bullmastiff

anjing breed Bullmastiff ngagolér

Anjing bullmastiff aranjeunna dicirikeun ku janten anjing anu kuat sareng ukuran na ageung anu katingalina berotot sareng mantap.

Ieu anjing-anjing éta ku alam aranjeunna wali sanaos aranjeunna condong sami kenal sareng marahmay ka anu bogana sareng sanaos kanyataanna paling henteu merenah, aranjeunna sanggup cicing di susun sareng / atanapi susun alit.

Asalna breed Bullmastiff

Anak anjing campuran Mastiff dingaranan Bullmastiff

Nanging, penting pisan pikeun aranjeunna tiasa olahraga unggal dinten kalayan jalan-jalan, sahenteuna 20 menit sareng sadidinten. Salaku tambahan, perlu disebatkeun yén anjing-anjing ieu nampi namina sabab anakanana mangrupikeun hasil tina meuntas antara mastiff sareng bulldog Inggris.

Dina sajarah anu didaptarkeun anjing Bullmastiff, anjeun tiasa ngaapresiasi yén asal usul breed ieu lumangsung dina akhir abad ka-XNUMX di Britania Raya.

Dina période ieu aya seueur pemburu anu kagungan kabiasaan némbak satwa Inggris, anu kusabab éta mangrupikeun kelompok ageung tungtungna janten ancaman pikeun satwa boh rangers.

Dina raraga ngajaga diri sareng sakaligus mempermudah padamelan anjeun, rangers biasa nganggo anjing penjaga. Nanging, anakan anjing-anjing ieu (mastiff sareng bulldog) henteu kéngingkeun hasil anu dipikahoyong, anu aranjeunna nyandak kaputusan pikeun nyebrang antara duanana anjing.

Ku cara kieu tiasa disebatkeun yén asalna mangrupakeun breed Bullmastiff Éta mangrupikeun hasil tina nyebrangan mastiff sareng bulldog Inggris.

Sareng kusabab anakan ieu biasana ngabahekeun pemburu di bumi dugi ka datangna rangers, Aranjeunna turun dina sajarah kalayan kawéntar janten anjing anu henteu ngegel kacuali éta leres-leres diperyogikeun. Nanging, éta henteu leres-leres leres, kumargi nyatana, bagian ageung tina anjing-anjing ieu dikirim pikeun milarian panyusud anu nganggo moncong.

Saatos sakedap, kawéntar pikeun urang Habaya tumuh sareng anjing-anjing tina breed ieu tungtungna janten piaraan anu leres-leres dipikacinta sareng ngaapresiasi, utamina di haciendas sareng kebon, kusabab kualitas anu dipibanda salaku pelindung sareng wali.

Dinten ayeuna aya kontropérsi ngeunaan asal Bullmastiff, kumargi duanana sarjana sareng peternak anjing Spanyol satuju sareng téori paling anyar anu nunjukkeun yén urang sunda ieu asalna di Spanyol sareng anu mimitina dina abad ka-XNUMX, fungsina nyaéta bertindak salaku anjing banténg nalika perang banteng.

Bahkan aya karya sapertos 1801 ukiran "Aranjeunna Ngalungkeun Anjing kana Banténg"Didamel ku Goya atanapi lukisan ku Manuel Castellano dicét taun 1856" Patio de Caballos de la Plaza de Toros de Madrid ", dimana anjing-anjing muncul sareng penampilan anu mirip pisan sareng Bullmastiff anu ayeuna.

Nanging, buktina sapertos kitu panginten henteu cekap pikeun ngarobih pandangan anu dicekel dinten ayeuna ngeunaan Asalna Bullmastiff salaku anjing breed Inggris.

perbawa

Bullmastiff anakan anak anjing dina sofa

Pameuntasan ieu masihan kahirupan pikeun ras ieu, anu nangtung pikeun ati-ati pisan sareng ngagaduhan bau anu luar biasa, Janten kuat pisan pikeun ngatur ngandung lalaki sepuh tanpa leres-leres ngigel anjeunna.

Éta dicirikeun ku mahluk anjing anu maksakeun sareng ageung, anu dina pandangan heula tiasa pikasieuneun.

Éta sirahna pasagi sareng kandel, moncong pondok sareng panon sedeng / alit atanapi panon poék; ngagaduhan Ceuli ngagulung, leutik sareng segitiga, anu biasana mangrupakeun tempat teduh langkung poék tibatan awak.

Awakna dibédakeun ku saleresna simétri sareng kuat, nunjukkeun kakuatan anu hébat sanaos henteu beurat dina penampilan; ngagaduhan tonggong lempeng sareng pondok, ku tonggong otot sareng lega, sedengkeun dada biasana jero sareng rada lega, éta ogé ngagaduhan buntut sisipan anu luhur sareng panjang.

Nya kitu, éta perlu disebatkeun yén éta téh anjing kalayan lemes, buluna pondok sareng caket kana awak, anu sesah keuna nalika diusap, sareng sanaos dimungkinkeun pikeun mendakan anjing tina breed ieu kalayan warna anu béda dina bulu na (brindle, beureum atanapi fawn), kaleresan éta sok sareng teu paduli warna, aranjeunna ngagaduhan topéng warna hideung.

Aranjeunna biasana ngagaduhan tanda bodas leutik di daérah dada. Awéwé biasana beuratna sakitar 45-54 kilo, sedengkeun lalaki beuratna antara 50-59 kilo.

Kapribadian

Bullmastiff biasana Aranjeunna anjing anu asih sareng amis sareng anu bogana, ngagaduhan karakter anu biasana santai sareng tenang anu ngamungkinkeun aranjeunna dianggap piaraan anu saé kanggo kulawarga anu ngagaduhan murangkalih.

Nanging, paripolah santai urang Jawa ieu ka anu bogana sigana bakal robih nyanghareupan diintervensi ku jalma asing, kumargi umumna anjing-anjing ieu henteu percanten ka jalma-jalma anu sanés bagian tina kulawarga.

Sareng éta sanaos aya kasatiaan anu dipibanda pikeun kulawarga, anjing-anjing ieu henteu naif, anu hartosna aranjeunna sanggup mikir sacara mandiri, supados ngalatih aranjeunna tiasa janten tugas anu rumit.

Nya kitu, kedah dicatet yén aranjeunna condong kirang toleran sato séjén anu kulawarga gaduh ti aranjeunna sareng anu bogana, janten wijaksana pikeun merhatoskeun nalika nyoko kana Hépani sareng ngajaga piaraan anu sanés.

Paduli

Pangropéa tina jas Hépép sanés usaha ageung, kumargi ngan ukur sikat dua kali saminggu pikeun mastikeun yén éta tetep dina kaayaan anu saé sareng bersih.

Ogé kedah disebatkeun yén sanaos anjing ageung, breed ieu peryogi latihan sedeng, Janten cekap nganggo dua atanapi tilu jalan panjang sadidinten. Ieu sareng watek tenang aranjeunna ngamungkinkeun aranjeunna janten anjing anu tiasa nyaluyukeun sampurna pikeun kahirupan di bumi alit.

Anjing breed Bullmastiff sareng bandana

Nya kitu ogé, nalika nyoko kana basa Jawa kedah dicatet yén éta sato anu biasana henteu hirup saé ker, janten langkung merenah pikeun aranjeunna lebet kana harta, sanaos ngagaduhan kebon.

Panyakit

Bullmastiff mangrupikeun sato anu cukup mantep sareng tahan, sabab éta henteu ngagaduhan kacenderungan anu hébat kana sagala jinis panyakit khusus. Nanging sareng sapertos anjing sanés, mungkin waé aranjeunna rentan kana kamekaran panyakit panon sareng genetik.

Sanaos sami sareng dina panyakit anjing anjing ieu biasana aya frekuensi anu langkung ageung sapertos biasana dermatitis atopik, kanker, hypothyroidism, mange demodectic, atrofi retina kutang, displasia hip, displasia siku, dermatitis baseuh, torsi lambung sareng éntropion.

Tungtungna, perlu disebatkeun umumna, aya pembibitan anjing Bullmastiff tanpa pandang bulu, anu resep ngembangkeun kajadian anu langkung seueur tina panyawat katurunan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.