Murid henteu rata dina anjing: naon maksadna?

Upami anjing anjeun parantos ngalegaan murid, anjeunna panginten peryogi bantosan

nu murid henteu rata dina anjing aranjeunna disebut anisocoria, sareng éta diwangun ku asimétri antara dua murid, ieu béda-béda lébarna. Éta lumangsung dina anjing sareng ucing, sareng dicirikeun ku ukuran henteu sami. Éta tiasa kajantenan kusabab sagala rupa sabab, sareng meryogikeun pangubaran sato.

Aya alesan béda anu nyababkeun munculna masalah ieu. Salah sahijina nyaéta peradangan di daérah payuneun soca, sanaos ogé tiasa disababkeun ku anu sanés kasakit anu mangaruhan jaringan iris. Anu janten sabab anu sanésna nyaéta henteu cekap ngembangkeun iris, ogé paningkatan tekanan dina panon, inféksi, jaringan tapak tatu anu akumulasi dina panon, kanker, atanapi efek samping tina sababaraha pangobatan.

Nyababkeun murid henteu rata dina anjing

Panon anjing lemes pisan

Perkembangan iris henteu cekap

Sabab anu sanésna nyaéta pangwangunan iris henteu cekapogé ningkat tekanan dina panon, inféksi, jaringan tapak tatu anu ngawangun dina panon, kanker, atanapi efek samping tina sababaraha pangobatan.

Anisocoria tina trauma

Pukulan anu kuat kana sirah anjing tiasa nyababkeun murid henteu rata. Kamungkinan trauma mangaruhan saraf anu ngahubungkeun panon sareng uteuk.

Upami teu aya tanda anu sanés dina anjing anu matak pikasieuneun, disarankeun ngantosan 24 jam kanggo normalisasi sareng upami henteu, anjeun kedah nyandak anjeunna ka dokter hewan.

Trauma anu teras-terasan dina panon

Salaku hasil anjing ngorésan sareng ngusapan henteu lirén di daérah éta, aranjeunna tiasa nyababkeun anisocoria. Anjeun tiasa nyobian ningkatkeun kaayaan ku cara nempatkeun kerah ElizabethanUpami ukuran muridna henteu ningkat dina waktos dua dinten, parantos waktuna nyauran spesialis na.

Kontak sareng produk pepelakan, kimia atanapi ubar

Ngan dina kasus dimana paparan salah sahiji panon kana salah sahiji elemen ieu, éta tiasa langsung nyababkeun henteu sami murid. Dina kasus ieu, perlu bilas sacara tuntas sareng larutan uyah steril, pikeun mastikeun yén partikelna aya anu kaluar atanapi ngaleyurkeun cairanana.

Pikeun diagnosis anu leres, perlu pikeun dokter hewan pikeun leres-leres ngaevaluasi anjing, nganalisis kamungkinan panyabab neurologis sareng okular anu jawab anisocoria. Téknologi ultrasound sering dianggo pikeun ieu., sanggup ngadeteksi lesi dina panon.

Komputasi tomografi sareng pencitraan résonansi magnét, pikeun bagianna, gunana pisan pikeun milarian lesi otak, anu dina gilirannana tiasa nyababkeun masalah ieu.

Perlakuan anjeun gumantung kana diagnosis éta. Gumantung kana panyababna, hiji pangobatan atanapi anu sanés bakal diresepkeun, anu éta tiasa bénten pisan gumantung kana naha masalahna panon atanapi uteuk.

Ieu kedah diresepkeun ku ahli; henteu pernah ngubaran sato nyalira, sabab urang tiasa nyababkeun masalah kaséhatan anu serius. Nya kitu ogé perlakuan kudu dilarapkeun ketat sakumaha resep ku dokter, tanpa gangguan sareng kumplit sahingga hasilna optimal sareng dina waktos anu sesingkatna.

Teu aya cara pikeun nyegah bédana ieu antara ukuran murid, kusabab rupa-rupa faktor anu nyababkeun éta. Dina tiap hal, langkung merenah pikeun sering ningali panon anjing urang, sabab di antarana gejala tina sagala rupa panyakit katingali. Sateuacan mecenghulna salah sahijina, urang kedah angkat ka dokter hewan gancang-gancang.

Anu tiasa urang lakukeun nyaéta nyingkahan kaayaan résiko pikeun sato, dimana éta tiasa murag atanapi neunggeul sirah atanapi nyeri panonÉta ogé penting pikeun anjeun ngagaduhan sosialisasi mimiti anu saé supados anjeun henteu gelut sareng piaraan sanésna sareng nyababkeun cilaka anu ngahasilkeun, antara séjén, anisocoria.

Lingkungan tempat anjing dijaga kedahna aman. ngajauhkeun barang anu seukeut atanapi beurat anu tiasa tumiba ka dinya, bahan kimia sareng luar, gulma, iteuk sareng dahan tiasa ngarusak.

Sakumaha anu ceuk urang sateuacanna. anu nyababkeun anisocoria tiasa tina asal neurologis sareng asal ocular.

Pikeun nangtoskeun aranjeunna, marios sacara lengkep dokter hewan perlu, ku nerapkeun tés khusus sapertos ultrasound, scan CT, atanapi MRI.

Murid dilebar dina hiji panon

Henteu normal pikeun murid anjing bakal dilebarkeun, langkung saé upami éta tunggalUpami ieu kajantenan, mungkin piaraan éta mungkin ngalaman trauma atanapi ngagaduhan masalah panon sareng dina sababaraha kasus kusabab masalah psikologis.

oge hartosna ayana sababaraha tatu otak anu ramalanna hipu, tapi ngan ukur dokter hewan dina kapasitas pikeun nyababkeun panyabab anu mungkin sareng nerapkeun pangobatan anu saé.

Alesan sanés pikeun anischornia atanapi pelebaran murid tunggal, nyaéta cilaka kana tulang tonggong serviks. Tiupan anu kuat pisan tina ragrag, serangan atanapi akibat kaburu janten panyabab utama patologi ieu dina sato.

Naon maksud murid dilebar dina anjing?

Hayu urang nempatkeun heula murid dina panon, saprak éta ngeunaan titik leutik anu aya di tengah panon sareng di jero iris. Mangrupikeun mémbran otot anu élastisitas ngamungkinkeun pikeun ngontraksi sareng ngagedéan, salaku réspon tina rangsangan cahaya.

Dina anjing, murid langkung ageung, masihan lapangan visi anu langkung lega. Ieu condong dilebarkeun kusabab alesan anu béda, kalebet:

  • Dina kaayaan émosional tangtu.

  • Nalika perlu néwak langkung terang.

  • Pikeun sangsara panyakit.

  • Kana waktos caket kana maot.

Mydriasis atanapi murid dilebarkeun tiasa dina hiji panon, atanapi dina duanana. Nalika murid sami-sami ukuranana dianggap normal, éta bakal dilebarkeun ku stimulan cahaya.

Anjing kuring parantos ngalegaan murid sareng oyag

Murid panon anjing bakal nyaritakeun seueur ngeunaan kasihatanana

Ieu sabab tiasa janten sababna anjing anjeun ngaleyarkeun murid sareng ngageter:

Karacunan

Anjing anu mabok Anjeunna ngagaduhan hypersalivation, seizures, tremors, sareng mydriasis. Anjeunna ogé katingali kacau, utah, sareng depresi. Sadayana disababkeun pikeun nyandak anjeunna ka darurat hewan.

Trastorn psikologis

Dina waktos nalika piaraan dina setrés, dua gejala ieu atra. Misalna fobia kembang api. Pikeun dua gejala ieu ditambihan kiih, panting, hypersalivation sareng anu sanésna. Aranjeunna tiasa direngsekeun ku latihan profesional.

Gangguan obsesip anu nyurung

Ieu diwangun ku pengulangan paripolah anu tangtu dina sato, anu henteu ngaréspon rangsangan atanapi situasi anu khusus. Gejala anu lumangsung dina kasus ieu nyaéta mydriasis.

Ujian dilakukeun ku dokter hewan dina anjing kalayan murid anu ngalegaan

Salah sahiji cara pikeun nahan anjing sareng tiasa ningali murid nyaéta nempatkeun kana méja. Dina hal ieu, anjeun kedah nangtung dina tungtung méja anu sanés sareng sabalikna tina panon anu bakal ditingali.

Tempatkeun panangan katuhu anjeun dina taktak anjing. Anggo tangan kénca anjeun pikeun nyorong cangkéng anjing kana méja sareng turunkeun kongkolak panon handap. Anggo leungeun katuhu anjeun pikeun nahan wadah ubar.

Upami anjing nyobian nangtung, condongkeun awakna luhur kana taktak pikeun nyegah anjeunna bangun, sareng cobi iklaskeun di sisina. Anggo panangan katuhu anjeun sareng awak luhur pikeun ngajaga anjing ngagolér di sisi na.

Anggo tangan kénca anjeun tetep sirah anjeun dina méja sareng turunkeun kongkolak panon handap. Prosedur ieu langkung gampil dilakukeun upami anjeun ngagaduhan anu ngabantosan anjeun. Pikeun nalungtik panon, sirahna dibungkus antara dua leungeun sareng hiji jempol dina soca luhur sareng jempol anu sanés dina soca handap.

Pikeun ningali bagian-bagian soca handapeun kongkolak panon luhur, angkat eyelid luhur ka luhur ku jempol anjeun, anu bakal muka panon anjeun lega. Belah panon hideung nyaéta sclera. Sclera biasana bodas bodas warnana sareng ngagaduhan pembuluh getih beureum ipis dina permukaan na.

Papanggihan henteu normal dina iris kalebet:

  • Ujung henteu teratur, sanaos ieu tiasa lumangsung ku sepuh sareng disebat atrofi iris.

  • Tumuwuh dina iris.

  • Titik hideung dina iris.

  • Noda getih dina iris.

Murid anjing buleud dibandingkeun sareng murid ucing aranjeunna bujur. Murid kedah ukuran anu sami sareng kedah ngontrak kana titik anu pasti nalika cahaya caang ngagenclang kana panon.

Nalika anjeun narik handap kongkolak panon handap, anjeun ogé tiasa ningali eyelid panon katilu, disebut ogé mémbran nictitating, anu bakal tonjolan ngaliwatan juru jero handap panon.

Panon anjing lemes pisan

Kelopak mata katilu henteu caket kalayan gampang dina soca anjing sapertos dina ucing. Kelopak mata anu katilu biasana bulak semu bodas atanapi bodas sareng ngagaduhan saluran getih ipis dina permukaan na. Panon soca katilu biasana henteu katingali.

Pangobatan panon tiasa tetes atanapi salep. Salep tetep dina panon langkung panjang tibatan tetes, janten umumna henteu diterapkeun langkung sering. Dokter hewan anjeun bakal nulis resep pangobatan khusus pikeun jinis masalah ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Cynthia cenahna

    Halo, perhatikeun yén anjing kuring gaduh murid anu langkung lega tibatan anu sanés, naha mungkin éta kusabab ucing ngagoréng?