Naha anjing kuring goyah nalika anjeunna jalan?

Upami anjing anjeun ngahalangan, anjeun kedah nyandakna ka dokter hewan

Alesan anu ngajantenkeun anjing urang ngahalangan nalika leumpang tiasa gaduh sababaraha asal usul sareng alesan ieu hal kahiji anu urang kedah lakukeun nyaéta nyandak anjeunna ka dokter hewan anjeun, saha jalma anu tiasa masihan kami diagnosis anu akurat.

Tanpa ragu, ningali anjing kami nyobian leumpang bari awakna gulung teu kaampeuh, Éta mangrupikeun panyabab pikeun masalah, janten hayu urang teraskeun langsung ngabahas masalah éta, kumargi ku dinten-dinten sareng tanpa perhatosan médis anu cekap, urang kompromi langkung kaséhatan piaraan.

Panyabab paling umum tina anjing anjing ngahalangan

Aya seueur panyabab kunaon anjing éta ngoyagkeun

Nalika paripolah ieu sanés biasana dina piaraan anjeun, anjeun kedah waspada pikeun mendakan naon anu tiasa nyababkeun éta.

Kamungkinan karacunan

Anjing mangrupikeun sato anu sénsitip sareng lemes, aya sababaraha urang sunda langkung ageung tibatan anu sanés, janten aranjeunna bade ngagaduhan gejala mabok sami upami aranjeunna ngagaduhan kontak anu pondok atanapi upami aranjeunna parantos nyerep produk toksik naon waé. Gejala anu jelas nyaéta ngareureuwas, ciduh anu kaleuleuwihi, ngumbara ti hiji sisi ka sisi anu sanés sareng kirang kadali, diaré, utah, gerakan sacara teu dihaja terus-terusan, sareng gerakan panon anu seragam sareng teras-terasan.

Faktor sanés anu kedah diperhatoskeun nalika diagnosa gejala anjing nyaéta umur sareng lamun tanda patologi parantos lumangsung sapeuting atanapi upami parantos laun.

Kadé dicatet yén aya seueur cara anjing anjeun mabok sareng seueur produk anu ngandung zat anu ngabahayakeun sato, sahingga dina kasus naon waé ogé gejala sareng pangobatan bakal gumantung kana zatna, jinis kontak sareng waktos kakeunaan éta.

Salaku pamilik, urang kedah merhatoskeun tuangeun anu anjing tiasa dikonsumsi tanpa résiko geringJ, seueur urang ngagaduhan kayakinan salah yén upami éta cocog pikeun manusa, éta ogé cocog pikeun piaraan, tapi nyatana nyaéta aya tuangeun sapertos coklat anu ngabahayakeun pisan sato; Hal anu sami kajadian sareng ubar-ubaran, janten ulah masihan ka piaraan anjeun tanpa konsultasi médis sateuacanna sareng henteu pernah masihan aranjeunna nyandak anu kanggo konsumsi manusa.

Penting, upami urang terang zat naon anu diracun, urang kedah nyandak kana konsultasi hewan diagnosis jeung perlakuan anu hadé.

Ayana hégia

Enya ayana disk herniated Éta tiasa nyababkeun anjing gaduh kasusah leumpang sareng masalah anu nangtung dina suku tukang na, ieu bakal gumantung kana dimana burut dina tulang tonggong.

Hernias tiasa disababkeun ku trauma parahBoh kusabab tumiba atanapi kaburu, balukarna tiasa némbongan sorangan langsung atanapi progresif dina waktos anu sami. Perlakuan médis bakal gumantung kana sabaraha tulang tonggong sareng lokasi pastina burut.

Sejen tina patologis anu mangaruhan tulang tonggong anjing disebut spondylomyelopathy serviks, anu diwangun ku komprési ieu nyababkeun tremor nalika leumpang sareng total kurang koordinasi tina tonggong.

Myasthenia

Éta diwangun ku a kakurangan reséptor dina tungtung saraf Éta anu nyababkeun otot awak sato janten lemah, akibatna polahna bakal goyah sareng sakedik kendali tina suku tukang na. Dokter hewan bakal nyarankeun evaluasi neurologis pikeun diagnosis anu leres sareng pangobatan salajengna.

Sindrom disfungsi kognitif

Kalayan umur, sababaraha patologi anu pakait sareng na sumping; janten upami anjing anjeun umur 10 taun atanapi langkung, éta anjing anu sepuh atanapi dina jalan janten kitu sareng ku éta ngareureuwas nalika leumpang nembongan, anu khas tina sindrom ieu anu ogé kutang, tiasa ngaidentipikasi dina gejala ieu:

Anjing bakal lieur, bakal bobo pisan beurang sareng kirang wengi, anjeunna bakal guligah, anjeunna bakal leumpang di bunderan, anjeunna bakal gaduh tremor, awakna bakal kaku.

Kasusah pikeun mikawanoh pamilik

Tingkah laku kanyahoan dugi ka ayeuna dina sato, sapertos ngagaduhan gerakan bowel anjeun di bumi atanapi di tempat-tempat anu anjeun henteu sateuacanna, Jantenkeun anjeunna ngelek atanapi mamah tanpa gaduh naon-naon dina sungut na.

Najan kitu, rekomendasi nyaéta anjeun nyandak anjing anjeun ka dokter hewan dina raraga ngaluarkeun patologi anu sanés anu gejalana tiasa sami atanapi mirip pisan.

Osteoartritis

Osteoarthritis, ogé rematik, tiasa nyababkeun anjing gaduh gangguan dina jalan. Sareng éta mangrupikeun hal anu anjeun moal tiasa nyingkahan kusabab "éta ngagaduhan umur." Leres aya sababaraha anakan anjing anu langkung rawan tibatan anu sanésna ngagaduhan panyakit ieu. Ogé, teu aya ubarna, kitu anjeun ngan ukur tiasa nyobian ningkatkeun kualitas kahirupan sareng ngirangan masalah sareng nyeri anjeun.

Tapi dumasar kana waktos, anjeun panginten langkung hésé sareng hésé leumpang, atanapi suku anjeun tiasa janten ngabareuhan sareng nyeri.

Diabetes

Percanten atanapi henteu, anjing anu ngagaduhan diabetes tiasa tungtungna goyah nalika leumpang. Sareng éta diabetes tiasa mangaruhan cara anjeun milampah. Nyatana, sababaraha anakan anjing rentan ka panyakit ieu, sareng éta ngembangkeun goblog (atanapi bahkan janten clumsier) anu aya hubunganana sareng panyakit ieu. Kami nyarios, salaku conto, ngeunaan angon Jérman, retriever emas atanapi schnauzer.

Kusabab kitu, éta anu disarankeun pikeun jaga diét anu saé pikeun nyingkahan méré naon waé anu aya gula.

Sindrom Vestibular

El sindrom vestibular Éta dicirikeun ku kalakuan anéh dina anjing. Sareng éta anjeunna ngagantungkeun sirah kana obyék, atanapi nempatkeun kana posisi anu condong, salian ti asa teu lieur, ayun batang sareng sirah, leumpang ngurilingan, strabismus ...

Tangtosna, éta sanés masalah anu ngan ukur mangaruhan gerak anjeun nalika leumpang. Tapi éta ogé mangaruhan kualitas kahirupan sareng tiasa disababkeun ku masalah kuping (inféksi), tumor, panyakit, hypothyroidism, meningoencephalitis ...

Tatu

Alesan sanés naha anjing anjeun sangsara nalika ngahégak nalika leumpang tiasa disababkeun ku cilaka. Nyaéta, urang nyarioskeun ngeunaan tatu dina suku-Na (payun atanapi tukang) anu ngajantenkeun anjeun leungit kasaimbangan. Atanapi kusabab cilaka internal, anu nyababkeun anjeunna henteu koordinasi leres.

Ataxia

Ataxia katelah efek samping anu lumangsung nalika anjing ngalaman panyakit, karacunan atanapi trauma sareng hubunganana sareng gangguan neurologis. Istilah sanésna, urang nyarioskeun jalan-jalan henteu terkoordinasi, salian ti sirahna condong kana taneuh, ngageter malahan sawan, masalah pernapasan, perdarahan, pingsan ...

Pikeun panyakit ieu aya pangubaran sareng éta tiasa diubaran tanpa nyésakeun sesela, tapi penting pikeun bertindak gancang sahingga sato henteu sangsara.

Sindrom Wobbler

Ogé kawanoh salaku spondylomyelopathy serviks, sareng salian ti nyeri parna, anjing leumpang dina cara "dipegatkeun", nyaéta, saolah-olah anjeunna henteu tiasa koordinat awakna sareng duanana pelvic sareng démacic bade ngalih dina cara henteu saimbang.

Urang nyarioskeun perkawis panyakit neurologis anu utamina mangaruhan saraf serviks kusabab komprési. Upami anjing anjeun sangsara, anjeun kedah terang yén salah sahiji solusi anu paling épéktip nyaéta bedah, sabab ngagaduhan perséntase kesuksesan anu saé. Nanging, pangobatan pangobatan sanés (anti radang sareng panawar nyeri) ogé tiasa dianggo.

Naon anu kedah dilakukeun upami anjing kuring goyah nalika leumpang?

Upami anjing anjeun ngahalangan, anjeun kedah hariwang

Upami iraha wae anjeun perhatikeun anjing anjeun ngagelebug, anjeun panginten henteu merhatoskeunana mimitina, sareng anjeun pikir éta kusabab dahan parantos tilem, sabab parantos tungkul ... Tapi upami paripolah éta teras-terasan, hal anu paling anjeun tiasa lakukeun nyaéta nyauran dokter hewan anjeun.

Kalayan langkung penting anjeun kedah ngalakukeun éta lamun aya perhatosan jinis masalah anu sanés sapertos utah, henteu sanggup gugah upami anjeunna murag, pusing, masalah visi ... Ku ieu anjeun tiasa nyalametkeun nyawana.

Sakali anjeun nyandak ka dokter hewan, sareng saatos ngupingkeun naon anu kajantenan sahingga anjeun parantos mutuskeun badé angkat ka propésional, anjeunna bakal nuluykeun marios kaayaan sasatoan sareng ngalakukeun tés.

Nyatana, anu paling umum nyaéta ieu:

Pamariksaan fisik

Hal anu mimiti anu dilakukeun ku dokter hewan anjeun nyaéta nyobian nyandak anjing anjeun leumpang. Upami anjeunna tiasa ngalaksanakeunana, anjeunna bakal hoyong ningali ku panon nyalira masalah anu anjeun parantos perhatoskeun., sareng pikeun anu parantos ngantunkeun anjeun ka anjeunna. Ku cara éta, anjeun tiasa milarian diagnosis anu engké anjeun kedah bantah ku tés anu anjeun lakukeun.

Kusabab enya, anjeun bakal peryogi sababaraha tés anu nguatkeun hipotesa anu anjeun anggap paling leres (atanapi nyandak anjeun tina kasalahan sareng kedah mikirkeun sabab anu sanés kunaon masalah ieu kajantenan).

Nganalitis

Tés anu pangheulana anjeun bakal dilakukeun nyaéta tés getih. Kalayan éta anjeun tiasa terang naha nilaén anjing normal, upami aya inféksi, organ anu henteu jalan saé atanapi masalah sanés anu tiasa ngaréspon gejala anu dipibanda.

Tes getih éta tiasa nyandak antara sababaraha jam sareng 48 jam, Janten anjeun kedah bekel diri ku kasabaran. Upami anjing anjeun gering pisan, mungkin dokter hewan bakal masihan anjeunna garis IV sareng ngantepkeunna di klinik kanggo ngawaskeun kondisina bari anjeunna ngagaduhan hasil éta. Tapi anjeun ogé tiasa nyepetkeun sareng, dina ngantosan éta, tés médis sanés.

Tés médis

Dina hal ieu kami ngarujuk, contona, pikeun Sinar-X, ultrasounds, MRI, jsb. Sadayana bakal ngabantosan ahli pikeun nangtoskeun masalah anu aya di anjing anjeun sareng masihan diagnosis anu paling akurat.

Kadang teu perlu nempatkeun anjeunna ngaliwatan sagala tés, tapi waktos sanésna bakal pikeun anu pangsaéna. Bisi wae, dokter hewan bakal ngawartosan anjeun ngeunaan léngkah-léngkah anu bakal anjeunna laksanakeun pikeun leres-leres mendakan naon anu kajantenan pikeun piaraan anjeun.

anggapanana

Pilarian terang kumaha ngabantosan anjing anu goblog

Sakali dokter hewan parantos nalungtik kasus anjing anjeun, sigana anjeunna ngagaduhan diagnosis anu menerkeun masalah anu ngaregepkeun dina anjing. Sareng kusabab kitu, teraskeun masihan pangobatan anu tiasa disarengan pangobatan, bedah atanapi sanésna.

Kami moal masihan anjeun ngarepkeun sareng ngawartosan anjeun yén sadaya anjing anjing aya solusina, sabab aya sababaraha, khususna sipat neuronal, anu henteu tiasa diubaran, sareng éta gumantung kana sato sareng anu bogana teras-terasan. Tapi dina seuseueurna kasus, éta tiasa diubaran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ORESTES cenahna

    Anjing kuring jalan-jalan kaget sareng ngagaduhan pangaruh distemper, kuring masihan anjeunna phenobarbital tablet harian dibagi dua, tapi sajaba ti ngageleger dina lantai beton, ngawartosan naon anu saé pikeun ieu? Hatur nuhun

  2.   Deyanira cenahna

    Halo, anjing abdi mangrupikeun angon Jérman ti dinten Senén anjeunna parantos lemah sareng henteu hoyong tuang, kuring nyandak anjeunna ka dokter hewan, aranjeunna nempatkeun sababaraha obat ka anjeunna sareng anjeunna bertindak langkung saé, kuring ngantosan hasil tina tés. Nalika gugah, sesah pikeun anjeunna nalika leumpang, suku tukang na katingali lemah sareng anjeunna angkat ka hiji sisi

  3.   mujijat cenahna

    Wilujeng wengi sadayana. Kuring nalungtik ngeunaan panyakit atanapi agén nular anu nyababkeun kaayaan ieu. Anu kajantenan kuring nyaéta kuring mendakan anjing liar, ampir sepuh, dina kaayaan parah pisan. Éta sigana salib ku poodle atanapi frichee bichon. Éta kumaha urang ngalebetna, ngulampreng, siga "milari arah." Saatos mandi, tuangeun, sareng nyandak anjeunna konsultasi teras-terasan sapertos kieu, anjeunna henteu liren sakedap deui. Dokter henteu niténan kabiasaan ieu. Tapi kuring peryogi sababaraha pendapat. Anjing ngumbara, henteu ngaréspon stimulus (ngan nalika keuna). Tulung!!

  4.   Kijang Charitho cenahna

    Anjing abdi henteu liren oyag sareng teu aya dokter hewan caket tempat kuring kusabab aksés sesah ... kuring henteu terang naha kuring tiasa ngabantosan sababaraha saran atanapi pitulung anu kadua ... hatur nuhun