Anjing Cai Portugis

Spaniel Portugis

ieu anakan anjing jelasna asalna ti Portugal sareng éta mangrupikeun bagian tina anjing cai anu terkenal anu dianggo pikeun moro di tempat cai. Anjing khusus ieu dianggo ku pelaut Portugis pikeun naek kapal sareng ngalakukeun sababaraha padamelan. Éta anjing anu cukup lami anu parantos diapresiasi ku kualitas-kualitasna.

Hayu urang terang anu Portugis Anjing Cai Portugis, anu bahkan ayeuna masih penting pisan di nagara Portugis. Éta anjing anu menonjol pikeun karakter hébatna pikeun damel sareng ogé pikeun jasna anu geulis. Mangrupikeun sato anu calakan sareng aktip anu tiasa sampurna pikeun kulawarga.

Sejarah Anjing Cai Portugis

Spaniel leutik

Anjing sapertos kieu sumping dina abad ka-XNUMX ti Asia tengah, diangkut ku Berber sareng mangabad-abad engké ku urang Arab. Anjing-anjing ieu sumping di Portugal sareng kaget pendudukna ku kamampuan renang bawaanna janten aranjeunna penting pisan. Anjing-anjing ieu saé pisan ngojay dina cai, aranjeunna lincah sareng gaduh seueur ketahanan, janten pelaut mimitian nyandak kana kapalna pikeun ngumpulkeun jaring, nyandak objék atanapi bahkan ngalirkeun pesen ti hiji kapal ka kapal anu sanés.

Sejarah anjing ieu parantos aya hubunganana sareng karya pelaut. Aranjeunna ogé saé peringatan ayana kapal-kapal sanés dina dinten berkabut. Dina abad ka-XNUMX, kalayan ningkatna parahu, anjing-anjing ieu mimiti diteruskeun, anu ampir nyababkeun pupus urang sunda. Juragan kapal Vasco Bensuado mangrupikeun anu ngajaga tetep hirup urang hirup. Kiwari éta sanés anjing anu leres-leres populér, tapi dipikaterang di Portugal sareng Amérika Serikat, dimana éta dibawa sababaraha taun ka pengker.

Karakteristik anjing

Spaniel leumpang

Anjing ieu ukuranana sedeng, beuratna antara 16 sareng 27 kilogram, kalayan jangkungna antara 43 sareng 47 séntiméter. Anjing ieu ngagaduhan awak anu cukup kuat, dina jero, dada lega sareng kuat na tapi tangkas tangkas. Éta ngagaduhan sirah anu saé ageung sareng moncong anu ipis.

El buluan anjing ieu éta mangrupikeun salah sahiji ciri fisik utamina. Aranjeunna tiasa gaduh buuk panjang atanapi pondok. Anu nganggo rambut pondok gaduhna langkung padet sareng anu rambutna panjang nganggo jas anu langkung lemes sareng hérang. Warna na hideung, bodas atanapi coklat, sareng sababaraha kombinasi diantawisna. Éta mangrupikeun anjing anu dianggap hypoallergenic sabab henteu kaleungitan rambutna. Aranjeunna ngagaduhan baju jero bulu anu ngajagaan aranjeunna.

Tulisan anu aya hubunganana:
Naha milih anjing hypoallergenic?

Watekna Anjing Cai Portugis

Spaniel Portugis

Anjing ieu parantos janten sato biasa dianggo turun-tumurun. Ieu dibuktikeun dina kagiatan hébat anjeun, sabab anjeun kedah ngalakukeun latihan éta sareng nyéépkeun énergi anu anjeun kagungan pikeun damel. Éta anjing anu leres-leres aktip anu kedah olahraga di unggal dinten. Anjing Cai Portugis condong ngagaduhan karakter anu mandiri, sahingga aranjeunna henteu kedah diperhatoskeun sacara konstan. Nanging, ieu henteu hartosna yén aranjeunna henteu resep sareng perusahaan anu bogana, sabab aranjeunna peryogi pendekatan ieu.

ieu anjing bener-bener pinter sahingga aranjeunna badé nganggo kualitas ieu. Aranjeunna sampurna pikeun olahraga sapertos agility atanapi maénkeun kaulinan anu intél. Jenis rangsangan ieu bakal saé pikeun kecerdasan éta, sabab éta ogé kedah nganggo éta.

Éta anjing anu bagja pisan, anu bakal diraoskeun ku perusahaan nyalira. Upami anjeun bersosialisasi ti leuleutik anjeun tiasa gaduh anjing sareng ucing anu sanés, sabab nunjukkeun watekna anu saé. Tapi kacenderungan tangtu moro éta tiasa nyababkeun aranjeunna nyobian ngudag sato anu sanés. Upami aranjeunna ngadidik diri mimiti pisan, urang moal ngalaman masalah sapertos kieu.

Miara anjing

Spaniel di lapangan

Salah sahiji utama perawatan anu kedah disayogikeun ka anjing ieu aya hubunganana sareng jas na. Rambutna kiriting atanapi ngageleser. Dina anjing berambut pondok anu jaga langkung saderhana, tapi anjing anu panjang rambut tiasa langkung rumit. Anjeun kedah terang kumaha ngagunakeun pakakas pikeun jinis rambut ieu, atanapi angkat milari pangawal anjing kanggo ngabantosan kami nganggo jas rumit ieu. Buuk panjang panginten kedah diteukteukan, tapi duanana jas kedah disisir ampir unggal dinten.

Spaniel Portugis

Séép anu penting pikeun miara sato ieu diwangun ku ngabantosan anjeun ngalaksanakeun kagiatan sadidinten. Sasatoan ieu kedah olahraga unggal dinten. Anjeun kedah nyandak éta jalan-jalan atanapi ngaji. Éta ogé saé pikeun dibawa ka tempat-tempat anu aranjeunna tiasa ngojay ti waktos ka jaman, sabab éta mangrupikeun hal anu aranjeunna resep dilakukeun sacara alami.

Anjing ieu ogé kedah janten dididik ti bulan mimiti kahirupan. Éta anjing anu alus teuing anu ogé resep diajar sareng henteu kedah seueur pangulangan. Tapi aranjeunna resep aktip sareng senang, janten urang tiasa ngajarkeun aranjeunna hal-hal dina kontéks anu aktip, kalayan pendidikan anu positip.

Kaséhatan Anjing Cai Portugis

Beungeut Spaniel

Anjing Cai Portugis mangrupikeun urang sunda anu cukup séhat. Pemeriksaan périodik kedah dilaksanakeun, sareng éta ogé kedah disayogikeun katuangan anu nyukupan pikeun wirahma kahirupan sareng kagiatanana. Nanging, jenis anjing ieu tiasa kaserang panyakit sapertos hipplasia. Aya jinis panyakit sanés anu tiasa mangaruhan anjeun sawaktu-waktu, sapertos alopecia atanapi atrofi retina kutang. Dina sadaya kasus anu pangsaénana nyaéta angkat ka dokter hewan kanggo mariksa atanapi upami urang ningali aya parobihan anjing. Kalayan diet anu saé sareng olahraga sadidinten anjing bakal dina kaayaan anu sampurna.

Naha gaduh Anjing Cai Portugis

Spaniel Portugis

Jenis anjing ieu pisan bageur, marahmay sareng calakan. Mangrupikeun breed anu sampurna pikeun seueur jalmi sareng kulawarga. Aranjeunna adaptasi sareng sadaya jinis lingkungan, sanaos urang kedah ngémutan kabutuhan anu dipikahoyong ku anjing, sapertos maén olahraga sadidinten sacara rutin. Éta anjing anu tiasa ogé resep aya di tempat terbuka. Langkung saé henteu ngagaduhanana upami aranjeunna ngan ukur badé di susun alit. Naha anjeun terang breed ieu ti Portugal?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.