia jantung. Anu terakhir dipangaruhan pisan ku diet sato, janten kaleuwihan beurat sareng obesitas kedah dihindari.

Diantara perawatan rutin, vaksin teu kedah dianggurkeun sareng ogé penting pikeun sikat ku alat anu pas dua kali saminggu. Kusabab hubunganana sareng alam, perawatan preventif sareng tepat waktuna kedah dilaksanakeun ngalawan sagala jinis parasit.

Naha anjeun resep anakan anjing ieu? Tuturkeun kami sareng anjeun bakal mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan ieu sareng ras séjén.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Mike cenahna

    Abdi henteu badé ngagulung. Anjing kuring kacilakaan minor sareng pinggulna keuna. Kami ngalakukeun cures anu béda sareng anjeunna ningkat sareng dina waktos anu sami anjeunna goréng deui sareng ayeuna anjeunna parantos séhat salami sababaraha bulan ti saprak kuring masihan anjeunna maskara cissus.
    Ieu luar biasa, bahkan dokter hewan parantos kagum.

    1.    Lurdes Sarmiento cenahna

      pantun,
      Kami bagja pisan, tapi urang kedah émut yén dokter hewan sok ngan ukur hiji anu tiasa mutuskeun naon anu kedah dipasihkeun atanapi henteu ka sato.

    2.    Lurdes Sarmiento cenahna

      Kami bagja pisan, tapi urang kedah émut yén éta kedah janten dokter hewan anu teras nyarios ka kami yén anjeunna kedah atanapi henteu kedah nyandak piaraan urang.