Balukar Kaféin dina Anjing

Anjing hareupeun sacangkir kopi.

KafeinnaDicandak sedeng, éta tiasa nguntungkeun pikeun awak urang, tapi naon pangaruhna ka anjing? Nyatana nyaéta urang henteu kedah ngantep anjing urang meakeun tuangeun anu ngandung kafein, sabab zat ieu bener-bener racun pikeun anjeunna. Dina jumlah anu seueur, éta bahkan tiasa ngabahayakeun kahirupan anjeun.

Saperti coklat, sato ieu langkung sénsitip ka kafein tibatan jalma. Pikeun masihan ideu, épék na dikali sakitar opat atanapi lima, sanaos proporsi ieu ogé gumantung kana faktor sapertos beurat atanapi umur. Dicandak dina jumlah sakedik, kafein henteu kedah nimbulkeun résiko anu serius pikeun awak anjeun, tapi dina kasus anu sanésna panginten aya gejala anu meryogikeun perhatian pésta hewan.


Babasan gejala aranjeunna pisan rupa-rupa. Diantarana anu paling umum nyaéta utah, hiperaktipitas, detak jantung anu gancang pisan, diare, karacunan sareng kejang. Tilas biasana némbongan hiji atanapi dua jam saatos nginum kafein, gumantung kana jumlah anu dikonsumsi sareng ciri fisik anjing (umur, ukuran, alergi, diet, kaséhatan, jst.).

Dina waktos éta urang kedah langsung angkat a klinik hewan sahingga aranjeunna tiasa nyababkeun utah sareng ngaleungitkeun seueur zat ieu anu tiasa disimpen dina awak. Spesialis bakal janten hiji-hijina anu tiasa ngabantosan anjing urang dina waktos éta, sabab upami urang henteu gancang polah, sato éta moal pernah cageur.

Kituna, urang kedah nyandak pancegahan anu tangtu, sapertos ngajaga sagala katuangan anu ngandung kafein teu kahontal ku anjing. Émut yén pencegahan éta mangrupikeun pilihan anu pangsaéna dina hal ieu. Émut yén zat ieu henteu ngan ukur aya dina kopi, tapi ogé pikeun seueur inuman lemes, inuman énérgi, és krim sareng manisan. Urang kedah terang yén pikeun sababaraha anjing bahkan sajumlah alit tiasa bahaya pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.