Flyball, olahraga anjing anu pikaresepeun

Flyball mangrupikeun olahraga anjing anu ngagaduhan asal dina alat anu sami namina.

Anjing peryogi kagiatan fisik pikeun ngajaga awak sareng pipikiran saimbang. Kukituna Dianjurkeun yén aranjeunna ngalakukeun sababaraha olahraga, sajaba ti leumpang sapopoé, penting pisan dina sagala hal. Flyball, salaku conto, tiasa janten pilihan anu saé, sabab éta nyandak sababaraha manpaat pikeun sato ieu.

Asal tina flyball

Este olahraga anjing asalna tina alat anu disebut ngapung bal diciptakeun ku élmuwan Australia Herbert Wagner dina taun 70-an. Mangrupikeun alat anu dirancang pikeun maledog bal ka anjing, ngarah tiasa senang nalika di bumi nyalira.

Nalika Wagner ngenalkeun ieu proyék dina televisi Amérika Kalér, bungah masarakat. Saeutik demi saeutik ideu na dikembangkeun dugi anjeunna nerapkeun kana olahraga ieu, anu gancang mimiti bentukna sareng janten populér.

Henteu lami pikeun aturan khusus ditetepkeun pikeun ngatur disiplin ieu. Maka timbul klasifikasi balapan, posisi strategis halangan sareng kajawaraan. Sabenernamah lomba nasional skala gedé diayakeun, anu bahkan disiarkeun dina televisi sareng anu ditampi ku masarakat.

 

Unggal anjing kedah ngalaksanakeun kursus halangan dugi ka ngahontal alat flyball.

Naon?

Hal éta dilakukeun dina dua tim masing-masing opat anjing. Unggal sato kedah ngalaksanakeun kursus halangan dugi ka ngahontal alat ngapung bal, anu ngoperasikeun ku suku na pikeun maledog bal ténis. Anjing néwak bal sareng ngalir deui ka titik awal, dimana anjeunna ngambil alih ti anjing salajengna dina timna.

Grup anu ngahontal garis finish tadi sareng ngalakukeun sababaraha kasalahan paling éléh.. Ieu mawa hukuman sareng dipasihkeun nalika, contona, anjing muragkeun bal, teu malire hahalang atanapi salah jalan. Sakabeh prosés dipandu ku sababaraha pelatih sareng diawasa ku juri.

Jangkungna halangan beda-beda gumantung kana ukuran jeung ras tina anjing-anjing anu miluan. Kusabab kitu, sato sateuacanna diklasifikasikeun kana sababaraha kategori. Maka, halangan tiasa dugi ti 20 cm dugi ka maksimal 40 cm jangkungna. Masing-masing dipisahkeun ku jarak 3,05 méter.

Balna kedah alit sahingga anjing tiasa néwakana kalayan gampang, tapi cukup ageung pikeun nolak résiko tilelep. Ideally, ukuran na kedah siga bola ténis. Salaku tambahan, éta kedah didamel tina bahan kualitas anu aman pikeun sato, anu henteu tiasa ngarusak atanapi nyababkeun mabok.

Urang tiasa ningali conto dina pidéo ieu, dirékam nalika pasanggiri di 2012:

kauntungan

Olahraga ieu mawa manpaat anu penting boh ka anjing sareng anu bogana. Sababaraha diantarana nyaéta:

  1. Nguatkeun anggota awak sato.
  2. Éta ngabantosan urang pikeun ngariung sareng anjeunna.
  3. Ningkatkeun konsentrasi anjeun.
  4. Ningkatkeun kagancangan sareng kagancangan anjeun.
  5. Ngurangan setrés.
  6. Ningkatkeun kapercayaan diri sato.
  7. Nyegah panyakit sapertos obesitas sareng osteoarthritis.
  8. Bantosan anjing pikeun nyaimbangkeun tanaga na.
  9. Nguatkeun paréntah taat dasar.
  10. Éta langkung resep kana sosialisasi anu leres.

Sareng sanés ngan ukur éta. Olahraga ieu meryogikeun waktos latihan, anu Pamilik "Angkatan" nyéépkeun waktos seueur sareng anjingna, diajar diajar ngartos anjeunna sareng komunikasi anu langkung saé sareng anjeunna. Ku cara kieu, kaayaan pikiran anu hadé dipikasieun pikeun duanana sareng hubungan "anjing-manusa" ningkat.

Wates sareng tipna

Ayeuna olahraga ieu seueur dilakukeun di nagara sapertos Inggris sareng Kanada. Nanging di Spanyol henteu aya kompetisi flyball anu diatur, tapi kami mendakan seueur klub Agility sareng sakola anjing anu nawiskeun kami pilihan pikeun latihan salaku hobi.

Anjing naon waé anu cocog pikeun olahraga ieu, henteu paduli jinisna atanapi ukuran na; Nanging, upami anjing urang parantos sepuh atanapi ngagaduhan masalah kaséhatan, urang kedah konsultasi sateuacanna sareng dokter hewan.

Contona, anjing kalayan masalah jantung teu kedah ngalakukeun kagiatan ieu inténsitas luhur, sabab butuh usaha anu gedé pisan. Nya kitu, henteu disarankeun pikeun jalma anu ngalaman osteoarthritis atanapi nyeri sendi, sabab aranjeunna tiasa nganyenyeri diri nalika luncat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.