Diét pikeun masalah kulit dina anjing

Diét-kanggo-kulit-masalah-di-anjing5

Laju ku urang ayeuna hirup urang mangrupikeun hal anu nyandak urang seueur masalah kaséhatan. Diét anu goréng, manajemén émosional anu goréng, sikep goréng nalika damel, bobo sakedik, ... Ieu sababaraha hal anu biasana urang tinggaleun, dina kahirupan sadidinten kahirupan sapopoe anu paling seueur ... sareng kami ogé mindahkeun ieu ka anjing, Kabiasaan anu goréng nalika ngurus diri sorangan, sareng ngurus aranjeunna, nyandak kaluar saeutik, maén nanaon sareng aranjeunna sareng masihan aranjeunna diet dumasar kana pangan industri.

Dinten ka dinten kantor vet pinuh ku anjing anu ngaganggu tina kulit, anu aya hubunganana dina perséntase ageung pikeun diet anu goréng, umumna dumasar kana pélét pakan. Tanpa ado salajengna kuring ninggalkeun anjeun buku resep ieu pikeun masalah kulit anjing. Entong sono.

Naha anjing abdi ngagaduhan masalah kulit?

Panyakit kulit mangrupikeun masalah anu paling umum dirawat ku dokter hewan. Di seueur daérah di nagara ieu, éta ngagambarkeun langkung ti 50% sadaya sato anu sumping pikeun konsultasi, sareng dugi ka 70% tina masalah dermatologis anu sami disababkeun ku alergi tuang. Dina postingan anu sateuacanna, anjing sareng setrés tuangeun, Kuring ngajelaskeun kumaha ngajaga anjing anjeun tuang tuang salami hirupna mangrupikeun sumber stres utama dina kahirupan anjing.

Naon anjing abdi tuang?

Sababaraha studi Pangajaran sarta Palatihan Atikan di dunya nunjukkeun yén anu nyababkeun seueur masalah kulit dina anjing kami diinduksi ku tuangeun industri atanapi pakan pikeun anjing. Kurangna pola dahar mangrupikeun salah sahiji sabab, sabab kurangna nutrisi sapertos séng, vitamin A, vitamin B, vitamin E, protéin atanapi sababaraha asam lemak ésénsial, anu anjing urang kedah diét ngan dumasar kana tuang garing.

Nanging, hypersensitivity diét sareng Intoleransi tuangeun langkung janten alesan panyawat tibatan kakurangan nutrisi. Ieu sadayana disababkeun ku jumlahna ageung bahan aditif sareng bahan kimia tina sagala rupa di mana kadaharan industri ieu beunghar sareng éta tunduk kana sistem imunitas anjing urang kana setrés tambahan nalika kedah ngolahna. Dina tulisan samemehna, di Sejarah Industri Pangan Piaraan, Kuring ngajelaskeun kumaha industri tiasa dianggo sareng kuring masihan anjeun sababaraha daptar bahan aditif sareng sanyawa dimana aranjeunna ngadamelna.

Diét-kanggo-kulit-masalah-di-anjing4

Diét anu mana anu leres?

Diét séhat idéal

Sumber protéin dasar

Diét anu dikawasa mangrupikeun pangobatan jangka panjang hungkul ditarima pikeun alergi dahareun anu nyababkeun panyakit kulit. Diét anu dikontrol panginten saimbang sareng bébas tina alergen, sareng éta didamel kalayan bahan anu paling gampang ditoleransi tanpa masalah ku anjing. Sababaraha panilitian nunjukkeun yén aya tuangeun anu henteu gampang nyababkeun alergi dina sato sapertos domba, hayam, daging kuda, rusa sareng kelenci, kumargi umumna henteu aya dina tuangeun komérsial.

Kadaharan anu henteu diolah

Kurangna prosés pangan ieu, ngajantenkeun aranjeunna kurang kamungkinan kana némbalan réspon alérgi. Salah sahiji sumber protéin ieu digabungkeun sareng nasi pindang atanapi kentang pikeun ngabentuk diet anu bakalan janten katuangan (henteu kalebet anu sanés), sahenteuna tilu minggu. Aya seueur diét manajemén panyakit gastrointestinal anu tiasa dianggo pikeun kaayaan kulit. Kadang-kadang peurih teraskeun mangbulan-bulan saatos dahareun dileungitkeun tina diét sadidinten anjeun. Langkung saé pikeun ngajaga diét sahenteuna 3 bulan, sateuacan narik kasimpulan ngeunaan panyabab Itching éta.

Sareng kadaharan pikeun masalah alergi anu aya di pasar?

Tuangkeun masalah kulit

Aya seueur diét komérsial anu sayogi pikeun ngubaran alergi pangan. The domba sareng nasi umumna bahan utama tina jenis diet ieu. Tangtosna, berkat pamrosésan anu dilakukeun pikeun ngarobah éta kana format bola garing tina pakan industri anu urang terang, éta panginten henteu épéktip pisan dina ngubaran panyakit anjing anjeun.

Kaayaan kulit sareng peurih anu disababkeun ku alergi dahareun sering ngaleungit nalika anjing mimiti tuang domba sareng nasi dina diét jenis BARF anu tos siap. Sababaraha kali, masalah kulit deui nalika didahar disiapkeun sacara domba sareng diét nasi. Salain tina vitamin sareng mineral sintétik, kadaharan ieu henteu ngandung jinis gizi anu sanés. Diét komérsial ngandung pangisi, bahan aditif, sareng pengawet anu tiasa tanggel waler pikeun panyakit kulit alérgi dina sato.

Sato tiasa alérgi kana jinis olahan industri anu sanésna anu dikonsumsi, sapertos cocooan (ati-ati hususna ka cocooan mirah ti toko Cina), manisan, atanapi olahan pikeun nyayogikeun vitamin sareng mineral. Persiapan vitamin sareng mineral ngandung produk daging sareng aditif anu sato tiasa alérgi. Tanda alergi sering muncul saatos vitamin sareng pél mineral dumasar sato pikeun nambihan pikeun ngimbangan diet anu dikontrol.

Diét-kanggo-kulit-masalah-di-anjing6

Kumaha kuring terang upami anjing kuring ngagaduhan alergi katuangan?

Kabeneran Ngeunaan Tés Alergi

Kuring ngantunkeun didieu pendapat Dokter Kedokteran Hewan, Donald Strombeck (salah sahiji éntitas panggedéna dina nutrisi anjing anu aya) ngeunaan hal ieu:

Diagnosis alergi dahareun tiasa hésé dibuktikeun. Teu aya tés laboratorium anu tiasa dipercaya pisan pikeun mastikeun alergi kadaharan salaku panyabab panyakit gastrointestinal atanapi kulit. Tés kulit intradermal sering dianggo pikeun ngaidéntifikasi alergen anu béda salaku panyabab panyakit kulit, nanging, teu aya panilitian anu nunjukkeun yén tés aléren dahareun kulit tiasa dipercaya. Tés ieu biasana ngahasilkeun réaksi positip palsu anu overestimate tina kajadian alergi dahareun.

Sababaraha kali, kuring parantos ningal kumaha jalma nyéépkeun rébuan euro dina tés alergi pikeun anjingna sareng parantos kahontal nanaon, bari teras-terasan masihan kadaharan industri dina bal garing.

Dokter Strombeck nyaritakeun ngeunaan tés na:

Tés alergi pangan ogé tiasa kalebet tés radioallergoadsorption (RAST) sareng analisis énzim imunosorbén (ELISA) anu dikaitkeun énzim. Tés ieu ngadeteksi antibodi spésifik ngalawan alergén khusus, di dieu alergen dahareun. Henteu aya panilitian dina anjing sareng ucing nunjukkeun nilai pikeun tés ieu. Seueur masalah kulit kronis dievaluasi sareng tés getih sareng biopsi kulit. Jumlah getih lengkep sareng panél kimia getih nyayogikeun sakedik inpormasi anu kapaké pikeun ngaidentipikasi alergi atanapi teu sabar.

Kumaha terang upami diet tiasa?

Numutkeun ka Dokter Strombeck

Sadaya bahan kimia dileupaskeun hungkul saatos leukosit berinteraksi sareng alergen dahareun. Nalika alergen parantos ical, pelepasan bahan kimia ieu lirén.

Kadang-kadang bahan kimia terus muncul sacara spontan tanpa alergen. Pelepasan kimia spontan ieu kadang-kadang tiasa mangbulan-bulan sateuacan ngaleutikan sareng liren. Dina kasus ieu, sato tiasa neraskeun nunjukkeun tanda klinis alergi sanaos alergen henteu aya dina diétna. Dina jenis kasus ieu, gampang bingung sareng yakin yén perlakuanna gagal atanapi anu nyababkeun alergen anu henteu dipendakan sareng tetep kanyahoan. Kasabaran penting nalika ngadegkeun pangobatan diét sato kalayan alergi dahareun.

Tapi naon anu kuring tuang anjeunna? Dokter hewan kuring nyarios kadaharan alami henteu saé pikeun anjing kuring

Anjing-anjing abdi ngagaduhan kaistiméwaan. Aranjeunna ngagaduhan diet anu langkung ati-ati tibatan raja, sareng éta ngan ukur nyayogikeun sakedik waktos sareng artos kuring. Kuring ngarujuk anjeun ka lebetna Pitunjuk Canine Canine. Di dinya anjeun bakal ningali naon anu saé pikeun anjeun sareng anu henteu.

Dinten ka dinten, palatihan nutrisi anjing ti dokter hewan anu nembé tinggaleun balapan, sacara praktis nil, dibarengan ku kanyataan yén mérek feed masihan ceramah sareng seminar gratis dimana aranjeunna diinoktrinasi sahingga aranjeunna nyalira ngajual jinis kadaharan ieu, kusabab urang tiasa ngabayangkeun sakabeh gambarna.

Hiji anjing ngagaduhan 99% parity genetik sareng ajag. Naha anjeun ngabayangkeun Ajag anu gering tina tuang kijang, kalebet tulang? Logika nyéépkeun saeutik keraguan kumargi upami katuangan utami dina tuangeun sadidinten henteu cocog sareng aranjeunna, aranjeunna pasti bakal punah mangabad-abad ka pengker. Diét alami jauh langkung aman tibatan diét dumasar kana pakan anu henteu kualitas.

Anjing gaduh langkung seueur masalah anu dihasilkeun ku pakan, anu mangrupikeun salah sahiji jenis kadaharan anu paling lami saabad na pinuh ku bahan kimia sareng kakurangan nutrisi, dibandingkeun ku diet anu séhat, dumasar kana pangan alami, sareng anu paling bébas tina anu tiasa diolah. .

Diét anu rupa-rupa sareng alami bakal ngahasilkeun anjing anu séhat sareng tanpa ragu sareng kirang seueur kasempetan pikeun ngembangkeun masalah kulit anu aya hubunganana sareng alergi katuangan, tibatan hiji tuangeun sareng pélét pakan. Sareng upami dokter hewan anjeun nyarioskeun yén kadaharan alami goréng, taroskeun ka anjeunna naon anu anjeunna tuang.

Diét-kanggo-kulit-masalah-di-anjing3

Resep kadaharan anjing

Sateuacan masak

Resep ieu sadayana dikembangkeun ku Dokter Strombeck, dina bukuna  Diét Anjing sareng Ucing Anu Disiapkeun di Bumi: Pilihan anu Séhat, ditarjamahkeun sareng diadaptasi pikeun masarakat Spanyol ku kuring.

Sadaya diét ieu dikembangkeun pikeun ngubaran masalah kulit anjing, disababkeun ku alergi dahareun, sareng sumping sareng inpormasi gizi pikeun anjing.

Sateuacan ngawitan masak, disarankeun pikeun émut éta dagingna bakal dibéré atah sareng ku tulang dina sagala resep, salami éta pikeun sato leutik. Upami éta daging sapi, domba, kuda atanapi daging banténg, langkung saé dipiceun tulang sareng ngantepkeun salaku tulang rekreasi. Aranjeunna ngagaduhan nutrisi tina kagiatan éta ogé.

Upami anjeun henteu kersa masihan tulang alami, anjeun tiasa nambihan tulang pikeun suplemén kadaharan

Kelenci sareng Kentang Asak

  • 250 tina Kelenci seger.
  • 300gr kentang asak sareng kulit sareng sadayana.
  • 60gr Brokoli atanapi Kubis.
  • 10gr minyak zaitun
  • 3 miligram uyah
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 647 Kcalories, 29,3gr protéin, sareng nyayogikeun 17,6gr lemak, kanggo nutupan kabutuhan anjing ukuran sedeng (sakitar 20 kilo)

Anjeun tiasa masak kelenci upami anjeun hoyong, ngagolak atanapi ngagoreng sakitar 3 menit. Ieu bakal ngajantenkeun langkung dicerna sareng ningkatkeun kisaran kalori na sakedik.

Ngadamel campuran anu dikocok rata sareng sayuran, uyah, vitamin sareng tulang tipung (upami diperyogikeun), éta bakal sambel pikeun kelenci sareng kentang.

Sapi sareng kentang pikeun anjing sawawa

  • 250gr daging sapi seger.
  • 300gr kentang asak sareng kulit sareng sadayana.
  • 60gr Brokoli atanapi Kubis.
  • 10gr minyak zaitun
  • 3 miligram uyah
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 656 Kcalories, protéin 35,7gr, sareng 15,7gr gajih, kanggo nyumponan kabutuhan anjing sedeng (sakitar 20 kilo) sapoé. Dilayanan saé supados anjeun teu lapar.

Anjeun tiasa masak daging sapi upami hoyong, kagorengan sakitar 3 menit. Ieu bakal ngajantenkeun langkung dicerna sareng ningkatkeun kisaran kalori na sakedik.

Ngadamel campuran anu dikocok rata sareng sayuran, uyah, vitamin sareng tulang tipung (upami diperyogikeun), éta bakal janten saos kanggo daging sapi sareng kentang.

Diét-kanggo-kulit-masalah-di-anjing2

Kelenci sareng nasi pindang kanggo anjing dewasa

  • 250gr Kelinci seger.
  • 320gr béas bodas sisikian panjang.
  • 60gr Brokoli atanapi Kubis.
  • 10gr minyak zaitun
  • 3 miligram uyah
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 651 Kcalories, 29,2 g protéin, sareng 18,2 g lemak, pikeun nyumponan kabutuhan anjing sedeng (sakitar 20 kilo). Anjeun tiasa masak kelenci upami anjeun hoyong, masak atanapi sobatkeun sakitar 3 menit , sanaos éta, sakumaha anu kuring parantos nunjukkeun sateuacanna, bakal ningkatkeun kisaran kalori anjeun.

Sangu langkung saé dituangna dina cai bari teras tinggalkeun kapungkur dina ngalakukeun kitu, nyaéta, ngasakan teuing, janten langkung lemes. Ku cara kieu éta bakal langkung gampang dicerna pikeun sato.

Ngadamel campuran anu dikocok rata sareng sayuran, uyah, vitamin sareng tulang tipung (upami diperyogikeun), éta bakal janten saos kanggo kelenci sareng nasi.

Venison sareng diet béas pindang pikeun anjing dewasa

  • 150gr Venison.
  • 320gr béas bodas sisikian panjang.
  • 60gr Brokoli atanapi Kubis.
  • 10gr minyak zaitun
  • 3 miligram uyah
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 651 Kcalories, protéin 29,2gr, sareng nyayogikeun 18,2 gr lemak, pikeun nyumponan kabutuhan anjing sedeng (sakitar 20 kilo). Anjeun tiasa masak upami anjeun hoyong rempah, friendolo atanapi dina oven sakitar 3 menit, sanaos kitu, sakumaha anu kuring parantos dituduhkeun sateuacanna, bakal ningkatkeun kisaran kalori na.

Sangu langkung saé dibébérkeun kana cai bari teras tinggaleun nalika di damel, nyaéta masak langkung, janten langkung lemes. Ku cara kieu éta bakal langkung gampang dicerna pikeun sato.

Ngadamel campuran anu dikocok rata sareng sayuran, uyah, vitamin sareng tulang tipung (upami diperyogikeun), éta bakal janten saos kanggo kelenci sareng nasi.

Ngembang Kelinci sareng Kentang pikeun Anjing

  • 200 tina Kelenci seger.
  • 250gr kentang asak sareng kulit sareng sadayana.
  • 60gr Brokoli atanapi Kubis.
  • 10gr minyak zaitun
  • 3 miligram uyah
  • Hidangan tulang tipung 3 gr (opsional upami anjeun henteu badé masihan tulang)
  • 1/5 multi tablet vitamin sareng mineral (didamel pikeun manusa déwasa)

Diét ieu nyayogikeun 511 Kkalori, 24,6g protéin, sareng 17,6 gr lemak, pikeun nyumponan kabutuhan a anakan anak anjing anjing ukuran sedeng.

Anjeun tiasa masak kelenci upami anjeun hoyong, ngagolak atanapi ngagoreng sakitar 3 menit. Ieu bakal ngajantenkeun langkung dicerna sareng ningkatkeun kisaran kalori na sakedik.

Sakumaha biasa, ngadamel campuran dikocok rata sareng sayuran, uyah, vitamin sareng bubuk tulang (upami diperyogikeun), éta bakal janten saos kanggo kelenci sareng kentang.

Diét-kanggo-kulit-masalah-di-anjing

tips

Kuring parantos nyéépkeun anjeun kiat nalika masak diét, masing-masing. Turutan aranjeunna nalika ngeunaan cara ngadamel diét anu langkung saé diadaptasi sareng anjing anjeun. Kaleungitan kasieunan masihan daging sareng tulang na, atah sadayana. Upami éta sato leutik, moal aya kajadian. Henteu saé masihan tulang tuur anak sapi, tapi ku tulang hayam, kelenci atanapi partridge, éta moal ngagaduhan masalah sareng éta bakal seueur ngandung gisi.

Anjeun tiasa ngalengkepan resep ieu sareng yogurt alami atanapi Yunani, upami tiasa tanpa gula. Upami anjeun hoyong amiskeun sakedik, moal aya anu langkung amis sareng langkung séhat tibatan madu, upami éta dibeli di tukang ubar hérbal sareng alami, langkung saé tibatan hadé.

Tanpa ado salajengna, hatur nuhun pisan pikeun maca kuring sareng upami aya patarosan, kuring bakal senang ngabantosan anjeun. Serahkeun aranjeunna ka kuring dina koméntar tulisan ieu.

Salam sareng jaga anjing anjeun !!!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alajandra Tint cenahna

    Abdi resep tulisan dina halaman ieu, éta mangpaat pisan sareng pikaresepeun 😀

    1.    Anthony Carter cenahna

      Hai Alajandra, hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun. Sing salamet

  2.   Louis S. cenahna

    Salam Pak Antonio Carretero. Selamat kuring kana tulisan anjeun. Abdi saurang Dokter Sato, lulus 21 taun ka pengker, jelas didédikasikeun pikeun Peternakan Unggas Inténsif, janten caket kuring kana pepelakan pakan ternak. Kuring gaduh 4 taun diajar sagala hal ngeunaan nutrisi anjing, sareng 2 taun ngalaksanakeun pangetahuan anu diala (diét buatan saimbang), parobihan anu positip langkung saé pisan. Kuring miharep tulisan anjeun dugi ka seueur jalmi anu resep ka anjingna, sareng ngabantosan aranjeunna pikeun muka panonna, kana seueur pisan panyakit anu katingalina caket, persis sareng penampilan garing (pekat) pakan. Allah ngaberkahan anjeun.

    1.    Anthony Carter cenahna

      Halo Luis S. Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun sareng anu parantos ngiringan. Kasenangan pikeun tiasa ngabantosan sadayana urang ngagaduhan anjing anu hadé.
      Salam!

  3.   Monica cenahna

    Antonio !! Wilujeng! Milarian inpormasi ngeunaan nutrisi alam kuring mendakan tulisan anjeun ... Naon waé naséhat atanapi diét homemade kanggo anjing anu ngagaduhan masalah alergi kulit? Nuhun !!!!

  4.   Gi cenahna

    Hatur nuhun pisan kana perkawis inpormasi anu super mangpaat ieu !!

    Mamang;: «1/5 multi vitamin sareng tablet mineral» babandingan (1/5) subyektif pisan .., naha anjeun tiasa langkung khusus?

  5.   Tony cenahna

    Halo Antonio, kuring gaduh emas umur 3 taun kalayan kulit atopik sareng alergi (suku sareng ceuli). Kuring henteu terang persis naon anu anjeunna alérgi, sareng aranjeunna ngirimkeun pakan atopik, tapi éta mahal pisan sareng kuring henteu sanggup ayeuna. Dupi anjeun tiasa nyarankeun tuangeun buatan kuring pikeun kuring ningkatkeun? Nya éta anjeunna leres-leres gaduh waktos anu pikareueuseun.
    hatur nuhun

  6.   Beto cenahna

    Oh ... sababaraha resep kalebet kelinci.
    Nalika kuring alit, kuring ngagaduhan kelinci piaraan. Abdi henteu tiasa tuang kelenci anjing abdi. hapunten pisan ...

  7.   Hector cenahna

    Hai Antonio, hatur nuhun kanggo naséhat sareng resep anjeun. Patarosan kuring naon anu anjeun hartosna ku 1/5 tablet, naha éta mangrupikeun kalima tablet atanapi naha éta hiji dugi ka lima tablet? Hatur nuhun.

  8.   Ruth cenahna

    Abdi gaduh urang Malté 7 taun anu kaserang alergi katuangan anu diwujudkeun ku gingivitis kumat, anu nyababkeun anjeunna sering nyandak antibiotik pikeun resep kuring sareng kuring hoyong terang upami aya diet anu tiasa ngabantosan anjeunna
    Hatur nuhun pisan sateuacanna

  9.   macarena cenahna

    Halo anjing abdi curiga tapi henteu terang .. anjeunna yuswa 4 taun sareng kuring masihan eupan anu muncul dina tv mérek pamungkas .. éta hayam atanapi éta gumantung tapi anjeunna nempatkeun tukang skala .. itches and bites, Sareng beuteung janten pink, anjeunna mangrupakeun pabrik anggur ku yorsay ... Kuring parantos masihan eupan saur kuring pon merek salmon tapi tangtosna kadang kuring hoyong masihan anjeunna anu sanés dina dinten sabab kuring nyandak pésta sareng kuring henteu terang naon anu kedah dipasihkeun ka anjeunna kuring ngantosan waleran anjeun salam.

  10.   alba sophia cenahna

    Hatur nuhun pikeun ngabagi élmu anjeun, kuring bakal ngamimitian ngalaksanakeun sagala naséhat anjeun, kuring ngagaduhan anak anjing anu ngagaduhan masalah kulit

  11.   Marlene cenahna

    Tulisan anu saé, anu ngamungkinkeun kuring kéngingkeun élmu ngeunaan kabeneran tuang sareng nutrisi anu pas pikeun anjing.

  12.   Carmen cenahna

    Halo Antonio, kuring resep pisan kana tulisan anjeun sareng kumaha anjeun ngajelaskeun kabutuhan anjing kami, kuring gaduh patarosan: jumlah anu anjeun pasangkan pikeun méja sareng naha kuring kedah masihan anjeunna tilu dinten? Atanapi upami anjeun tiasa netelakeun, hatur nuhun pisan, kuring ngaharepkeun maca langkung seueur ngeunaan kaséhatan spaniel jago kuring anu parantos sareng anak anjing di saluruh awakna salami sataun ayeuna, anjeunna ngagaduhan waktos anu parah, anu nganggo otitis ieu kaserang seueur ningali naha kuring masihan anjeunna pola makan ieu, salam.

  13.   Peppa cenahna

    Halo, wilujeng siang.
    Kuring ngagaduhan American Bully standar sareng beurat anjeunna 37 kilo, anjeunna ngagaduhan
    Tilu taun, nalika yuswa opat bulan, anjeunna ngamimitian masalah dina ramo sareng ceuli, dina ramo na kaluar sapertos pupae, sareng aranjeunna janten katépaan, ... dokter hewan ngirimkeun antibiotik sareng éta anu anjeunna candak ti anjeunna.
    Kami parantos ngarobah dahareun sareng masalahna teras-terasan.
    Patarosan abdi .... Jumlah anu anjeun lebetkeun kanggo hiji dinten?

  14.   Miriam cenahna

    Halo, wilujeng sonten ..... Anjing abdi anu anjing cai Spanyol ti janten juara La Rioja ayeuna yén anjeunna ngorejat sareng narik rambutna, kusabab sababaraha warna beureum dina awakna sareng kulitna ragrag. pinggul gaduh rambut super kasar sareng tina iga na dugi ka éndah .... Abdi atos asa teu terang naon anu kedah dilakukeun ... hatur nuhun

  15.   miharep grajales cenahna

    hatur nuhun kanggo nasihat anjing abdi yuswa 10 taun anjeunna ngagaduhan masalah kulit
    masihan jumlah nutrisi nalika nyiapkeun diét homemade hatur nuhun.

  16.   Paola cenahna

    Halo!! Konsultasi Kuring gaduh anjing anu seukeut sareng alergi katuangan, anjeunna parantos yuswa satengah taun, anjeunna tuang royal canin hypollargenico, dokter hewan nyarankeun kuring pikeun masak daging kuda sareng waluh Italia, anjeunna lapar, panginten kuring masihan anjeunna sakedik I hoyong anjeunna ngantunkeun kuring.