Anjing Pangageungna di Dunya: Alano Alemán

Salah sahiji anjing panggedéna di dunya nyaéta Alano Alemán, ogé katelah Mastiff Jérman atanapi dane hébat. Sasatoan ieu asalna ti Bullenbeiser, ogé anjing moro babi hutan. Penting pikeun dicatet yén di tengah abad ka-19, urang Jérman, mutuskeun nyebrang Great Dane sareng mastaka sareng ngahasilkeun breed ieu anu urang terang ayeuna. Sanaos taun 1880 paméran diayakeun di Berlin sareng nampilkeun standar yén anjeunna gaduh watekna rada agrésif sareng kasar, saeutik demi saeutik watekna parantos robih sareng anjeunna parantos jinek sareng sayang.

nu Alano Aleman ngagaduhan penampilan raksasa, ukuranana antara 71 sareng 76 sentimeter, janten milikna anjing panggedéna di dunya. Mangrupikeun ramalan tina babandingan ageung pisan, lumayan mantap sanaos henteu kaleungitan babandingan sareng kaanggunan anu janten ciri aranjeunna. Sasatoan ieu ngagaduhan penampilan sanaos lumayan ageung, megah sareng anggun, kalayan jas ngagurilap sareng pondok. Sacara umum, anu terakhir tiasa bulao, hideung, brindle sareng krem.

Upami urang hoyong gaduh sato ieu di bumi, urang kedah terang yén raksasa ieu ngagaduhan watekna lumayan saimbangAranjeunna satia pisan ka tuanna sareng pangawas anu hadé. Upami urang ngagaduhan murangkalih alit, sanaos mimitina aranjeunna tiasa kasieun ku ukuranana, sato ieu bakal rada marahmay, tenang sareng gagah, aranjeunna badé ulin sareng aranjeunna, aranjeunna bakal jinek sareng agrésif. Nanging, upami anjeunna ngaraos yén tuanna aya résiko, anjeunna tiasa janten agresif.

Jérman Alano, atanapi hébat dane, tiasa rentan ka panyakit sapertos hip displasia, jantung, tumor, sareng tatu buntut. Kusabab ukuranana ageung, aranjeunna ngagaduhan umur hirup sakitar 7 sareng 10 taun. Éta ogé penting yén sato latihan unggal dinten di tempat ageung sareng lega kusabab ukuranana ageung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.