Naha anjing tiasa tuang cau?

anjing kalayan kulit cau dina sirah

Teu aya ragu yén salah sahiji buah anu paling populér di dunya nyaéta cau, anu salian ti ngagaduhan rasa amis anu khusus sareng rasa anu indah, éta mangrupikeun tuangeun anu nyayogikeun seueur manpaat pikeun manusa.

Naha anjing tiasa tuang cau?

jack russel bobo saatos tuang

Urang tiasa mendakan buah ieu di sakitar planét, sareng éta disebat ku cara anu sanés, sapertos cau, cau atanapi cau Sareng sakumaha éta nguntungkeun sareng kuota énergi pikeun jaman ayeuna urang, éta ogé tiasa pikeun mahluk-mahluk sanés anu caket pisan sareng urang sapertos anjing.

Sakumaha urang terang, henteu sadaya tuangeun anu tiasa urang konsumsi salaku spésiés ogé cocog pikeun piaraan urang, tapi naha leres anjing tiasa tuang cau sareng éta bahkan nyayogikeun manpaat ageung pikeun aranjeunna?

Kalium, sumber énergi anu hadé, ditambihkeun kana sababaraha vitamin sareng prebiotik anu aya dina buah cau anu saé pikeun manusa sapertos anjing, sareng éta sababna dina tulisan ieu kami bakal ngajarkeun anjeun pentingna anjing anjeun tuang cau pikeun fungsi anu béda dina awakna, masihan anjeun énergi pikeun kahirupan sadidinten anjeun sareng tuang anjeunna ku cara anu saé. Hiji buah anu luhur anu anjing anjeun bakal ngahargaan upami anjeun nyayogikeun.

Sateuacan ngobrol sareng anjeun khususna ngeunaan cau, kami hoyong ngawartosan anjeun yén dina dunya buah sareng sayuran anjeun tiasa mendakan teu aya watesna kasus anu, dina waktos anu sami sareng aranjeunna pisan nguntungkeun pikeun manusa, éta ogé pikeun anjing sareng sato séjén.

Bisi wae, jelas yén anjeun moal tiasa ngarobih anjing anjeun kana vegetarian, tapi sababaraha buah sareng sayuran tiasa dianggo pikeun ngalengkepan sareng nyayogikeun manpaat tertentu pikeun piaraan anjeun, tapi pikeun tuangeun sadidinten anjeun kedah teraskeun sareng sumbangan lemak sareng protéin yén éta kedahna saé sareng ngaraos sugema.

Tapi khusus pikeun anjing, konsumsi buah sedeng bakal nyayogikeun vitamin sareng mineral, anu bakal ngabantosan anjeun pikeun nutupan defisit anu biasana aya dina awak anjeun.

Éta sanés patarosan anu, ayeuna anjeun maca ieu, anjeun mimiti masihan sagala jinis buah pikeun anjing anjeun sapertos teu nanaon, tapi dina prinsipna anjeun kedah ningali jenis buah naon dina anu disarankeun nyaéta anu paling dipikaresep ku anjing anjeun sareng Anjeun ogé kedah tumut-ngemutan yén meureun anjing anjeun ngagaduhan alergi atanapi teu sabar anu bakal nyababkeun komo buah anu diidinan, minuhan peran anu sabalikna tina anu urang hoyong ngahasilkeun, anu mangrupakeun karaharjaan piaraan urang.

Anjeun kedah émut yén buah moal janten gaganti tuangeun anjeun, nyaéta, jauh tina sumber pangan anjeun, ieu bakal janten pelengkap yén anjeun tiasa nawiskeun anjing anjeun salaku rasa anu amis sareng alami, tapi sadaya nutrisi anu diperyogikeun na ogé tiasa dipendakan dina tuangeun anu biasana. Sababaraha hal ieu tiasa dikonsumsi ku anjing ku cangkang sareng anu sanésna henteu, tapi buah tanpa kulit sareng potongan tiasa janten gigitan akhir tina tuangeun anu saé.

Tina sadaya buah anu tiasa dianggo pikeun anjing anjeun salaku suplemén, salah sahiji anu paling sering dianggo sareng pikaresepeun pikeun awak anjing anjeun nyaéta cau, tapi sapertos éta ngagaduhan manpaat anu hébat, éta ngagaduhan sababaraha kontébat, anu umumna aya hubunganana sareng dosis disayogikeun ka aranjeunna. Salajengna kami bakal nunjukkeun daptar sadaya manpaat anu tiasa dicandak pikeun anjing anjeun.

Mangpaat cau pikeun anjing

dua anjing ukuran leutik ngantosan tuangeun

Salaku manusa, anjeun ngaraosan cau salaku buah anu, salian ti ngeunah, nyayogikeun seueur manpaat pikeun awak anjeun sareng ieu ogé kajadian sareng anjing, ka saha masihan aranjeunna kontribusi hébat, anu bakal kami sebatkeun di dieu:

Kalium

Komponén munggaran anu pakait sareng cau nyaéta kalium, saé kanggo urang ogé pikeun piaraan urang, sabab éta bakal ngabantosanna pikeun nguatkeun struktur tulang na, berkat kanyataan yén kalium ngamungkinkeun nyerep kalsium anu langkung saé. Éta ogé bakal mawa manpaat pikeun nguatkeun otot anjeun sareng nguatkeun pembuluh darah anjeun.

Vitamina B6

Vitamin ieu bakal ngabantosan anjing anjeun ku sababaraha cara. Pokokna, éta saé pisan pikeun nyegah sagala jinis panyakit kardiovaskular sareng éta ogé minuhan fungsi anti radang. Sél getih beureum anjeun ogé bakal ningali fungsina diatur ku vitamin ieu.

vitamin C

Urang sadayana terang ngeunaan kontribusi vitamin ieu pikeun manusa sareng cara éta nguatkeun sistim imun urang, sabab ieu ogé pikeun anjing. Vitamin C dina anjing ogé ngabantosan tekanan getih tetep stabil.

Probiotik alam

Pangaturan flora peujit mangrupikeun ciri anu paling penting tina sumbangan probiotik alami pikeun organisme mahluk hirup sareng anjing ogé ngandung harti manpaat pikeun sistem pencernaanna. Kusabab éta cau tiasa nguntungkeun pisan upami anjing anu kaserang birit.

Kontra pisang

jalma nyoco anjing

Diluhur kami ngawartosan anjeun yén masihan anjing ka cau henteu hartosna yén dasar tina tuangeun tunduk kana ieu atanapi jinis buah anu sanés, kumargi diet anu beunghar lemak sareng protéinna anu bakal ngajaga anjing anjeun dina kaayaan anu saé. . Penyalahgunaan konsumsi cau pikeun anjing tiasa nyababkeun komplikasi ieu:

Bisa nyababkeun kabebeng

Cau anu jumlahna seueur tiasa nyababkeun ingon-ingon anjeun ngaruksak sistem pencernaan anu diatur, maka kabebeng bakalan janten salah sahiji komplikasi pencernaan anu tiasa timbul.

mencret

Kasus anu sabalikna pisan pikeun anu kami sebatkeun dina titik samemehna ogé tiasa kajadian sareng ieu kedah langkung seueur tibatan naon waé ku kanyataan yén, sakumaha ingon-ingon ingon-ingon anjeun yén buah ieu ngeunah pisan, éta sanés anu paling cocog organisme na sareng ieu bakal ngahasilkeun gambar diare deui.

Alergi

Kanggo terang naon jinis tuangeun, boh dina dasarna atanapi dina pelengkapna, sapertos cau, anjeun kedah ngalaksanakeun studi Samaun, sabab anjing anjeun tiasa janten alérgi kana cau. Disarankeun, nalika munggaran anjeun nawiskeun ka aranjeunna buah ieu, sarengAnjeun sadar réaksi anu tiasa timbul atanapi parobihan anu dikonsumsi konsumsi dina awak anjeun.

Hyperactivity

Dokter nyarankeun konsumsi pisang ka manusa pikeun masihan énergi anu langkung ageung, contona, pikeun anu maénkeun olahraga. Hal éta nyaéta cau ngandung gula anu masihan énergi éta sareng anjing anjeun bakal leres-leres sami, janten upami anjeunna parantos rawan aktipitas terus, lumpat sareng luluncatan, panginten ieu diperparah, ngahasilkeun hiperaktifitas anjing anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.