Kabiasaan anjing goréng sareng kumaha ngalereskeunana

Anjing tiasa nyandak kabiasaan goréng sapertos agresi atanapi pipisahan kamelang.

Teu aya ragu yén anjing mangrupikeun sato anu pikaresepeun sareng mangrupikeun perusahaan anu pangsaéna pikeun manusa. Ngagaduhan anjing salaku ingon-ingon nyandak urang seueur kauntungan, tapi ogé ngagaduhan karugian anu tangtu. Sareng éta sakapeung aranjeunna ngadopsi paripolah négatip anu kuat kaayaan dinten urang ka dinten. Urang nyarioskeun kabiasaan goréng paling umum sareng solusi na.

Aranjeunna teu maliré kana paréntah kami

Sedengkeun sababaraha anjing langsung datang kana panggero urang sareng nurut kana paréntah urang, anu sanésna henteu maliré pisan. Beda ageung antara dua kelompok ieu nyaéta baheula parantos leres dilatih sareng anu terakhir henteu acan.

Mimitina sigana urang yén kanyataan yén sato henteu nuturkeun pitunjuk urang henteu penting, tapi anu leres éta dina kaayaan anu tangtu tiasa janten masalah. Salaku conto, upami urang hoyong anjing ngaleupaskeun hal anu éta dina sungutna sareng éta tiasa ngarugikeun éta.

Solusi dina hal ieu saderhana, tapi meryogikeun waktos sareng kasabaran. Pengulangan sareng penguatan positip mangrupikeun konci hébat sangkan anu buluan diajar nurut ka urang. Anjeun kedah pernah ngagorowok ka anjeunna sareng, tangtosna, hukuman fisik sanés pilihan.

Bark nalika sambel panto

Anjing mangrupikeun sato pelindung sareng téritorial sacara alami, janten bakal ngagogog nalika aya anu ngetok panto éta na cara ngabélaan bumi. Kusabab kitu, éta mangrupakeun kabiasaan umum, sareng sesah dilereskeun.

Mustahil pikeun ngajantenkeun anjing moal pernah ngagogog nalika aya bewara di tukangeun panto, tapi enya babakan ngaganggu ieu tiasa dikirangan. Pikeun ieu, henteu langkung saé tibatan 'latihan'. Urang tiasa naros ka réréncangan atanapi saderek pikeun ngetok panto na, nalika sato mimiti ngagogog, kalem ku paréntah anu tegas tapi tenang. Sakali anjeunna jempé, urang bakal ngahargaan anjeunna ku tuangeun sareng belaian.

Ngancurkeun objék umum di anjing anu ngagaduhan masalah paripolah.

Ceurik mesen tuangeun

Henteu janten masalah sabaraha aranjeunna tuang; aya anjing anu teu pernah sugema. Kusabab kitu, aranjeunna sering nangis keukeuh nalika urang aya dina méja. Éta kabiasaan anu ngaganggu pisan anu untungna tiasa dileungitkeun.

Mimiti, penting pisan pernah masihan tuangeun sato tina méja. Upami teu kitu, urang bakal ngadorong kabiasaan ieu. Pikeun ngeureunkeunana, urang kedah henteu malire keluhan na. Upami anjeun masih keukeuh, bakal langkung wijaksana nyandak anjing kaluar ti ruang makan bari urang réngsé tuang. Mangrupikeun sababaraha dinten, anjeunna bakal lirén mesen.

Kasilih hariwang

Éta mangrupikeun salah sahiji masalah paripolah anu paling serius sareng biasa pisan. Anjing mangrupikeun sato anu ramah aranjeunna hate janten nyalira, Sareng alesan ieu, seueur diantara aranjeunna nangis pisan nalika urang ngantepkeun nyalira di bumi. Ieu nyatakeun kaayaan hirup urang, sabab urang moal tiasa ninggali kawajiban urang.

Cara anu pangsaéna pikeun ngabijilkeun sato nalika ditingalkeun nyalira nyaéta balik sakedik-sakedik. Mimiti, janten teu aya 5 atanapi 10 menit, teras teras-terasan ningkatkeun waktosna. Janten piaraan urang bakal ngasimilasi yén gancang atanapi engké urang bakal balik deui sareng anjeunna.

Hyperactivity

Masalah ieu ngalibatkeun seueur anu sanés. Nanging, tong lieur hyperactivity sareng gugup. Anjing umumna aktip pisan, tapi ieu henteu kedah janten masalah. Masalahna timbul nalika sato ngagaduhan perilaku obsesip sareng / atanapi merusak.

Pikeun ngubaran hiperaktipitas, léngkah munggaran nyaéta nyayogikeun sato sareng latihan fisik anu diperyogikeun. Jalan-jalan sadidinten penting, ogé kaulinan. Anjing hiperaktif ogé peryogi lingkungan anu tenang sareng kabur tina setrés. Nanging, sakapeung diperyogikeun ka palatih profesional.

Kabiasaan anu goréng dina anjing tiasa ngagaduhan asal tina sababaraha sabab.

Agrésipitas

Agresi tiasa ngagaduhan asal tina sababaraha sabab: sieun, gugup, trauma ... Naha ngalawan jalma atanapi ngalawan sato séjén, éta mangrupikeun masalah anu paling parah anu tiasa urang nyanghareupan. Aya sababaraha pedoman pikeun ngabantosan kami pikeun ngeureunkeun agrésif ieu, tapi hal anu paling disarankan nyaéta nyewa jasa pendidik.

Ngaleungitkeun diri di imah

Éta pisan umum, khususna pikeun anak anjing. Salaku tambahan, aranjeunna moal tiasa kaluar dugi ka sadayana parantos divaksinasi, sakitar 12 minggu. Tapi dina sababaraha kasus aranjeunna ngajaga kabiasaan ngaganggu ieu nalika aranjeunna janten déwasa. Pikeun ngajarkeun sato pikeun nyéépkeun dirina di jalan, urang kedah nawiskeun anjeunna jalan-jalan panjang sareng pahala anjeunna unggal-unggal nyandakna ka luar. Kadang-kadang mangrupikeun prosés anu lambat pisan, janten urang kedah nyéépkeun seueur kasabaran.

Narik talina

Éta mangrupikeun masalah anu sering pisan. Anjing kedah dijalan dina tali na pikeun nyegah bahaya sareng kacilakaantapi aranjeunna resep kabébasan. Kusabab kitu, aranjeunna condong nyentak ngalih di bakal na 'kabur' tina beungkeut na. Ieu tiasa nyababkeun karusakan fisik, utamina upami sato éta kaserang masalah pernapasan.

Salah sahiji trik anu paling épéktip pikeun nyegah anjing tina tarikan tali nyaéta ngagentos abah ku kerah tradisional, ogé Piceun tali anu tiasa diperpanjang. Salaku tambahan, urang kedah biasa anjeunna leumpang di gigireun urang tibatan ngantep anjeunna ngalangkungan urang nalika leumpang.

Ngancurkeun objék

Paripolah anu ngarusak sering nyumputkeun masalah anu langkung jero sareng tiasa disababkeun ku seueur sabab: nyeri huntu dina anak anjing, kurang latihan, kahariwang pipisahan, jsb. Léngkah munggaran pikeun méréskeun aranjeunna nyaéta nangtoskeun asal usulna. Dina kaseueuran kasus, urang peryogi bantosan palatih pikeun ngalakukeun ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.