Anjing atanapi ucing, mana anu paling cocog pikeun anjeun?

Anjing sareng ucing: kumaha milih.

Ngabagéakeun sato di bumi urang mangrupikeun kaputusan penting, janten urang henteu kedah nganggap enteng. Piaraan anu paling umum umumna nyaéta anjing sareng ucing. Nalika milih antara hiji atanapi anu sanés, urang kedah renung ogé naon anu pro jeung kontra masing-masing, sareng pilih anu paling cocog sareng gaya hirup urang.

Pentingna nyandak kaputusan anu saé

Masing-masing tina sato ieu béda pisan sareng anu sanésna, sareng meryogikeun perawatan anu béda. Ngalaksanakeun kasalahan dina pilihan urang tiasa nyababkeun kasulitan anu hébat; Salaku conto, éta bakal janten kasalahan pikeun gaduh anjing salaku ingon ingon upami anjeun nyéépkeun teuing waktos di bumi nyalira. Dina cara anu sami, ucing henteu cocog upami urang henteu tiasa ngadukung rambut dina baju urang sareng dina sofa.

Pro sareng kontra

Nalika nyandak kaputusan anu leres, éta bakal ngabantosan urang pikeun daptar daptar pro sareng kontra ngabagéakeun masing-masing sato ieu di bumi urang.

Kaunggulan gaduh ucing

  1. Kamerdekaan. Tangtosna, ucing meryogikeun perusahaan urang, tapi aranjeunna ogé resep nyalira. Aranjeunna peryogi ruang nyalira sareng waktos sepi pikeun istirahat, bahkan tina belaian urang.
  2. Aranjeunna henteu kedah jalan. Pussycats mangrupikeun sato bumi, aranjeunna resep kanyamanan di bumi. Aranjeunna henteu kedah jalan-jalan atanapi kaluar ti bumi, anu mangrupikeun kaunggulan tangtu upami urang gaduh sakedik waktos.
  3. Aranjeunna bersih pisan. Aranjeunna ngaleupaskeun diri dina kotak pasir nyalira. Kami ngan kedah ngabersihkeun sakali sakali pikeun ngajaga dina kaayaan anu saé. Salaku tambahan, sato ieu henteu kedah sering mandi, sanaos meryogikeun sikat sikat.
  4. Aranjeunna marahmay. Sanaos anu dipercaya ku batur, ucing tiasa sami asih sareng anjing. Aranjeunna resep manjangan sareng ngahubungi diri.

Kalemahan gaduh ucing

  1. Aranjeunna ngorehan jati. Felines sering ngadopsi watek anu ngaganggu tina ngagorét parabotan sareng tékstil di bumi urang. Nanging, urang tiasa méréskeun masalah ieu ku panggunaan penyemprotan feromon, kerok sareng sababaraha trik latihan.
  2. Ngarénghap Kaseueuran ucing ngaluarkeun pirang-pirang rambut anu nempel kana baju urang, sofa sareng ranjang.

Kaunggulan sareng kalemahan gaduh anjing sareng ucing.

Kaunggulan gaduh anjing

  1. Éta ngirangan setrés. Perusahaan anjing ngabantosan urang pikeun ngirangan setrés. Ngan ku stroking éta urang ningkatkeun kaayaan émosional urang. Nyatana, anjing sering dianggo salaku panguat dina terapi pikeun ngubaran déprési sareng kahariwang, ogé gangguan psikologis anu sanés.
  2. Tarung gaya hirup cicing. Hiji anjing maksa urang leumpang dua atanapi tilu kali sapoé, anu ningkatkeun bentuk fisik urang sareng nyegah masalah kaséhatan.
  3. Ngamajukeun kahirupan sosial. Anjing mangrupikeun paguneman anu saé. Leumpang sareng aranjeunna ngabantosan urang hubungan sareng pamilik anu sanés sareng pendak sareng jalma.
  4. Ngaronjatkeun harga diri. Rasa sayang anu disayogikeun ku sato ieu ngajantenkeun urang raos langkung saé ngeunaan diri urang sorangan. Ieu sacara positip mangaruhan harga diri urang.

Kalemahan gaduh anjing

  1. Kagumantungan. Kadang anjing tiasa janten teuing gumantung, dugi ka numuwuhkeun kahariwang pipisahan. Ieu tiasa janten panyusahan utama nalika ngantepkeun nyalira.
  2. Aranjeunna ribut. Tangtosna, henteu sadayana anjing sami, sabab watekna dipangaruhan pisan ku pendidikanana. Tapi dina sababaraha kasus aranjeunna tiasa ngagogog teuing, nyababkeun masalah sareng tatangga.
  3. Aranjeunna henteu bersih éta. Aranjeunna tiasa nyéépkeun diri di bumi upami urang henteu kéngingkeun aranjeunna tepat waktos, hal anu langkung umum nalika anak anjing atanapi sepuh. Upami urang hoyong ngabagéakeun anjing di bumi urang, urang kedah nganggap kasulitan ieu.
  4. Paripolah ngaruksak. Upami anjing nyéépkeun waktos teuing, éta ngan ukur tiasa ngadopsi paripolah anu ngancurkeun, ngancurkeun sagala rupa di sakurilingna.

Kaputusan leres

Urang kedah tumut kana sadaya detil ieu sareng mikir ngeunaan éta sateuacan sateuacan milih hiji sato atanapi sato anu sanés. Urang kedah sadar yén pilihan ieu bakal ngawangun kahirupan urang sareng éta gaduh piaraan mangrupakeun tanggung jawab hébat. Hayu urang nanem modal waktos diperyogikeun pikeun nyandak kaputusan anu pas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.