Chip pangsaéna pikeun anjing sareng piaraan anjeun dikontrol ogé

Chip pikeun anjing meunang handapeun kulit

Chip kanggo anjing mangrupikeun produk penting pikeun ngagaduhan piaraan anjeun diidentifikasi sareng nyepetkeun sareng ngagampangkeun léngkah-léngkah upami rugi. Chip anu nginpokeun ka pendaptaran sareng anu disuntik handapeun kulit anjing urang ngan ukur tiasa ditanamkeun ku dokter hewan, nanging, upami kasus ieu dilakukeun, urang panginten tiasa resep nguatkeun kaamanan anjing urang.

Keur kitu, Di pasar kami mendakan sababaraha produk anu pikaresepeun pisan, kerah GPS, anu urang tiasa terang dimana anjing kami dimana waé sareng anu ngalebetkeun fungsi anu saé pisan. Dina artikel ieu kami ngobrol ngeunaan aranjeunna sareng seueur anu aya hubunganana sareng chip. Salaku tambahan, urang ogé nyarankeun anjeun ningali kana tulisan séjén ieu ngeunaan éta 4 léngkah penting nalika nyoko kana anjing.

Chip pangalusna pikeun anjing

GPS kalayan sinyalna sadunya

Locator praktis atanapi GPS pikeun anjing ieu mangrupikeun alat anu nempel kana kerah anjing anjeun. Éta ngagaduhan seueur fungsi anu cool sareng mangpaat janten anjeun henteu kaleungitan piaraan anjeun. Salaku conto, GPS-na tiasa dianggo di langkung ti 150 nagara, éta ngagaduhan fungsi pager kaamanan anu peringatan diaktipkeun nalika anjing anjeun angkat ti daérah anu parantos anjeun anggap aman sareng anjeun bahkan tiasa ningali sabaraha kalori anu kaduruk supados tetep pas. .

Najan kitu, Sapertos seueur GPS ieu, tetep émut yén, salian ti alat éta, anjeun kedah ngontrak rencana bulanan, sataun, dua atanapi lima pikeun tiasa ngagunakeun sadaya pungsi, ogé ngaunduh aplikasi pikeun hapé anjeun.

Pamaca chip piaraan

A chip anu gunana sareng maca microchip, alat anu khusus dianggo ku dokter hewan sareng profesional pikeun tiasa maca data tina kiripik piaraan. Éta tiasa dianggo pikeun sagala rupa piaraan: anjing, ucing ... komo kuya! Nanging, éta henteu dianggo pikeun sato tegalan sapertos domba atanapi kuda. Anjeun kedah ngan saukur maca anu langkung caket kana 10 séntiméter atanapi kirang ti tempat dimana chip sina alatna maca sareng eusi na némbongan dina layar. Salaku tambahan, ngecas éta gampang pisan, anjeun ngan ukur peryogi alat USB.

GPS kalayan kode QR

Kamungkinan GPS anu paling murah anu anjeun tiasa mendakan. Sanaos henteu diwangun ku chip naon waé kanggo anjing, gunana pisan pikeun milarian anjing anjeun tanpa peryogi alat anu langkung mahal atanapi ku rencana pamayaran. Éta diwangun ku lencana kalayan kode QR. Nalika éta musna, jalma anu mendakan éta ngan ukur kedah nyandak poto kode na pikeun ningali data sato (nami, alamat, alergi ...) sareng anu bogana nampi email sareng lokasi ti tempat bacaanana didamel.

Maca chip leutik sareng kompak

Beda sareng model anu urang nyarankeun sateuacanna, chip chip ieu cocog pikeun sadaya jenis sato, sanés ngan ukur anjing, sabab éta ogé ngamungkinkeun pikeun ngaidentipikasi domba atanapi kuda. Gampang pisan digunakeunana, sabab anjeun ngan ukur kedah langkung caket kana daérah anu maca chipna. Salaku tambahan, anjeun tiasa ngamuatna nganggo USB sareng, nalika komputer anjeun mikawanohna, anjeun tiasa ngatur file baca chip tina folderna. Tungtungna, layar gaduh pisibilitas anu luhur pisan.

Chip anjing GPS

Chip séjén pikeun anjing anu tiasa anjeun tambahkeun kana kerah piaraan anjeun pikeun tetep dikontrol sepanjang waktos. Modél ieu anti kabocoran sareng, sajaba ti éta, éta kalebet fungsi anu narik pisan, sapertos GPS nyalira kalayan lokasi langsung, tapi ogé peringatan kabur. Éta tahan cai dugi ka hiji méter sareng, sapertos seueur produk tina jinis ieu, pikeun fungsina peryogi langganan anu tiasa bulanan, taunan atanapi triannual. Akhirna, kalebet riwayat sareng rute anu dituturkeun anjing nalika leumpang.

Kerah GPS super awét

Sareng kami bérés nganggo GPS anu pikaresepeun ieu, kalayan desain anu cool pisan sareng sayogi dina tilu warna, héjo, coklat atanapi pink, anu tiasa anjeun pasang di kerah anjing anjeun pikeun nempatkeunana permanén. Éta tahan cai sareng, diantara fungsina anu menarik pisan, biasa di produk sanés, sapertos GPS atanapi pager kaamanan, éta ogé ngagaduhan ciri anu tiasa janten pilihan anu hadé pikeun anjeun, contona, biaya langganan, seueur langkung mirah tibatan model anu sanés (ngan langkung ti € 3) atanapi beuratna, sabab éta énténg pisan.

Naon chip pikeun anjing?

Upami anjeun kaleungitan anjing anjeun, chip tiasa ngamungkinkeun anjeun mendakanana

Dina tulisan ieu kami parantos nampilkeun anjeun sababaraha tulisan anu anjeun tiasa kéngingkeun Amazon sareng éta Aranjeunna ngamungkinkeun anjeun ngalacak anjing anjeun nganggo GPS atanapi maca chip anu parantos aranjeunna implant. Jelas, jalma moal tiasa sacara senang nyisipkeun chip idéntifikasi dina anjingna, tapi kedah angkat ka dokter hewan.

Chip, kanyataanna, aranjeunna microchips leutik dibungkus dina kapsul anu dilebetkeun sacara subkutan kana piaraan anjeun. Éta dilakukeun ku biang saderhana, sareng aranjeunna henteu nyababkeun ngarareunah sato, ogé henteu nyababkeun alergi. Sabalikna, éta mangrupikeun alat anu épéktip pikeun milari piaraan anjeun upami éta musna.

Sakumaha ceuk Kami, chip ditanamkeun ku dokter hewan. Ieu ngandung data manusa, sapertos alamat, nami sareng nomer telepon, sareng éta ogé ngamungkinkeun rékaman terkendali sadaya sato pendamping tetep disimpen. Prosedur na saderhana pisan: anjeun ngan saukur kedah ngeusian formulir sareng data anjeun, anu bakal dilebetkeun kana chip, dokter hewan bakal nginpokeun ka pendaptaran sareng sababaraha minggu anjeun bakal nampi serat di bumi anjeun, serat anu mastikeun sato parantos didaptarkeun sareng lénder Identipikasi kalayan kode QR anu tiasa anjeun pasang dina kerah piaraan anjeun salaku kaamanan tambahan.

Kumaha anjeun tiasa ngabayangkeun éta penting pisan pikeun anjeun ngajaga inpormasi pribadi anjeun pikeun mutahir, Kusabab, upami anjing anjeun leungit, aranjeunna tiasa masihan deui ka anjeun.

Pentingna chip

Sababaraha GPS pikeun anjing dianggo nganggo telepon sélulér

Disebutkeun yén gambar hargana sarébu kecap, sareng urang tiasa nyarios sami perkawis perséntase, éta ngagambarkeun pisan sababaraha kanyataan sareng kaayaan ngeunaan pentingna chip. Numutkeun kana panilitian Affinity 2019:

  • Ngan éta 34,3% anjing anu dijemput ku pelindung mawa chip
  • Diantara ieu, kahontal balikkeun 61% ka anu bogana
  • Nanging, upami urang ningali jumlah anjing anu sumping di saung, sÉta ngan ukur tiasa balikkeun 18%
  • Sésana 39% anjing moal tiasa mulih atanapi kusabab kulawarga anu ninggali atanapi kaleungitan aranjeunna henteu nyandak telepon atanapi kusabab aranjeunna gaduh data anu lepat (éta sababna kami nyebatkeun yén penting pisan pikeun ngapdaptar pendaptaran)

Naha wajib pikeun ngaidentipikasi anjing kuring sareng microchip?

Disarankeun pisan pikeun mesék anjing anjeun

Di Spanyol wajib ngaidentifikasi piaraan, sanaos henteu kedah nganggo chip (Leres éta pikeun anjing anu berpotensi bahaya), contona, ku cara tato leutik, lencana ...

Najan kitu, Sanaos ku hukum urang henteu diperyogikeun pikeun nempelkeun microchip dina ingon-ingon, saha waé manusa anu saé uyahna bakal ngalakukeun éta. Sakumaha urang parantos nyarios, microchip penting pisan pikeun mendakan piaraan urang upami éta leungit atanapi dipaling, salaku tambahan, éta ngabantosan nyegah panyingkiran. Pondokna, éta henteu ngan ukur langkung aman pikeun sato, tapi ogé mastikeun karaharjaanana, sabab éta nambahan kasempetan balik ka bumi sareng kulawargana.

Dimana mésér kiripik anjing

Batur anu ningali dina panyungsi mobilena

Salajengna kami henteu ngan ukur nunjukkeun dimana anjeun tiasa mésér kiripik kanggo anjing, tapi kami ogé ngawartosan anjeun dimana ngagaleuh identifier béda pikeun ngajaga piaraan anjeun dina kontrol:

  • Pikeun ngaidentipikasi anjing anjeun sareng chip subkutan, anjeun kedah nyandak anjeunna ka dokter hewan. Ieu (atanapi ieu) bakal tanggung jawab nyuntikkeun sareng ngawartosan pendaptaran data sato. Prosés ieu ngan tiasa dilaksanakeun di dokter hewan.

Upami salian ti chip anjeun hoyong gaduh anu sanés cara tambahan pikeun ngajaga anjing anjeun di cek, aya seueur pilihan sanés anu anjeun anggo:

  • En Amazon Anjeun bakal mendakan seueur produk sapertos kerah GPS, piring, piring sareng QR ... anu ngamungkinkeun anjeun pikeun dikawasa anjing anjeun sareng, upami kabur, éta tiasa janten bantosan pisan pikeun milari éta pas anjeun tiasa .
  • Saterusna, di toko sato online sapertos TiendaAnimal atanapi Kiwoko anjeun ogé bakal mendakan sajumlah ageung lencana sareng kalung, sanaos aranjeunna kirang gaduh rupi. Éta ogé nawiskeun GPS nami merek anu pikaresepeun anu tiasa manpaat pikeun anjeun.
  • Tungtungna, aya mérek telepon (sapertos Vodafone) atanapi GPS mobil (sapertos Garmin) anu ogé nawiskeun versi kerah anjing lokasina nyalira. Tapi, aranjeunna biasana rada langkung mahal.

Chip pikeun anjing mangrupikeun produk anu saé pikeun ngajaga anjing anjeun diidentifikasi upami karugian, leres? Wartoskeun ka kami, naha anjeun ngagaduhan pangalaman sareng salah sahiji mérek ieu? Naha anjing anjeun ngagaduhan chip? Naha saur anjeun ieu cekap atanapi naha anjeun langkung resep nguatkeun deui nganggo GPS?

Fuentes: Pangirut Fundación


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.