Festival Yulin

festival kontroversial diayakeun di Yulin

Unggal taun rébuan anjing dibantai sareng dijantenkeun ngeunah di kota anu disebat Yulin, perenahna di tenggara Cina. Salami sapuluh dinten, diayakeun hiji acara dimana daya tarik utama nyaéta ngadahar daging anjing sareng nginum minuman keras limau kanggo ngarayakeun mimiti usum panas.

Seueur selebriti anu naék sora dina kampanye hak-hak sato, kalayan tujuan hungkul lirénkeun prakték anu ngaheureuykeun sareng ngabingungkeun paling urang kulon.

Grup hak sato yakin anjing dipaling

Grup hak sato yakin anjing dipaling. Anjing sareng ucing ogé diangkut sacara ilegal dina kaayaan anu pikasieuneun, sahingga sababaraha urang maot asfikxi nalika perjalanan panjang.

Sakali di Yulin, anjing-anjing ieu dibangkitkeun kana kurung alit anu kotor, dimana aranjeunna akhirna keok dugi ka tiwas. Teras, urang nunjukkeun ka anjeun sababaraha detil ngeunaan festival pikasieuneun ieu anu dirayakeun di kota Cina ieu.

Sabaraha ucing sareng anjing anu maot dina unggal acara?

Dina puncakna, anu festival daging anjing yulin, tanggung jawab sahenteuna 10 dugi ka 15 anjing euthanized.

Dina 2014, dilaporkeun yén angka éta turun janten dua rébu atanapi tilu rébu piaraan. Sumber anu dipercaya parantos nurunkeun inohong taun ka tukang janten kirang ti sarébu. Angka éta, sacara lega dibédakeun sanaon sesah diverifikasi, sakitar 10 juta pangorbanan.

Naha anjeun ngan ukur tuang anjing dina Festival?

Said festival nandaan solstis usum panas. Ngaran lengkep festival nyaéta Yulin's Lychee and Dog Meat Festival. Seueur bir ogé dikonsumsi. Hanjakal éta ogé parantos dilaporkeun yén daging ucing dihakan, sanaos dina jumlah anu langkung alit.

Naha pamaréntah tiasa ngeureunkeun pembantaian ieu?

Perkawis festival daging anjing Yulin, pamaréntah henteu deui sanksi anjeunna ku cara naon waé cara. Sigana mah sababaraha jenis perjangjian henteu resmi, antara anu resep daging anjing bakal pendak sataun sakali.

Naha festival leres-leres dibolaykeun?

Gosip ieu diulang unggal taun, biasana kusabab bingung dina média sosial ngeunaan festival anu sanés. Seueur anu ngantosan éta réngsé, tapi festival éta langkung gampang dileungitkeun, kusabab tekanan masarakat.

Asalna anjing-anjing anu euthanized?

Numutkeun kana sababaraha panilitian, ideu yén anjing-anjing ieu dipiara palsu. Seueur pisan anu dipaling, direbut atanapi diracun teras lebetkeun kana kurung alit sareng anjing sanés.

Salami waktos ieu aranjeunna teu ngagaduhan tuangeun atanapi cai sareng panyakit sumebar gancang. Panyakit ieu kalebet distemper anjing, parvovirus, sareng ampir pasti rabies.

Dimana aranjeunna nyandak aranjeunna?

Anjing sanes hiji-hijina sato anu maot dina pésta ieu

Rumah potong anjing anu kotor, aranjeunna henteu diatur sareng aranjeunna ogé kejem pisan. Henteu aya karantina sato, boh nalika meuncit, atanapi nalika ngangkut.

Tempat jagal ieu biasana aya jauh ti daérah kota sareng komunitas, tapi, di tempat-tempat anu langkung umum tuang daging ucing sareng anjing, sato tiasa dipaéhan di jalan.

Kumaha sato maot?

Ieu patarosan anu sesah, sabab teu aya peraturan ngeunaan pembunuhan anjing.

biasana, sangsara maot anu jauh tina éfisién. Éta katéwak ku cara nyandak beuheung ku cangkéng logam teras diséréd tina kandangna. Aranjeunna teras ditumbuk atanapi ditusuk dina beuheung atanapi palangkangan ngaluarkeun getih.

Métode anu sanés pikeun maéhan éta kalebet ngagantung atanapi ngahémat listrik. Ieu éta kajadian anjing ku anjing, Janten anjing séjén sigana bakal nyaksian sababaraha maot sateuacanna, ngabalukarkeun panik sumebar diantarana.

Naha anjing leres-leres digodog hirup?

Sanaos kami henteu percanten ieu mangrupikeun hajat rutin, téknik pembunuhan anu henteu épéktip sareng skala pembunuhan anu terlibat hartosna éta kamungkinan pisan yén masak anjing tiasa dimimitian sateuacan maotna.

Naha panyiksaan ieu mangrupikeun bagian tina festival?

Sanes kaleuleuwihan nyarioskeun yén anjing anu sangsara nyaéta siksaan, tapi, langkung kamungkinan panyiksaan ieu disababkeun ku kejirna, ngangkut sareng dipeuncit, tibatan kahoyong anu ngahaja manjangkeun kanyeri anjing pikeun kabagjaan, hiburan atanapi pikeun ningkatkeun pidangan dina sagala cara.

Naha tuang daging ucing sareng anjing biasa di Cina?

Sanaos prak-prakan tuang daging ucing sareng anjing parantos aya mangtaun-taun di Tiongkok, khususna di Guangdong, Guangxi, propinsi Guizhou, sareng wétan-wétan Cina, la frékuénsi konsumsi sareng jumlah anu dikonsumsi ngirangan taun ka taun.

Kusabab usaha anu dilakukeun ku LSM, ka individu, boh nasional boh asing pikeun ningkatkeun karaharjaan sato di Cina sareng padamelanana sareng aparat satempat, jumlah konsumen daging ucing sareng anjing, éta terus ngaleutikan unggal taun.

Sanaos kanyataanna seueur sato anu dipaling, dagingna tetep ngagaduhan nilai pasar anu luhur. Éta dikonsumsi ku alesan tahayul atanapi obat kuat, atanapi kamungkinan pikeun tradisi. Sabenerna, upami daging ucing atanapi anjing didamel haram, énjing moal aya anu kalaparan.

Naha festival ieu henteu lirén?

Unggal taun rébuan anjing dibantai sareng dijantenkeun ngeunah di kota anu disebat Yulin

IPerpustakaan panerapan mangrupikeun masalah anu rumit sareng hésé pisan dilakukeunNanging, aya réspon anu signifikan anu henteu diperhatoskeun.

Ieu kalebet ampir salapan juta jalma anu parantos milih online pikeun panerapan anu diusulkeun pikeun ngeureunkeun konsumsi daging ucing sareng anjing. Samentawis éta, sanaos carita maling anjing angger aya dina média Cina, aranjeunna tetep ngagaduhan kakuatan pikeun ngareuwaskeun sareng aya rasa anu tumuh yén waktuna parantos sumping pikeun ngarobih sadayana ieu.

Ngonsumsi daging ucing atanapi anjing, sabab haram, bakal ditampi pisan sahingga ngirangan kajahatan sareng kakejaman dina waktos anu sami.

LSM sareng pencinta sato anu gagah ogé tanggel waler pikeun seueur pisan anjing sareng ucing nyalametkeun unggal taun, utamina sateuacan festival dilaksanakeun. Ieu mangrupikeun usaha ageung, sabab nyalametkeun dimimitian ku treuk, tapi miara anjing atanapi ucing tiasa teras-terasan mangtaun-taun saatosna.

Upami festival réngsé, naon anu bakal kajadian ka anjing anu dipendakan di Yulin?

Skénario anu paling dipikaresep nyaéta éta Kanaékan tekanan sataun ka taun bakal ngajadikeun festival tina Daging anjing Yulin terus ngaleutikan ukuranana.

Tekanan masarakat parantos ngalakukeun éta sareng ngahémat nyawa dina prosés. Penting pisan yén tekanan ieu dijaga. Upami teu aya napsu kanggo dikonsumsi, suplai ogé bakal ngirangan, kitu ogé kekejeman. Dina acara festival dumadakan dieureunkeun, kami yakin yén kelompok lokal, kalayan dukungan kami, tiasa nyalametkeun anjing.

Ayeuna, aya hiji sajumlah ageung kelompok penyelamat lokal anu parantos sumping ngadorong festival daging anjing Yulin réngsé. Kalayan seueur pisan kelompok anu damel pisan, moal aya kakirangan dukungan dina miara ucing sareng anjing ieu antukna bumi anyar tiasa dipendakan pikeun aranjeunna.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.