Anjing cai

Anjing cai

nu anjing cai mangrupikeun jenis urang sunda dicirikeun ku gaduh rambut keriting sareng buluna, salian ti éta dibibita kanggo moro di tempat anu aya cai sareng rawa-rawa. Aya sababaraha keturunan anu diantara anu umumna disebut anjing cai, sareng urang bakal ngenalkeunana.

putera anjing damel di dunya moro anu parantos dianggo ti saprak diadukeun pikeun ngumpulkeun manuk di tempat sapertos rawa sareng daérah anu aya cai. Seueur anjing ieu mirip sareng ngabagi sababaraha ciri, tapi éta parantos dikembangkeun di sababaraha nagara.

Anjing cai

Keturunan anu diklasifikasikeun salaku anjing cai ku Féderasi Sinéologis Internasional Aranjeunna kalebet kana kelompok VIII, bagian tilu. Salah sahijina, Poodle, aya dina klasifikasi dina breed pendamping kusabab ayeuna ieu leres-leres kagunaan na, tapi kusabab ciri fisikna sareng jaman baheula salaku retriever moro éta ogé tiasa dilebetkeun kana klasifikasi spaniel ieu.

Tulisan anu aya hubunganana:
Sejarah Poodle

Ieu dicirian di luhur sadayana ku aranjeunna buuk kritingna shaggyogé ukuran sedeng sareng kulit anu kuat sareng lincah. Éta dipaké pikeun ngumpulkeun manuk di daérah anu gaduh cai sareng condong kana kagiatan naon waé anu ngalibatkeun lingkungan akuatik.

Spaniel Spanyol

Spaniel Spanyol

El spaniel Spanyol gaduh salaku miheulaan na spaniel katelah Barbet, ti mana poodles sareng katurunan sanes anu gaduh ciri anu sami oge katurunan. Salami abad ka-XNUMX anjing ieu penting pisan salaku anjing pangangon sareng moro, khususna di tempat anu aya di daérah rawa. Ayana na diapresiasi pisan di beulah kidul Semenanjung Iberia, sanaos teras sumebar ka daérah sanés. Lila-lila katurunan lain anu dipaké pikeun ngangon muncul, sapertos angon Jérman, janten urang sunda lirén janten populér. Dinten ieu mangrupikeun anjing pendamping sareng olahraga anjing anu hadé, sanaos masih dianggo ogé moro.

Ieu téh hiji anjing ukuran sedeng sareng awak mantap, dicirian ku buuk kriting. Anjing-anjing ieu aktip pisan kusabab éta anjing damel, sareng aranjeunna kedah maénkeun olahraga. Aranjeunna saimbang pisan, calakan sareng patuh, salawasna siap ngalaksanakeun paréntah anu bogana. Salaku tambahan, aranjeunna saé sareng napel pisan ka nyalira, janten aranjeunna sampurna salaku piaraan.

Barbéri

Barbéri

Barbet ogé dikenal salaku spaniel Perancis Éta ti mana Spanyol katurunan sareng éta sababna aranjeunna leres-leres ras. Anjeunna ogé anjing ukuran sedeng kalayan jas keriting na dina warna sapertos hideung atanapi coklat. Éta anjing saimbang anu tiasa sareng murangkalih sareng piaraan sanésna, pikaresepeun pisan sareng marahmay. Éta ogé anjing anu tiasa dianggo, aktip pisan sareng condong ngalaksanakeun tugas, sabab éta dipaké salaku anjing moro mangabad-abad. Watekna bageur sareng napel menonjol.

Anjing cai Amérika

Spaniels Amérika

Anjing ieu ogé katelah American Water Spaniel. Anjing ieu muncul nalika abad ka-XNUMX di Amérika Serikat, sareng asal na mangrupikeun misteri. Sami sapertos breed Amérika anu sanés, éta timbul tina nyebrang anjing-anjing anu asalna ti Éropa anu dibawa ka buana. Dina hal ieu, disebatkeun yén éta tiasa janten silib sareng katurunan sapertos Inggris Water Spaniel, Retriever berambut Curly atanapi Irlandia Spaniel. Tina ieu seueur salib muncul hiji breed anu dikenal ayeuna.

Éta anjing sareng buuk anu gelombang sareng curl dibentuk, sareng Ceuli panjang. Éta ngagaduhan karakter anu pikaresepeun sareng pikaresepeun pikeun Spaniel. Anjeunna palinter sareng cukup aktif. Anjing anu ogé seueur dianggo salaku sato pendamping kusabab éta sampurna pikeun kulawarga anu ngagaduhan murangkalih.

Anjing cai Friesian

Spaniel Friesian

anjing ogé katelah Wetterhound asalna di Holland. Éta anjing ukuran sedeng anu tiasa beuratna dugi ka 35 kilo. Mantelna keriting dina awak, tapi dina raray sareng suku éta henteu ngagaduhan tékstur éta, tapi langkung lemes sareng tékstur anu leueur anu ngusir cai. Ieu pangawas anu saé, anu ogé ngagaduhan karakter mandiri. Anjeunna calakan pisan sareng condong ngajaga daérahna, rajin sareng keras kepala. Kalayan pamilikna anjeunna saé saé tur marahmay, ogé satia. Tapi tangtosna éta anjing anu peryogi rohangan pikeun ngaji sareng olahraga.

Anjing cai Irlandia

Spaniel Irlandia

El geulis Irlandia Cai Spaniel mangrupikeun salah sahiji Spaniel pangkolotna. Anjeunna langkung jangkung tibatan katurunan Spaniel anu sanésna sareng rambutna ageung ngagulung, ku ceuli panjang. Anjing-anjing ieu lucu pisan sareng lucu, sok aktip sareng siap ngajantenkeun anu bogana seuri. Nanging, aranjeunna ogé mangrupakeun bangsa anu mandiri sareng nekad anu kedah dididik ku kasabaran sareng waktos.

Portugis Câo de àgua

Spaniel Portugis

Spaniel Portugis mangrupikeun urang sunda anu dimekarkeun di Portugal ti saprak abad ka-XNUMX. Éta pisan dianggo ku pelaut Portugis pikeun ngabantosan aranjeunna dina tugasna, kusabab kapinteran anjing ieu dina cai sareng katerampilan damelna. Éta dianggo duanana salaku sirineu dina dinten berkabut sareng nyingsieunan atanapi nungtun lauk murag kana jaring. Aya anjing sareng rambut pondok sareng anu sanésna rambutna panjang, tapi ku rambut na sapertos ciri keriting. Éta anjing mandiri sareng aktip pisan, kusabab masa lalu anu didamel pikeun damel.

Lagotto romagnolo

Lagotto romagnolo

Este anjing asal Italia Ayeuna dianggo salaku panyungsi truffle, sanaos aslina anjing moro. Rasa bau anu saé na ngagaduhan anjeunna tempat pikeun milarian ngeunah anu berharga ieu. Mangrupikeun breed kalayan buuk kritingna pisan anu dibentang tina konéng dugi ka coklat poék. Éta ogé mangrupakeun breed aktif anu peryogi latihan, satia pisan sareng patuh.

Térétna

Térétna

Sanaos breed ieu henteu diklasifikasikeun salaku spaniel, dina intina éta ogé bakal kagolong kana jenis anjing ieu kusabab jaman baheula. Dinten ieu Poodle mangrupakeun Breed Perancis pang populerna, diapresiasi pisan salaku anjing pendamping, anu ogé ngagaduhan tilu ukuran. Anjing pisan calakan, pikaresepeun sareng sampurna pikeun kulawarga. Buukna keriting anu geulis menonjol ogé kaanggunan bawaanna.

Kumaha saur anjeun ngeunaan anjing anjing cai? Naha éta diantara favorit anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.